Sarajevski taksisti- dno dna
- supercali
#4376 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ako nisam zadovoljan gledam u 5 feninga da mi vrati
- Sodom1
#4377 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sta znaci biti zadovoljan?
- supercali
#4378 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
da se u voznji osjecas zadovoljan na nacin da te ne pegla fino vozi da nema trzanja hoces li dozivjeti neki sudar ili slicno
da je cist mada je kod vecine cist da te ne vara na vlastite oci oko taksimetra
ima tu jos finesa sitnica koje cine covjeka zadovoljnim
da je cist mada je kod vecine cist da te ne vara na vlastite oci oko taksimetra
ima tu jos finesa sitnica koje cine covjeka zadovoljnim
- Ommadawn
#4379 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Slazem se sa postom iznad. Odvezi me normalno, bez peglanja pricom "jebo-ukro-zguzio-pio-dopro vatule", bez trzanja i varanja na taximetru - dacu ti i dvije marke baksisa.
- thekupus
#4380 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
znaci fujjjjjj, vise nikad u Sarajevo taxi ni do bolnice
Danas, oko 3 sata, sa 6 prijatelja stranaca pokusavam uhvatiti dva taksija na stajalistu iznad Sebilja.
Prvo, nigdje nikoga na stajalistu 10 minuta. Zatim dolazi taksi i zaustavlja ga neka gospodja 15 m prije nas. Taksista nas vidi da cekamo i u prolazu otvara prozor i pita dokle trebamo. Kad mu kazemo da trebamo dva taksija do Zmajevca on kaze da ce javiti radiom da dodju. Poslije jos 5 minuta dolazi celavi lik u metalik sivom Golfu 6 i staje pored nas. Takodjer pita dokle idemo, kad mu kazemo Zmajevac ali da nam trebaju 2 taksija, odgovara da udjemo, i da nikad necemo docekati dva odjednom vec da jedni udju a da drugi cekaju iduci (sto je problem jer jedini na pricam bosanski u drustvu). Kad smo krenuli ulaziti kaze: "Al samo da znas, do Zmajevca je 10 maraka." Pitam ja kako, kad je to max 4 do 5 KM, a on ce : "Nedeljna tarifa". Ja mu na to rekoh nemoj meni tih fazona, cijeli zivot u Sarajevu zivim, nego ukljuci taksimetar. Umalo me pljunuo nije, vec je poceo gestikulirati, produzio sa autom nekih 5 m i onda izasao iz auta i poceo se derati kao: "Zaboli mene ki*a sto si ti odavde, ti ces meni da si sarajlija" i bla bla bla. 2 minute iza njega staje nam iduci taksista i pita dokle, ja mu kazem do Zmajevca ali nemoj molim te posebnih tarifa i fiksnih cijena ili slicno, a on ce meni, zatvarajuci prozor i nastavljajuci nizbrdo: "E kod mene je posebna tarifa".
Meni bas prekipi, 20 minuta pred ljudima brukam grad zbog ovih seljacina iz Sarajevo taksija, pa nazovem 1516, Samira i Emira, prvi put zauzeto, nakon minut se javlja i kaze 2 vozila za 2 minute ce biti. Poslije minut dolaze, bez suvisne rijeci voze i naplacuju 4,40 KM, po taksimetru.
Isti prijatelji su mi pricali kako 2 noci prije na autobuskoj stanici za turu do hostela u Dalmatinskoj im je taksista trazio 100 kuna. Kasnije mi je momak iz Portugala koji je bio sa njima rekao da je ovaj trazio 100 KM, sto mi je logicnije (moguce da su se prvi zbunili jer nisu znali koja je bosanska valuta, mozda im je rekao kej em a oni culi kej en ili nesto tako) sto je prestrasno. Naravno, nisu platili nego su otisli pjeske, ali je jedna grupa Portugalaca koja je stigla istim busem u hostel stigla taksijem. Siguran sam da im nije naplaceno po taksimetru.
Cinjenice su jasne, nista nije izmisljeno niti preuvelicano. FUJ
Danas, oko 3 sata, sa 6 prijatelja stranaca pokusavam uhvatiti dva taksija na stajalistu iznad Sebilja.
Prvo, nigdje nikoga na stajalistu 10 minuta. Zatim dolazi taksi i zaustavlja ga neka gospodja 15 m prije nas. Taksista nas vidi da cekamo i u prolazu otvara prozor i pita dokle trebamo. Kad mu kazemo da trebamo dva taksija do Zmajevca on kaze da ce javiti radiom da dodju. Poslije jos 5 minuta dolazi celavi lik u metalik sivom Golfu 6 i staje pored nas. Takodjer pita dokle idemo, kad mu kazemo Zmajevac ali da nam trebaju 2 taksija, odgovara da udjemo, i da nikad necemo docekati dva odjednom vec da jedni udju a da drugi cekaju iduci (sto je problem jer jedini na pricam bosanski u drustvu). Kad smo krenuli ulaziti kaze: "Al samo da znas, do Zmajevca je 10 maraka." Pitam ja kako, kad je to max 4 do 5 KM, a on ce : "Nedeljna tarifa". Ja mu na to rekoh nemoj meni tih fazona, cijeli zivot u Sarajevu zivim, nego ukljuci taksimetar. Umalo me pljunuo nije, vec je poceo gestikulirati, produzio sa autom nekih 5 m i onda izasao iz auta i poceo se derati kao: "Zaboli mene ki*a sto si ti odavde, ti ces meni da si sarajlija" i bla bla bla. 2 minute iza njega staje nam iduci taksista i pita dokle, ja mu kazem do Zmajevca ali nemoj molim te posebnih tarifa i fiksnih cijena ili slicno, a on ce meni, zatvarajuci prozor i nastavljajuci nizbrdo: "E kod mene je posebna tarifa".
Meni bas prekipi, 20 minuta pred ljudima brukam grad zbog ovih seljacina iz Sarajevo taksija, pa nazovem 1516, Samira i Emira, prvi put zauzeto, nakon minut se javlja i kaze 2 vozila za 2 minute ce biti. Poslije minut dolaze, bez suvisne rijeci voze i naplacuju 4,40 KM, po taksimetru.
Isti prijatelji su mi pricali kako 2 noci prije na autobuskoj stanici za turu do hostela u Dalmatinskoj im je taksista trazio 100 kuna. Kasnije mi je momak iz Portugala koji je bio sa njima rekao da je ovaj trazio 100 KM, sto mi je logicnije (moguce da su se prvi zbunili jer nisu znali koja je bosanska valuta, mozda im je rekao kej em a oni culi kej en ili nesto tako) sto je prestrasno. Naravno, nisu platili nego su otisli pjeske, ali je jedna grupa Portugalaca koja je stigla istim busem u hostel stigla taksijem. Siguran sam da im nije naplaceno po taksimetru.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#4381 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ja sam sokiran
-
mali_balon
#4382 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
- Mračajski proto
-
razonoda
#4384 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ne mogu da vjerujem da SA .TAXI jos postoji. I kojoj normalnoj osobi pada na pamet da se sa njima vozi.Hiljade textova je napisano o njima, a narod opet hoce sa njima. Pa nisu jedini, ignorisite ih nedajte im posao.thekupus wrote:znaci fujjjjjj, vise nikad u Sarajevo taxi ni do bolnice
- gnjev
#4385 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Hahah al cuj nedeljna tarifa . Pa koji su to šabani jebali sve svoje .
- homega
#4386 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Kad si već sve trenutke zapamtio, mogao si i reg. oznake taxi vozila i postaviti ih ovdje, da znamo ko su. Mogao si ih prijaviti njihovom udruženju.thekupus wrote:znaci fujjjjjj, vise nikad u Sarajevo taxi ni do bolnice.....Danas, oko 3 sata, sa 6 prijatelja stranaca pokusavam uhvatiti dva taksija na stajalistu iznad Sebilja.
Ovako, kako da ti vjerujemo. Kako da ne pomislimo da si poslan iz neke konkurentne taxi firme, npr. iz Samir&Emir, ili neke druge...
-
Saka
#4387 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Hehe cuj prijaviti udruzenju.
Ti jos vjerujes u deda mraza?
- šatirana_ljubičica
#4388 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
thekupus wrote:znaci fujjjjjj, vise nikad u Sarajevo taxi ni do bolnice
Inače je to jedno od najodvratnijih taxi štandova.Tu jedino te tretiraju iole normalno ako kažeš da ćeš na Stup ili na aerodrom, može proći i Alipašino.A ako se skoro svakodnevno voziš do Stupa, i onda jednom hoćeš na Vratnik, isti taj taxista te smatra debilom pa ti kaže-e hajde da ne gubim red, uzmi onog zadnjeg, a skoro svaki dan te vozi na Stup!!!!!
Krkani da ne mogu biti veći.
- sheilak
#4389 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
homega wrote:Kad si već sve trenutke zapamtio, mogao si i reg. oznake taxi vozila i postaviti ih ovdje, da znamo ko su. Mogao si ih prijaviti njihovom udruženju.thekupus wrote:znaci fujjjjjj, vise nikad u Sarajevo taxi ni do bolnice.....Danas, oko 3 sata, sa 6 prijatelja stranaca pokusavam uhvatiti dva taksija na stajalistu iznad Sebilja.
Ovako, kako da ti vjerujemo. Kako da ne pomislimo da si poslan iz neke konkurentne taxi firme, npr. iz Samir&Emir, ili neke druge...
ali meni samo nije jasno ko je njih naucio da "ispituju" sa musterijama? da postavljaju suvise direktna pitanja o stvarima koje ih se apsolutno ne ticu i da onda daju savjete. ili da mi pricaju sav svoj zivot?
-
razonoda
#4390 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ne pitaju oni bezveze ta pitanja. Meni sr isto desilo, od centra do a. polja, upocetku sutio , no, na pola puta se rasprica, nemozes ga zaustaviti. Rezultat, promjenio tarifu na taximetru , da nismo primjetili i platili vise 5 km. hhhah .Tip radi hotela nacional. Bili smo na god, nismo imali vremena 'ganjati pravdu, ali evo pisem ovdje i upozoravam. Isti slucaj i sa tim kod SEBILJA. Na kraju, smo naletili na momka iz druge komp. i kad nam je trebao taxi samo nj, zvali. Desavalo se da smo dnevno i po 70 KM. placali (ganjali neku papirologiju). Sve u svemu gorak okus iz Sarajeva.
NIKAD SA TAXI.
NIKAD SA TAXI.
- navedeni
#4391 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Je li radi ona aplikacija? Je li ko probao?
- Skyfox
#4392 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
mah... mene su jednom skoro izradili za let, jos govori onaj dispecer sorry ja zaboravio na tebe i smije se. Ja u soku. Sreca pa sam stigao u zadnji cas na let.thekupus wrote:znaci fujjjjjj, vise nikad u Sarajevo taxi ni do bolnice
Drugi put sam proslavio NG na u lici jer su umjesto u 11.30. kad smo narucili vozilo dosli u u 11.50h...
Od tada gudbaj...
- drag_gost
#4393 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ja nisam imao negativnih iskustava sa Kale ili Holland taksijem, ma ni Samir i Emir, ali Sa Taxi... valjda sve zavisi na koga naletis. Nedavno nas je decko vozio sa Zmajevca, mirise auto, decko kulturan, zao nam bilo izaci iz taksija (SA TAXI).
Imao sam nekih losih iskustava sa njima, ali ima i dosta svijetlih primjera. Uglavnom taksisti na z.stanici, zaobilaziti u sirokom luku.
Imao sam nekih losih iskustava sa njima, ali ima i dosta svijetlih primjera. Uglavnom taksisti na z.stanici, zaobilaziti u sirokom luku.
- Zox
#4394 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Neki dan stari i ja cekamo taksi i naravno i on i ja smo strogo protiv sjedanja u sarajevo taxi. Stojimo na uglu Kaptola i šina, i prošlo je jedno brat bratu deset "NE-sarajevo taxija" koji su bili zauzeti i isto toliko sarajevo taxija koji su bili prazni. Jesam se načekao, ali mi nešto drago bilo. Možeš kako hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš.
-
razonoda
#4395 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Zox wrote:Neki dan stari i ja cekamo taksi i naravno i on i ja smo strogo protiv sjedanja u sarajevo taxi. Stojimo na uglu Kaptola i šina, i prošlo je jedno brat bratu deset "NE-sarajevo taxija" koji su bili zauzeti i isto toliko sarajevo taxija koji su bili prazni. Jesam se načekao, ali mi nešto drago bilo. Možeš kako hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš.
- Seoskivaralica
#4396 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Generalno tuga....zašto ne vjerovati.....ima slučajeva mnogo....homega wrote:Kad si već sve trenutke zapamtio, mogao si i reg. oznake taxi vozila i postaviti ih ovdje, da znamo ko su. Mogao si ih prijaviti njihovom udruženju.thekupus wrote:znaci fujjjjjj, vise nikad u Sarajevo taxi ni do bolnice.....Danas, oko 3 sata, sa 6 prijatelja stranaca pokusavam uhvatiti dva taksija na stajalistu iznad Sebilja.
Naaajbolje riješenje je uzeti broj od taxiste koji ti se svidi.....
Ja imam jarana i on mi dade karticu da ne govorim koja firma ,al eto sarajevo taxi ,pa nek me vozi ili on ili nek pošalje nekog svog....djubradi je apsolutno puno te da bi svoje nerve i novac sačuvali treba ići razumom....
Ima i taxista poštenih.
- thekupus
#4397 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
maksuz za tebe danas sam dva puta prosao tuda, jednom pjeske i jednom autom, i drugi put je bio na stanici, sivi golf novije generacije, tablice TA 731327 a broj taxija je 090homega wrote:Kad si već sve trenutke zapamtio, mogao si i reg. oznake taxi vozila i postaviti ih ovdje, da znamo ko su. Mogao si ih prijaviti njihovom udruženju.thekupus wrote:znaci fujjjjjj, vise nikad u Sarajevo taxi ni do bolnice.....Danas, oko 3 sata, sa 6 prijatelja stranaca pokusavam uhvatiti dva taksija na stajalistu iznad Sebilja.
celavi vozac
- strong69
#4398 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ovi su mi najjaci. Cim neko isprica svoje iskustvo nadje se neki advokat da ga optuzi da on radi za konkurenciju. A da ti @homega ne radis za SA Taxi?homega wrote:Kad si već sve trenutke zapamtio, mogao si i reg. oznake taxi vozila i postaviti ih ovdje, da znamo ko su. Mogao si ih prijaviti njihovom udruženju.thekupus wrote:znaci fujjjjjj, vise nikad u Sarajevo taxi ni do bolnice.....Danas, oko 3 sata, sa 6 prijatelja stranaca pokusavam uhvatiti dva taksija na stajalistu iznad Sebilja.
- Bluemore
#4399 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
evo ti briljantne ideje idi u dubrovnjak i taksiraj motaJon Spencer wrote:Dubrovnik da ne spominjemo, bez trocifrenog broja ojra nisi nigdje prispio.titinho wrote:Ili u Makarskoj, sjednes u Taxi , pocetna cijena 28 kuna. Kilometar mislim 15 kuna. Pa izvoli. Hoces li Bus il Taxi.Jon Spencer wrote:
Pa naravno da vam je bilo lijepo potrošili ste po 100 eura hadžijali se, opijali, vozali taxijem, pušili nargile, žderali ćevape bez luka, sažaljevali nas gledajući ratni tunel, vozili kočijom na vrelo bosne. Nikakve fajde od vas, hostel na vas naravno nije platio porez ni taxu, vozali se žutim taxijem koji nema niti jedno legalno vozilo niti prijavljenog vozača, samo bezveze zauzimate mjesto po čaršiji dok se bogata braća iz Kuvajta i ostalih bratskih zemalja moraju gurati u redovima zbog vas! Sličan ili skromniji ekvivalent provoda u ZG (ako je to moguće ZG i provod u istoj rečenici) bi te došao najmanje 5oo ojra.
Al neka nama turista, treba ih dzaba vozat. haha
Ovo su naši elitni turisti i lutalice bježe od njih jer ih nemaju za šta ujesti. Po forumima se informiše da ga ko, ne do bog za marku ne zakine. A smiju se stipsama česima kad zagledaju cjenovnike po kafanama!?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#4400 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sarajevo nije Dubrovnik. Sarajevo je na ulazu u guzicu zvanu BIH, a pozicija je čmar.