Ne bih.Kaligrafija wrote:Kakve marisane, on bi sve dao, da sjede malo sa mnom i zamezi i popije...Point. wrote:Biće marisane, biće.
Ako se kojim cudom i pojavis, iz prve ces bit’ bijen.
Ne bih.Kaligrafija wrote:Kakve marisane, on bi sve dao, da sjede malo sa mnom i zamezi i popije...Point. wrote:Biće marisane, biće.
Fudo387 wrote:Ne bih.Kaligrafija wrote:Kakve marisane, on bi sve dao, da sjede malo sa mnom i zamezi i popije...Point. wrote:Biće marisane, biće.
Ako se kojim cudom i pojavis, iz prve ces bit’ bijen.
Ok,Kaligrafija wrote:
Hahaha hoce da crkne da sazna ko sam...! Zna, da ja znam ko je on...!
Hahaha a satra se stancajuci pp, da sazna ko ga zajebaje...!Fudo387 wrote:Ne smijes.
Znao sam.
![]()
Nisam ti ja prijatelj.
Sad me strah otici do radnje iza coska.Kaligrafija wrote: Primjer USA, najbolje se vidi sta im je donijela Juzna Amerika, jedno veliko zlo, okrutne bande na svakom cosku, narko karteli, sa kojim vise ni jedna sluzba ne moze da izadje na kraj...djeca sa kojim bi se moglo raditi kako ti kazes, ne mogu da se odvoje od tog svijeta, od malena sa 9-10 godina se novace i dilaju drogu, a u tom dobu otprilike izvrse i svoje prvo ulazno ubistvo...! Slican scenario ceka i Evropu, ako se ovo ne zaustavi, neki su to vec i skontali, pa zatvaraju granice...!
Eto ako navedes jedno mjesto u Evropi gdje su se nasi ljudi getoizirali, gdje maltretiraju domicilno stanovnistvo, osim ako maltretiranje ne ukljucuje maltretiranje cevapima, burekom, sogan-dolmom itd. ja cu pojesti ovaj telefon sa kojeg pisem sad...!
Vjeruj ili nemoj, ali:славянин wrote:Sta ponasali se jednako - pa imamo koliko izbjeglica po svijetu i nigdje nisu posmatrani kao kreteni m.Ljudi rade normalne zivote vode. Obidji malo Evropu pa pogledaj Marokanske,Afganske,Pakistanske kvartove na sta to lici.
Eno ih tamo mjesec su ovde i prve rijeci “je*bem mater” ma nema bas isto kao nasi ljudi koji su ganjali papire po Njemackoj,Austriji itd.
Ma okej jeuglavnomja wrote:oma, ovo je off, ali moram, ukratko ...
sta mislis ciji su svi legendarni golfovi dvice sto su se vozali po sarajevu u ratu? nadam se da ne mislis da je svaki vozac svog golfa dovukao![]()
lokalna TO od auta do auta - aha, dizel, za potrebe armije ... i ti daj kljuceve i onda se poklopi usima i pozdravi sa autom
a sto se tice vozaca - vise me je bilo strah njih nego granataako je ko od njih i imao vozacku prije rata - auto i iskustvo nije
On topic
moje pitanje je vise bilo ironijepila naopako
normalno da niko svojim autom u ratu nije otisao
Nije da mi je nestalo argumenata, imam ih ja nego - kad uhvatim vremena, odgovorit cu ti.Kaligrafija wrote:Pa da, kad nestane argumenata, pisanje uz vjetar...ili prdi u cabar...! Haj manet...bok, dovidjenja, bye...kako god ho's...!Ommadawn wrote:Ku Klux Klan likes this. Javi im se, možda te primeKaligrafija wrote:
Prirodne katastrofe, zemljotresi, oluje, vulkanske erupcije, susa-glad, politicke izbjeglice, usljed ratnih razaranja...! Ove kategorije koje sam ja pobrojao, nisu ni jedna iz ovih zemalja, koje sam naveo...! Ima jos tu migranata iz zemalja koji ne pripadaju navedenoj kategoriji... Politicki azilanti takodje nisu, novinari, vojne licnosti, politicke licnosti, manjine i sl. su odavno dobile politicke azile u zemljama EU, ako su ugnjetavani, ako neki i sad dodju, mozes ih pobrojati na prste jedne ruke...! Znaci ovo izbjeglice nisu, osim Afganistanaca i Sirijaca...
Prvo nauci razlikovati pojmove i klasifikacije, pa se onda javi...!
Drugo, lazes! Milion ljudi sa laznim pasosima jel...!? U ratnom vihoru...jel...!? Nasim ljudima koji su bjezali je prvo bilo ponesi pasos, ponesi licnu, jebes sve ostalo...Ako slucajno nisu imali pasos, imali su licne, pa bi na prvim destinacijama, recimo u Sloveniji u nasoj ambasadi izvadili pasos...! Samo pitanje, ako su pod laznim dokumentima, usli u te zemlje, kako ti kazes nacionalni sport, kako su regulisali svoj ostanak i penzije, koje ti navodis, pod laznim imenima jel!? Laz...!
Nasi ljudi su vecinom vrijedni, ne cekaju milostinju, ako su i bili na socijali, jako brzo su se pozaposljavali, kad su naucili jezik...da je bilo onih koji se nisu snasli i koji su htjeli da iskoriste sistem, bilo je, ali taj broj je minoran. to ti je isto ko urbana legenda, "njih troje ima socijale ko platu inzinjera..." Djeca nasih ljudih su toliko prilagodjena drustvima u kojima su roditelji dosli, da ih skoro ne mozes razlikovati od domicilnog stanovnistva, osim po vanjstini i to je upitno...! Dodju u BiH i ne znaju mnogi beknut nas jezik, ali znaju savrseno jezik zemlje iz koje dolaze...!
Trece, jos jedna laz, ti meni na osnovu jednog Somalijca, peres sve njih, a pljujes sve nase, jer su ti pobogu rekli, sto nisi pazio, dpbro su ti i rekli, ja mislim da se ti stidis svog identiteta, ko si, sta si i odakle dolazis...!
Svedi, Danci, Norvezani, jako se pocinju radikalozovati kao drustvo, upravo zbog toga, sto su htjeli svima da pomognu i sve da prime, pa ih sad zajebaju u njihovim zemljama, preuzimaju kvartove, tjeraju policiju, najvise Somalijci i Afganistanci, plemenske zajednice...
Kad si cuo da je iko sa prostora bivse Yu, od nekog naroda, preuzeo kvart, tuce policiju, razbija sve zivo!?? Da se getoizira bilo kako!?? Nas narod drhti pred policijom u zapadnim zemljama, postuju sve zakone, oni se samo kurce kad dodju kuci u BiH, malo se ispusu i odose u red, rad, disciplinu...!
U ovo gore ne ubrajam organizovane kriminalne grupe iz bivse Yu, one su postojale daleko prije raspada, zajednicke nam drzave, a postoje i sad...oni su prica za sebe..I kad su se ubijali, ubijali su se izmedju sebe i po nalogu nam bivse zajednicke drzave Yu...npr. politicke disidente...Ali i ti takvi kakvi su bili opasni i sad koji su opasni, to su gospoda za ove divljake...On nece napasti obicnog prolaznika, djevojku, babu...cak kad ih uhvate u pljackama banke, domicilno stanovnisto se iscudjava da je taj neko lopov, pa kazu bio je divan decko, gospodin...bla bla...
Primjer USA, najbolje se vidi sta im je donijela Juzna Amerika, jedno veliko zlo, okrutne bande na svakom cosku, narko karteli, sa kojim vise ni jedna sluzba ne moze da izadje na kraj...djeca sa kojim bi se moglo raditi kako ti kazes, ne mogu da se odvoje od tog svijeta, od malena sa 9-10 godina se novace i dilaju drogu, a u tom dobu otprilike izvrse i svoje prvo ulazno ubistvo...! Slican scenario ceka i Evropu, ako se ovo ne zaustavi, neki su to vec i skontali, pa zatvaraju granice...!
Eto ako navedes jedno mjesto u Evropi gdje su se nasi ljudi getoizirali, gdje maltretiraju domicilno stanovnistvo, osim ako maltretiranje ne ukljucuje maltretiranje cevapima, burekom, sogan-dolmom itd. ja cu pojesti ovaj telefon sa kojeg pisem sad...!
Edit. za ovo ispaljivanje avionima, stojim iza svake svoje rijeci, bas kako sam napisao...
Mekticu, ispaljuj, jeftinije je...
znas li ti labude sta je sevap?Black swan wrote:normala da su problem jer ih ima 3 milijarde potencijalnih siromašnih prema našim bosanskim standardima
a prema standardima svjetskih organizacija ima ih barem 4 sve skupa ( PARE; VODA; ČIST ZRAK; ŠKOLOVANJE;SIGURNOST)
kada ekonomskim pridodaš klimatske migrante... to je sveopći KAOS
ovdje i dalje ne govorimo o ratovima nego samo o siromašnim propalim zemljama, ala meksiko, nikaragva, irak, afganistan, pakistan
pakistan, bangladeš i irak mislim da imaju nesretnih stanovnika kao cijela zapadna europa...
ko ne vidi koncept problema... sistemsku grešku u problemu... taj ne voli istinu
ko odlazi iz tih zemalja
najsposobniji fizički i psihički...
ko ostaje...još mu se povećava problem u zemlji jer nema ovih poduzetnih ljudi koji odlaze u rizik radije nego da žive u gabuli
i ja vidim sistemsku gresku, ali ti i ja ne vidimo istu sistemsku gresku.Black swan wrote:normala da su problem jer ih ima 3 milijarde potencijalnih siromašnih prema našim bosanskim standardima
a prema standardima svjetskih organizacija ima ih barem 4 sve skupa ( PARE; VODA; ČIST ZRAK; ŠKOLOVANJE;SIGURNOST)
ovdje i dalje ne govorimo o ratovima nego samo o siromašnim propalim zemljama, ala meksiko, nikaragva, irak, afganistan, pakistan
pakistan, bangladeš i irak mislim da imaju nesretnih stanovnika kao cijela zapadna europa...
ko ne vidi koncept problema... sistemsku grešku u problemu... taj ne voli istinu
ko odlazi iz tih zemalja
ko ostaje...još mu se povećava problem u zemlji jer nema ovih poduzetnih ljudi koji odlaze u rizik radije nego da žive u gabuli
Black swan wrote:normala da su problem jer ih ima 3 milijarde potencijalnih siromašnih prema našim bosanskim standardima
ko odlazi iz tih zemalja