SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
-Romeo-

#4376 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by -Romeo- »

Prpa.ba wrote:
kurty wrote:da nema udruzenja, )silnih, kako se u narodu kaze), danas bi bilo 123596834 puta vise pasa na ulicama...
Da udruzenja skupa sa svojim zapadnjackim "mentorima" nisu progurala ove besmislene zakone, ne bismo uopce govorili o lutalicama.
još mi je nejasno kako se finansiraju, ko im plaća da nas bombarduju psećim pravima na ujedanje i odakle im auta.
springtime

#4377 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by springtime »

gurabija78 wrote:ovo covjek mora procitati na mostarskom portalu, kod nas niko nista ne pise?
http://www.dnevnik.ba/index.php?option= ... Itemid=458
Kakva je ovo gnusna laž i bljuvotina. Ništa što je ovdje napisano nije istina :x .
Ovi psi su vakcinisani, i dobri su ih ljudi hranili koliko su mogli. Nisu to nikakvi divlji psi, pa ljudi sa bebama i djecom koja su tek prohodala se igrali s njima!!!

Kakav je ovo portal? Je li i inače ovako bezočno lažu?!
-Romeo-

#4378 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by -Romeo- »

springtime wrote:
gurabija78 wrote:ovo covjek mora procitati na mostarskom portalu, kod nas niko nista ne pise?
Kakva je ovo gnusna laž i bljuvotina. Ništa što je ovdje napisano nije istina :x .
Ovi psi su vakcinisani, i dobri su ih ljudi hranili koliko su mogli. Nisu to nikakvi divlji psi, pa ljudi sa bebama i djecom koja su tek prohodala se igrali s njima!!!

najsretniji bi bio da tebe hoće ujesti umjesto što ujedaju nedužnu djecu.
nellington

#4379 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by nellington »

springtime wrote:

Da, inače su lažovi - finansira ih Pločkinić sa svojom Croatia Libertas - inače, ovo ti je bivši Pincom.info.
Jara

#4380 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Jara »

-Romeo- wrote: još mi je nejasno kako se finansiraju, ko im plaća da nas bombarduju psećim pravima na ujedanje i odakle im auta.
Mrska vatikansko-kominternovsko-masonska koalicija :D
-Romeo-

#4381 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by -Romeo- »

Jara wrote:
-Romeo- wrote: još mi je nejasno kako se finansiraju, ko im plaća da nas bombarduju psećim pravima na ujedanje i odakle im auta.
Mrska vatikansko-kominternovsko-masonska koalicija :D
vatikansko-kominternovsko-masonska-pseća koalicija, ovako je logičnije
geeK`

#4382 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by geeK` »

Koji ste vi licemjeri to nije humano, svi govorite treba pobit pse. A što Vaša djeca te iste pse MUČE, UBIJAJU, PALE. To nije ništa jelde?

To nije slučaj za psihijatra? Ne treba to nikog brinuti? Nije čudno što vole nasilje? Nije čudno što uhvate vranu i bacaju tu istu vranu od garažu dok ne umre, što sprejom poprskaju mačku pa tu istu zapale?

Prvo odgojite djecu, pa nešta pričajte protiv životinja. Nijedna me nije NIKAD U ŽIVOTU napala. Životinje osjete ljude, i osjete kad neko ima loše namjere i kad neko nema.

Znam da bi moderator/moderatorka izbrisao/la post da sam koristio uvrede koje su mnogi zaslužili, ali eto neću. Skontajte sami šta ste sve zaslužii. I šta su Vaša djeca/rođaci/braća zaslužili za mučenja nedužnih životinja. Još samo treba da otvorim sajt i snimam šta djeca rade, i kako su nevina.

Vozdrica.
Sunrise00

#4383 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Sunrise00 »

geeK` wrote:Koji ste vi licemjeri to nije humano, svi govorite treba pobit pse. A što Vaša djeca te iste pse MUČE, UBIJAJU, PALE. To nije ništa jelde?

To nije slučaj za psihijatra? Ne treba to nikog brinuti? Nije čudno što vole nasilje? Nije čudno što uhvate vranu i bacaju tu istu vranu od garažu dok ne umre, što sprejom poprskaju mačku pa tu istu zapale?

Prvo odgojite djecu, pa nešta pričajte protiv životinja. Nijedna me nije NIKAD U ŽIVOTU napala. Životinje osjete ljude, i osjete kad neko ima loše namjere i kad neko nema.

Znam da bi moderator/moderatorka izbrisao/la post da sam koristio uvrede koje su mnogi zaslužili, ali eto neću. Skontajte sami šta ste sve zaslužii. I šta su Vaša djeca/rođaci/braća zaslužili za mučenja nedužnih životinja. Još samo treba da otvorim sajt i snimam šta djeca rade, i kako su nevina.

Vozdrica.
Znaci, ti bi svoje dijete pustio medju 20 pasa lutalica da se igra? Svaka cast :)
GAU 8

#4384 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by GAU 8 »

geeK` wrote:Koji ste vi licemjeri to nije humano, svi govorite treba pobit pse. A što Vaša djeca te iste pse MUČE, UBIJAJU, PALE. To nije ništa jelde?

Vozdrica.
Vodi ih kuci brate i svi mirni ...
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#4385 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

Vozdrica.
Ok, tvoj zaključak-pobijmo djecu! :D
geeK`

#4386 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by geeK` »

Sunrise00 wrote:

Vozdrica.
Znaci, ti bi svoje dijete pustio medju 20 pasa lutalica da se igra? Svaka cast :)
Nope. Never said that. Što sad izmišljaš?

Kažem samo da nije niko nevin ovdje. Da za sve postoji razlog, i da bi ljudi trebali bit bolji prema životinjama. Jer realno gledajući, što bi životinje trebale bit dobre prema ljudima kad oni nisu prema njima?

Nisu svi psi bijesni, ne ujedaju svi. A ti što ujedaju to bude 1 među njih 100. I uvijek najebu oni koji nisu sekunde krivi, jer neće on uspjet uhvatit onog koji teroriše djecu/nane/dede koga već.
geeK`

#4387 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by geeK` »

GAU 8 wrote:
Vodi ih kuci brate i svi mirni ...
Nije vam dosadilo iz dana u dan pisat isto?

Svi kažete isto "vodi ih kući". E pa, ja nit imam psa. Nit ijednu drugu životinju kao kućnog ljubimca. Nit mi trebaju, samo imam svoje mišljenje.

Kad ljudi budu bolji prema životinjama, životinje će bit bolje prema ljudima. Usluga za uslugu.
defender46

#4388 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by defender46 »

springtime wrote:

"Ovi psi koji tu borave bez ikakvog nadzora već su u više navrata napadali starije ljude, djecu i prolaznike, a spomenuti N.A. već je treće dijete žrtva napada pasa."

Ne znam za ovog N.A, al ovo ostalo je 100% istina.
Sunrise00

#4389 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Sunrise00 »

geeK` wrote:
Sunrise00 wrote:

Vozdrica.
Nope. Never said that. Što sad izmišljaš?

Kažem samo da nije niko nevin ovdje. Da za sve postoji razlog, i da bi ljudi trebali bit bolji prema životinjama. Jer realno gledajući, što bi životinje trebale bit dobre prema ljudima kad oni nisu prema njima?

Nisu svi psi bijesni, ne ujedaju svi. A ti što ujedaju to bude 1 među njih 100. I uvijek najebu oni koji nisu sekunde krivi, jer neće on uspjet uhvatit onog koji teroriše djecu/nane/dede koga već.
Pa ti si rekao "Odgojite svoju djecu". Znaci, ti mozes garantovati da djeteta nece napasti psi ako se igra tu gdje su oni? Ako ti to mozes garantovati, znaci da bi sopstveno dijete mirne duse pustio da se igra? Ako ne bi, prica ti ne drzi vodu :)
kokuz_sa

#4390 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kokuz_sa »

kurty wrote:Imam cuke, i volim ih...
Sad ko god da sta napise u odbranu zivotinja, bit ce docekan sa recenicom "vodi ih kuci"...
Uglavnom, danas su psi na meti... Opletite po njima... Sta ces, njih haman pa i nema ko braniti...
gledaj lijepo si to napisala imam cuke i volim ih..
imam i ja isto cuku al
opet sam objektivan i kazat cu problem pasa lutalica u Sarajevu je ogroman..
i to iz vise razloga,epidemija,agresivnost i svasta nesto

jednostavno ima agresivnih lutalica koji se zalijecu na ljude,aute,bicikliste..
i vjeruj ja imam cuku al mi se nije jednostavno vratit navece iza 22h kuci kada se okupi copor lutalica..jednostavno ne osjecam se sigurnim..
GAU 8

#4391 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by GAU 8 »

geeK` wrote:...

Nije vam dosadilo iz dana u dan pisat isto?

Svi kažete isto "vodi ih kući". E pa, ja nit imam psa. Nit ijednu drugu životinju kao kućnog ljubimca. Nit mi trebaju, samo imam svoje mišljenje.
E pa ne podudara ti se onda misljenje sa djelovanjem.
geeK`

#4392 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by geeK` »

Sunrise00 wrote:Pa ti si rekao "Odgojite svoju djecu". Znaci, ti mozes garantovati da djeteta nece napasti psi ako se igra tu gdje su oni? Ako ti to mozes garantovati, znaci da bi sopstveno dijete mirne duse pustio da se igra? Ako ne bi, prica ti ne drzi vodu :)
Ma jock, nisi skontao/la. Ne mogu garantovati da ga neće napasti, nit to može bilo ko garantovati. Niko nije isti. Pa tako nisu ni životinje, al fakat budi realan/na. Previše pričate protiv životinja. I ti isti roditelji ništa ne čine po tom pitanju kad VIDE SVOJIM OČIMA, svoju djecu kako muče ptice, guštere, mačke, pse, kako pale mravinjake. Vi svi mislite da su to obične DJEČIJE IGRE. A to je više od toga, recimo ja sam potpuno miran kad prolazim pored životinja. I bude nekad fakat puno cuka na jednom mjestu, i laju i sve to. Ali fakat nisu me napali, za ostale ne mogu garantovati jer životinje jedu svašta, pa nekad i ne jedu jer ih niko ne hrani. Ljudi su problem, da svaki građanin grada Sarajeva po jednog cuku pomilki, da mu malo hljeba. Pokaže mu da brine neko o njemu. Garantujem ti da bi odma taj cuko post'o onaj ko što se kaže "mahalski cuko", il ti ga avlijaner...
geeK`

#4393 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by geeK` »

GAU 8 wrote: E pa ne podudara ti se onda misljenje sa djelovanjem.
Ma zipa, meni je potpuno svejedno. Znam da ja kao pojedinac ne mogu ništa promjeniti, znam da će djeca opet životinje mučiti. Da će roditelji govoriti " pa šta djeca su ". Da će opet neko maltretirat cure u tramvaju, da će opet neki wannabe mangup zbost neko djete. Da će bit bačena bomba pored nekog kafića, ja tu ne mogu ništa.

Al morate i vi svi bit bolji prema životinjama.. Hoćete da vas ne napadaju, a vi njima ništa ne dajete zauzvrat, ni da ih pomilkite...
-Romeo-

#4394 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by -Romeo- »

geeK` wrote:
Ma zipa, meni je potpuno svejedno. Znam da ja kao pojedinac ne mogu ništa promjeniti, znam da će djeca opet životinje mučiti. Da će roditelji govoriti " pa šta djeca su ". Da će opet neko maltretirat cure u tramvaju, da će opet neki wannabe mangup zbost neko djete. Da će bit bačena bomba pored nekog kafića, ja tu ne mogu ništa.

Al morate i vi svi bit bolji prema životinjama.. Hoćete da vas ne napadaju, a vi njima ništa ne dajete zauzvrat, ni da ih pomilkite...
ne kontam, ovo ti dođe kao neka ucjena, razbojništvo, ko biva nahrani ih pa ti neće ništa. cuke razbojnici :lol: :lol: :lol: :lol:
geeK`

#4395 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by geeK` »

-Romeo- wrote:
ne kontam, ovo ti dođe kao neka ucjena, razbojništvo, ko biva nahrani ih pa ti neće ništa. cuke razbojnici :lol: :lol: :lol: :lol:
Da, ispadne tako nekako... Al baš ljude koje znam, koji milke, i hrane cuke nikad ih ne napadnu...
GAU 8

#4396 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by GAU 8 »

geeK` wrote:

Ali ne mozes ti uslovljavati jednu stvar drugom.
"odgojite djecu pa nece biti problema s psima"

Ja volim zivotinje i odrastao sam uz pse. Ali isto tako djece monstruma koji rade strahote.
Da li sada treba zbog toga opravdati psa koji je napao trecu, neduznu stranu?

To su 2 stvari. Zakon o zastiti zivotinja treba da sankcionise mucenje istih, ali isto tako taj, ili neki drugi zakon treba da skloni pse s ulice.

Kontas?
geeK`

#4397 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by geeK` »

GAU 8 wrote: Ali ne mozes ti uslovljavati jednu stvar drugom.
"odgojite djecu pa nece biti problema s psima"

Ja volim zivotinje i odrastao sam uz pse. Ali isto tako djece monstruma koji rade strahote.
Da li sada treba zbog toga opravdati psa koji je napao trecu, neduznu stranu?

To su 2 stvari. Zakon o zastiti zivotinja treba da sankcionise mucenje istih, ali isto tako taj, ili neki drugi zakon treba da skloni pse s ulice.

Kontas?
Kontam ja tebe sve. Al skontaj i ti da se taj svaki cuko može pripitomit, jer trenutno nema nijedan zakon. Ni onaj koji štiti životinje, ni onaj koji će ih skloniti sa ulice, pripitomiti i dati nekom na usvajanje. Jer ljudi ne poštuju životinje.
Sunrise00

#4398 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Sunrise00 »

geeK` wrote:
Sunrise00 wrote:Pa ti si rekao "Odgojite svoju djecu". Znaci, ti mozes garantovati da djeteta nece napasti psi ako se igra tu gdje su oni? Ako ti to mozes garantovati, znaci da bi sopstveno dijete mirne duse pustio da se igra? Ako ne bi, prica ti ne drzi vodu :)
Ma jock, nisi skontao/la. Ne mogu garantovati da ga neće napasti, nit to može bilo ko garantovati. Niko nije isti. Pa tako nisu ni životinje, al fakat budi realan/na. Previše pričate protiv životinja. I ti isti roditelji ništa ne čine po tom pitanju kad VIDE SVOJIM OČIMA, svoju djecu kako muče ptice, guštere, mačke, pse, kako pale mravinjake. Vi svi mislite da su to obične DJEČIJE IGRE. A to je više od toga, recimo ja sam potpuno miran kad prolazim pored životinja. I bude nekad fakat puno cuka na jednom mjestu, i laju i sve to. Ali fakat nisu me napali, za ostale ne mogu garantovati jer životinje jedu svašta, pa nekad i ne jedu jer ih niko ne hrani. Ljudi su problem, da svaki građanin grada Sarajeva po jednog cuku pomilki, da mu malo hljeba. Pokaže mu da brine neko o njemu. Garantujem ti da bi odma taj cuko post'o onaj ko što se kaže "mahalski cuko", il ti ga avlijaner...
Naravno da ima svakakvih roditelja. I necu opravdavati djecu koja su napadnuta jer su mucili zivotinje. Ali ne moze niko garantovati da mene, ili neko dijete nece cuke napasti dok se vracam kuci navece, ili dok se dijete igra ispred zgrade. O tome pricam, a niposto ne opravdavam ni djecu koja muce zivotinje i prolaze nekaznjeno, niti roditelje koji to sve mirno posmatraju.

Lutalice su ocito problem. Ovako ne moze. Neka Zakona o zastiti zivotinja, ali mislim da se prvo trebalo razmisliti o tome sta cemo sa svim lutalicama, pa tek onda donositi zakone.
geeK`

#4399 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by geeK` »

Sunrise00 wrote: Naravno da ima svakakvih roditelja. I necu opravdavati djecu koja su napadnuta jer su mucili zivotinje. Ali ne moze niko garantovati da mene, ili neko dijete nece cuke napasti dok se vracam kuci navece, ili dok se dijete igra ispred zgrade. O tome pricam, a niposto ne opravdavam ni djecu koja muce zivotinje i prolaze nekaznjeno, niti roditelje koji to sve mirno posmatraju.

Lutalice su ocito problem. Ovako ne moze. Neka Zakona o zastiti zivotinja, ali mislim da se prvo trebalo razmisliti o tome sta cemo sa svim lutalicama, pa tek onda donositi zakone.
Sve si dobro rekao/la. Al džaba kad niko ne može promjeniti ovu situaciju. Ti ćeš reć vako, onaj će reć nako. A onog glavnog boli kurac šta će ko reć i šta ko misli, jer ima pametnijeg posla..
zateznistub

#4400 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

Na dobrinji je stvarno muka izvesut dijete u park, pogotovo D2. Neki dan se bukvalno dijete zaljepilo za mene kad je pas krenuo prema nama. Sreca pa je cuko reagovao na kamen. Poruka ljudmi koji "brinu" u napustenim psima: Sve ih fino na kamaru pa sebi kuci! Nedao bog da mi dijete ugrize (a zimi ce biti itekako gladni) mozete li zamisliti sta bih bio u stanju uraditi i psima i ljudima koji ih brane?
Locked