skafiskafsnjak wrote:Pjanic15 wrote:Religijska pravila mogu važiti samo u religijski ustrojenim državama. To je sve što je bilo potrebno dodati u ovom slučaju, prosta činjenica za shvatiti bez potrebe za ikakvim komplikacijama.
Pa nidje ne pise eto da je zabranjeno zakonima te drzave...ali zasto nesto da radis ako znas da ce to uvrijediti nekoga ?
Eto nikako mi nije jasno ... kakvo djubre moras da budes kada svjesno povrijedjujes nekoga...
Ali sta ces, sve se radi za pare tj tiraz ...eto , imace ga ..dabogda im izgorilo sve
GAU8 wrote:
Jednaka je sansa da je sve izrezirano.
vrlo moguce ali je to sada nepotrebno spominjati hahah
Ama ako je tebi sveto nije meni...razumjete li vi sta znaci sloboda govora?
Evo ja se sprdam sa svim religijama sta vas sprecava da se sprdate samnom...ako ja imam novine gdje cu ismijat svakog ( ne samo religiju !) sta vas sprecava da izdate novine koje ce ili ismijat moje vjerovanje /stavove ili ce objasnit da to sto ja govorim nije istina...ti si vjernik...svaka cast tvoj problem, ti govoris da cu ja da zavrsim u paklu, kritikujes moj stil zivota I nevjerovanje, ja kritikujem tvoj, vjerovanje o necemu sto je za mene bajka....I kraj price
to se zove demokratija...ako ti mislis da sam te uvrijedio upoznas organe vlasti , ja isto ako se osjetim uvrijedjenim imam isto pravo....
Ako ti se nesvidja system zasto si jos ovdje....ima drzava koje slijede tvoja uvjerenja...ja ako odem tamo nemogu da kazem ja hocu da pijem , da se drzim za ruku sa svojom gospojom, da je poljubim, da sjedim a da me ona vozi ( ok to nevolim ni ovdje ali zbog drugih razloga

)...ako se pocnem kurcit ode glava...jel to posteno?