Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post Reply
Helikopter

#4376 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Helikopter »

PRIŠTINA

Protest bivših boraca OVK odložio otvaranje auto-puta

SRBIJA, 12:33, 27.11.2012.Autor: Beta/KTV

Bivši borci OVK zahtevaju hitno oslobađanje bivšeg komandanta te formacije Fatmira Ljimaja, koji je uhapšen u subotu kao osumnjičeni za ratne zločine u selu Klečka

Image
PRIŠTINA - Protest bivših boraca OVK koji negoduju zbog hapšenja bivšeg komandanta te formacije Fatmira Ljimaja odložio je početak otvaranja trećeg segmenta auto-puta "Ibrahim Rugova" koji spaja Kosovo i Albaniju.

Učesnici protesta kod sela Đurđica uništili su opremu na bini postavljenoj za govornike na manifestaciji. Oni su i dalje na bini i zahtevaju hitno oslobađanje i Ljimaja i da dođe na manifestaciju.

Ljimaj je uhapšen kao osumnjičeni za ratne zločine u selu Klečka.

Prvostepeni sud ga je oslobodio, ali je Vrhovni sud Kosova poništio tu presudu i u subotu odredio Ljimaju, potpredsedniku vladajuće DPK, pritvor do 30 dana.

Specijalna jedinica Policije Kosova kod sela Đurđica samo posmatra šta se događaja, ali još nije intervenisala.

http://www.kurir-info.rs/protest-bivsih ... nak-529997
Helikopter

#4377 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Helikopter »

Helikopter wrote:Istoričari: Cilj stvaranje velike Albanije

AGENCIJE - 26.11.2012 16:52
BEOGRAD - Poruke upućene iz Skoplja sa proslave Dana albanske zastave i 100. godišnjice albanske države, kao i način na koji je obilježen taj dan ukazuju da je cilj albanskih političkih lidera prekrajanje granica u regionu i stvaranje velike Albanije, što ne bi doprinjelo stabilnosti Balkana, ocijenili su danas istoričari Čedomir Antić i Predrag Marković.

http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/ ... 68925.html

-----------------------------------------------------------------------------------
Pa koliko se ja sjecam Srbija i Srbi su proslog mjeseca imali u Makedoniji manifestaciju i proslavu balkanskih ratova i njihovih takozvanih pobjeda nad Osmanlijama i okupacije teritorije Sandzaka, Kosova itd u 1 balkanskom ratu.

Srbija u Kumanovu proslavila 100 god. od osvajanja sjevernog Sandžaka:
http://sandzakpress.net/srbija-u-kumano ... g-sandzaka

Preneseno
Pa normalno da u svakoj normalnoj, demokratskoj i slobodnoj drzavi narodi imaju pravo obiljezavanja recimo svojih maticnih drzava i zastava svojih sunarodnjaka ili naroda istog etnickog porjekla. Kao primjer Bosnjaci iz Sandzaka imaju pravo da u Srbiji recimo obiljeze 100 godisnjicu drzave BiH. Srbi u BiH imaju pravo da obiljeze 100 godisnjicu Srbije. Hrvati u BiH imaju pravo da obiljeze 100 godisnjicu drzave Hrvatske. Albanci iz Makedonije imaju pravo da obiljeze 100 godisnjicu drzave Albanije. Makedonci iu Albaniji imaju pravo da obiljeze 100 godisnjicu drzave Makedonije, Bosnjaci u Svedskoj imaju pravo da slave, organizuju manifestacije i dizu svoje zastave i parole na proslavi recimo 100 godisnjice BiH, itd, itd. Najvaznije da na takvim manifestacijama nema fasistickih govora, velicanja fasista, govora mrznje medju narodima i poziva za djelenje tudjih teritorija.
stotka12 wrote:
I predstavnici Srbije na proslavi u Tirani

Srbiju će na obeležavanju 100. godišnjice nezavisnosti Albanije predstavljati pomoćnik ministra spoljnih poslova Zoran Vujić i ambasador u Tirani Miroljub Zarić, rekao je danas agenciji Beta portparol Ministarstva spoljnih poslova Miloš Todorović.
Manifestacije povodom 100 godina od proglašavanja nezavisnosti Albanije počele su danas u Valoni, gradu gde je nezavisnost proglašena, a centralna manifestacija biće održana sutra u Tirani.

Albanija je stekla nezavisnost 28. novembra 1912. godine Londonskim ugovorom velikih sila, posle Prvog balkanskog rata.
Helikopter

#4378 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Helikopter »

DAN ZASTAVE

Vujanović slavi 100 godina albanske nezavisnosti

PLANETA, 15:26, 27.11.2012.Autor: Novinske agencije,Foto: Reuters5 komentara

Predsednik Crne Gore odlazi u Tiranu na poziv predsednika Albanije Bujara Nišanija

VALONA/PODGORICA - Predsednik Crne Gore Filip Vujanović predvodiće delegaciju te države na proslavi stogodišnjice proglašenja nezavisnosti Albanije, koja će biti održana u sredu u Tirani.

Kako je saopšteno iz Kabineta crnogorskog predsednika, Vujanović će svečanosti prisustvovati na poziv predsednika Albanije Bujara Nišanija. Sa Vujanovićem u delegaciji biće i ministar za manjinska prava Hamdi Hasani, navodi se u saopštenju.

Inače, manifestacije povodom 100 godina od proglašavanja nezavisnosti Albanije počele su danas u Valoni, gradu gde je nezavisnost proglašena. Skup je počeo otkrivanjem statue prvog predsednika albanske vlade Ismailja Ćemaljija (1844-1919).

Danas će biti položeno cveće na spomenik nezavisnosti i na grob Ćemaljija, a u Tirani na spomenik "Majka Albanija". U pozorištu "Petro Marko" u Valoni otvara se izložba albanskih zastava. Svečani koncert održan je u podne u Hali sportova u Valoni, a večeras je koncert popularne muzike.

Mnogobrojne svečanosti zakazane su i za sutra, za centralni dan proslave, a na trgu Skenderbeg u Tirani održaće se veliki koncert. Oružane snage Albanije će potom održati paradu na kojoj će učestvovati i jedna jedinica Bezbednosnih snaga Kosova. Posle parade biće otkriven spomenik posvećen stogodišnjici proglašavanja nezavisnosti Albanije i održana svečana akademija.

Završni koncert biće na trgu Majka Tereza. Na manifestacijama je najavljeno učešće visokih predstavnika zemalja regiona i drugih, kao i predstavnika Albanaca iz regiona. Za sada nema zvaničnih informacija o delegacijama koje će prisustvovati proslavi.

Čestitala i Hilari Klinton

Američka državna sekretarka Hilari Klinton čestitala je narodu Albanije Dan nezavisnosti koji se obeležava 28. novembra."U ime predsednika (SAD Baraka) Obame i naroda Sjedinjenih Država, sa radošću upućujem najlepše želje narodu Albanije povodom vašeg Dana nezavisnosti 28. novembra", poručila je Hilari Klinton, objavljeno je na sajtu Stejt departmenta.

U saopštenju, američka državna sekretarka ocenila je da je Albanija od uvođenja demokratije napredovala "velikim koracima" i da je spremna za integrisanje u Evropu. "Međutim, to zahteva sprovođenje reformi i slobodnih i transparentnih parlamentarnih izbora naproleće, dalje jačanje i modernizovanje albanske demokratije, u skladu sa potrebama albanskog naroda", poručila je Hilari Klinton i istakla da Albanija u SAD ima "partnera i prijatelja".

http://www.kurir-info.rs/vujanovic-slav ... nak-530479
CungaLunga

#4379 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CungaLunga »

Image

Dan zastave obeležen u Bujanovcu

Albanci sa juga Srbije obeležili su u Bujanovcu albanski nacionalni praznik Dan zastave i stogodišnjicu od osnivanja države Albanije isticanjem brojnih albanskih zastava, čestitkama na bilbordima na albanskom jeziku i odećom u bojama albanske zastave. Novi momenti ovogodišnjeg obeležavanja Dana zastave, koji su uneli trzavice između zvaničnog Beograda i albanske zajednice na jugu Srbije, su otvaranje muzeja jednom od komandanata iz vremena etničkog sukoba 2001. godine i podizanje spomenika poginulim borcima Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Uz brojne albanske zastave nekoliko hiljada Albanaca obeležilo je na centralnom gradskom trgu u Bujanovcu državni praznik Albanije Dan zastave i stogodišnjicu osnivanja albanske države dan ranije zbog učešća lidera albanskih stranaka sa juga Srbije na centralnoj proslavi u Tirani.

Đaci koji nisu pohađali nastavu obučeni u majice sa motivima albanske zastave, montažna kuća - kopija zdanja iz Valone, iz kojeg je 1912. proglašena država Albanija, albanska narodna muzika, pesme posvećene Kosovu, deo su atmosfere sa ove manifestacije tokom koje je i na zgradi opštine Bujanovac razvijena albanska zastava uz aplauz građana.

Predsednik opštine Bujanovac Nagib Arifi zadovoljan što je obeležavanje praznika proteklo bez incidenata zahvalio se sugrađanima koji su razumeli potrebu da se proslavi ovaj dan.

„Ovo je važan trenutak za sve Albance bilo gde da žive. Radili smo na tome da ne bude incidenata i zahvaljujem svima koji su učestvovali na ovoj svečanosti, takođe našim komšijama koji su shvatili situaciju. Hvala svim građanima opštine Bujanovac što su razumeli ovaj dan“, rekao je Arifi.

Izveštači javljaju da je tokom isticanja albanske zastave na zgradu opštine srpska zastava bila do pola umotana. Albanci na jugu Srbije su proteklih nekoliko dana 100 godina nezavisnosti Republike Albanije obeležili i otvaranjem muzeja Ridvanu Ćazimiju ("komandantu Lešiju") - jednom od komandanata iz vremena etničkog sukoba 2001. godine.

Image

Image

Cestitke za stogodisnjicu neovisnosti :thumbup:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4380 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by PipiDugaDevetka »

CungaLunga wrote:

Cestitke za stogodisnjicu neovisnosti :thumbup:
Pridružujem se čestitkama.
Image
CungaLunga

#4381 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CungaLunga »

Slavlje u Kosovu je produženo i za danas :D
Bosnolog

#4382 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Bosnolog »

Haški Tribunal po drugi put oslobodio Haradinaja
Image
AGENCIJE - 29.11.2012 09:43 ⇒ 09:51
HAG - Haški Tribunal jutros je po drugi put oslobodio bivšeg vođu OVK Ramuša Haradinaja krivice za zločine nad civilima na zapadu Kosova 1998. godine.
Zajedno sa Haradinajem, tadašnjim zapovjednikom albanske paravojske u području Dečana, oslobođeni su i njemu potčinjeni Idriz Baljaj i Ljah Brahimaj.
Haradinaj (44), Baljaj (41) i Brahimaj (42) bili su optuženi za ubistva, okrutno postupanje i nehumane postupke, kao i kršenje zakona i običaja ratovanja u improvizovanom zarobljeničkom logoru OVK u selu Jablanica kod Dečana.
Obrazlažući presudu, predsedavajući sudija Bakone Moloto iz Južn Afrike rekao je da je utvrđeno da "ne postoje verodostojni dokazi da je Ramuš Haradinaj znao za zločine u Jablanici"
.
sumirprimus

#4383 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by sumirprimus »

:lol: :lol: :lol:
ocekivam iznenadnu naoblaku u susjednoj srbiji,pracenu grmljavinom i olujnim nevremenom...
joj sad kad stanu,kukumakat o svetskim urotama,zaverama i ostalim peemovima :mrgreen:
Pasiflora

#4384 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Pasiflora »

Bosnolog wrote:
Haški Tribunal po drugi put oslobodio Haradinaja
Image
AGENCIJE - 29.11.2012 09:43 ⇒ 09:51
HAG - Haški Tribunal jutros je po drugi put oslobodio bivšeg vođu OVK Ramuša Haradinaja krivice za zločine nad civilima na zapadu Kosova 1998. godine.
Zajedno sa Haradinajem, tadašnjim zapovjednikom albanske paravojske u području Dečana, oslobođeni su i njemu potčinjeni Idriz Baljaj i Ljah Brahimaj.
Haradinaj (44), Baljaj (41) i Brahimaj (42) bili su optuženi za ubistva, okrutno postupanje i nehumane postupke, kao i kršenje zakona i običaja ratovanja u improvizovanom zarobljeničkom logoru OVK u selu Jablanica kod Dečana.
Obrazlažući presudu, predsedavajući sudija Bakone Moloto iz Južn Afrike rekao je da je utvrđeno da "ne postoje verodostojni dokazi da je Ramuš Haradinaj znao za zločine u Jablanici"
.
Mislim da je ovo konacan sud međunarodne zajednice kada je u pitanju karakter rata u ex YU. Napokon je sve zaokruzeno i zna se ko je bio agresor, a ko su bile zrtve.
Sretno Albancima :-D :!:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#4385 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by prljavi Hare »

"Dvanaeste,dvanaeste,
Tribunal udario....." :oops:
sumirprimus

#4386 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by sumirprimus »

ih koji misfuckup,da je bilo volje i pameti,... :evil:
jazzer

#4387 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by jazzer »

Veceras kokice, pivo pa dnevnici PTPC, PTC, BN... :lol:
sumirprimus

#4388 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by sumirprimus »

jazzer wrote:Veceras kokice, pivo pa dnevnici PTPC, PTC, BN... :lol:
veceras moze i djigi,plaćite sa mnom jesenje kiseee,hag se nastavljaaaa, :lol: :lol:
asurbanipal

#4389 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by asurbanipal »

Ja se ne bih baš puno radovao. Kada se uzme cjelokupna situacija na Balkanu u obzir, konstalacija odnosa, ovo samo može voditi produbljavanju tenzija i generiranju novih sukoba... :roll:
sumirprimus

#4390 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by sumirprimus »

asurbanipal wrote:Ja se ne bih baš puno radovao. Kada se uzme cjelokupna situacija na Balkanu u obzir, konstalacija odnosa, ovo samo može voditi produbljavanju tenzija i generiranju novih sukoba... :roll:
:lol: :lol: :lol:
pa jel moze gore,majke ti???
nemaom drzavu,nemamo himnu,zastavu,nemamo normalno uredjeno drustvo,nemamo nista,jebeno pitanje u un-u oko jebene palaestine zakoce,jer im se moze,a kamol nesto vitalnije i znacajnije za "normalan" zivot....
sukob ovdje nikad nije presto...samo se koriste drukcija sredstva...
Skijaš

#4391 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Skijaš »

asurbanipal wrote:Ja se ne bih baš puno radovao. Kada se uzme cjelokupna situacija na Balkanu u obzir, konstalacija odnosa, ovo samo može voditi produbljavanju tenzija i generiranju novih sukoba... :roll:
Sud u Haagu je tu upravo zato da se dođe do istine kako bi izbjegli buduće sukobe. Ja sam recimo mislio da je Haradinaj kriv, ali ako sud kaže da nije kriv, onda nije kriv i to trebamo poštivati. Beograd mora shvatiti da više ne može krojiti istinu regije i ako će zbog nezadovoljstva sudskom presudom izazvati sukob, neka izazove.
jazzer

#4392 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by jazzer »

Pa su trebali nevine ljude osuditi da bi udovoljili i malo odobrovoljili Srbiju?
asurbanipal

#4393 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by asurbanipal »

Skijaš wrote:
Sud u Haagu je tu upravo zato da se dođe do istine kako bi izbjegli buduće sukobe. Ja sam recimo mislio da je Haradinaj kriv, ali ako sud kaže da nije kriv, onda nije kriv i to trebamo poštivati. Beograd mora shvatiti da više ne može krojiti istinu regije i ako će zbog nezadovoljstva sudskom presudom izazvati sukob, neka izazove.
Ne znam baš koliko su danas neki spremni na sukobe, mislim da je to zadnja opcija. Međutim bojim se da na jednoj strani Srbija gubi (sud u Haagu, Kosovo), dok na drugom dobija (R.S.). I da, mislim da u tome ima podršku određenih krugova i zemalja u MZ...
jazzer wrote:Pa su trebali nevine ljude osuditi da bi udovoljili i malo odobrovoljili Srbiju?
Čuo si za izraz "kompenzacija". Znaš šta to znači u diplomatiji... ;-)
Akadi

#4394 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Akadi »

Plačite četnici :dance:

Image
Skijaš

#4395 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Skijaš »

asurbanipal wrote:
Skijaš wrote:
Ne znam baš koliko su danas neki spremni na sukobe, mislim da je to zadnja opcija. Međutim bojim se da na jednoj strani Srbija gubi (sud u Haagu, Kosovo), dok na drugom dobija (R.S.). I da, mislim da u tome ima podršku određenih krugova i zemalja u MZ...
BiH ne zaslužuje da postoji ako će se njeno postojanje braniti nepravdom u Hagu.
ArthurSpooner

#4396 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by ArthurSpooner »

Kako su smijesni ovi sto kazu da "ovo ne doprinose pomirenju" :-) Kao da je to cilj haskog suda a ne da utvrde krivicu/nevinost optuzenih.

Cestitam Albancima :thumbup: :thumbup:
mirnisan

#4397 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by mirnisan »

Akadi wrote:Plačite četnici :dance:
placu zrtve,njihovi potomci,majke.....samo te mrznja vodi.
ArthurSpooner

#4398 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by ArthurSpooner »

mirnisan wrote:
Ti znas nesto sto haski suci ne znaju?
jasko_ba

#4399 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by jasko_ba »

mirnisan wrote:
Engleska - 1955:
Placite nacisti :dance:
I onda odgovor ublehatora na to:
placu zrtve,njihovi potomci,majke.....samo te mrznja vodi :x :skoljka:
mirnisan

#4400 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by mirnisan »

ArthurSpooner wrote:
mirnisan wrote:
Ti znas nesto sto haski suci ne znaju?

znam,trebao bi i ti da znas.valjda mi u bih znamo sta znaci kad se neko ruga zrtvama.
Post Reply