Odlicna stvar samo da potraje!!
Avio kompanije all about
- amidzazeher
#4376 Re: Avio kompanije all about
@nera18 nasluti ovu radosnu vijest
- Dionysios
#4377 Re: Avio kompanije all about
Bravo bravo!!! Sad jos samo kad bi uletili neki let za Njemacku npr Frankfurt Hahn to bi drama bila 
-
manki
#4378 Re: Avio kompanije all about
Ako budu uvodili za Njemacku, mislim da ce za Dortmund uvesti najvjerovatnije..
Odlicne vijesti za Tuzlu i Geteborg!
Odlicne vijesti za Tuzlu i Geteborg!
- drndalo
#4379 Re: Avio kompanije all about
Evo par slika sa servisa "onog" sto su "skupljali pare" da plate servis... Slika od 13 Feb. 2013.

I jedna od 29 marta 2013, na kojoj je skoro pa zavrsen...

I slika od 20 Apr. 2013, gdje se u pozadini jos vidi rep istog aviona, dakle pare jos "nisu legle" obavljacu poslova servisiranja...

-
mishkina
#4380 Re: Avio kompanije all about
Imam jedno potanje u vezi prtljage:
Ako neko kupi kartu i moze ponijeti dva kofera od 25 kila (prekookeanski let), i kupi drugu kartu za instrument, da li to znaci da moze ponijeti cetiri kofera, posto je platio dvije karte?
Ako neko kupi kartu i moze ponijeti dva kofera od 25 kila (prekookeanski let), i kupi drugu kartu za instrument, da li to znaci da moze ponijeti cetiri kofera, posto je platio dvije karte?
- Pasiflora
#4381 Re: Avio kompanije all about
Cuj, mislim da ti se odgovor koji ovdje dobijes moze obiti o glavumishkina wrote:Imam jedno potanje u vezi prtljage:
- Locker
-
mishkina
#4383 Re: Avio kompanije all about
Pitam u slucaju da se karte kupuju preko interneta, npr. na Kayak ili CheapTickets. Ne znam da li to zavisi od jedne aviokompanje do druge, u tom slucaju bi se one koje ne dozvoljavaju izbjegavale pri kupovini. Meni je licno logicno da ako kupis jos jednu kartu, dobijes sve sto ide uz nju.Pasiflora wrote:Cuj, mislim da ti se odgovor koji ovdje dobijes moze obiti o glavumishkina wrote:Imam jedno potanje u vezi prtljage:
Ako neko kupi kartu i moze ponijeti dva kofera od 25 kila (prekookeanski let), i kupi drugu kartu za instrument, da li to znaci da moze ponijeti cetiri kofera, posto je platio dvije karte?. Moj ti je savjet: nazovi ili jos bolje odi u agenciju gdje si kupila kartu i pita i ako ti daju potvrdan odgovor trazi to napismeno da ne bi bilo neugodnih iznenađenja pri ukrcavanju
.
-
nera18
#4384 Re: Avio kompanije all about
haha, fulila sam u par dana doduse tako da letim iz bg al nema vezeamidzazeher wrote:@nera18 nasluti ovu radosnu vijest![]()
a za stvari, imam torbu koja je malko veca, 5-6cm u odnosu na ove mjere koje stoje, racunam da je necu napunit te da ce "upasti" u kalup, bezveze mi placati torbu kad vec nemam ni stvari a vracam se autom u sarajevo tako da ce soping stati i u cekere u povratku lol
-
zurich
#4385 Re: Avio kompanije all about
ti mozes uvijek promijeniti destinaciju. samo koristi svoj booking code i wizzair hotline (mozda moze i online).
- drndalo
#4386 Re: Avio kompanije all about
Hotline ima i takve cijene...
- Locker
- Opetja033
#4388 Re: Avio kompanije all about
Soba za molitvu uskoro i na Aerodromu Sarajevo
Veliki broj turista i poslovnih ljudi iz Turske i arapskih zemalja koji posjećuju Bosnu i Hercegovinu prinuđen je klanjati namaze u zgradi Međunarodnog aerodroma Sarajevo na različitim neprikladnim mjestima za obavljanje molitve. Međutim, kako nam je potvrdio direktor aerodroma Ivica Veličan, već od septembra bit će osposobljena soba za molitve.
- Imali smo više zahtjeva za pravljenje sobe za molitve. Odlučili smo da, nakon što Upravu aerodroma preseli u nove prostorije, osposobimo sobu za molitve - potvrdio je Veličan za "Dnevni avaz", naglasivši da je soba za molitvu i mesdžid staro pitanje.
S obzirom na to da nijedan aerodrom u regionu nema predviđenih prostorija za obavljanje molitve, Sarajevo će, po uzoru na bečki aerodrom, omogućiti vjernicima bolje i kvalitetnije uvjete.
- U sadašnjoj zgradi Uprave aerodroma od septembra će biti terminal za malu avijaciju, tačnije poslovni terminal. U prizemlju iste zgrade planirana je soba za molitvu, koja neće biti samo za muslimane već za sve konfesije - dodao je Veličan.
Potreba za ovakvom prostorijom porasla je zbog sve većeg broja turista koji dolaze u našu zemlju. Kako bi im BiH ostala u što ljepšem sjećanju te kako ne bi morali obavljati molitve na mjestima gdje to nije predviđeno, Uprava aerodroma će im omogućiti ugodniji boravak.
- Svakako da želimo turistima koji posjećuju BiH omogućiti najljepše uspomene - napomenuo je Veličan.
-
nera18
#4389 Re: Avio kompanije all about
cek cek, ja mogu mijenjati destinaciju... umjesto bg -get putovati tz-get?zurich wrote:ti mozes uvijek promijeniti destinaciju. samo koristi svoj booking code i wizzair hotline (mozda moze i online).
- Locker
#4390 Re: Avio kompanije all about
Ekskluzivno: Lijepe vijesti za BiH. B&H Airlines ponovo leti!
http://kontrolaletenja.net/ekskluzivno- ... novo-leti/
http://kontrolaletenja.net/ekskluzivno- ... novo-leti/
- Locker
#4391 Re: Avio kompanije all about
Klix.ba novinari, barem navedite izvor kad objavite neciju vijest. 
- sorge_sa
#4392 Re: Avio kompanije all about

Turkish Airlines launches a Premium Partnership with Germany's
Borussia Dortmund…
Turkish Airlines is proud to announce an agreement with Borussia Dortmund, champion in both the 2010 and 2011 seasons of the the German
football Bundesliga, Germany's top league.
On May 2nd 2013, Turkish Airlines and Borussia Dortmund (BVB) will meet to sign a 3-year agreement. It represents a strong commitment for
both sides and will involve numerous joint activities and programs. Most importantly, Turkish Airlines will be the airline of choice for
all BVB international flights. Turkish Airlines serves twelve German cities with roughly 250 flights a week. Then, from its hub in
Istanbul, the airline offers connections that allow the team to travel across the world.
The Premium Partnership with BVB once again underlines Turkish Airlines’ commitment to align with the best. The club has won the
German championship twice, is the current DFB Cup champion and is also a strong performer in the Champion's League. With eight German
championship titles, three German DFB Cup titles and one Champion's League title, Dortmund ranks fifth in the all-time German Bundesliga
table.
As Europe’s Best Airline*, Turkish Airlines is a natural partner for Borussia Dortmund, combining excellence in sports with excellence in
aviation and service. The football club stands for tradition, regional identity, hard work and successs – all principles that Turkish
Airlines also values and strives to exhibit.
Hamdi Topçu, Chairman of Turkish Airlines, says: “We are excited to accompany Borussia Dortmund on its path towards success in the near
future and are looking forward to a fruitful partnership.“
Topçu continues: “Turkish Airlines and Borussia Dortmund share a similar success story. Dortmund has a very notable set of players,
many of them young and successful. The company also invest heavily in talent building. Several of the Borussia Dortmund players are members
of both the German and Turkish national teams.”
Hans-Joachim Watzke, Borussia Dortmund’s CEO, announces: We are glad to have Turkish Airlines, a global brand as our Partner. Turkish Airlines
is a strong brand with obviously high quality and a first class service. We are looking forward to cooperate with Turkish Airlines and pleased, that they chose Borussia Dortmund as a strong partner to realize their goals."
-
Baba_Droga
#4393 Re: Avio kompanije all about
Treba mi pomoć 
Da li neko ima iskustva sa funkcionisanjem Boarding-pass preko mobitela ???
Ja sam se uredno registrovala, u pitanju je direktan let....i pisalo je da će boarding pass doći preko moba....međutim još ga nema
Da li treba vremena za to ili to ne funkcioniše ?
Šta da radim ako nikako ne dođe, a let je sutra
Da li neko ima iskustva sa funkcionisanjem Boarding-pass preko mobitela ???
Ja sam se uredno registrovala, u pitanju je direktan let....i pisalo je da će boarding pass doći preko moba....međutim još ga nema
Da li treba vremena za to ili to ne funkcioniše ?
Šta da radim ako nikako ne dođe, a let je sutra
- Locker
#4394 Re: Avio kompanije all about
Par slika uslikanih maloprije na platformi sarajevskog aerodroma! (18:40, 25.04.2013.)
Na slikama španski ATR-72 (EC-LNQ).Na drugoj slici u pozadini B&H Airlines ATR-72 (E7-AAD).

Na slikama španski ATR-72 (EC-LNQ).Na drugoj slici u pozadini B&H Airlines ATR-72 (E7-AAD).

-
I da imam odkud mi
#4395 Re: Avio kompanije all about
Hvala na slikama!Locker wrote:Par slika uslikanih maloprije na platformi sarajevskog aerodroma! (18:40, 25.04.2013.)
Kazu da su avioni iz Spanije iznajmljeni do nedelje. Znaci li ovo da BH Airlines avioni pocinju letiti od ponedeljka?
Da Bog da im iko vise letio nakon ove frke, i prijasnjeg bezobrazluka i nekulture osoblja koje radi tamo. Rastjerace i ono malo dijaspore koji su se usudjuvali letiti sa njima do sada. Nema nista dok se to ne privatizira, pa da obrazovani ljudi rade posao kako treba
- drndalo
#4396 Re: Avio kompanije all about
Niks mnozina, jednina... S obzirom kako skupljamo pare da platimo servisiran avion u Njemackoj, te kako ih brzinom konjske zaprege saljemo u Njemacku da nam puste avion nazad, ostace Spanci i duze ovdje, dok se ovaj na SJJ, neplanirano pokvaren, popravi, cak i kada Nijemci vrate ovaj servisirani... Ili ce opet letjeti samo s jednim...I da imam odkud mi wrote:
Hvala na slikama!
Kazu da su avioni iz Spanije iznajmljeni do nedelje.
- Locker
#4397 Re: Avio kompanije all about
Objavljeno na Kontrolaletenja.net u 10:30. 29.04.2013.
Ekskluzivno! Kao što smo i najavili, danas nam se vraća E7-AAE
http://kontrolaletenja.net/ekskluzivno- ... ca-e7-aae/
EDIT: Update, Španac nas napušta u 13:05.
EDIT: Update, BON101 sletio u 12:59.
Ekskluzivno! Kao što smo i najavili, danas nam se vraća E7-AAE
http://kontrolaletenja.net/ekskluzivno- ... ca-e7-aae/
EDIT: Update, Španac nas napušta u 13:05.
EDIT: Update, BON101 sletio u 12:59.
- burekodsira
- Koshpa
#4399 Re: Avio kompanije all about
B&H Airlines nudi specijalnu tarifu za Istanbul za dane 05-07maj od samo 207 KM ( sa svim taxama ) 
-
5 0 5
#4400 Re: Avio kompanije all about
da podijelim. nevjerovatan video pada aviona, juce u bagramu.