Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
P308

#4376 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by P308 »

Zato u Tucepima, polovinom sestog mjeseca lezaljka 25 kuna :D A mislim da je i u sezoni duz cijele plaze 40 kuna, rijetko 50.
sumirprimus

#4377 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by sumirprimus »

a sta mislite da si kupite onda lezaljke i ne kukate na cijene? :D
Nadzornik

#4378 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by Nadzornik »

probook wrote: Nisu oare problem nego princip. Ja bih se osjecao kao idiot da placam npr Janu vodu 40 kuna. Za te pare daj mi neku vodu sto je nema kupiti :lol:
Zakon ponude i potraznje,ha"ja.
Nadzornik

#4379 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by Nadzornik »

sumirprimus wrote:a sta mislite da si kupite onda lezaljke i ne kukate na cijene? :D
Meni najvise para ode na Jet ski... :D
Naslovnica

#4380 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by Naslovnica »

shape of despair wrote:Ove godine opet Neum, al tamo lijevi kraj uz granicu, mirno, ima i plažica kakva takva, najviše mi je radi malaca. Apartman isti, odma uz plažu radi malca od 2 godine.
Cijene su paprene, MOzda da sam ranije bookirao i zarovio se sam mogao naci sta jefinije
Mi već godinama idemo u Neum, u dio koji se zove Surdup.
To je skroz desno kada se silazi u Neum, sve skupa dva reda kuća u tom dijelu
Privatna "plaža", mi u prvom redu do mora. Uvijek idemo u predsezoni, cijena SITNICA u odnosu na Hrvatsku. U Neumu ima Bingo sa standardnim BH cijenama.
Napravi se koji izlet u Prapratno, na Mljet, Zaton...
Kada čujem da ljudi dižu kredite od nekoliko hiljada maraka da odu 7 dana (6 noćenja) u Tursku, da bi mi se hvalili da su jeli i pili koliko su mogli i kupali se u bazenu, meni baš šega. :lol: 8-)
beni-bu-man

#4381 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by beni-bu-man »

CPT wrote:
Raigor Stonehoof wrote:i onda vidim ove plaze u CG i povratim

dzaba im cijene
Image

Image

:-) :roll:
Ovo je krkanluk teski
Ali ima i finih plaza u CG

Čanj

Image
Image
Image
HAVANA

#4382 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by HAVANA »

CPT wrote:
Raigor Stonehoof wrote:i onda vidim ove plaze u CG i povratim

dzaba im cijene
Image

Image

:-) :roll:
Ne bi ovde kad bi mi 100 eura po danu placali :-)
HAVANA

#4383 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by HAVANA »

Image

Ja cu tu,ko i zadnjih 40 godina :D Gdje sam prvi put sa stijene skocio,trebu za sisu ufatio,prve batine od drota dobio,naucio dijete plivati,naucio drugo dijete plivati,prvi put ja iso u 3 ujutro ganjat djecu da se vrate kuci... :twisted: i gdje cu unuke nauciti plivati,nadam se... :D Tu je odmor,duzi...a leteci i kratki mogu na razne strane,baza je tu. :D Ako mi se pripisa,za minut sam u hali...Necu u more.

Image
Image
Last edited by HAVANA on 02/07/2019 15:21, edited 1 time in total.
Nisrin

#4384 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by Nisrin »

beni-bu-man wrote: Ovo je krkanluk teski

Čanj

Image

Cini mi se da je ovo Kraljicina plaza, sto se iz Bara brodicom ide za 3 EUR...ja bila 2013. posljednji put i kazu da vise nije ni blizu kakva je nekad bila, nego su je bas unistili, da je jako prljava itd...
beni-bu-man

#4385 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by beni-bu-man »

Nisrin wrote:
beni-bu-man wrote: Ovo je krkanluk teski

Čanj

Image

Cini mi se da je ovo Kraljicina plaza, sto se iz Bara brodicom ide za 3 EUR...ja bila 2013. posljednji put i kazu da vise nije ni blizu kakva je nekad bila, nego su je bas unistili, da je jako prljava itd...
Jeste ta je :mrgreen:
Ja prosle godine bio i nisam imao nikave zamjerke
shape of despair

#4386 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by shape of despair »

Naslovnica wrote:
shape of despair wrote:Ove godine opet Neum, al tamo lijevi kraj uz granicu, mirno, ima i plažica kakva takva, najviše mi je radi malaca. Apartman isti, odma uz plažu radi malca od 2 godine.
Cijene su paprene, MOzda da sam ranije bookirao i zarovio se sam mogao naci sta jefinije
Mi već godinama idemo u Neum, u dio koji se zove Surdup.
To je skroz desno kada se silazi u Neum, sve skupa dva reda kuća u tom dijelu
Privatna "plaža", mi u prvom redu do mora. Uvijek idemo u predsezoni, cijena SITNICA u odnosu na Hrvatsku. U Neumu ima Bingo sa standardnim BH cijenama.
Napravi se koji izlet u Prapratno, na Mljet, Zaton...
Kada čujem da ljudi dižu kredite od nekoliko hiljada maraka da odu 7 dana (6 noćenja) u Tursku, da bi mi se hvalili da su jeli i pili koliko su mogli i kupali se u bazenu, meni baš šega. :lol: 8-)
I ja sam u Surdupu, neznam cijene su papreme, noćenje 60e ali zbog djece moram biti uz plažu
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4387 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by konektovan »

HAVANA wrote:Image

Ja cu tu,ko i zadnjih 40 godina :D Gdje sam prvi put sa stijene skocio,trebu za sisu ufatio,prve batine od drota dobio,naucio dijete plivati,naucio drugo dijete plivati,prvi put ja iso u 3 ujutro ganjat djecu da se vrate kuci... :twisted: i gdje cu unuke nauciti plivati,nadam se... :D Tu je odmor,duzi...a leteci i kratki mogu na razne strane,baza je tu. :D Ako mi se pripisa,za minut sam u hali...Necu u more.

Image
Image
Peljesac,Trpanj????
bunk

#4388 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by bunk »

Makarska rivijera.
Podno Biokova.
Iskreno nit imam vremena nit love da se peglam po Turskoj ili Grckoj a i da imam koji cu q tamo..
U CG nisam nikad u zivotu bio i nemam namjeru to promijeniti uz svo duzno postovanje prema nasem NATO susjedu..
HAVANA

#4389 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by HAVANA »

konektovan wrote:

Image
Image
Peljesac,Trpanj????

To vec zna svako koliko o peljescu pricam. :D
doboj71

#4390 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by doboj71 »

ma i nema nigdje ljepseg od Jadrana.To moras probati ,pomirisati ,vidjeti da bi shvatio o cemu se radi .
xoklix

#4391 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by xoklix »

Meni Jonsko more najljepše pa nek priča ko šta hoće.
Čisto,slano i tirkizno plavo.
Zapadna obala otoka Lefkada je među najljepšim na Svijetu.
Kad se oženim Jadran me vidjeti neće.
Nadzornik

#4392 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by Nadzornik »

xoklix wrote: Kad se oženim Jadran me vidjeti neće.
Ja kad se razvedem,Jadran me vidjeti nece.... :D
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#4393 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by Slo Burner »

Image
Image
Da ti ne izdaje kakav smjestaj dole :D
zilla_

#4394 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by zilla_ »

xoklix wrote:Meni Jonsko more najljepše pa nek priča ko šta hoće.
Hrvacko more jeste najljepše za one koji nisu vidjeli drugo more. Ko što u mene drug kaže "nema boljeg mora od krvackog, puno sam obišao, išao sam i u CG ali hrvacko je najljepše" :lol: :lol: :lol:

Ko vidi Jonskog mora siguran sam da neće nikad više reći kako je HR more najljepše. Kada uzmem samo Lefkadu, Kefaloniu i Krf to je bolje od kompletne HR obale po svemu.
Recimo ja sam jedne godine otišao na vis početkom jula a krajem jula na Lefkadu. Lefkada je 1000x bolja po svemu a Vis slovi za jedan od boljih HR otoka. Čistoća i plavetnilo jonskog mora jednostavno nema konkurenciju.
zilla_

#4395 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by zilla_ »

zilla_ wrote:
Hrvacko more jeste najljepše za one koji nisu vidjeli drugo more. Ko što u mene drug kaže "nema boljeg mora od krvackog, puno sam obišao, išao sam i u CG ali hrvacko je najljepše" :lol: :lol: :lol:

Ko vidi Jonskog mora siguran sam da neće nikad više reći kako je HR more najljepše. Kada uzmem samo Lefkadu, Kefaloniu i Krf to je bolje od kompletne HR obale po svemu. A da ne spominjem jedan Krit, Rodos, Sitoniju, Tasos itd itd
Recimo ja sam jedne godine otišao na vis početkom jula a krajem jula na Lefkadu. Lefkada je 1000x bolja po svemu a Vis slovi za jedan od boljih HR otoka. Čistoća i plavetnilo jonskog mora jednostavno nema konkurenciju.
zilla_

#4396 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by zilla_ »

zilla_ wrote:
zilla_ wrote:

Ko vidi Jonskog mora siguran sam da neće nikad više reći kako je HR more najljepše. Kada uzmem samo Lefkadu, Kefaloniu i Krf to je bolje od kompletne HR obale po svemu. A da ne spominjem jedan Krit, Rodos, Sitoniju, Tasos itd itd
NediM17

#4397 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by NediM17 »

zilla_ wrote:

Ko vidi Jonskog mora siguran sam da neće nikad više reći kako je HR more najljepše. Kada uzmem samo Lefkadu, Kefaloniu i Krf to je bolje od kompletne HR obale po svemu.
Pika li se Saranda i Ksamil?
bunk

#4398 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by bunk »

Za par godina zavrsetkom 5c meni licno ako budem ziv ce autoputem do granice sa Hrvatskom trebati najvise 3 sata s odmorom.
I jos pola sata do Makarske rivijere.
Sa kristalno cistim morem,zrakom koji mirise na borovinu i konobarima koji razumiju moj jezik.
Da ponovim 3 i po sata lagodne voznje..
Meni bolje ne treba,ne sumnjam da je Jonsko more ljepse i da ima jos hebet boljih mora .okeana i resorta za odmor ali average Ahmi je ovo sto sam napisao sasma dovoljno :D
HAVANA

#4399 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by HAVANA »

zilla_ wrote:

Sve sam ja to vido i sve je to fino...Ali...Ima nesto i u sjecanjima,uspomenama,svaki kamen znam, a na njemu sam za 4 sata...Na lefkadi nisam, a za lefkadskim kamenom me zaboli cuna :D Mislim, super je to sve,jako volim putovati, al dusa je na mjestu u sarajevu i na peljescu...Svakom njegov izbor...
zilla_

#4400 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by zilla_ »

Ja sve mogu shvatiti ali da neko 2, 3, 5 itd godina ide i gleda jedno te isto, a može priuštiti nešto drugačije, e to nikada neću shvatiti. Meni je bit odmora da odem i da vidim nešto novo što do tada nisam vidio. Kada budem imao 50+ vjerovatno mi to neće biti važno pa ću gledati da se spustim na neko poznato mjesto u HR. A sa ovim razmišljanjem sve dok je love i novih destinacija ja ne idem nikad na isto mjesto. I ako ljetujem u HR to je uvijek neko drugo mjesto gdje ranije nisam bio.

Za NediM17 Kasamil i Sarande je već Albania ali i Jonsko more. Nisam bio, prolazio jesam, ali pretpostavljam da je more jednako lijepo i plavo kao i u grčkom dijelu. Recimo samo malo dalje je Parga jedno predivno mjesto.
Post Reply