Hahahahaha sta ima mafijaleškarenje wrote:Eki Pizon![]()
otkad je on bio kandidat ....
Ma ne mogu od tebe i tvoje furke da si neko bitan jer nosis nick sa imenom brke...haj setaj
Novi selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Dino Djurbuzovic
#4376 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
- leškarenje
#4377 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Sto toDino Djurbuzovic wrote:Hahahahaha sta ima mafijaleškarenje wrote:Eki Pizon![]()
otkad je on bio kandidat ....
Ma ne mogu od tebe i tvoje furke da si neko bitan jer nosis nick sa imenom brke...haj setaj
- spree
#4378 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
joj svi nesto pametuju i kao znaju ko bi bio bolji selektor, a realno niko nema pojma. ok je imati nagdjanja, ali kategoricno zapeti
. ako se moze suditi po proslosti obojica bi trebali biti bolji od prethodnih selektora, sto je na startu pozitivno. e sad obojica imaju mana i vrlina, opet prema nekom dosadasnjem radu i informacijama. prednosti robija: nije odavde, nema veze sa nekim iz saveza, kazu preferira odanzivan fudbal (a mislim da nam to odgovara, jer smo kriza u odbrani, mada moze biti mac sa dvije ostrice), igrao u top klubovima, dakle ucio od top trenera, trebalo bi da je takticki bolji od amara. nedostatci robija: ne poznaje nas domaci fudbal, nema neke uspjehe u karijeri. prednosti amara: poznaje nas fudal, autoritet je, odnosno bio je igracima koji su igrali u zelji (mada opt jedno je biti autoritet prema igracima iz zelje, a drugo prema reprezentativcima, posebno uzevsi u obzir da je odbijao od plate i kaznjavao ih na razne nacine, a toga manje vise nema u reprezentaciji), ima dosta uspjeha u karijeri. nedostatci amara: vecina protiv njega u startu, odmah losa atmosfera, cesto neka realna/luzerska prica kada se igra sa jacim protivnicima, vjerovatno takticki losiji od robija. e sad zavisi od hiljadu faktora ko bi bio bolji. ako bi amar ostao principijelan, eventualno bacio neke igrace na klupu ili odstanio ih iz reprezentacije, a ostali ako bi pozitivno odgovorili na to mogao bi se stvoriti neki pravo dobar kult reprezentacije. u svim drugim slucajevima robi bi trebao biti bolje rijesenje.
-
Bazinga1234
#4379 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Mi smo reprezentacija koja mora igrati na gol više. Tako smo igrali pod palicom Safeta i tada smo doista igrali najljepše. Imamo ofanzivce u vidu , Visce, Duljevića koji nisu iskorišteni kako treba. Ključ je rasteretiti Pjanića i podrediti mu tim. Igru bazirati isključivo na njemu.
S 2 napadača možemo protiv LLE ekipa. Nadam se da će selektor igrati nesto ovako:
_______________ Begovic
Vranjes? _ Bicakcic _ Zukanovic _ Kolasinac
_______________ Bešić?
________ Pjanić _________ Lulić
_____Višća _____________ Duljević
_______________ Džeko
Upitnik iznad Vranjesa
jer nam je to najslabija pozicija jer Ogi je po vokaciji stoper i iznad Bešića koji je totalno van forme! Zato prizeljkujem poziv Burniću jer upravo on moze pokriti tu poziciju.
Tu su i momci koji uvijek mogu uskočiti ( Djuric, Hajrovic) sa klupe. Maksimalno rasteretiti Pjanića, dati mu potpunu slobodu. Mali OT, ali eto.
I naravno, uvoditi igrače iz PLBIH poput Menala, Ćavara...
S 2 napadača možemo protiv LLE ekipa. Nadam se da će selektor igrati nesto ovako:
_______________ Begovic
_______________ Bešić?
_______________ Džeko
Upitnik iznad Vranjesa
Tu su i momci koji uvijek mogu uskočiti ( Djuric, Hajrovic) sa klupe. Maksimalno rasteretiti Pjanića, dati mu potpunu slobodu. Mali OT, ali eto.
- leškarenje
#4380 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Imas ba i Stevanovica da uleti,igra kod Mehe....standardanBazinga1234 wrote:Mi smo reprezentacija koja mora igrati na gol više. Tako smo igrali pod palicom Safeta i tada smo doista igrali najljepše. Imamo ofanzivce u vidu , Visce, Duljevića koji nisu iskorišteni kako treba. Ključ je rasteretiti Pjanića i podrediti mu tim. Igru bazirati isključivo na njemu.
_______________ Begovic
_______________ Bešić?
_______________ Džeko
- Point.
#4381 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Mene sramota citati sta taj frajer lupa. Najjace sto i ne prati repku ali nam je napisao manifest od 14 tacaka.leškarenje wrote:Radio sarajevo
-
Bazinga1234
#4382 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Da, Cimirot. Izabran u tim polusezone Grčke lige.
Mene dosad nije impresionirao i ne čini mi se kao igrac koji uklizava, dobija Duele. Vidicemo. Slažem se sa ostalim manje vise.
I da, prestati pozivati igrače koji dosad nisu pokazali ništa u reprezentaciji tipa Vrancic, Pavlović, igrače koji su ostarili ( Milićevic, Jajalo), nauštrb Miloševića, Gojaka...
Mene dosad nije impresionirao i ne čini mi se kao igrac koji uklizava, dobija Duele. Vidicemo. Slažem se sa ostalim manje vise.
I da, prestati pozivati igrače koji dosad nisu pokazali ništa u reprezentaciji tipa Vrancic, Pavlović, igrače koji su ostarili ( Milićevic, Jajalo), nauštrb Miloševića, Gojaka...
- Point.
#4383 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Dok Amar recimo i sa 11 mega bitnih trofeja iz nase lige, nije mogao prismrditi ni Zvezdi ni Kayserisporu a da ne spominjem Azerbejdjan, zemlja u fudbalskom razvoju. Amarov kvalitet je prepoznala poluamaterska liga iz Katara, gdje su uvidjeli uvalu borova i ekspresno ga nogirali. Od tada je na birou za nezaposlene, prodje i godina.hrasno38 wrote:pa hajde da je on bio trener u nekim ligama gdje je zaista tesko osvojiti kao sto je Bilic u Engleskoj nego treniro Zvezdu i popio nogu....treniro Kayserispor i popio nogu nakon jedne sezone.....i onda otiso da trenira reprezentaciju koja jednostavno prirodnim putem mora napredovati s obzirom koliko se ulaze u fudbal pa i tu kad sve saberes nije naslagao 5 pobjeda. U kvalifikacijama za EP 2016 imao jednu pobjedu a u kvalifikacijama za SP tri pobjedivsi dva puta San Marino i jednom Norvesku. Prije njega u kvalifikacijama za SP 2014 ostvarili su skoro pa isti rezultat ali su igrali mnogo bolje dobivsi Sjevernu Irsku i odigravsi nerjeseno sa Rusijom, Izraelom.....tesko da ih je Zuti nesto unaprijedio!MensurM wrote:Bira se između najtrofejnijeg bosanskohercegovačkog trenera i trenera koji nikad ništa nije osvojio.SSemir wrote:Bira se izmedju biveg trenera, i trenera koji je aktivan ucesnik u ovom sportu.
Glupa dilema...
-
lakilaka
#4384 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
evo i sportski novinari, koji su svojim sportskim znanjem miljama ispred vecine forumasa, dadose prednost amaru ispred robija. ali sta oni znaju.
-
Bazinga1234
#4385 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Culiclakilaka wrote:evo i sportski novinari, koji su svojim sportskim znanjem miljama ispred vecine forumasa, dadose prednost amaru ispred robija. ali sta oni znaju.
- Logovan
#4386 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Inače treba dopuštati da ti drugi kroje mišljenje, pa tako ti gledaš šta kažu sportski novinari, pa i ti istu priču pričaš.
-
lakilaka
#4387 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
jok trebas zivjeti u sopstvenoj zabludi a ne uciti od boljih, iskusnijih, znanstvenijih i inih od tebe, kojima je to posao i zaradjuju svoj hljeb od toga. jok, kakvi oni, sportski smo mi forumasi pametniji o sportu od njih. kao da bi rekli ne treba slusati akademike jer ko su oni, mi smo pametniji od njih. jebote sta sve neces ovdje procitati.
- leškarenje
- Logovan
#4389 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Učiti, ali ne dopuštati da ti drugi kroje. Učenje i krojenje nije isto.lakilaka wrote:jok trebas zivjeti u sopstvenoj zabludi a ne uciti od boljih, iskusnijih, znanstvenijih i inih od tebe, kojima je to posao i zaradjuju svoj hljeb od toga. jok, kakvi oni, sportski smo mi forumasi pametniji o sportu od njih. kao da bi rekli ne treba slusati akademike jer ko su oni, mi smo pametniji od njih. jebote sta sve neces ovdje procitati.
Tebi sad mišljenje pojedinih sportskih novinara dođe kao nekakav argument, šta li već. Ispada ovako, razmišljajte kao sportski novinari, ponavljajte za njima kao papagaji, jer oni znaju, vi ne znate. Da se razumijemo, ne napadam novinare.
Gdje ovo bilo kod prethodnih izbora selektora?
I za šta će nam onda forumi? Da ponavljamo šta su rekli sportski novinari jer eto oni najbolje znaju ili da razmjenjujemo mišljenja?
-
lakilaka
#4390 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
ja sam naveo da sportski novinari koji su anketirani, vecinom su dali prednost amaru nad robijem. okakvom dopustanju i krojenju ti govoris.Logovan wrote:Učiti, ali ne dopuštati da ti drugi kroje. Učenje i krojenje nije isto.lakilaka wrote:jok trebas zivjeti u sopstvenoj zabludi a ne uciti od boljih, iskusnijih, znanstvenijih i inih od tebe, kojima je to posao i zaradjuju svoj hljeb od toga. jok, kakvi oni, sportski smo mi forumasi pametniji o sportu od njih. kao da bi rekli ne treba slusati akademike jer ko su oni, mi smo pametniji od njih. jebote sta sve neces ovdje procitati.
jebote napises samo rezultate jedne ankete sportskih novinara koji sigurno znaju vise o sportu nego velika vecina nas forumasa, sto je logicno, kao sto je logicno da o voznji viljuskara vise zna onaj ko ga vozi i zaradjuje hljeb od toga, nego vecina koja nije sjela za isti ( ovo je samo slikovit primjer za one koji ne shvataju o cemu govorim ) i onda te neki napadnu i iz muke nabacuju smajlije. ali ovo je bih gdje ima najmanje 2 miliona selektora i gdje se podcjenjuje esnaf , pogotovo ako nije tako kako bi ti volio da je tako. svasta. sta znaju sportski novinari o sportu.
- leškarenje
#4391 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Sto bi neko ko novinar morao znati vise nego bilo ko drugi sa ovog foruma,pa pola ih samo kopira tekstove....i eto on zna 
-
palermo
#4392 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Pa koga može odstraniti...samo Džeku, Pjanića i Kolašinca.....ta ne misliš da se nečija tu još zarezuje.......spree wrote: ako bi amar ostao principijelan, eventualno bacio neke igrace na klupu ili odstanio ih iz reprezentacije, a ostali ako bi pozitivno odgovorili na to mogao bi se stvoriti neki pravo dobar kult reprezentacije. u svim drugim slucajevima robi bi trebao biti bolje rijesenje.
Nego, nešto mislim.....možda je stvarno Amar odabran da naprosto raskrsti sa ovim našim glavnim igračima......ja imam osjećaj da je recimo Džekin utjecaj postao preveliko opterećenje za savez......a ko je bolje rješenje od Amara da recimo odstrani iz reprezentacije ove naše glavne igrače (dobro, ako se nekome ne sviđa riječ odstrani, neka čita kao uradi smjenu generacije)......ima iza sebe dio navijačkog puka, ima babin autoritet (koji je uvijek koristio priliku da se očeše o Džeku i Pjanića) i ima novinare iza sebe (tome svjedočimo ovih dana)...
- Point.
#4393 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Vala bas. To se posebno odnosi na nase novinare, koji ne znaju napraviti obican tekst a da nema fula u njemu. Al dobro sad da znamo, da bi savladao kvantnu fiziku aka fudbal, trebas da izucavas sportsko novinarstvo.leškarenje wrote:Sto bi neko ko novinar morao znati vise nego bilo ko drugi sa ovog foruma,pa pola ih samo kopira tekstove....i eto on zna
- ultima_palabra
#4394 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Pa nece ni ta ekipa iz saveza sebi u koljena pucati... i sa Dzekom i Pjanicem smo nizerazredna ekipa, bez njih ti ne gine peti sesir sve da ti je Ferguson selektor.palermo wrote:Pa koga može odstraniti...samo Džeku, Pjanića i Kolašinca.....ta ne misliš da se nečija tu još zarezuje.......spree wrote: ako bi amar ostao principijelan, eventualno bacio neke igrace na klupu ili odstanio ih iz reprezentacije, a ostali ako bi pozitivno odgovorili na to mogao bi se stvoriti neki pravo dobar kult reprezentacije. u svim drugim slucajevima robi bi trebao biti bolje rijesenje.
Nego, nešto mislim.....možda je stvarno Amar odabran da naprosto raskrsti sa ovim našim glavnim igračima......ja imam osjećaj da je recimo Džekin utjecaj postao preveliko opterećenje za savez......a ko je bolje rješenje od Amara da recimo odstrani iz reprezentacije ove naše glavne igrače (dobro, ako se nekome ne sviđa riječ odstrani, neka čita kao uradi smjenu generacije)......ima iza sebe dio navijačkog puka, ima babin autoritet (koji je uvijek koristio priliku da se očeše o Džeku i Pjanića) i ima novinare iza sebe (tome svjedočimo ovih dana)...
- manijak1
#4395 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ćiro Interwiew
Kratko i jasno
Za njih je Veliki Žuti, možda i za nas bude
Uslovi sa uvjetima
Mnogi će ustvrditi da je ovo plaćen članak, a argumenti za naslov članka izmišljeni
Inače , ovdje na forumu su sve sami znalci i experti sa važećim kvalifikacijama , certifikatima, licencama i trenerskim diplomama.
Cjenovnik usluga u Centru za edukaciju
Pravilnik za obrazovanje trenera
Sve jasno
Dakle ko preuzme poziciju selektora , po većini izjava forumskih fudbalskih stratega biće prinuđen da zapjeva
dakle , čast izuzecima Opšte informacije
Eto , sada ćemo o novinarima koji nisu imali ama baš nikakvu praksu i vježbe da pišu iz oblasti za koju su se oprijedijelili , bilo da je to ekonomija. politika , sport , historija , filozofija , uglavnom ljudi koji su diplomirali na Odsjeku komunikologiju su sve same neznalice , štreberi i svi su preko štele završili fakultete; učestvovali su u
Anketi
Kratko i jasno
Za njih je Veliki Žuti, možda i za nas bude
Uslovi sa uvjetima
Mnogi će ustvrditi da je ovo plaćen članak, a argumenti za naslov članka izmišljeni
Inače , ovdje na forumu su sve sami znalci i experti sa važećim kvalifikacijama , certifikatima, licencama i trenerskim diplomama.
Cjenovnik usluga u Centru za edukaciju
Pravilnik za obrazovanje trenera
leškarenje wrote:
Dakle ko preuzme poziciju selektora , po većini izjava forumskih fudbalskih stratega biće prinuđen da zapjeva
dakle , čast izuzecima Opšte informacije
Eto , sada ćemo o novinarima koji nisu imali ama baš nikakvu praksu i vježbe da pišu iz oblasti za koju su se oprijedijelili , bilo da je to ekonomija. politika , sport , historija , filozofija , uglavnom ljudi koji su diplomirali na Odsjeku komunikologiju su sve same neznalice , štreberi i svi su preko štele završili fakultete; učestvovali su u
Anketi
- Logovan
#4396 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Pa dali prednost Amaru, šta s tim? Neka su, njihovo mišljenje. Šta ja trebam sad njih poslušati koji je pametniji izbor za selektora, jer su oni sportski novinari.lakilaka wrote:ja sam naveo da sportski novinari koji su anketirani, vecinom su dali prednost amaru nad robijem. okakvom dopustanju i krojenju ti govoris.Logovan wrote:Učiti, ali ne dopuštati da ti drugi kroje. Učenje i krojenje nije isto.lakilaka wrote:jok trebas zivjeti u sopstvenoj zabludi a ne uciti od boljih, iskusnijih, znanstvenijih i inih od tebe, kojima je to posao i zaradjuju svoj hljeb od toga. jok, kakvi oni, sportski smo mi forumasi pametniji o sportu od njih. kao da bi rekli ne treba slusati akademike jer ko su oni, mi smo pametniji od njih. jebote sta sve neces ovdje procitati.
jebote napises samo rezultate jedne ankete sportskih novinara koji sigurno znaju vise o sportu nego velika vecina nas forumasa, sto je logicno, kao sto je logicno da o voznji viljuskara vise zna onaj ko ga vozi i zaradjuje hljeb od toga, nego vecina koja nije sjela za isti ( ovo je samo slikovit primjer za one koji ne shvataju o cemu govorim ) i onda te neki napadnu i iz muke nabacuju smajlije. ali ovo je bih gdje ima najmanje 2 miliona selektora i gdje se podcjenjuje esnaf , pogotovo ako nije tako kako bi ti volio da je tako. svasta. sta znaju sportski novinari o sportu.
Kakvo ti je ovo poređenje sa viljuškarom.
I stoji ovo što je rekao @leškarenje. Što bi neki novinar više morao znati od mene, tebe ili od bilo koga drugog? A dosta novinara naših su čisti amateri. Kopiraju, pišu netačne informacije i prodaju se za 20 ili 50 KM (čast pojedincima, nisu svi isti).
Ja sam uvjeren da je bilo guranje para u džepove novinara samo da o Amaru pišu sve najljepše. Kako objasniti to da su popljuvani pojedinci, a Amar nije? O Amaru se piše, kao da je Ancelotti. Čitajući članke frajer nema nijedne negativne strane.
I onda mi nešto govoriš o sportskim novinarima, kako oni znaju, bla, bla.
-
palermo
#4397 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Potcjenjuješ šibicarski mentalitet koji kaže, bolje biti prvi u selu nego neki u gradu.....ilitga, veći uspjeh traži i veće standarde rada, veća je kontrola javnosti.....a sa petim šeširom ti uvijek ostaje mogućnost igranja prijateljskih sa Iranom......a zar njima nešto više treba i zar ima nešto bolje ( za njih)....ultima_palabra wrote:
Pa nece ni ta ekipa iz saveza sebi u koljena pucati... i sa Dzekom i Pjanicem smo nizerazredna ekipa, bez njih ti ne gine peti sesir sve da ti je Ferguson selektor.
Ono što mi se nažalost čini vrlo izvjesnim je da su pronašli sjajan način kako da ostanu dovijeka na vlasti......danas podrži nekoga iz želje...sutra podrži nekoga iz Sarajeva, a sa ostalim trguj njih svakako reprezentacija ne zanima.....
-
Crvena Tifoza
#4398 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Jel ovo stvarno neki navijaju da Amar bude selektor pa da trenira strogoću na Edinu i Miralemu?
Amar autoritet.
Amar autoritet.
- manijak1
#4399 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ne znam šta se podrazumijeva pod tom strogoćom, valjda izvršavanje na terenu onoga što trener kaže.Crvena Tifoza wrote:Jel ovo stvarno neki navijaju da Amar bude selektor pa da trenira strogoću na Edinu i Miralemu?![]()
Amar autoritet.
Izgleda da se to doživljava kao iživljavanje nad ovom ili onom zvijezdom?
Vidjeli smo kako prođemo kad igra svako za sebe .
A kod smo već kod stepena autoriteta nad vedetama , Prosinečki je haman veći autoritet od Amara?
-
Crvena Tifoza
#4400 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
manijak1 wrote:Ne znam šta se podrazumijeva pod tom strogoćom, valjda izvršavanje na terenu onoga što trener kaže.Crvena Tifoza wrote:Jel ovo stvarno neki navijaju da Amar bude selektor pa da trenira strogoću na Edinu i Miralemu?![]()
Amar autoritet.
Izgleda da se to doživljava kao iživljavanje nad ovom ili onom zvijezdom?
Vidjeli smo kako prođemo kad igra svako za sebe .
A kod smo već kod stepena autoriteta nad vedetama , Prosinečki je haman veći autoritet od Amara?
Jeste.
Amar može samo glumiti strogoću polupismenim novinarima, nikako igračima kalibra Pjanić, Džeko, Begović.