Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

MensurM

#4376 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

saravara wrote:
malakh wrote:
Boemica wrote:
:-) Da je Arijana bila toliko "moćna" da utiče na tužioce, policajce, doktore i svjedoke, ne bi morala koristiti ovaj slučaj, imala bi i "moći" da uđe u politiku na neki drugi način. :-)

Kakvo razmišljanje ... sestra koristi smrt svog brata.
protesti su dokaz koliko su oni bili moćni i koliko su imali podrške. mogli su biti neformalna grupa i tako izaći na izbore, a ne se prišljamčiti političkoj stranci.

možete vi mene napadati koliko hoćete, ali forum pamti sve i sve ima zapisano. tako i moji raniji postovi enormno velike podrške porodici memić. moje rasprave sa pojedincima koji su udarali po porodici memić i tako dalje. sada, ta podrška je puno slabija, a oni neka se zapitaju zašto je to tako i koji je razlog. :thumbup:
lijepi strah...valja vam sad pred boga a i ljude..nije lahko kad znaš da ti je kao ubici ili saučesniku veoma blizu zatvor..
i kad već postavljaš pitanje politike , zašto sda nije pomogla Memićima nego su oni morali ovako..
Drhtimo :lol: :lol: :lol:

Haj ba, koga će ona išta pitati i šta će ona napraviti u skupštini da se otkrije nešto. Eto njen govor u skupštini će razotkriti nešto, u skupštini koju na TVSA gleda 18 porodica. Koliko je bitna ta skupština i govori u njoj, pokazuje i činjenica da je onaj Halilović imao finih govora, a sad nije ni upao unutra.

Kakva ste vi sekta, majko draga. Čuj ona uvjerena da će Arijana nešto napraviti jer je upala u skupštinu. Pa nije predsjednica BiH :lol: Čak i da jest, ovlasti su joj nikakve da bi pravila nešto, a kamoli iz skupštine Kantona.

Bla, bla, bla... Za dvije godine ćemo glasati za Muriza na općinskim izborima pa da im on na vijeću u lice kaže da su ubice...

Joj
saravara

#4377 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by saravara »

dino konaković je bio premijer kantona u vrijeme ubistva dženana memića. okerić, ademović i mekić su sjedili u skupštinskim klupama i bili dio vladajuće većine. to su činjenice koje nikako ne smijemo zanemariti.[/quote]
sve tačno , e sad jeli bilo pomoći porodici Memić od strane istih ili ne volio bih znati tvoj mišljenje..
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#4378 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by malakh »

JThomas wrote:kad se ovo radilo, kad se radio ključni posao onako kako se radio, svi su bili sda. da se normalno uradilo i riješilo, ni te priče ne bi bilo. i ta priča se priča samo zato što nije riješeno.
i ta priča se pričala u kampanji. a znamo i ja i ti da se priče u kampanji pričaju zbog glasova.
Boemica

#4379 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Boemica »

malakh wrote:
u njenoj glavi ovo sigurno i jeste tako. koristi svaku zeru nade da se istina sazna, ali ljudima koji su je nagovorili da se kandidira razmišljanje nije isto kao njoj. djevojka je imala preko 8.000 glasova. matematički, onda je toj stranci koja je kandidarala obezbijedila dva mandata u skupštini kantona sarajevo, odnosno ona je zaslužna što je amel mekić, čovjek koji je poznat kao "prebjeg", ušao u skupštinu kantona sarajevo.

i u ovom slučaju postoje dva razmišljanja. jedno je razmišljanje arijanino, koje je na bazi onoga što si ti navela, a drugo je razmišljanje stranke narod i pravda koje je na bazi onoga što sam ja naveo. arijanu interesira istina i pravda, a stranku interesira što više mandata i što više moći.

dino konaković je bio premijer kantona u vrijeme ubistva dženana memića. okerić, ademović i mekić su sjedili u skupštinskim klupama i bili dio vladajuće većine. to su činjenice koje nikako ne smijemo zanemariti.
Slažem se sa svim, ali da ti iskreno kažem,

uvijek mi je draže da jedna Arijana sjedi u toj skupštini i prima tu platu, nego neki tamo profil čovjeka ala Ane Babić.

I SDA je iskoristila Semira Efendića da prikupi glasove za stranku, i osigura mandate, a Semir neće ostavit načelničku poziciju ... Nije Konaković prvi kojem je tako nešto palo na pamet.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#4380 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by malakh »

saravara wrote: sve tačno , e sad jeli bilo pomoći porodici Memić od strane istih ili ne volio bih znati tvoj mišljenje..
pa očito da jeste bilo neke pomoći, kada je arijana pristala da pomogne njihovoj stranci i da je sreće svi bi pomogli porodici da se njihov slučaj riješi. ali šta konkretno je porodica imala od te pomoći, kada slučaj nije riješen za vrijeme njihove vladavine? volio bi čuti tvoje mišljenje o tome?

koliko znam, pojedine stranke su otkazivale skupove zbog suosjećanja sa porodicom memić i zbog protesta koju su bili organizirani 5.10. u sarajevo.
MensurM

#4381 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Muriz Memić: Moj sin je ubijen i samo tražim istinu, mirnih protesta više neće biti!
24. Oktobra 2016.

I kad kažeš da je frajer lagao i lagao, onda se ovdje neki ljute.
malakh

#4382 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by malakh »

Boemica wrote:
Slažem se sa svim, ali da ti iskreno kažem,

uvijek mi je draže da jedna Arijana sjedi u toj skupštini i prima tu platu, nego neki tamo profil čovjeka ala Ane Babić.

I SDA je iskoristila Semira Efendića da prikupi glasove za stranku, i osigura mandate, a Semir neće ostavit načelničku poziciju ... Nije Konaković prvi kojem je tako nešto palo na pamet.
očito se ne razumijemo. ja nemam ništa protiv da ista ta arijana memić pravdu za ubijenog brata traži i preko skupštinske klupe. naprotiv, apsolutno podržavam, ali ne podržavam način na koji je došla do te skupštinske klupe. ne podržavam što se nečija nesreća koristila kao promocija stranke, što se nečija nesreća koristila za skupljanje glasova i što se nečija nesreća redovito potencirala po stranačkim skupovima.

postoje načini da arijana uđe u skupštinu. već sam ih naveo i garantiram da bi tako dobila veću podršku nego li sada. ona je ipak izabrala put koji je izabrala.

jedan primjer iz naše države. davor dragičević. sds i pdp su mu nudili da bude nosilac liste za narodnu skupštinu republike srpske, i čovjek je odbio. šta misliš koliko bi glasova u banja luci imao davor dragičević?
PeraDzetic

#4383 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by PeraDzetic »

Tačno Malakh, na zadnjim protestima, tokom govora Arijane Memic neki seljober krezubi, a sto ima zabiljezeno i na snimku, uzvikuje "Narod i Pravda", Konakovic je zloupotrijebio Memice za svoje politicke ambicije.
Boemica

#4384 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Boemica »

Ne da se ne razumijemo nego se slazemo.
MensurM

#4385 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Od njene političke priče, meni je najbitnije da svoju platu zarađenu na smrti brata proslijedi onima kojima je novac potrebniji.

Ne tražim puno.
tripple_dubble

#4386 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

Arijana je dobila oko 8.000 glasova, sto je cini mi se sesti najveci broj glasova u kantonu. Toliko o tome da podrska naroda opada kroz njeno djelovanje unutar te stranke.

@MensurM

1) Zujo nije rekao da je povreda nastala od stoka, nego sa je povreda mogla nastati od stoka, kao i kolca. Rekao je da povreda nije mogla nastati od sipke ili palice. Zujo nije mogao govoriti o tome da li je Dzenanova glava mogla prouzrokovati ostecenje na tom stoku, jer to nije njegova struka. Ali jesu drugi vjestaci, koji su rekli da NIJE mogla prouzrokovati to udubljenje, jer bi udar morao biti znatno snazniji nego sto je to u svim verzijama saobracajne nesrece tipa sudara automobila i pjesaka.

Tacke 2 i 3 koje si naveo ne znam i ostaje da vidimo zasto.
Haris.ba

#4387 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Haris.ba »

Vještak zvani "jednokratni zamah kombijem"? :(
foton

#4388 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foton »

uglavnomja wrote: slucaj nije rijesen zato sto je nekome (bilo) u interesu da se ne rijesi

a sad vidimo ke je najvise profitirao od ovog slucaja
Ubica? Jer je jos/opet na slobodi...
malakh

#4389 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by malakh »

tripple_dubble wrote:Arijana je dobila oko 8.000 glasova, sto je cini mi se sesti najveci broj glasova u kantonu. Toliko o tome da podrska naroda opada kroz njeno djelovanje unutar te stranke.
postavlja se pitanje na osnovu čega/koga ona ima podršku građana?

i to je upravo to pogrešno razmišljanje. tih 8 hiljada arijaninih glasova je više donijelo stranci nego njoj. po mom mišljenju, njoj je čak i odmoglo.

mislim na ovo:
https://faktor.ba/vijest/alisa-mutap-mu ... najem/5949 - gdje se arijani spočitavaju "predizborni" govori.

i tih 8 hiljada glasova je malo, kolilo bi dobila da se kandidirala na drugačiji način.

ps komentari ovog MensurM sada, nažalost, dobijaju na značaju i to je jako jako tužno i žalosno, a kada arijana dobije mandat, njen rad će se pratiti pod lupom. svako glasanje, svaki korak i optužbe i teorije zavjere će klicati.
Last edited by malakh on 22/10/2018 12:38, edited 2 times in total.
MensurM

#4390 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Tužiteljstvo je u ovoj fazi bez komentara, ali nije Dženanov otac. “Oni nisu krivi, ja to tvrdim od početka, oni su plaćeni da to kažu i sad ćemo vidjeti kako će ići suđenje. Ja već imam dokaze s kojima ne smijem još izaći u javnost. O tom plaćeništvu ili o nečem drugom? I o plaćeništvu i da se radi o ubojstvu. Ubojica još hoda slobodan”, rekao je Muriz Memić.

19. SEPTEMBRA 2016.

Hoćel ti dokazi o plaćeništvu? Hoćel se skloniti ubojica sa slobode?
foton

#4391 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foton »

MensurM wrote:Tužiteljstvo je u ovoj fazi bez komentara, ali nije Dženanov otac. “Oni nisu krivi, ja to tvrdim od početka, oni su plaćeni da to kažu i sad ćemo vidjeti kako će ići suđenje. Ja već imam dokaze s kojima ne smijem još izaći u javnost. O tom plaćeništvu ili o nečem drugom? I o plaćeništvu i da se radi o ubojstvu. Ubojica još hoda slobodan”, rekao je Muriz Memić.

19. SEPTEMBRA 2016.

Jesu li ova pitanja policiji ili tuzilastvu?
MensurM

#4392 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

foton wrote:
MensurM wrote:Tužiteljstvo je u ovoj fazi bez komentara, ali nije Dženanov otac. “Oni nisu krivi, ja to tvrdim od početka, oni su plaćeni da to kažu i sad ćemo vidjeti kako će ići suđenje. Ja već imam dokaze s kojima ne smijem još izaći u javnost. O tom plaćeništvu ili o nečem drugom? I o plaćeništvu i da se radi o ubojstvu. Ubojica još hoda slobodan”, rekao je Muriz Memić.

19. SEPTEMBRA 2016.

Jesu li ova pitanja policiji ili tuzilastvu?
Murizu. On je rekao da ima dokaze da su Romi plaćeni.

Rekao, pa slagao.
uglavnomja

#4393 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

foton wrote:
uglavnomja wrote: slucaj nije rijesen zato sto je nekome (bilo) u interesu da se ne rijesi

a sad vidimo ke je najvise profitirao od ovog slucaja
Ubica? Jer je jos/opet na slobodi...

da, ali ne svojom zaslugom, tako da on nije tema price
foton

#4394 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foton »

MensurM wrote:
Murizu. On je rekao da ima dokaze da su Romi plaćeni.
OK, a hoce li onda policija i tuzilastvo svoje plate proslijediti nekome kome su potrebnije?
foton

#4395 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foton »

uglavnomja wrote: da, ali ne svojom zaslugom, tako da on nije tema price
On/ona/oni to ne znamo... A kako nije tema price? Kad je tema migrirala? Meni se cinilo da se ovdje prica o ubistvu i ko ga je i kako pocinio...
JThomas

#4396 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

ovo već ide u smjeru dodikovih britanskih tajnih agenata. sve naručeno da se kompromituje narodna vlast. i to od protivnika teorija zavjera.
uglavnomja

#4397 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

foton wrote:
uglavnomja wrote: da, ali ne svojom zaslugom, tako da on nije tema price
On/ona/oni to ne znamo... A kako nije tema price? Kad je tema migrirala? Meni se cinilo da se ovdje prica o ubistvu i ko ga je i kako pocinio...
izvini molim te na pogresnom izboru rijeci, trebalo je da pise da on/a/i/e nije tema mog posta :oops:

:jbt:
MensurM

#4398 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Muriz Memić: Dalida Burzić je uzela pare da prikrije dokaze
JThomas

#4399 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

generalno na temu vjerujmo institucijama.

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/953 ... 18_km.html

nije to ovo tužilaštvo ni sud, ali su malo transparentniji što se tiče cifara i izvještaja, pa čisto da se može realno pričati. imajući u vidu relativno mali broj predmeta na sudu bih spram "većih" entitetskih sudova, ove cifre su poražavajuće i zorno pokazuju kako se istražuje, pritvara, optužuje i dokazuje. odjeli 1 i 2 su od osnivanja suda 2004. godine završili tek nešto više od 1200 predmeta pravosnažno, a samo u 2017. godini državni budžet isplaćuje skoro milion i po za neosnovano lišenje slobode, samo od tog suda. jer su svi ostali na entitetskim budžetima.

i tu nisu svi slučajevi gdje je neko optužen pa oslobođen, nego samo gdje se neopravdano ležalo, u pritvoru ili zatvoru. ko je neosnovano optužen a nije ležao nema ništa, ni naknadu troškova. a za ležanje po danu ide najviše 100 KM, plus ako možeš dokazati neku konkretnu štetu, ali i to su pojedinačno mali iznosi u praksi.
Xavier1

#4400 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Xavier1 »

Do kada oni misle odugovlaciti sa ovim? Murize iznesi vise dokaze ako ih imas. :zoka:
Locked