Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
iceman2010

#4376 Re: Terorizam u Parizu!

Post by iceman2010 »

area51 wrote:Nije im dugo trebalo da se karte otkriju...
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/donese ... 68488.html

"Pobijediti terorizam na vlastitu tlu zahtijeva borbu protiv njega na mjestima na kojima se razvija", rekao je predsjednik socijalističkog kluba zastupnika u parlamentu, Bruno le Roux.
:mrgreen:
U principu izjava ok ukoliko je mislio na ne mijesanje u untrasnje stvari, pomoc u razvoju, obrazovanju, nadoknadu stete, prestanak bezrezervne podrske Izraelu, iskreno izvinjenje za sve dosadasnje aktivnosti koje su nanosile stetu tim drzavama, ispravljanje negativnih efekata tih postupaka..... :lol:

Ali prije ce biti da je mislio sve obrnuto. Cak pojacavanje negativnih aktivnosti prema tim drzavama. :D
Last edited by iceman2010 on 13/01/2015 22:00, edited 1 time in total.
area51

#4377 Re: Terorizam u Parizu!

Post by area51 »

skafiskafsnjak wrote:http://radiosarajevo.ba/novost/177251/j ... vani-patak

tacno mi je zao ovih francuskih satiricnih novina ... :D
Bi i oni da namaknu tiraž na milion-dva... :lol:
seorusilac

#4378 Re: Terorizam u Parizu!

Post by seorusilac »

Mislim da smo iz ovih dobro isceniranih i izmisljenih napada naucili lekciju a to je da su zivoti nekih ljudi vrijedniji od drugih.
area51

#4379 Re: Terorizam u Parizu!

Post by area51 »

iceman2010 wrote:
area51 wrote:Nije im dugo trebalo da se karte otkriju...
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/donese ... 68488.html

"Pobijediti terorizam na vlastitu tlu zahtijeva borbu protiv njega na mjestima na kojima se razvija", rekao je predsjednik socijalističkog kluba zastupnika u parlamentu, Bruno le Roux.
:mrgreen:
U principu izjava ok ukoliko je mislio na ne mijesanje u untrasnje stvari, pomoc u razvoju, obrazovanju, nadoknadu stete, prestanak bezrezervne podrske Izraelu, iskreno izvinjenje za sve dosadasnje aktivnosti koje su nanosile stetu tim drzavama, ispravljanje negativnih efekata tih postupaka..... :lol:

Ali prije ce biti da je mislio sve obrnuto. Cak pojacavanje negativnih aktivnosti prema tim drzavama. :D
:lol:
Pjanic15

#4380 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Pjanic15 »

skafiskafsnjak wrote:
Pjanic15 wrote:Religijska pravila mogu važiti samo u religijski ustrojenim državama. To je sve što je bilo potrebno dodati u ovom slučaju, prosta činjenica za shvatiti bez potrebe za ikakvim komplikacijama.
Pa nidje ne pise eto da je zabranjeno zakonima te drzave...ali zasto nesto da radis ako znas da ce to uvrijediti nekoga ?
Eto nikako mi nije jasno ... kakvo djubre moras da budes kada svjesno povrijedjujes nekoga...

Ali sta ces, sve se radi za pare tj tiraz ...eto , imace ga ..dabogda im izgorilo sve
Nema tu ali, komplikuješ proste stvari nakon prve rečenice i činjenice da nije zabranjeno i da to nije religijski ustrojena država.
exliberal-ex

#4381 Re: Terorizam u Parizu!

Post by exliberal-ex »

skafiskafsnjak wrote:
Pjanic15 wrote:Religijska pravila mogu važiti samo u religijski ustrojenim državama. To je sve što je bilo potrebno dodati u ovom slučaju, prosta činjenica za shvatiti bez potrebe za ikakvim komplikacijama.
Pa nidje ne pise eto da je zabranjeno zakonima te drzave...ali zasto nesto da radis ako znas da ce to uvrijediti nekoga ?
Eto nikako mi nije jasno ... kakvo djubre moras da budes kada svjesno povrijedjujes nekoga...

Ali sta ces, sve se radi za pare tj tiraz ...eto , imace ga ..dabogda im izgorilo sve
GAU8 wrote: Jednaka je sansa da je sve izrezirano.
vrlo moguce ali je to sada nepotrebno spominjati hahah
Ama ako je tebi sveto nije meni...razumjete li vi sta znaci sloboda govora?
Evo ja se sprdam sa svim religijama sta vas sprecava da se sprdate samnom...ako ja imam novine gdje cu ismijat svakog ( ne samo religiju !) sta vas sprecava da izdate novine koje ce ili ismijat moje vjerovanje /stavove ili ce objasnit da to sto ja govorim nije istina...ti si vjernik...svaka cast tvoj problem, ti govoris da cu ja da zavrsim u paklu, kritikujes moj stil zivota I nevjerovanje, ja kritikujem tvoj, vjerovanje o necemu sto je za mene bajka....I kraj price
to se zove demokratija...ako ti mislis da sam te uvrijedio upoznas organe vlasti , ja isto ako se osjetim uvrijedjenim imam isto pravo....
Ako ti se nesvidja system zasto si jos ovdje....ima drzava koje slijede tvoja uvjerenja...ja ako odem tamo nemogu da kazem ja hocu da pijem , da se drzim za ruku sa svojom gospojom, da je poljubim, da sjedim a da me ona vozi ( ok to nevolim ni ovdje ali zbog drugih razloga :) )...ako se pocnem kurcit ode glava...jel to posteno?
skafiskafsnjak

#4382 Re: Terorizam u Parizu!

Post by skafiskafsnjak »

Okej , ja sad nacrtam tvoju gospdju kako ga sipu crncu , i to je tebi ok ... nije vala zakonom zabranjeno

EDIT: ne bih to nikad uradio jer mi je bolesno i ne vidim nista dobro u tome. A oni bolesni umovi su radili i zadovoljavali su svoje umove tim....
Eboga valjda imaju neka drustvena nacela moralnosti ... mora li sve biti zakon na papiru
Last edited by skafiskafsnjak on 13/01/2015 22:12, edited 1 time in total.
AcaLukas

#4383 Re: Terorizam u Parizu!

Post by AcaLukas »

skafiskafsnjak wrote:Vecina ovih sa slike nije , budimo realni .
Vecina ovih sa slika uopste nisu predstavljali svoje drzave 1995-2005 :-)

A prije nego sto nastavljas pametovati, jesil napisao makar komentar o zrtvama u Nigeriji? Boli tebe kita za njih, jos je bolje sutiti jer su ih pobili Fahdovska braca Bilala Bosnica, bitno je kritikovati evropljane. Ovo je isto ono kad su se bosnje digli zbog dzamije u Svedskoj, a sute ko i piqke kad se bosanski hodza Islamske zajednice izbode. Zasto? Zato sto ga izboli braca Fahdovci, a mi samo zelimo prema evropljanima siriti mrznju. :oops:

Gdje je ti bio Kralj Fahd? Dero kokain s dlakaviih guzova na raznim jahtama. Zato molim te, ne pljuj i ne siri propagandu.
area51

#4384 Re: Terorizam u Parizu!

Post by area51 »

exliberal-ex wrote:
skafiskafsnjak wrote:

GAU8 wrote: Jednaka je sansa da je sve izrezirano.
vrlo moguce ali je to sada nepotrebno spominjati hahah
Ama ako je tebi sveto nije meni...razumjete li vi sta znaci sloboda govora?
Evo ja se sprdam sa svim religijama sta vas sprecava da se sprdate samnom...ako ja imam novine gdje cu ismijat svakog ( ne samo religiju !) sta vas sprecava da izdate novine koje ce ili ismijat moje vjerovanje /stavove ili ce objasnit da to sto ja govorim nije istina...ti si vjernik...svaka cast tvoj problem, ti govoris da cu ja da zavrsim u paklu, kritikujes moj stil zivota I nevjerovanje, ja kritikujem tvoj, vjerovanje o necemu sto je za mene bajka....I kraj price
to se zove demokratija...ako ti mislis da sam te uvrijedio upoznas organe vlasti , ja isto ako se osjetim uvrijedjenim imam isto pravo....
Ako ti se nesvidja system zasto si jos ovdje....ima drzava koje slijede tvoja uvjerenja...ja ako odem tamo nemogu da kazem ja hocu da pijem , da se drzim za ruku sa svojom gospojom, da je poljubim, da sjedim a da me ona vozi ( ok to nevolim ni ovdje ali zbog drugih razloga :) )...ako se pocnem kurcit ode glava...jel to posteno?
I novinarske slobode moraju imati granice a time i odgovornost ili su novinari natprirodna božanska bića koja kad im se qrac zakrene ulijevo mogu sa njim mlatiti koga i kad hoće .
Nije to baš tako kao što si naveo gore u postu
Pjanic15

#4385 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Pjanic15 »

Bolje da ti je žao muslimana koji su sada zbog običnih crteža i debila koji su napravili zločin, još više stigmatizirani i demonizirani, također dobrom zaslugom i takivh muslimana ko ti, koji indirektno podržavaju zločin i zločince djelom koji su izvršili, smatrajući da su ga zaslužili, pa i direktno kada si iznio želju da im izgori i sada gdje ti je smijehom drago što im prijete da će ih sjekirama na komade isjeći.
exliberal-ex

#4386 Re: Terorizam u Parizu!

Post by exliberal-ex »

skafiskafsnjak wrote:Okej , ja sad nacrtam tvoju gospdju kako ga sipu crncu , i to je tebi ok ... nije vala zakonom zabranjeno

EDIT: ne bih to nikad uradio jer mi je bolesno i ne vidim nista dobro u tome. A oni bolesni umovi su radili i zadovoljavali su svoje umove tim....
Eboga valjda imaju neka drustvena nacela moralnosti ... mora li sve biti zakon na papiru

bujrum...ako mislis da imas stila I talenta izvoli...ja ako se nadjem uvrijedjenim ja cu da te tuzim...jel to ok
ajde sad pokazi talenat
black

#4387 Re: Terorizam u Parizu!

Post by black »

#trendi
uglavnomja

#4388 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

skafiskafsnjak wrote:Okej , ja sad nacrtam tvoju gospdju kako ga sipu crncu , i to je tebi ok ... nije vala zakonom zabranjeno

a sto ste vi opsjednuti tim oralnim seksovima :D :D

mora naka podsvijest :D

dakle, da ponovimo lekciju, karikature se ne prave za anonimne majke, zene, sestre ...anonimnih anomimusa ... prave sa za odredjene likove, javne osobe, svjetski poznate osobe, zive ili mrtve, stvarne ili izmisljene ili odredjene grupacije ljudi koji imaju iste stavove, olicene u nekom prosjecnom pripadniku te organizacije ...
skafiskafsnjak

#4389 Re: Terorizam u Parizu!

Post by skafiskafsnjak »

Pjanic15 wrote:

Bolje da ti je žao muslimana koji su sada zbog običnih crteža i debila koji su napravili zločin, još više stigmatizirani i demonizirani, također dobrom zaslugom i takivh muslimana ko ti, koji indirektno podržavaju zločin i zločince djelom koji su izvršili smatrajući da su ga zaslužili, pa i direktno kada si iznio želju da im izgori i sada gdje ti je smijehom drago što im prijete da će ih sjekirama na komade isjeći.
Sad ce sveda preuvelicavaju i preusmjeravaju mrznju na muslimane. Sta vise, ti idioti sto su ono uradili se ne mogu smatrati musimanima vjernicima. Cuj zaslugom muslimana kao sto sam ja ? eto ti znas kakav je ko ... po moom smajliju . Svaka cast na opazanju. Nigdje nisam podrzao ovaj zlocin, i bezbroj puta sam naveo da su likovi idioti i da veze s vjerom nemaju .

KAzem da im izgori redakcija, ne oni s njom . Dakle, da izgori svaka uvreda koju su nacrtali ... uvreda prema bilo kome.
seorusilac

#4390 Re: Terorizam u Parizu!

Post by seorusilac »

Pjanic15 wrote:

Bolje da ti je žao muslimana koji su sada zbog običnih crteža i debila koji su napravili zločin, još više stigmatizirani i demonizirani, također dobrom zaslugom i takivh muslimana ko ti, koji indirektno podržavaju zločin i zločince djelom koji su izvršili, smatrajući da su ga zaslužili, pa i direktno kada si iznio želju da im izgori i sada gdje ti je smijehom drago što im prijete da će ih sjekirama na komade isjeći.
Napad je bio samo povod za antiislamsku propagandu koju neki pokusavaju iskoristiti maksimalno.
exliberal-ex

#4391 Re: Terorizam u Parizu!

Post by exliberal-ex »

area51 wrote:
I novinarske slobode moraju imati granice a time i odgovornost ili su novinari natprirodna božanska bića koja kad im se qrac zakrene ulijevo mogu sa njim mlatiti koga i kad hoće .
Nije to baš tako kao što si naveo gore u postu
slazem se da trebaju imat granice....zato I postoji zakon.
koliko puta su novinari uvrijedili nekog pa su kasnije morali da plate I da se izvinjavaju....slijedeci put nece ponovit istu gresku
al nemozes reci to je vjerska uvreda I nesmijes to radit...ok kao prvo francuska je sekularna , kao drugo ako mislis da nemijem....sud...to je ono sto mnogi ovdje nepriznaju...ovozemaljski sud....evropa prizna ovozemaljski sud...ti ako vjerujes u neki drugo svaka cast...pusti mene da budem kjafir
black

#4392 Re: Terorizam u Parizu!

Post by black »

#slobodagovora :oops:
AcaLukas

#4393 Re: Terorizam u Parizu!

Post by AcaLukas »

Evo sada vidim, skafiskafsnjak, borac Islama i muslimana, pet dana visi ovdje na temi o Parizu. Argumenti su mu da Merkelica i ostala kompanija nije dolazila u Srebrenicu. Medjutim, ovaj borac skafiskafsnjak, ni jednu jedinu rijec nije izgovorio o masakru u Nigeriji gdje su 2000 muslimanske duse zavrsle zivot zbog vehabijske ideologije. Izgleda da njega ustvari boli kita za zrtve u Nigeriji, a ovde pametuje i izmislja da evropljani ne osudjuju Srebrenicu. :D

Last edited by AcaLukas on 13/01/2015 22:21, edited 1 time in total.
HM 2011

#4394 Re: Terorizam u Parizu!

Post by HM 2011 »

area51 wrote:

Bi i oni da namaknu tiraž na milion-dva... :lol:
Ja koliko shvatam stvari Patak se ne bavi perverzijama ?

Šta su oni radili - Insomnia ?
Last edited by HM 2011 on 13/01/2015 22:22, edited 1 time in total.
Comaneci

#4395 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Comaneci »

Pjanic15 wrote: Bolje da ti je žao muslimana koji su sada zbog običnih crteža i debila koji su napravili zločin, još više stigmatizirani i demonizirani, također dobrom zaslugom i takivh muslimana ko ti, koji indirektno podržavaju zločin i zločince djelom koji su izvršili, smatrajući da su ga zaslužili, pa i direktno kada si iznio želju da im izgori i sada gdje ti je smijehom drago što im prijete da će ih sjekirama na komade isjeći.
Kazem ja da muslimani kopaju vlastite jame ovakvim napadima. Evropljani kojima je islam bio svejedan svakim ovavkim napadom postanu sve antimuslimanski nastrojeni. Glasace za desnicu, zatvorice se granice, ocekujem uskoro i deportaciju ne samo otvorenih terorista nego i ovih koji ih indirektno podrzavaju (imam dosta njih na ovom forumu). Da ne pricam o tome da ce tolerancija za islam na javnom mjestu biti sve manja. Eto Francuzi su polako poceli sa hidzabom i nikabom. Bice jos svasta.
uglavnomja

#4396 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

da vidim da li nesto fali u hronologiji

insomnia pita da neko postavi hadis ili sta vec gdje pise da je zabranjeno crtati muhameda

niko nista nije stavio

onda insomnia stavi tekst da je to FETVA iz 1926. kojom se zabranjuje crtanje zbog nekog turskog filma ... :roll:

ima li neko neko suvislo obrazlozenje?
HM 2011

#4397 Re: Terorizam u Parizu!

Post by HM 2011 »

Comaneci wrote:
Pjanic15 wrote: Bolje da ti je žao muslimana koji su sada zbog običnih crteža i debila koji su napravili zločin, još više stigmatizirani i demonizirani, također dobrom zaslugom i takivh muslimana ko ti, koji indirektno podržavaju zločin i zločince djelom koji su izvršili, smatrajući da su ga zaslužili, pa i direktno kada si iznio želju da im izgori i sada gdje ti je smijehom drago što im prijete da će ih sjekirama na komade isjeći.
Kazem ja da muslimani kopaju vlastite jame ovakvim napadima. Evropljani kojima je islam bio svejedan svakim ovavkim napadom postanu sve antimuslimanski nastrojeni. Glasace za desnicu, zatvorice se granice, ocekujem uskoro i deportaciju ne samo otvorenih terorista nego i ovih koji ih indirektno podrzavaju (imam dosta njih na ovom forumu). Da ne pricam o tome da ce tolerancija za islam na javnom mjestu biti sve manja. Eto Francuzi su polako poceli sa hidzabom i nikabom. Bice jos svasta.
Ispada sad Europljanima religgija u potpunosti nebitna....

Zločin imao religijske motive ? Ne - od religije je bitnija sloboda govora ?

JA jednostvano ne mogu da vjerujem da je to istina - smatram to pogrešnom percepcijom....
Comaneci

#4398 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Comaneci »

AcaLukas wrote:Evo sada vidim, skafiskafsnjak, borac Islama i muslimana, pet dana visi ovdje na temi o Parizu. Argumenti su mu da Merkelica i ostala kompanija nije dolazila u Srebrenicu. Medjutim, ovaj borac skafiskafsnjak, ni jednu jedinu rijec nije izgovorio o masakru u Nigeriji gdje su 2000 muslimanske duse zavrsle zivot zbog vehabijske ideologije. Izgleda da njega ustvari boli kita za zrtve u Nigeriji, a ovde pametuje i izmislja da evropljani ne osudjuju Srebrenicu. :D

Gdje si vidio islamistu da je principijelan ?

To je vec mantra na ovom forumu - kukaju o cifutima, cionistima, amerima, zapadnjacima koji ubijaju muslimane a zanemaruju da muslimani danas najcesce kolju....drugi muslimani :D Kad Izrael ubije (recimo) 11 Palestinaca, citavi muslimanski svijet izadje na ulice. Kad ISIL ubije 100 000 muslimana onda nista :D

A onda ocekuju da ih uzmemo za ozbiljno.

:lol:
exliberal-ex

#4399 Re: Terorizam u Parizu!

Post by exliberal-ex »

uglavnomja wrote:da vidim da li nesto fali u hronologiji

insomnia pita da neko postavi hadis ili sta vec gdje pise da je zabranjeno crtati muhameda

niko nista nije stavio

onda insomnia stavi tekst da je to FETVA iz 1926. kojom se zabranjuje crtanje zbog nekog turskog filma ... :roll:

ima li neko neko suvislo obrazlozenje?

ja sam cak postavio link na knjige iz 14 vjeka koje se cuvaju sad u muzeju gdje je nacran Muhamed ..I to od islamskog ucenjaka....

kako sad da je to bilo dozvoljeno tad a sad ne....
skafiskafsnjak

#4400 Re: Terorizam u Parizu!

Post by skafiskafsnjak »

@AcaLukas, meni nije na um pala Nigerija jer sam vidjeo ovu sliku i podjelio . A vala, vise me se tice Srebrenica nego Nigerija. Ako ih nisam spomenuo, to ne znaci da mi tih ljudi nije zao. Nemoj majke ti da aludiras na nesto sto nije istina .

Zao mi je svakog covjeka ...

I po koji put kazem, ovi sto uradise ovo su dobro prosli - poginuli su. Zasluzili su nesto mnogo gore... I siguran sam da vjernici nisu bili, cim su ovo uradili. Svaka religija zabranjuje ovo sto su oni uradili .

Necu vise diskutovati jer je se drugacije tumace rijeci . Nadjite mi da sam negdje rekao da podrzavam ove ubice - onda cu da nastavim .

LP
Post Reply