Sirija vol. 2
-
swanfilter
#4376 Re: Sirija vol. 2
Porediti Hezbolah sa ovim klosarima je, blago receno, pateticno. Hezbolah je ono sto MB nikada nije uspjelo dostici, a zeljeli su. Da je bilo vise organizacija kao sto je Hezbolah, a manje marioneta, ovaj dio svijeta bi bio mnogo mirniji nego sto to jeste ...
Last edited by swanfilter on 02/12/2015 18:24, edited 1 time in total.
-
sarajevoxxxx
#4377 Re: Sirija vol. 2
Libanonski parlament danas 32. put zaredom nije uspio izabrati predsjednika republike.
- Mlohavi
#4378 Re: Sirija vol. 2
Ne vjerujem da je to uopste tako zafrkano. Prije ce biti da mobilisu sve sto mogu za neki pokusaj napada na Azaz, imaju jedinstvenu priliku.budza wrote:slusam danas od prokurdskih izvora da je u afrinu jako zafrkano. navodno su jake borbe i u totalnoj su blokadi. stisli i nusrini i idisevci. cene namirnica su skocile. onaj njihov hleb kosta i do 20 evra.
A kako im dobace oruzje valjda mogu i hljebove...
Kiki koliko Kurda je u Efrinu, koliko ih je pod oruzjem? Jesi mozda nekad naletio na podatak?
- Kikibombona
#4379 Re: Sirija vol. 2
Prije tri mjeseca je raspisana mobilizacija. Svi punoljetni gradjani moraju sest mjeseci provesti u Self defense units!Mlohavi wrote:Ne vjerujem da je to uopste tako zafrkano. Prije ce biti da mobilisu sve sto mogu za neki pokusaj napada na Azaz, imaju jedinstvenu priliku.budza wrote:slusam danas od prokurdskih izvora da je u afrinu jako zafrkano. navodno su jake borbe i u totalnoj su blokadi. stisli i nusrini i idisevci. cene namirnica su skocile. onaj njihov hleb kosta i do 20 evra.
Kiki koliko Kurda je u Efrinu, koliko ih je pod oruzjem? Jesi mozda nekad naletio na podatak?

Nisu problem borci, problem je logistika. Efrin je okruzen sa svih strana. Sa jedne strane Al Kaida sa druge Turska. Ne zna se ko ih vise mrzi.
Kobane, koji je bio u istoj situaciji, je imao na raspolaganju neograniceno ljudstvo. Problem je bila logistika. Da im Ameri nisu bacali iz zraka oruzje koje su poslali Kurdi iz Iraka, ne bi se imali cime boriti.
Vjerujem da su u Efrinu nagomilali oruzje, cijelo vrijeme se spremaju za odlucujucu bitku. Koliko mogu izdrzati potpuno okruzeni, to je pravo pitanje.
Mada, ako Efrin bude ugrozen, nema sumnje da YPG sa istoka prelazi Eufrat...
-
sarajevoxxxx
#4380 Re: Sirija vol. 2
Prilog Orient News o prodaji organa Sirijaca dobrovoljno ili pod prisilom.Oko 18 000 Sirijaca je prodalo svoj bubreg u nadi da će se dokopati neke evropske zemlje, bježeći od režimskih barel-bombi i zračnih udara.Jedan bubreg na crnom tržištu se prodaje za 7000 dolara.
https://m.youtube.com/watch?v=DzjFyk374 ... 82a4C42MB9
- DuckZz
#4381 Re: Sirija vol. 2
Major Jaserm Abdul šalje poruku grupi "Jaish Thuwar" na sjeveru Aleppa.
"You betrayed us, attacked our forces from the back, cooperated with Russia and the terrorists pkk. You lost everything what terrorists and the aggressors promised you. You have one more chance, cut ties with the pkk and return to north Aleppo, fight against Daash and the regime ................. "
"You betrayed us, attacked our forces from the back, cooperated with Russia and the terrorists pkk. You lost everything what terrorists and the aggressors promised you. You have one more chance, cut ties with the pkk and return to north Aleppo, fight against Daash and the regime ................. "
- Kikibombona
#4382 Re: Sirija vol. 2
DuckZz wrote:Major Jaserm Abdul šalje poruku grupi "Jaish Thuwar" na sjeveru Aleppa.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4383 Re: Sirija vol. 2
pa hezbolah i jeste marionetaswanfilter wrote:Porediti Hezbolah sa ovim klosarima je, blago receno, pateticno. Hezbolah je ono sto MB nikada nije uspjelo dostici, a zeljeli su. Da je bilo vise organizacija kao sto je Hezbolah, a manje marioneta, ovaj dio svijeta bi bio mnogo mirniji nego sto to jeste ...
-
sarajevoxxxx
#4384 Re: Sirija vol. 2
Pentagon:Teorija o saradnji Turske i Isila je nespretna, smješna i neistinita.
Last edited by sarajevoxxxx on 02/12/2015 19:30, edited 1 time in total.
- jao_situacije
#4385 Re: Sirija vol. 2
čuj 18000 da nisu malo pretjeralisarajevoxxxx wrote:Prilog Orient News o prodaji organa Sirijaca dobrovoljno ili pod prisilom.Oko 18 000 Sirijaca je prodalo svoj bubreg u nadi da će se dokopati neke evropske zemlje, bježeći od režimskih barel-bombi i zračnih udara.Jedan bubreg na crnom tržištu se prodaje za 7000 dolara.
- Herr Flick
#4386 Re: Sirija vol. 2
Sta kaze Engleska ubleha Cameroon da u SIriji ima 70.000 modernih boraca tzv FSA
Pa u ovo ne vjeruju ni patak,japin,saxx itd

Pa u ovo ne vjeruju ni patak,japin,saxx itd
-
sarajevoxxxx
#4387 Re: Sirija vol. 2
Velika zemlja 22 miliona a svi žele van, ali jeste pretjerana cifra. Brojku je izbacio londonski list Hajat.jao_situacije wrote:čuj 18000 da nisu malo pretjeralisarajevoxxxx wrote:Prilog Orient News o prodaji organa Sirijaca dobrovoljno ili pod prisilom.Oko 18 000 Sirijaca je prodalo svoj bubreg u nadi da će se dokopati neke evropske zemlje, bježeći od režimskih barel-bombi i zračnih udara.Jedan bubreg na crnom tržištu se prodaje za 7000 dolara.
- jao_situacije
#4388 Re: Sirija vol. 2
to je šleper bubregasarajevoxxxx wrote:Velika zemlja 22 miliona a svi žele van, ali jeste pretjerana cifra. Brojku je izbacio londonski list Hajat.jao_situacije wrote:čuj 18000 da nisu malo pretjeralisarajevoxxxx wrote:Prilog Orient News o prodaji organa Sirijaca dobrovoljno ili pod prisilom.Oko 18 000 Sirijaca je prodalo svoj bubreg u nadi da će se dokopati neke evropske zemlje, bježeći od režimskih barel-bombi i zračnih udara.Jedan bubreg na crnom tržištu se prodaje za 7000 dolara.
- Ironmen
#4389 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:Prilog Orient News o prodaji organa Sirijaca dobrovoljno ili pod prisilom.Oko 18 000 Sirijaca je prodalo svoj bubreg u nadi da će se dokopati neke evropske zemlje, bježeći od režimskih barel-bombi i zračnih udara.Jedan bubreg na crnom tržištu se prodaje za 7000 dolara.
Teroristicki kjafirsko hadziriski Orinet News je davno izgubio svaki kredibilitet za ozbiljnku novinsku i TV kucu ALlazira je mala maca za ove.
-
sarajevoxxxx
#4390 Re: Sirija vol. 2
Jest pretjerana cifra ali nema sumnje da ima toga. Na hiljade je izgubilo život u moru, znači ljudi svjesno rizikuju da bi se izvukli iz tog pakla.
Realno međunarodna zajednica ima problem sa hiljadu ljudi. Zbog tih 1000 Zapad je pustio Asada da ubije pola miliona Sirijaca, da se rasele milioni, uništi država.
Isil je Asadu i Zapadu izgovor baš kao sto je bio izgovor hemijsko oružje u napadu na Irak.Fora je da glave lete, da se ubijaju civili, a izgovor za ubijanje je najmanji problem.
Dovoljno je da se zoveš Ahmed ili Muhamed i da si terorista. Dovoljno je da neko kaže da si opasan da imaš hemijsko oružje i da ti cjelu zemlju razori.
Šta je nakon hemijskog oružja, Isila, šta im je izgovor nakon toga? Mislim na Bliskom istoku još uvijek žive milioni djece monstrumima iz evropskih zemalja i muslimanskoj eliti predstoji rovovski pos'o da sve pokolju, zakolju, pobiju, i sve sravne sa zemljom.
Kako kaže kiki to su sve selefije treba ih sve poubijati.
Realno međunarodna zajednica ima problem sa hiljadu ljudi. Zbog tih 1000 Zapad je pustio Asada da ubije pola miliona Sirijaca, da se rasele milioni, uništi država.
Isil je Asadu i Zapadu izgovor baš kao sto je bio izgovor hemijsko oružje u napadu na Irak.Fora je da glave lete, da se ubijaju civili, a izgovor za ubijanje je najmanji problem.
Dovoljno je da se zoveš Ahmed ili Muhamed i da si terorista. Dovoljno je da neko kaže da si opasan da imaš hemijsko oružje i da ti cjelu zemlju razori.
Šta je nakon hemijskog oružja, Isila, šta im je izgovor nakon toga? Mislim na Bliskom istoku još uvijek žive milioni djece monstrumima iz evropskih zemalja i muslimanskoj eliti predstoji rovovski pos'o da sve pokolju, zakolju, pobiju, i sve sravne sa zemljom.
Kako kaže kiki to su sve selefije treba ih sve poubijati.
Last edited by sarajevoxxxx on 02/12/2015 19:53, edited 1 time in total.
-
RepublikanskaGarda
#4391 Re: Sirija vol. 2
A zašto si se ti mene dohvatio sa tim moralističkim i objektivnim razmišljanjem?? imaš tu desetke forumaša koji komentiraju situacije iz svog gledišta, kao što ih između ostalog komentiraš i ti, možeš ić pojedinačno preispitivat svakog forumaša(uključujući samog sebe) zašto za jedne kažu ovako a za druge onako, to je besmislica, svako ovdje komentira iz nekog svog ugla, iz nekih svojih stavova(npr. zavisi da li su turkofobi ili rusofobi, pa čak i islamofobi) itd... jesam li ja di napisao da je ok sto je hezbollah drzao izraelskog vojnika? nisam, štoviše nijedan, ama baš nijedan post na ovoj temi nisam posvetio toj organizaciji tako da stvarno neznam šta si se njih dohvatio u kontekstu sa mnom, uhvatio si se na moj post bezveze...ali baš bezvezeMlohavi wrote:Zato sto su hezbollah i nusra slicna govna na suprostavljenim stranama.(mislim na ideologiju koja pokrece i jedne i druge)RepublikanskaGarda wrote:
Kakve veze ima Hezbollah sa ovim slucajem? I zasto njih spominjes? Pa da Hezbollah, ISIS, sirijski rezim, Mafija, Crvene brigade, YPG, HDZ, SDP, amishi, siitske milicije, druzi, rusi, turci, pkk, ypg otmu nekog na 16 mjeseci i onda ga puste nikad ama bas nikad ne bih pohvalno pisao o njima u stilu : koji carevi, bas su simpaticni oteli su ljude na 16 mjeseci ali gle nisu ih tukli i glave su im jos na ramenima, eto to mi je bila poanta, ne mislim vise na tu temu jer nema smisla, i ISIS je pustao pojedine kurde, yezide i asirce iz hasake i homsa pa im nitko nije upucivao lijepe rijeci i pisma zahvale, pa ni jedni ni drugi ih nisu pustili na lijepe rijeci, necu vise o tome, jer nema smisla da privatizitamo temu a vjerujem da mozemo tri dana analizirat moj post, pa i ti gledas di ces sprdat i kog ces sprdat, vecinom sprdas ruse i saa, netko sprda kurde a netko sprda kulturno umjetnicka drustva iz Sirije i okolice, forum i sloboda misljenja
Nego ako ti je boldirano neko mjerilo za uputiti pohvalu, kako onda i najmanju pozitivnu stvar da napises o sirijskom rezimu koji sasvim slucajno i sad hiljade drzi u zarobljenistvu, tuce ih po glavi i ne vraca ih kucama. Jos mnogi od njih kazu ni puske nikad uzeli nisu???
Nego kolega slucajno znam i da je Hezbollah oteo neke vojnike i drzao ih u zarobljenistvu duze od 16 mjeseci? Ali moze i o njima pozitivno i bez sprdanja jer nisu na drugoj strani?
Mislim sasvim bi dovoljno bilo da si presutio savoxov komentar kao i vecina ostalih, niko ne trazi nikakve pohvale, ali ne, hajde malo da sprdamo.
Ako je za sprdanja post koji nam govori da se 16 vojnika s glavama na ramenima vratilo kuci iz ruku terorista hajde onda da sprdamo i neke druge slucajeve iz blize i malo dalje proslosti.
- Mlohavi
#4392 Re: Sirija vol. 2
Haj nemoj plakat necu viseRepublikanskaGarda wrote:
A zašto si se ti mene dohvatio sa tim moralističkim i objektivnim razmišljanjem?? imaš tu desetke forumaša koji komentiraju situacije iz svog gledišta, kao što ih između ostalog komentiraš i ti, možeš ić pojedinačno preispitivat svakog forumaša(uključujući samog sebe) zašto za jedne kažu ovako a za druge onako, to je besmislica, svako ovdje komentira iz nekog svog ugla, iz nekih svojih stavova(npr. zavisi da li su turkofobi ili rusofobi, pa čak i islamofobi) itd... jesam li ja di napisao da je ok sto je hezbollah drzao izraelskog vojnika? nisam, štoviše nijedan, ama baš nijedan post na ovoj temi nisam posvetio toj organizaciji tako da stvarno neznam šta si se njih dohvatio u kontekstu sa mnom, uhvatio si se na moj post bezveze...ali baš bezveze
-
Seawolf
#4393 Re: Sirija vol. 2
Prema ovome izvještaju iz Prvog iračkog rata (operacija Desert Storm), vrijeme leta projektila BGM-71 do najvećeg dometa od 3.750 m je upravo 20 s:Bobi wrote:Na osnovu zadane udaljenosti cilja ATGM sistem odredjuje putanju i brzinu rakete.Na snimci se vidi da projektil " fata"Mlohavi wrote:Mislim da je to novi rekordBobi wrote:Okolina Halab(Aleppo)...BGM71..maximalni domet...let 20 sekundi...odeeee 23 mm top
Neki dan sam komentarisao jedan s nekih 18 i pO sekundi.
Inace prosjecna brzina projektila 278 m/s, ovo leti 20 sekundi, dakle 5560m. E sad kako to uklopiti u maksimalan domet od 3750m koliko kaze wiki ili u najpovoljnijem slucaju domet od 4200m kod verzije BGM-71F. Vjetrovito jebes ga, sta li...visinu i dalje ide silaznom putanjom sa dosta umanjenom brzinom od deklarisane(300m/s) da bi dosegao priblizno 4 km...moje mišljenje...ne mora biti tOčno
.

Prosječna brzina leta do ove daljine je 187,5 m/s. Maksimalna brzina koju dostigne projektil, nakon prestanka rada raketnog motora je 278 m/s za BGM-71D, odnosno 310 m/s za BGM-71E.
@Mlohavi, nemoguće je da doleti do cilja na daljini od 5.560 m, jer je ograničenje i u dužini žice kroz koju ide signal za upravljanje.
-
RepublikanskaGarda
#4394 Re: Sirija vol. 2
hvala, super siMlohavi wrote:Haj nemoj plakat necu viseRepublikanskaGarda wrote:
A zašto si se ti mene dohvatio sa tim moralističkim i objektivnim razmišljanjem?? imaš tu desetke forumaša koji komentiraju situacije iz svog gledišta, kao što ih između ostalog komentiraš i ti, možeš ić pojedinačno preispitivat svakog forumaša(uključujući samog sebe) zašto za jedne kažu ovako a za druge onako, to je besmislica, svako ovdje komentira iz nekog svog ugla, iz nekih svojih stavova(npr. zavisi da li su turkofobi ili rusofobi, pa čak i islamofobi) itd... jesam li ja di napisao da je ok sto je hezbollah drzao izraelskog vojnika? nisam, štoviše nijedan, ama baš nijedan post na ovoj temi nisam posvetio toj organizaciji tako da stvarno neznam šta si se njih dohvatio u kontekstu sa mnom, uhvatio si se na moj post bezveze...ali baš bezveze
-
sarajevoxxxx
#4395 Re: Sirija vol. 2
Isil objavio novu snimku pogubljenja. Navodno neki "Čečenac iz Groznog kojeg su ruske obavještajne službe poslale u zemlju hilafeta".
http://www.enabbaladi.org/archives/54787
http://www.enabbaladi.org/archives/54787
- Mlohavi
#4396 Re: Sirija vol. 2
Nisam ni mislio da doleti do 5,5km, znao sam da duzina zice ogranicava domet. Nego, zajeb mi je bio kad sam na wiki procitao da je brzina 278m/s, tu sam pomislio da se radi o prosjecnoj brzini leta do max udaljenost.Seawolf wrote:
Prosječna brzina leta do ove daljine je 187,5 m/s. Maksimalna brzina koju dostigne projektil, nakon prestanka rada raketnog motora je 278 m/s za BGM-71D, odnosno 310 m/s za BGM-71E.
@Mlohavi, nemoguće je da doleti do cilja na daljini od 5.560 m, jer je ograničenje i u dužini žice kroz koju ide signal za upravljanje.
Tu takode pise da je da je kod svih bgm71 3750m maksimalan domet osim kod bgm71f, njemu je maksimum 4200m. Ovih 1300 sam nekako sebi objasnio nepovoljnim vjetrom i vremenom potrebnim za ubrzanje
-
sarajevoxxxx
#4397 Re: Sirija vol. 2
Najmanje 30 režimskih vojnika poginulo u borbama sa Isilom u regionu Homsa u gradu al Karjetejn. Pripadnik Isila sa sa automobilom bombom raznio među Asadovim vojnicima.Također, uništena su 3 Asadova tenka i jedan BMB.
-
budza
#4398 Re: Sirija vol. 2
Mlohavi wrote:Ne vjerujem da je to uopste tako zafrkano. Prije ce biti da mobilisu sve sto mogu za neki pokusaj napada na Azaz, imaju jedinstvenu priliku.budza wrote:slusam danas od prokurdskih izvora da je u afrinu jako zafrkano. navodno su jake borbe i u totalnoj su blokadi. stisli i nusrini i idisevci. cene namirnica su skocile. onaj njihov hleb kosta i do 20 evra.
ovo su informacije od mog poznanika (inace sada izbeglica negde u svajcarskoj).
cuje svaki dan sa svojima i kaze da je situacija nepodnosljiva.
navodno je podneo zahtev za prekid azila i planira sa jos nekim ortakom da pali nazad.
po njegovoj prici oni su pod opsadom al nusre i IDa sa druge strane, ali i da ima jakog bombarodvanja okoline od rezima (i rusa).
situacija nije nimalo idilicna i jako je nepregledna.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#4399 Re: Sirija vol. 2
Što bi rekao Cbrt ili Bloby ode soba sa komplet namještajem 17,5 +
https://www.youtube.com/watch?v=wzxHarDcBUY
https://www.youtube.com/watch?v=wzxHarDcBUY
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG