Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MarlboroGold

#4376 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Aoida wrote:
MarlboroGold wrote: Prvenstveno je na vama da nas naučite :D
Nama čak i odgovara da se to ukine, jer predstavlja obavezu... ma da mi ne pada teško, ali ipak jeste obaveza.
Da vas naucimo? :roll:
Jel to ne mozete sami?

Obaveza kazes...ne pada tesko, ali je ipak obaveza.
Ja se iskreno nadam da te niko ne drzi taocem i prisiljava te pod prijetnjom za tvoj zivot na tu obavezu, jer u suprotnim ne vidim razloga zasto radis nesto sto ne zelis raditi.
Ne možemo. Mi smo nesposobni :D
Obaveza je i kupovina poklona za nečiji rođendan iako nam ne pada teško, tako da i 8. mart svrstavam u to. Kažem ti da želim, ali jeste ujedno i obaveza.
Anabella_

#4377 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Anabella_ »

Niemand wrote:Licno-curica :chmoljava:, protiv "feminizma".

Ovaj "pokret" gledam cak ko neku vrstu uvrede sebi kao curici (zenskom rodu).

Smatram da feminizam kao pokret realno ne postoji odavno vise. Ono sto danas nazivaju feminizmom je za mene samo dobar zenski izgovor za sve i svasta; i cak neka vrsta "povladjivanja". Npr. muskarci i zene su isti i ravnopravni. U svemu. Osim-pa eto npr ako muskarac osamari zenu. Ona je zena, dje ce je osamariti, dje mu je obraz, to je nasilje nad zenama, to je ..upisistahos'... Ako zena osamari muskarca, ona je samouvjerena, ona drzi do sebe, pa nece nju niko praviti budalom..; :roll:

Ili, drugi primjer- muskarac da kaze: ja sam jak, ja sam karakter jer sam ja muskarac i mogu sve sto hocu i sto pozelim-mescini da bi on bio sovinista prema tim nekim arsinima. A zena kad izjavi ovo isto ona je feministicka pametnica. Sta pametnica, kraljica (mogu reci i sultanija, nesto mi tacno cejf za ovu priliku :mrgreen: ).

Dje tu logika?

Zene (one dosadasnje, slabe i zaostale kako to feministicki prosvjetljena bica cesto vole reci :mrgreen: ) smo ocito samo po potrebi i kad nama to odgovora. I eto ako imamo kakve koristi od toga.

Zene su dobile ljudska, humana, normalna, nazovi kako hos, prava vec odavno. Danasnji "feminizam" je meni licno- cisto pre******** i povladjivanje.

Ne zelim sama mjenjati probusene gume, zakucavati eksere il nosati kese iz supermarketa samo zato jer ja "sve mogu sama". Ne mogu. Ne smatram to nikakvim svojim nedostatkom ako priznam da sam "slabija". Upravo suprotno. Osim eto sto ce navratiti valjda neko i da mi kaze kako sam zaostala, glupa i zatucana. Bujrum, kako god.

Da cujem sta vi mislite o "danasnjem feminizmu"?
(Inspiraciju pronasla of kors na forumu).

Fala.

za autoricu teme- Vi ne znate ni gdje ste ni šta ste. Ipak se nadam da je u pitanju mladja zenska osoba, do max 25 god.
Aoida

#4378 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Aoida »

Hakiz wrote:
Sljedeće dvije aždaje brane:

1. Sud koji donese odluku koliko vremena otac smije provesti sa djecom.
Ovo kad se mama i tata ne mogu ne znaju dogovoriti oko sopstvene djece.
2. (Bivša) Žena koja odmah zove policiju da hapsi oca ako otac provede više vremena nego što je sud odredio.
Opet....da i nisu rastavljeni, pa se tata ne pojavi sa djecom kada je rekao da ce doci....zar ne bi svaki zabrinuti roditelj pitao i zvao sta se desava?
A kad na to dodas vec poremecene odnose izmedju roditelja, pa jedan roditelj ne vrati djecu u dogovoreno vrijeme a pri tome drugi roditelj zove prvog i nema odgovora.....naravno da se policija onda zove.
Aoida

#4379 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Aoida »

Ramzess Veliki wrote:Ma zene misle sto zele da misle. Njima je lakse sa muskarcima koji ne znaju da kuhaju, ne znaju sa djecom i ne znaju nista, da su teski smotanci pa u njima proradi onaj sindrom medicinske sestre, usvoje ga i njeguju i sigurne su da ce biti ovistan o njima. Sa muskarcem koji zna i da kuha, odgaja djecu, ima svoj stav i ima karijeru, odrzava kucu, sadi kopa lovi i sprema zimnicu, zene zapadaju u emocionalnu krizu, ne vide si svrhu. Jos ako neke kucne stvari radis bolje ima da ih natjeras u plac. :sad:
Zato je bolje pomalo glumit' smotanca i ne zalaziti u njihovo podrucje. :D
Uz svo duzno postovanje, ali svi mi i muskarci i zene, mislimo sta zelimo misliti.
Cujemo ono sto zelimo cuti....vidimo ono sto nam odgovora.

Sve ostalo u tvom postu....klasicni stereotipi sa kojima smo svi mi odrasli.
Jel ja treba sada za tebe i ostale muskarce da kazem da ces upasti u emocionalnu krizu ako s vremena na vrijeme vase partnerice ne odglume bespomocnu djevu koju spasavate otklanjanjem pauka iz kupatila, popravkom spalih vrata sa komode i drugih slicnih gluposti jer je to jedini nacin da se osjecate kao punopravni i potrebni clanovi zajednice koju cine tvoj partner i ti/vi?

I inace...tebi zaista svaka cast na curicama, ali ne zato sto si muskarac pa si uspio u inace "zenskoj" ulozi.
Vec zato sto si samohrani roditelj.
Tesko je odgojiti djecu u dobre i cestite ljude kad je puni set roditelja dostupan, a kamoli kad je samo jedno pristuno.
Aoida

#4380 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Aoida »

MarlboroGold wrote: Ne možemo. Mi smo nesposobni :D
Obaveza je i kupovina poklona za nečiji rođendan iako nam ne pada teško, tako da i 8. mart svrstavam u to. Kažem ti da želim, ali jeste ujedno i obaveza.
Onda budi nesposoban. :mrgreen:
djevojka bez imena

#4381 Re: Danasnji "feminizam"

Post by djevojka bez imena »

Ramzess Veliki wrote: Ja odgajam svoje kcerke od pelena, njihova majka je podbacila u svakom smislu, kao majka i kao osoba.
I nisam sam, jos neki moji prijatelji su uzeli djecu sebi i sami ih odgajaju.
Starija je najbolja u svim skolama. :thumbup:

Tate su pozrtvovane, zabavne, bolje kuhaju, tate su oslonac u zivotu, tate su zakon! :thumbup:

Image

Ne znam za sta mame sluze uopce ... 8-)
Slažem se da su tate zakon, :thumbup: ali hajde reci koliko jos poznaješ oceva koji su kao ti?
Na listu stavljam svog tatu!
cendlerbing

#4382 Re: Danasnji "feminizam"

Post by cendlerbing »

Ramzess Veliki wrote:
djevojka bez imena wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
odlicno, da zakljucimo , vecina oceva u BiH ne odgajaju vlastitu djecu :lol: :oops:
Pa naravno, kako bi inače mogli reći kad dijete nesto zabrlja... . Aaaaaa ona tvoj, ili ona tvoja uradila to i to, vidi kako si dijete odgojila :mrgreen:
Ja odgajam svoje kcerke od pelena, njihova majka je podbacila u svakom smislu, kao majka i kao osoba.

Tate su pozrtvovane, zabavne, bolje kuhaju, tate su oslonac u zivotu, tate su zakon! :thumbup:

Image

Kako ih ti stižeš odgajati, kad toliko vremena provodiš na drugom kraju svijeta?
Bloo
Globalna šefica

#4383 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Omnia mea mecum porto
cendlerbing

#4384 Re: Danasnji "feminizam"

Post by cendlerbing »

Image
Connaisseur Karlin

#4385 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Connaisseur Karlin »

Ramzess Veliki wrote:
djevojka bez imena wrote:
odlicno, da zakljucimo , vecina oceva u BiH ne odgajaju vlastitu djecu :lol: :oops:
Pa naravno, kako bi inače mogli reći kad dijete nesto zabrlja... . Aaaaaa ona tvoj, ili ona tvoja uradila to i to, vidi kako si dijete odgojila :mrgreen:
Ja odgajam svoje kcerke od pelena, njihova majka je podbacila u svakom smislu, kao majka i kao osoba.

Image

Ramo, to reci muskracima, koji jedva cekaju da pobjegnu od takve odgovornosti :kiss: imma i ja prijatelja koji je nakon ravoda odgojio sina :thumbup:
Connaisseur Karlin

#4386 Re: Danasnji "feminizam"

Aoida wrote:
Cigareta odlucio postati neposoban otac :lol:
MarlboroGold

#4387 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Aoida wrote:
Barem ću biti otac, a žena neka ocijeni sposobnost ;-)
Connaisseur Karlin

#4388 Re: Danasnji "feminizam"

MarlboroGold wrote:
Aoida wrote:
Barem ću biti otac, a žena neka ocijeni sposobnost ;-)
a zasto mislis a zena treba da ti mjeri sposobnost :lol:

mislis da se zene radjaju kodirane kao majke i nista ne uce tokom odgoja djeteta :D
MarlboroGold

#4389 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Connaisseur Karlin wrote: a zasto mislis a zena treba da ti mjeri sposobnost :lol:

mislis da se zene radjaju kodirane kao majke i nista ne uce tokom odgoja djeteta :D
Nisi shvatila, a i ne objašnjava mi se. Vozdra ;-)
triconja

#4390 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Connaisseur Karlin wrote: a zasto mislis a zena treba da ti mjeri sposobnost :lol:

Kaes da se ne radjaju? Eee, iznenadjujes me kolko hoš.
Connaisseur Karlin

#4391 Re: Danasnji "feminizam"

triconja wrote:

pa ako je tako, muskrci su kodirani rodjenjem da budu odlini ocevi :D
Connaisseur Karlin

#4392 Re: Danasnji "feminizam"

MarlboroGold wrote:

Nisi shvatila, a i ne objašnjava mi se. Vozdra ;-)
ne moras , dovoljno si objasnio :D :lol:
triconja

#4393 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

triconja wrote:

Naravno, ima povratna sprega u muskima kad zensko ne ispolji urodjeno kako treba :lol:
Ramzess Veliki

#4394 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Ramzess Veliki »

cendlerbing wrote:Kako ih ti stižeš odgajati, kad toliko vremena provodiš na drugom kraju svijeta?
Starija je samnom, upisao sam je u skolu. Njoj je 17.
Mladja je tek krenula u skolu u Rijeci I za sada joj je bolje sa mamom, a kad dodjem na odmor najvise vremena provodim sa njom. Kad nisam tu pricamo redovno na Viber.
Hakiz

#4395 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

triconja wrote:
Naravno, ima povratna sprega u muskima kad zensko ne ispolji urodjeno kako treba :lol:
Jedini način da budem besmrtan je da prenesem gene na potomke. I onda neka nesposobnjakovićka treba da mi to upropasti upropaštavajući mi potomke?

Kad je spucam ljevicom, moliće me da je bijem desnicom.
R A V E N

#4396 Re: Danasnji "feminizam"

Post by R A V E N »

Ko bi zaozbiljno uzimao razne tipove kvazi-striptizeta, koje ne plešu oko šipke, ali plešu oko klupskog stola?

I što će nekome veza sa muškarcem kad može da ima na desetine, a možda i par stotina seksualnih partnera?

Bijeli vitezovi i mangine bjesne i pjene žestoko i brutalno.
Nastasia

#4397 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Nastasia »

Feminist fašn, al dej, evri dej.

Image
MarlboroGold

#4398 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Šta li bi Milo na to rekao...

Image

:D
Nastasia