Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#4376 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

lerdi wrote:
ultima_palabra wrote:
leet wrote:1921 dođe prije 1946, dakle malo logike..

nk vaso miskin crni :cry:
To se odnosi na sadašnje vrijeme.

A šta fali Vasi?
Ovo se nikako ne može odnositi na sadašnje vrijeme jer se priča o trenutku koji se desio prije 58 godina i u tom trenutku je Željezničar bio duže osnovan i već afirmiran klub. Ovom rečenicom se samo to govori, a to što ti hočeš da vidiš nešto drugo u tekstu je samo tvoj problem. ;)
A jest i bio afirmiran... između dva rata se po nekakvim podsavezima takmičio.
Last edited by ultima_palabra on 02/11/2012 13:21, edited 2 times in total.
lajk

#4377 Re: Sarajevski derbi

Post by lajk »

amoninan wrote:
lajk wrote:Jel i danas OSIM krkan ? Il Jovic ? Gledaj gospodina kako se dolazi na presicu ;-)
Šat će čovjek, one Patrick trenerke ni Crveni krst ne bi primio ko donaciju. Morao je improvizirati. :oops:
Hajmo da se ne lazemo :D da nam je zlatna trenerka, gospodin dolazi u odjelu :)
KPNCTNJAH

#4378 Re: Sarajevski derbi

Post by KPNCTNJAH »

I to ste docekali, da vidite trenera u odijelu... pa kad ce ga obuci ako nece sad kad igra protiv nas 8-)
Reglan

#4379 Re: Sarajevski derbi

Post by Reglan »

lajk wrote:
amoninan wrote:
lajk wrote:Jel i danas OSIM krkan ? Il Jovic ? Gledaj gospodina kako se dolazi na presicu ;-)
Šat će čovjek, one Patrick trenerke ni Crveni krst ne bi primio ko donaciju. Morao je improvizirati. :oops:
Image

Image

Image

:)
ledeni_caj

#4380 Re: Sarajevski derbi

Post by ledeni_caj »

Sta ce oni samo na sudije znaju lajat'.
lerdi

#4381 Re: Sarajevski derbi

Post by lerdi »

ultima_palabra wrote:
lerdi wrote:
ultima_palabra wrote: To se odnosi na sadašnje vrijeme.

A šta fali Vasi?
Ovo se nikako ne može odnositi na sadašnje vrijeme jer se priča o trenutku koji se desio prije 58 godina i u tom trenutku je Željezničar bio duže osnovan i već afirmiran klub. Ovom rečenicom se samo to govori, a to što ti hočeš da vidiš nešto drugo u tekstu je samo tvoj problem. ;)
A jest i bio afirmiran... između dva rata se po nekakvim podsavezima takmičio. Poslije rata krenuli haman od nule, ko i vi.
U oktobru 54-te Sarajevo postoji 8 godina, a Željo 33 godine. U tom trenutku Željezničar je arfimisaniji klub zbog godina postojanja a bez obzira na lige u kojima je igrao. Poslije rata Sarajevo je tek nastalo, dok je Željezničar ipak imao kakvu takvu istoriju iza sebe. ;)
ultima_palabra

#4382 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

lerdi wrote:U oktobru 54-te Sarajevo postoji 8 godina, a Željo 33 godine. U tom trenutku Željezničar je arfimisaniji klub zbog godina postojanja a bez obzira na lige u kojima je igrao. Poslije rata Sarajevo je tek nastalo, dok je Željezničar ipak imao kakvu takvu istoriju iza sebe. ;)
Tad je Sarajevo bilo afirmisan prvoligaš, a Željo se vratio u prvu saveznu ligu nakon 7 godina.

Znači jasno je na šta se misli.
lajk

#4383 Re: Sarajevski derbi

Post by lajk »

Za Vaseg je gospodin :D ,a dosta ste ga s ovom prvim uporedjivali po aroganciji :lol: daj dogovorite se !

Zivio nam Osim dragi !Gospodin covjek 8)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4384 Re: Sarajevski derbi

Post by Velkoski »

Jasno je svima osim tebi :lol:
Baltazar_khan

#4385 Re: Sarajevski derbi

Post by Baltazar_khan »

i pored toga što smo poslije rata nastali, imamo titulu više od komšija kad je u pitanju jugoslavija. ja se ne bi tako hvalio da sam na njihovom mjestu, ništa nisu postigli u tom periodu kad nas nije bilo :oops: mislim ono, toliko star klub a tek jednu titulu u jugoslaviji imati... žalosno :skoljka:
amoninan

#4386 Re: Sarajevski derbi

Post by amoninan »

lajk wrote:
amoninan wrote:
I Ekrem Jevrić dolazi u odjelu :oops:

Mislim, fulaš... ali respekt za trud :D
Bianconeri1988

#4387 Re: Sarajevski derbi

Post by Bianconeri1988 »

Toliko velik klub, a samo dvije titule Bosne i Hercegovine, još jednu dodjeljenu za zelenim stolom. Još žalosnije. :skoljka:

Ja mislim da je sarajevo jedini klub koji je osvojio titulu, a nije igrao u Europi sljedeće sezone. :lol: :lol:

Naša zemlja je Bosna i Hercegovina, kakva crna Jugoslavija.
Last edited by Bianconeri1988 on 02/11/2012 13:33, edited 1 time in total.
lerdi

#4388 Re: Sarajevski derbi

Post by lerdi »

ultima_palabra wrote:
lerdi wrote:U oktobru 54-te Sarajevo postoji 8 godina, a Željo 33 godine. U tom trenutku Željezničar je arfimisaniji klub zbog godina postojanja a bez obzira na lige u kojima je igrao. Poslije rata Sarajevo je tek nastalo, dok je Željezničar ipak imao kakvu takvu istoriju iza sebe. ;)
Tad je Sarajevo bilo afirmisan prvoligaš, a Željo se vratio u prvu saveznu ligu nakon 7 godina.

Al su bili prvoligaš prije nego Sarajevo i igrali su fudbala prije nego se i razmišljalo o Sarajevu. Potrudi se malo. ;)
muniza

#4389 Re: Sarajevski derbi

Post by muniza »

Baltazar_khan wrote:i pored toga što smo poslije rata nastali, imamo titulu više od komšija kad je u pitanju jugoslavija. ja se ne bi tako hvalio da sam na njihovom mjestu, ništa nisu postigli u tom periodu kad nas nije bilo :oops: mislim ono, toliko star klub a tek jednu titulu u jugoslaviji imati... žalosno :skoljka:
Jugoslavija vas stvorila a nas umalo ugasila, no nismo se dali;)

Instant klub koji je vazda bio guran od vlasti i političkih partija, koji se može jedino dičiti titulom više u vještačkoj tvorevini zvanoj Jugoslavija koja vam je ujedno i majka i otac...

Žalosno al hajd neka vas, zanimljivije je nekako, a i ako vas ne bude, imamo "Sarajevo City" odnedavno :D
smak

#4390 Re: Sarajevski derbi

Post by smak »

Baltazar_khan wrote:i pored toga što smo poslije rata nastali, imamo titulu više od komšija kad je u pitanju jugoslavija. ja se ne bi tako hvalio da sam na njihovom mjestu, ništa nisu postigli u tom periodu kad nas nije bilo :oops: mislim ono, toliko star klub a tek jednu titulu u jugoslaviji imati... žalosno :skoljka:

Image
lajk

#4391 Re: Sarajevski derbi

Post by lajk »

Šat će čovjek, one Patrick trenerke ni Crveni krst ne bi primio ko donaciju. Morao je improvizirati. :oops:[/quote]

Hajmo da se ne lazemo :D da nam je zlatna trenerka, gospodin dolazi u odjelu :)[/quote]

I Ekrem Jevrić dolazi u odjelu :oops:

Mislim, fulaš... ali respekt za trud :D[/quote]

Gospodin istina boli :) mozes se ti naglabat koliko hoces i govorit da nije tako,da grijesim al danas je bio gospodin za Vaseg :D KODEKS OBLACENJA imas na netu pa procitaj ako vec ne znas :sax:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4392 Re: Sarajevski derbi

Post by Velkoski »

muniza wrote: Instant klub koji je vazda bio guran od vlasti i političkih partija, koji se može jedino dičiti titulom više u vještačkoj tvorevini zvanoj Jugoslavija koja vam je ujedno i majka i otac...
Pola kluba vam bilo kandidovano na prošlim izborima i ti napišeš nešto ovako. Da ne pričam o Koldži i šatro rekonstrukciji stadiona. Poklopi se željezničaru.
lerdi

#4393 Re: Sarajevski derbi

Post by lerdi »

Bianconeri1988 wrote:Toliko velik klub, a samo dvije titule Bosne i Hercegovine, još jednu dodjeljenu za zelenim stolom. Još žalosnije. :skoljka:

Ja mislim da je sarajevo jedini klub koji je osvojio titulu, a nije igrao u Europi sljedeće sezone. :lol: :lol:

Naša zemlja je Bosna i Hercegovina, kakva crna Jugoslavija.
Ako malo skontaš šta si napisao uvidjet češ da krivice Sarajeva tu nema nigdje. Sarajevo je bilo prvo na tabeli a što nije igralo u Europi i što nije bilo doigravanja obrati se onim što tada sjediše u NS-u. ;)
muniza

#4394 Re: Sarajevski derbi

Post by muniza »

leet wrote:
muniza wrote: Instant klub koji je vazda bio guran od vlasti i političkih partija, koji se može jedino dičiti titulom više u vještačkoj tvorevini zvanoj Jugoslavija koja vam je ujedno i majka i otac...
Pola kluba vam bilo kandidovano na prošlim izborima i ti napišeš nešto ovako. Da ne pričam o Koldži i šatro rekonstrukciji stadiona. Poklopi se željezničaru.
Druga vremena druže, komunjare vam izumiru pa ste se sada okrenuli matici turskoj sa vapajima za pomoć :D
BlueBlood

#4395 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

ledeni_caj wrote:Sta ce oni samo na sudije znaju lajat'.
poslije one parole "yebesh namjesten derbi" i skidanja iste sa ograde nakon vaseg vodstva trebali bi se poklopiti i nikad vise ne komentarisati sudije i sudjenje... :skoljka:
ultima_palabra

#4396 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

lerdi wrote:
ultima_palabra wrote:

Al su bili prvoligaš prije nego Sarajevo i igrali su fudbala prije nego se i razmišljalo o Sarajevu. Potrudi se malo. ;)
To je u rangu da sad kažeš da je Famos afirmisaniji od Olimpica ;-)
Bianconeri1988

#4397 Re: Sarajevski derbi

Post by Bianconeri1988 »

lerdi wrote: Ako malo skontaš šta si napisao uvidjet češ da krivice Sarajeva tu nema nigdje. Sarajevo je bilo prvo na tabeli a što nije igralo u Europi i što nije bilo doigravanja obrati se onim što tada sjediše u NS-u. ;)
Vi niste igrali u Europi i to je fakat. Razlozi me ne zanimaju, isto kao što većinu vas ne zanima što su igrači Željezničara bili primorani da igraju za Torpedo, uh pardon za sarajevo.

Uostalom je li vama ikada uopšte i dodjeljena ta titula iz 1999. godine? Imate li trofej u vitrinima od FSBiH ili ste vi pravili neku repliku?
Charuga
Globalni moderator

#4398 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Ohohooooo, bice posla za moderaciju uskoro. Punit ce se minibusi za Banovice, kako je krenulo ... 8-)
LunaLati

#4399 Re: Sarajevski derbi

Post by LunaLati »

A jete vi pitari prevrtljivi il vas slabo služi pamćenje, ko će ga znati :-)

Jučer popljuvali Amara jer je u trenerci, danas vam smeta odijelo , de odlučite se više :mrgreen:
internazionale

#4400 Re: Sarajevski derbi

Post by internazionale »

muniza wrote:
Jugoslavija vas stvorila a nas umalo ugasila, no nismo se dali;)

Instant klub koji je vazda bio guran od vlasti i političkih partija, koji se može jedino dičiti titulom više u vještačkoj tvorevini zvanoj Jugoslavija koja vam je ujedno i majka i otac...

Žalosno al hajd neka vas, zanimljivije je nekako, a i ako vas ne bude, imamo "Sarajevo City" odnedavno :D
:lol:
bruce lee mi ti se divimo
Post Reply