Može mjesec dana, ne potrošim ni gigu.kakavdanakneiskustvu wrote:koliko vam jedna giga mobilnog neta moze trajati,sedmicu,dvije?
BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
- escobar__
#4376 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
-
odokativan
#4377 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
čuj misliškakavdanakneiskustvu wrote:odokativan wrote:pitanje nije adekvatno, jer gigu niko ne daje u ponudi, nažalost, osim lopovskog bhtelekoma na ultri za lopovskih 10 KM a doskora čak 13 KM
svako pametan će dakle prije za tih 10 KM na GOfree dobiti čak 3 GB i to uz flat na 128 kbps
za 8 KM haloo daje 2 GB
nažalost niko ne daje gigu za nekih 5 KM sto bi trebala bit realna ponuda
mislim da eronet daje 1 gigu za 10 km
pa kod. kojeg si operatera i koju tarifu koristiš pa imaš gigu
-
kakavdanakneiskustvu
#4378 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
odokativan wrote:čuj misliškakavdanakneiskustvu wrote:odokativan wrote:pitanje nije adekvatno, jer gigu niko ne daje u ponudi, nažalost, osim lopovskog bhtelekoma na ultri za lopovskih 10 KM a doskora čak 13 KM
svako pametan će dakle prije za tih 10 KM na GOfree dobiti čak 3 GB i to uz flat na 128 kbps
za 8 KM haloo daje 2 GB
nažalost niko ne daje gigu za nekih 5 KM sto bi trebala bit realna ponuda
ja bas i ne razumijem sve te stvari ,ali evo na ovom linku ova treca opcija,je li to jedna giga?http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... ja-surfaj/
- semirsar
#4379 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
kakavdanakneiskustvu wrote:odokativan wrote:čuj misliškakavdanakneiskustvu wrote:
ja bas i ne razumijem sve te stvari ,ali evo na ovom linku ova treca opcija,je li to jedna giga? http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... ja-surfaj/

jeste
-
odokativan
#4380 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
jestkakavdanakneiskustvu wrote:
ja bas i ne razumijem sve te stvari ,ali evo na ovom linku ova treca opcija,je li to jedna giga?
http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... ja-surfaj/
giga za 10 KM
ja mislio samo bht lopovi kad ono eronet ništa bolji
smiješni ste vi tipovi što plaćate za gigu 10 KM
- semirsar
#4381 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
smjesan si i ti sa tim svojim pametovanjem. Mislis da svi svugdje imaju mogucnost za najbolje ili da su tako snalazljivi da uvijek znaju sebi izabrati najbolju opciju?! Iz samog posta @kakavdanakneiskustvu si mogao vidjeti da mu tehnikalije nisu jaca strana, zato spusti loptu, smiri hormone, skode ti.odokativan wrote:jestkakavdanakneiskustvu wrote:
ja bas i ne razumijem sve te stvari ,ali evo na ovom linku ova treca opcija,je li to jedna giga?
giga za 10 KM
![]()
Ova tema i postoji da se raspita, ispita i razmijene misljenja i eventualno izabere nesto drugo uz pomoc forumasa.
-
kakavdanakneiskustvu
#4382 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
odokativan wrote:jestkakavdanakneiskustvu wrote:
giga za 10 KM
![]()
a jbg,neko mora biti i smiješan u životu
-
odokativan
#4383 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
eto ti pametujsemirsar wrote:smjesan si i ti sa tim svojim pametovanjem. Mislis da svi svugdje imaju mogucnost za najbolje ili da su tako snalazljivi da uvijek znaju sebi izabrati najbolju opciju?! Iz samog posta @kakavdanakneiskustvu si mogao vidjeti da mu tehnikalije nisu jaca strana, zato spusti loptu, smiri hormone, skode ti.odokativan wrote:jestkakavdanakneiskustvu wrote:
giga za 10 KM
![]()
Ova tema i postoji da se raspita, ispita i razmijene misljenja i eventualno izabere nesto drugo uz pomoc forumasa.
tip nije ni došao da pita koji su najpovoljniji internet paketi nego sa drugim pitanjem
drugo, ima dvije vrste ljudi oni koji stvarno ne znaju ili ih ne interesuje da znaju da imaju i bolji operateri pa i povoljnii inetnet i oni koji znaju ali hoće da furaju svog operatera iz njima poznatih razloga makar ih dero momački, kao što evo dere bht i eronet po 10 KM za pišljivu gigu
dotični se nije izjasnio niti se može zaključiti u koju grupu spada
možda hoće da koristi eronet makar plaćo i 20 KM za gigu kao što ima zaluđenika u bhtelekom
stoga smanji ti svoje doživljaje
-
kakavdanakneiskustvu
#4384 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Jednostavno mi trebao mobilni internet u tom trenutku,zato sam uzeo tu jednu gigu,ne treba mi mobini internet u svakom trenutku
-
odokativan
#4385 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
bez obzira na razlog iz principa ne bi plaćao 10 KM za gigu a što deru ova tri glavna operatera, uzdajući se upravo u armiju pouzdanih sljedbenika nacionalnih torova koji plaćaju "svojim" ne pitajući za cijenukakavdanakneiskustvu wrote:Jednostavno mi trebao mobilni internet u tom trenutku,zato sam uzeo tu jednu gigu,ne treba mi mobini internet u svakom trenutku
mogao si to rješit dvojako, ili prebaciti broj na haloo koji daje za 8 KM 2 GB !!! ili na GOfree koji daje za 10 KM 3 GB !!!
ili kupiti dual sim mob pa kao drugu karticu za internet koristiti haloo ili GOfree
ali kod većine raje je prisutna nezainteresovanost, neznanje, inertnost i ono "što ću ja mozak zamarat"
-
kakavdanakneiskustvu
#4386 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Vjerovao ti ili ne ja imam precih i vaznijih stvari u zivotu od tih giga,npr. malo dijete,mamu koja ima karcinom a lezi u sarajevu lezi u bolnici
A kad vec spominjes i hvala ti na tome kako aktivirati tu opciju haloo 8 km za 2 gige?
A kad vec spominjes i hvala ti na tome kako aktivirati tu opciju haloo 8 km za 2 gige?
-
odokativan
#4387 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
govorio sam o većini koja nema sličnih problema kao ti
naravno da u takvoj situaciji u kojoj si ti čovjeku nije ni do čega a ponajmanje do ove tematike
ali opet i s druge strane u takvoj situaciji u kojoj jesi bitna ti je svaka marka vjerovatno, pa bi morao gledat da te ovi lopovi ne deru, odnosno da za svoje pare dobiješ što je moguće više usluge tj. u konkretnom slučaju giga interneta
de ti prvo kupi haloo karticu pa ćemo lako rješit aktivaciju i dopunu
ako imaš mob sa nano karticom moraš kupit ove nove od 4 KM
ako ti je micro format možeš i one stare 2 x 2 KM
naravno da u takvoj situaciji u kojoj si ti čovjeku nije ni do čega a ponajmanje do ove tematike
ali opet i s druge strane u takvoj situaciji u kojoj jesi bitna ti je svaka marka vjerovatno, pa bi morao gledat da te ovi lopovi ne deru, odnosno da za svoje pare dobiješ što je moguće više usluge tj. u konkretnom slučaju giga interneta
-
kakavdanakneiskustvu
#4388 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
odokativan wrote:govorio sam o većini koja nema sličnih problema kao ti
Imam vec haloo broj
-
bumerangss
#4389 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ja prešao sa ultre na Moj mini 15 i to uvezao sa Moja TV phone i sad imam pola gige u sklopu Moj mini plus pla goge akcija i pola gige sto sam to uvezao u Moj izbor. Znaci ukupno 1,5 G a nakon toga onaj spori flat a 17,55 KM trošim na razgovore.odokativan wrote:jestkakavdanakneiskustvu wrote:
giga za 10 KM
![]()
Znaci na jednom racunu cu dobivati 29 km Moja TV + 17,55 Moj mini = 46,55 KM i ja zadovoljan jer kuci koristim od brata wifi koji živi sprat ispod a koristi Telemah
-
odokativan
#4390 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
prvo moraš aktivirat internet ako već nisi uradiokakavdanakneiskustvu wrote:odokativan wrote:govorio sam o većini koja nema sličnih problema kao ti
Imam vec haloo broj
to radiš tako da šalješ SMS sadržaja „Internet” na 064 450 0001.
Nakon aktivacije trebaš dobiti poruku da je aktivacija uspješno izvršena.
Nakon što aktiviraš uslugu mobilnog Interneta potrebno je da podesiš pristupnu tačku (APN) na uređaju koji koristiš.
Pristupna tačka (APN): web.haloo.ba
tek onda vršiš dokup
ukucavanjem coda *117*1#
i dobijaš 2 GB
stanje boba provjeravaš sa codom
*117*2#
to je sva filozofija
http://www.haloo.ba/mobilni-internet-s62
-
kakavdanakneiskustvu
#4391 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Hvalaodokativan wrote:prvo moraš aktivirat internet ako već nisi uradiokakavdanakneiskustvu wrote:odokativan wrote:govorio sam o većini koja nema sličnih problema kao ti
Imam vec haloo broj
Nakon što aktiviraš uslugu mobilnog Interneta potrebno je da podesiš pristupnu tačku (APN) na uređaju koji koristiš.
tek onda vršiš dokup
ukucavanjem coda *117*1#
i dobijaš 2 GB
*117*2#
to je sva filozofija
-
odokativan
- semirsar
#4393 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
vi's kako meres biti fini, a ne neosjetljiva i bezdusna pametnicaodokativan wrote:![]()
javi jel fercera dobro
-
kakavdanakneiskustvu
#4394 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
odokativan wrote:![]()
javi jel fercera dobro
-
odokativan
#4395 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
pošto je još u toku akcija dupla dopunakakavdanakneiskustvu wrote:odokativan wrote:![]()
javi jel fercera dobro
ustvari bi trebo imat 4 GB !!!
provjeri sa *117*2#
-
kakavdanakneiskustvu
#4396 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
odokativan wrote:pošto je još u toku akcija dupla dopunakakavdanakneiskustvu wrote:odokativan wrote:![]()
javi jel fercera dobro
ustvari bi trebo imat 4 GB !!!
provjeri sa *117*2#
-
kakavdanakneiskustvu
#4397 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
odokativan wrote:prvo moraš aktivirat internet ako već nisi uradiokakavdanakneiskustvu wrote:odokativan wrote:govorio sam o većini koja nema sličnih problema kao ti
Imam vec haloo broj
tek onda vršiš dokup
ukucavanjem coda *117*1#
i dobijaš 2 GB
*117*2#
to je sva filozofija
Evo upravo ovo pokusavam,kako se podesava pristupna tacka?
I moze li se imati mobilni internet u mobitelu sa dvije kartice i na obe kartice imati mobilni internet ?
- kloniran
#4398 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
u pristupnu tacku ukucajkakavdanakneiskustvu wrote:
I moze li se imati mobilni internet u mobitelu sa dvije kartice i na obe kartice imati mobilni internet ?
web.haloo.ba
moras prijaviti net porukom inace ga neces imati
mozes imati net na obje kartice ali samo sa jedne kartice mozes koristiti net u datom trenutku
-
odokativan
#4399 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
tako da odeš u postavke a onda na mobile network and SIMkakavdanakneiskustvu wrote:odokativan wrote:prvo moraš aktivirat internet ako već nisi uradiokakavdanakneiskustvu wrote:
Imam vec haloo broj
tek onda vršiš dokup
ukucavanjem coda *117*1#
i dobijaš 2 GB
*117*2#
to je sva filozofija
nađeš haloo SIM i onda access point names gdje moraš unijeti/kreirati novu tačku
web.haloo.ba
nema tu nikakvog interneta sa dvije kartice
jednostavno imaš internet na mobitelu kojeg će vući sa haloo kartice
a viber i sve ostalo će radit sa tvog NEhaloo broja
-
kakavdanakneiskustvu
#4400 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
ok,hvala,probacu ovih dana kad dopunim haloo broj,sta kad imam npr. pola gige na eronetovom a npr. 2 gige na haloo broju,koji ce mi internet fercerati?