one zeljezne pedale fabricke guraju 120kg pa etoglockov kolac wrote:A gdje se imaju uzeti kvalitetnije pedale? Za debele ljude
Biciklom kroz Sarajevo
- cappy_tempo
#4376 Re: Biciklom kroz Sarajevo
-
glockov kolac
#4377 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Isti sam ti taki...120 kg... originalne aluminijske sam podero, upro ko sivonja par puta, nije ni čudo...cappy_tempo wrote:one zeljezne pedale fabricke guraju 120kg pa etoglockov kolac wrote:A gdje se imaju uzeti kvalitetnije pedale? Za debele ljude
- cappy_tempo
#4378 Re: Biciklom kroz Sarajevo
meni dosle zeljezne na specialized rockhopperu i eno ih jos drze,na proslom hardorocku iste bile i drzale
ali me zato pogon jebe 
- chengaba
#4379 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Mislim da vas zajebava čovjek! Ufatio sam ga već na drugoj temi u nečemu sličnom.trimi68 wrote:Ti si mađioničarice2cube wrote:Zna li neko slucajno, zasto mi se pedale same okrecu dok vozim, a ako drzim noge na pedalama dok ide biciklo, onda spada lanac i bas iritira![]()
prije odlaska na servis: očisti lanac, očisti zupčanike srednjeg pogona, očisti zupčanike zadnjeg mjenjača.... pa se javi šta ti dešava
P.S. čistiti sa benzinom ili petrolejom (odmaščivačima)
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4380 Re: Biciklom kroz Sarajevo
A to što se djeca puštaju da trče k'o mahnita, to ništa ? Fino na trotoar pa šetaj ili.. kreni na mene pa da vidimo ko će koga odležati.holowey wrote:
fakat, zamisli idiota, oni nasli da setaju po setalistu... svakakve gluposti ljudima padaju na pamet... ne znam kako su mogli da se zabune, pa zaboga setaliste je, jelte, drugi naziv za biciklisticku stazu...
ja sa svojim djetetom redovno, cim vrucina popusti, dodjem na vilsonovo... i grozim se tebe i tebi slicnih koji jurcaju na bicklima po setalistu... kada bude oznacena biciklisticka traka, ako se ja ili moje dijete nadjemo u toj traci, sa punim pravom nalupaj i mene i moje dijete... ali ako na setalistu, svojom nepaznjom i jurcanjem naletis na moje dijete, odlezacu te
- cappy_tempo
#4381 Re: Biciklom kroz Sarajevo
stoji da je setaliste ali podrazumjeva se da je i za bicikliste. sad ima normalnih biciklista,a ima i onih sto letaju,dizu ga na zadnji da zadive neke cure i slicno. logicnije je da setaci odu na trotoar ili u stranu,a da je sredina ceste slobodna za bicikliste i role. neki to i mogu shvatiti ali valja onim curicama koje kontaju da imaju 20 godina utuviti u glavu da je malo kome na biciklu zanimljiva njihova guzica dok okolo 100 djece trci,pujdo slobodno skace... barem svakom biciklisti koji je svjestan da moze pasti,povrijediti sebe,drugog nece gledati u guzicu nego da izadje ziv sa vilsaholowey wrote:fakat, zamisli idiota, oni nasli da setaju po setalistu... svakakve gluposti ljudima padaju na pamet... ne znam kako su mogli da se zabune, pa zaboga setaliste je, jelte, drugi naziv za biciklisticku stazu...Dr.Mr.Fr. wrote:visa vie naziva teme, a biciklom kroz sarajevo, pa proci biciklom kroz vilsonovo šetalište je nocna mora, djecurlije, pozera, mama nabrijanih, tata koji lete za svojom razmaženom djecom, skejtera, rolaša... ma cudo jedno...prije sam se volio provozati kroz vilis sada majke mi mrsko mi je i proci
ja sa svojim djetetom redovno, cim vrucina popusti, dodjem na vilsonovo... i grozim se tebe i tebi slicnih koji jurcaju na bicklima po setalistu... kada bude oznacena biciklisticka traka, ako se ja ili moje dijete nadjemo u toj traci, sa punim pravom nalupaj i mene i moje dijete... ali ako na setalistu, svojom nepaznjom i jurcanjem naletis na moje dijete, odlezacu te
posto je vils boze sacuvaj ja sam se vec odavno glavne ceste uhvatio
- trimi68
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Stirjelac
#4382 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ченга Баchengaba wrote:Mislim da vas zajebava čovjek! Ufatio sam ga već na drugoj temi u nečemu sličnom.trimi68 wrote:Ti si mađioničarice2cube wrote:Zna li neko slucajno, zasto mi se pedale same okrecu dok vozim, a ako drzim noge na pedalama dok ide biciklo, onda spada lanac i bas iritira![]()
prije odlaska na servis: očisti lanac, očisti zupčanike srednjeg pogona, očisti zupčanike zadnjeg mjenjača.... pa se javi šta ti dešava
P.S. čistiti sa benzinom ili petrolejom (odmaščivačima)![]()
мислити и срати није исто
- Hajlac
#4383 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Aj ti lijepo stani na pocetak Vilsonovog kod EP-e pa procitaj sta pise na onim saobracajnim znakovimaholowey wrote:fakat, zamisli idiota, oni nasli da setaju po setalistu... svakakve gluposti ljudima padaju na pamet... ne znam kako su mogli da se zabune, pa zaboga setaliste je, jelte, drugi naziv za biciklisticku stazu...Dr.Mr.Fr. wrote:visa vie naziva teme, a biciklom kroz sarajevo, pa proci biciklom kroz vilsonovo šetalište je nocna mora, djecurlije, pozera, mama nabrijanih, tata koji lete za svojom razmaženom djecom, skejtera, rolaša... ma cudo jedno...prije sam se volio provozati kroz vilis sada majke mi mrsko mi je i proci
Iza 5.00 PM i vikendom dozvoljeno SAMO za bicikle.
CESTA nikad nije niti ce biti "setaliste" vec je setaliste PJESACKA staza s obje strane CESTE.
A jest vama setacima djece, beba u kolicima i krvolocnih kerova tesko prosetati izmedju lijepog drveca(ili gluho bilo travnatom stazicom uz samu Miljacku)
Imate pjesacku stazu u OBA pravca al jok ono jedva ceka da se shepuri cestom
Razumijem situacije kad roditelji pridrzavaju djecu koja tek uce rolati ili voziti bicikl - njima JESTE mjesto na cesti u Vilsonovom, ali setaci brate imaju svoje pjesacke staze u oba pravca da se ne guzvaju/mimoilaze.
Umjesto da jedva docekate malo prosetati dalje od betona i asfalta, a ono jedva ceka da se rasiri dok prave setacke staze gotovo redovno zjape poluprazne.
Beton beton samo beton.
Last edited by Hajlac on 02/07/2012 15:17, edited 1 time in total.
- vedo_dz
#4384 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Jel neko moze po guglat i nac kako ubacit sajlu u mjenjac kod mene je onaj okrugli imitacija gasa motora sajla mi je napola pukla kod prednje masinice i skinuo sam je skrozile ali lahko je skinut kako vratit jutros kupio novu ali neznam kako ubacit ja sam guglao trazio ali nema mozda neko ko boje zna sa netom nadje sta
- adnandus
#4385 Re: Biciklom kroz Sarajevo
LANGZAM što bi reko englez, Đe Ćeljad nije Bjesna ni Kuća nije tjesna Ima mjesta i za jedne i druge

- dadoka84
#4386 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Vedo, na rucici mjenjaca imas ili plastiku sa kopcama ili sarafcic koji moras skinut. principom poluga il nekim drugim nacinom skines ukrasnu plastiku. Izvuces staru sajlu koja je ubacena u leziste i stavis novu. nije neka nauka. leziste izgleda kao vijak i ima utor za "burence" koje dodje na kraju sajle. Barem je tako bilo na shimanu i jos nekim kineskim sifterima koje sam skidao.
- HaHaHa2
#4387 Re: Biciklom kroz Sarajevo
vedo_dz wrote:Jel neko moze po guglat i nac kako ubacit sajlu u mjenjac kod mene je onaj okrugli imitacija gasa motora sajla mi je napola pukla kod prednje masinice i skinuo sam je skrozile ali lahko je skinut kako vratit jutros kupio novu ali neznam kako ubacit ja sam guglao trazio ali nema mozda neko ko boje zna sa netom nadje sta
- bombašica
#4388 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Uh, ovo postaje zanimljivo, pratim vasholowey wrote:fakat, zamisli idiota, oni nasli da setaju po setalistu... svakakve gluposti ljudima padaju na pamet... ne znam kako su mogli da se zabune, pa zaboga setaliste je, jelte, drugi naziv za biciklisticku stazu...Dr.Mr.Fr. wrote:visa vie naziva teme, a biciklom kroz sarajevo, pa proci biciklom kroz vilsonovo šetalište je nocna mora, djecurlije, pozera, mama nabrijanih, tata koji lete za svojom razmaženom djecom, skejtera, rolaša... ma cudo jedno...prije sam se volio provozati kroz vilis sada majke mi mrsko mi je i proci
- cappy_tempo
#4389 Re: Biciklom kroz Sarajevo
vidi ove sto kuha
pa samo jos treba da i pjesake pratim hoce li me udariti ali...lose po njih kako god

- Kona__
#4390 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Najbolje bi bilo da svi pocrkamo da bi vi i vaša veličanstvena djeca mogla uživati..holowey wrote:fakat, zamisli idiota, oni nasli da setaju po setalistu... svakakve gluposti ljudima padaju na pamet... ne znam kako su mogli da se zabune, pa zaboga setaliste je, jelte, drugi naziv za biciklisticku stazu...Dr.Mr.Fr. wrote:visa vie naziva teme, a biciklom kroz sarajevo, pa proci biciklom kroz vilsonovo šetalište je nocna mora, djecurlije, pozera, mama nabrijanih, tata koji lete za svojom razmaženom djecom, skejtera, rolaša... ma cudo jedno...prije sam se volio provozati kroz vilis sada majke mi mrsko mi je i proci
- bombašica
#4391 Re: Biciklom kroz Sarajevo
fakat, zamisli idiota, oni nasli da setaju po setalistu... svakakve gluposti ljudima padaju na pamet... ne znam kako su mogli da se zabune, pa zaboga setaliste je, jelte, drugi naziv za biciklisticku stazu...
[/quote]
Najbolje bi bilo da svi pocrkamo da bi vi i vaša veličanstvena djeca mogla uživati..
[/quote]
A djeca k'o pustena s lanca. Po komentarima njihovih roditelja ovdje, ne mogu ni biti bolja.[/quote]
@holowey, ooooo šta ti reće!

Najbolje bi bilo da svi pocrkamo da bi vi i vaša veličanstvena djeca mogla uživati..
A djeca k'o pustena s lanca. Po komentarima njihovih roditelja ovdje, ne mogu ni biti bolja.[/quote]
@holowey, ooooo šta ti reće!
- cappy_tempo
#4392 Re: Biciklom kroz Sarajevo
e prava bombasica
. neka ba, dosta sto se sa vozacima koljemo 
- vedo_dz
#4393 Re: Biciklom kroz Sarajevo
hvala svima na brzoj pomoci tri puta u dva dana stavljam upit i odma odgovarate nadam se da cu sutra to rjesit ovaj shifter je isti samo plastika i ovaj metal dobio sam informaciju znaci ovaj kraj sajle se sjece suprotno od burenceta i nije kako sam mislio da se uvuce hvala jos jedno svima ako jos sta zaskripi ja pisem 
- _Reds_
#4394 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Vils zaista nije mjesto za bilo kakvo glupiranje na biciklu.
I ovi koji rekose da je to prvenstveno setliste, slazem se sa njima.
Uglavom, i jedni, i drugi i treci, ljudi sabura i razmjevanja malo nece nikome naskoditi.
I ovi koji rekose da je to prvenstveno setliste, slazem se sa njima.
Uglavom, i jedni, i drugi i treci, ljudi sabura i razmjevanja malo nece nikome naskoditi.
- bombašica
#4395 Re: Biciklom kroz Sarajevo
I to nam je naša borba dala...ostasmo bez Vilsacappy_tempo wrote:e prava bombasica. neka ba, dosta sto se sa vozacima koljemo
-
r_faruk
#4396 Re: Biciklom kroz Sarajevo
pored dvije pjesacke staze ljudi setaju sredinom ceste. nekada vozim trotoarima jer tamo ima manje ljudi nego na cesti.............
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#4397 Re: Biciklom kroz Sarajevo
najvise mi je zanimljivo kada vozim oznacenom biciklistickom stazom,kojom naravno pjesaci setaju i jos se cudom cude kada im zazvonim da se maknu
ozbiljno razmisljam da zvonce zamijenim kakvom trubom 
- Hajlac
#4398 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Pih to je posebna prica. Cak i da smognem snage da im rukom pokazem oznake, nemam sta pokazati jer su se gotovo sve zute oznake i isprekidane linije daaaavno izbrisalegrunt wrote:najvise mi je zanimljivo kada vozim oznacenom biciklistickom stazom,kojom naravno pjesaci setaju i jos se cudom cude kada im zazvonim da se maknuozbiljno razmisljam da zvonce zamijenim kakvom trubom
Da ne pricam kako jedini komad prave staze jeste dio na Alipasinom duz A faze - uradjeno po svjetskim standardima tj. staza nije u istoj visini kao pjesacka tako da bi i mazgi trebalo biti jasno kako se radi o posebnoj a ne pjesackoj stazi.
Trebam li reci kako se non-stop ali bikvalno svaki dan borim za svoje pravo koristenja to malo jada od 1km biciklisticke staze u glavnom gradu drzave sa setacima i vodacima kerova
"Ovo je grad za pozelit'"
P.S. Jos jednom da upozorim nadlezne ciji placenici(Novo Sarajevo) su pre izbore na ovoj temi reklamirali onaj katastrofalno uradjeni komad staze od Otoke do D. Malte na vrlo losu sigurnosnu situaciju na mjestu prelaska preko bosmalovog mosta.
Niti je ikad uradjena zebra, niti vozaci vide bicikliste i pjesake od visoke ograde mosta, niti su ikad postavljeni saobracajni znaci da upozore vozace na pjesacki prelaz.
Ako se desi nesreca, uopste vozac auta nece biti pravno kriv jer pjesak/biciklist nepropisno prelazi cestu. Al je bitno da su sfusherili asfaltirani dio staze pred izbore - osjecaj kao na makadamu
- Dr.Mr.Fr.
#4399 Re: Biciklom kroz Sarajevo
adnandus wrote:vedo_dz wrote:Znali neko gdje zamjenit sajlu od prednjeg mjenjaca mislim kupit i da je zamjeni ja sad otvorio mjenjac ma kaki nema sanse vratit i kolko je to love ako neko zna mjenjac je onaj na okretanje ko motor
Čini mi se da je čiko u Lorisu sa strane parkinga sasvim OK
Ciko u lorisu je
- Dr.Mr.Fr.
#4400 Re: Biciklom kroz Sarajevo
eh kao i obicno ili ne znaš citati ili nisi shvatio post, ali svejedno ljudi kao ti koji bi "odlezali" nekoga definitivno ne bi trebali imati djecuholowey wrote:fakat, zamisli idiota, oni nasli da setaju po setalistu... svakakve gluposti ljudima padaju na pamet... ne znam kako su mogli da se zabune, pa zaboga setaliste je, jelte, drugi naziv za biciklisticku stazu...Dr.Mr.Fr. wrote:visa vie naziva teme, a biciklom kroz sarajevo, pa proci biciklom kroz vilsonovo šetalište je nocna mora, djecurlije, pozera, mama nabrijanih, tata koji lete za svojom razmaženom djecom, skejtera, rolaša... ma cudo jedno...prije sam se volio provozati kroz vilis sada majke mi mrsko mi je i proci