Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
SaraFina

#4376 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Nećakinja ratnog premijera Herceg-Bosne: Kada čuju moje prezime, svi se pitaju što radim u SDP-u, samo me stric Jadranko ništa ne pita

Onako kažem. Šta ima veze :D
Last edited by SaraFina on 12/12/2018 13:44, edited 1 time in total.
manijak1

#4377 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by manijak1 »

Prava treba , hem pametna hem dobra , znakovito hrabrija od svih ovdje iza ekrana :oops: plus teret koji drži na leđima .....
onda bi trebali zabraniti glasanje za više od 300.000 hrvatskih građana, koji se ne izjašnjavaju kao Hrvati u Republici Hrvatskoj, a imaju uticaja na izbor predsjednika Republike Hrvatske",
Što bi kazali halkari , u sridu :oops:
Hafis

#4378 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Vidim na temi su prisutni i dijelovi Lahkooklopne minhenske slavne što obećava zrelu i argumentiranu raspravu :)
SaraFina

#4379 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Je li Bošnjo vidi zgodno žeMsko zaboravi i Bakira i Hadžikadića. Lanu za presjedniCu!

:D

P.S skinite Denisa i Nikšića i idemo za 4 g Lanu birati.
General War

#4380 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by General War »

SaraFina wrote:Nećakinja ratnog premijera Herceg-Bosne: Kada čuju moje prezime, svi se pitaju što radim u SDP-u, samo me stric Jadranko ništa ne pita

Onako kažem. Šta ima veze :D
Ako mu je rodbina ne znaci ds je klon, boze sacuvaj, kakve veze ima i da mu je kcerka?
Retoricki odgovor...
BHCluster

#4381 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

Kad ce rezolucija u Saboru o Srbiji, Irskoj i Njemackoj i polozaju Hrvata?
Novak20

#4382 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

SaraFina wrote:
Novak20 wrote:Logika ukazuje da opozicija oponira Deklaraciju Hr. Sabora. Od zahtjeva za treći entitet u Saboru do "argumenata" boldiranog tipa, širok je raspon argumenata za i protiv Deklaracije. Šta je na kraju usvojeno, to se pika.
Trebate ojačati neku stranku da se suprostavi HDZ-u kao opozicija i dostojan partner u FBiH.
Hrvatsko je legitimno pravo da zastupa interese svoje politike i svoga naroda, ali biti isspstava SNSD-a je unižavanje i domovinskog rata i prognanih i pobijenih Hrvata iz RS pod kontrolom VRS-a.
Poginuli branitelji se u grobovima okreću.
Je li ?

Pa gdje je bio SNSD 2000. ili 2006 ili 2010. kad je u praksi isproban recept za majorizaciju Hrvata u F BiH. Ko je to radio ? Srpska ili bošnjačka politika ? I sad si kao nešto zabrinuta.

Iz pijeteta prema mrtvima samo konstatujem da nisu jedino Hrvati stradali u RS pa bih te zamolio da se ubuduće kontoliraš u licemjerju i likovanju nad protjeranim i mrtvim Hrvatima.
Hafis

#4383 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/prlic-h ... /181212065

Lana Prlić, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i potpredsjednica Socijaldemokratske partije BiH reagovala je na raspravu o usvajanju Deklaracije o položaju Hrvata u BiH u hrvatskom Saboru.
Prlić: Hrvatska bi uskoro mogla donositi rezoluciju u Saboru o Irskoj i Njemačkoj
Što ti je naručeno novinarstvo. Zadnja rupa na svirali SDP-a, podobna jedino zato što je Hrvatica i vjerujen da SDP ima s njom i neke veće planove...
I k'o eto ona izjavila...k'o biva obratila se Hrvatskoj.....doduše znaju je po prezimenu
E da mi je samo znati gdje su joj uzeli tu izjavu...u Mepasu...u Zari na božićnj rasprodaji
Mirza007

#4384 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Mirza007 »

manijak1 wrote:Prava treba , hem pametna hem dobra , znakovito hrabrija od svih ovdje iza ekrana :oops: plus teret koji drži na leđima .....
onda bi trebali zabraniti glasanje za više od 300.000 hrvatskih građana, koji se ne izjašnjavaju kao Hrvati u Republici Hrvatskoj, a imaju uticaja na izbor predsjednika Republike Hrvatske",
Što bi kazali halkari , u sridu :oops:
Ma bolji je Ljubic. Kad ga vidis ne znas da li je ljepsi ili pametniji. Svaka mu zlatna.
Hafis

#4385 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Novak20 wrote:
Pa gdje je bio SNSD 2000. ili 2006 ili 2010. kad je u praksi isproban recept za majorizaciju Hrvata u F BiH. Ko je to radio ? Srpska ili bošnjačka politika ? I sad si kao nešto zabrinuta.

Iz pijeteta prema mrtvima samo konstatujem da nisu jedino Hrvati stradali u RS pa bih te zamolio da se ubuduće kontoliraš u licemjerju i likovanju nad protjeranim i mrtvim Hrvatima.
Kume, ova ti je Stojanka veće zlo od svih ovih hamala zajedno. Ovako nešto još moje oči nisu vidjele....čisto nepatvoreno zlo. Neka zla babetina koja ovdje glumi curicu....a možda je i neki mudonja pa mu leži uloga ženska.
U filter ti to kume. Nema se tu šta polemizirati..
Milenkov buraz

#4386 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Milenkov buraz »

Hafis wrote:

Lana Prlić, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i potpredsjednica Socijaldemokratske partije BiH reagovala je na raspravu o usvajanju Deklaracije o položaju Hrvata u BiH u hrvatskom Saboru.
Prlić: Hrvatska bi uskoro mogla donositi rezoluciju u Saboru o Irskoj i Njemačkoj
Što ti je naručeno novinarstvo. Zadnja rupa na svirali SDP-a, podobna jedino zato što je Hrvatica i vjerujen da SDP ima s njom i neke veće planove...
I k'o eto ona izjavila...k'o biva obratila se Hrvatskoj.....doduše znaju je po prezimenu
E da mi je samo znati gdje su joj uzeli tu izjavu...u Mepasu...u Zari na božićnj rasprodaji
Pa Slobodna Dalmacija je objavila, nije SAFF jebo ga ti. :mrgreen: Eto šta je relevantnije izjava Filandre ili Prlić?
SaraFina

#4387 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Novak20 wrote:
SaraFina wrote:
Novak20 wrote:Logika ukazuje da opozicija oponira Deklaraciju Hr. Sabora. Od zahtjeva za treći entitet u Saboru do "argumenata" boldiranog tipa, širok je raspon argumenata za i protiv Deklaracije. Šta je na kraju usvojeno, to se pika.
Trebate ojačati neku stranku da se suprostavi HDZ-u kao opozicija i dostojan partner u FBiH.
Hrvatsko je legitimno pravo da zastupa interese svoje politike i svoga naroda, ali biti isspstava SNSD-a je unižavanje i domovinskog rata i prognanih i pobijenih Hrvata iz RS pod kontrolom VRS-a.
Je li ?

S tobom ne vrijedi fino. Izvini što pokušah. Repliciraću kasnije.
Hafis

#4388 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Milenkov buraz wrote:
Hafis wrote:

Pa Slobodna Dalmacija je objavila, nije SAFF jebo ga ti. :mrgreen: Eto šta je relevantnije izjava Filandre ili Prlić?
Čuj što je relevantnije. Filandra je odnarođeni akademac, a Prlićka je dokazani antifašist.
The 51st State

#4389 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by The 51st State »

eto vama filandra mi cemo lanu.
Milenkov buraz

#4390 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Milenkov buraz »

Hafis wrote: Čuj što je relevantnije. Filandra je odnarođeni akademac, a Prlićka je dokazani antifašist.
Ta će Lana jedva zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i potpredsjednica Socijaldemokratske partije BiH. :lol:
SaraFina

#4391 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
Novak20 wrote:

Kume, ova ti je Stojanka veće zlo od svih ovih hamala zajedno. Ovako nešto još moje oči nisu vidjele....čisto nepatvoreno zlo. Neka zla babetina koja ovdje glumi curicu....a možda je i neki mudonja pa mu leži uloga ženska.
U filter ti to kume. Nema se tu šta polemizirati..

Figurativno imam veća muda od tebe dragi doture :)

A to kako me ti i HDZ zajednica zamišljate, u R.L bitno mi je koliko i lanjski snijeg.

Kombinacija Željka premijerke i Majkićke. Ako ti je lakše u životu napaćenom :D

Meni da je bitno kako me virtualna zajednica doživljava i moje godine šaltala bi avatare kao ti. Ne bi gariba ovog ženskog "nosila" :D

Toliko o šizofreniji.
Mirza007

#4392 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Mirza007 »

Novak20 wrote:
Hafis wrote:De mi ti objasni kako bi to na ''nehdz-ovski'' način Hrvati mogli sebi izabrati člana predsjedništva?
Baš bih to volio čuti.
:lol: :lol: :lol:

Pravo pitanje. :thumbup:

Samo što će ostati bez ozbiljnog odgovora.
Za takve se stvari prvo morati promijeniti Ustav, clan V.
Po Ustavu, da podsjetim po ko zna koji put, ne biraju "Hrvati sebi clana predsjednistva" nego gradjani biraju clana Predsjednistva - Hrvata.
Uzmite i tekst zakletve clanova predsjednistva (ako ne vjerujete ustavu) pa vidite cije interese zastupa svaki clan predsjednistva - svakog naroda i svih gradjana).
Pa eto bujrum, probajte promijeniti Ustav.
Milenkov buraz

#4393 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Milenkov buraz »

Hafis wrote: Opet ti meni kume vrdaš s odgovorom na moje pitanje.
Bošnjačka politika itekako spori pravo Hrvata da biraju koga sebi žele.
I ne samo da spori to pravo, već gleda da kroz tu nelogičnost u ustavu progura svog čovjeka s hrvatskim imenom.
Meni osobno se jebe sjedio tamo onaj ego manijak ili stari iskusni lopov Čović, i to što će me sad neki od ovih dosadnih jadničaka iz tuđine poklopiti s pričom o kme kme i UZP. Samo hoću da kažem, da je trenutna situacija u drušvu donekle posljedica i te anomalije, i koliko vbidim nitko se i ne trudi to nekako ispravljati...i ne samo to, još mnogo što šta. Ove svakodnevne trzavice sa nekakvim zastavama, odgođenim sjednicama, nedolascima, odlascima, napuštanjima, raspuštanjima... izjave kojekakvih analitičara, novinara, alkoholičara, pedofila, kriminalaca, dezertera, utajivača, propalica, kojekakvih spasitelja, reformatora, antifašista, quraca palaca, i koji svi svakodnevno truju medijsku okolinu..to su naša svakodnevnica i sigurna budućnost
Na koje pitanje, kako riješiti situaciju? Pa rekao sam kompromis, niti 100% HDZ rješenje niti SDA. Već sam rekao da ova garnitura HDZ+SDA pa dodaj još SNSD na to nikad neće dogovoriti jer očito svima odgovara ovaj statu da se vrtimo u krug. Evo zašto se ne uvede medijacija po tom pitanju pa šta odluči neka to bude rješenje ali da ne bude opet vadione ne valja ovo, ne valja ono. Ma nikad, nikad se to neće desiti jer kao što rekoh HDZ-u ovo odgovara da ima izgovor za proteklih 23-25 godina, uvijek je tu neko drugi kriv. Ni SDA nije daleko odmakla od te logike, vidjeti pod formiranje vlasti u KS. U istu oni tikvu pušu.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4394 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Velkoski »

I šta će Hrvacka ako ne prifatimo njihovu rezolušn/deklaraciju/šta već? Hoće li nam proglasiti rat?
Milenkov buraz

#4395 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Milenkov buraz »

Velkoski wrote:I šta će Hrvacka ako ne prifatimo njihovu rezolušn/deklaraciju/šta već? Hoće li nam proglasiti rat?
Ukinut će nas u roku 48h.
SaraFina

#4396 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Milenkov buraz wrote:
Velkoski wrote:I šta će Hrvacka ako ne prifatimo njihovu rezolušn/deklaraciju/šta već? Hoće li nam proglasiti rat?
Ući će tenkovima i završićemo poput Palestinaca u Gazi :D

Gladaćeš Sarajevo iz pripizdine neke, nećeš imati dokumenata ni socijalnog. Vječno izbjeglištvo.
Milenkov buraz

#4397 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Milenkov buraz »

SaraFina wrote:
Milenkov buraz wrote:

Gladaćeš Sarajevo iz pripizdine neke, nećeš imati dokumenata ni socijalnog. Vječno izbjeglištvo.
Šalu na stranu ali mislim da je upravo to problem HDZ-a ili dijela HDZ-a jer Bošnjake smatraju izbjeglicama pod šatorom koje mogu šutati svako malo. Kao ako ne igrate po našem srušit ćemo vam te privremene šatore i protjerati.
Mirza007

#4398 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Mirza007 »

Tesko. Valja vracati nazad majkama djecu u sanducima za racun znate vec koga. A sirovine za sanduke po Bosni ne fali.
Ovdje sa zapravo nastavlja tudjmanovska politika iz 90. mirnim sredstvima (ako je rat nastavak politike nasilnim sredstvima izgleda da je mir nastavak ratne politike diplomatskim sredstvima). Medjutim, nista se ovako nece postici. Ako nije islo devedestih sa tenkovima HV i silnim brigadama kako ce sada? Naprdjivanjem po forumima? Ipak moram priznati da me (G)uznik, sVinjko i starina Novak iznenadjuju kolicinom vremana koja ostavljaju ovdje - Ta bratija pametnijeg posla nema izgleda. Neka, moze im se.
SaraFina

#4399 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Novak20 wrote:
SaraFina wrote:
Je li ?

Šta te Srbi imaju majorizirati statistička ste pogreška u RS. Sve teritorijalne preraspodjele u budućnosti, Čović je bjanko potpisao Dodiku za malo verbalne potpore.
Dakle o čemu bi ti kad vas prodao u RS.
Popišao se onda svojim prisustvom na 20-togodišnjici obljetnice i na prognane i mrtve. Je li Bakir? Zlatko?

Toliko o licemjerju.
SaraFina

#4400 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Milenkov buraz wrote:
SaraFina wrote:

Šalu na stranu ali mislim da je upravo to problem HDZ-a ili dijela HDZ-a jer Bošnjake smatraju izbjeglicama pod šatorom koje mogu šutati svako malo. Kao ako ne igrate po našem srušit ćemo vam te privremene šatore i protjerati.

Kokošari iz Hercegovine nisu ratovali. Srednjebosanci jesu kojih je malo i Posavci kojih nema.
Da mi je vidjeti te akcije ovih podrumaša i ratnih profitera iz H. :D
Post Reply