A jest i bio afirmiran... između dva rata se po nekakvim podsavezima takmičio.lerdi wrote:Ovo se nikako ne može odnositi na sadašnje vrijeme jer se priča o trenutku koji se desio prije 58 godina i u tom trenutku je Željezničar bio duže osnovan i već afirmiran klub. Ovom rečenicom se samo to govori, a to što ti hočeš da vidiš nešto drugo u tekstu je samo tvoj problem.ultima_palabra wrote:To se odnosi na sadašnje vrijeme.leet wrote:1921 dođe prije 1946, dakle malo logike..
nk vaso miskin crni
A šta fali Vasi?
Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#4376 Re: Sarajevski derbi
Last edited by ultima_palabra on 02/11/2012 13:21, edited 2 times in total.
-
lajk
#4377 Re: Sarajevski derbi
Hajmo da se ne lazemoamoninan wrote:Šat će čovjek, one Patrick trenerke ni Crveni krst ne bi primio ko donaciju. Morao je improvizirati.lajk wrote:Jel i danas OSIM krkan ? Il Jovic ? Gledaj gospodina kako se dolazi na presicu
- KPNCTNJAH
#4378 Re: Sarajevski derbi
I to ste docekali, da vidite trenera u odijelu... pa kad ce ga obuci ako nece sad kad igra protiv nas 
- Reglan
#4379 Re: Sarajevski derbi
lajk wrote:Hajmo da se ne lazemoamoninan wrote:Šat će čovjek, one Patrick trenerke ni Crveni krst ne bi primio ko donaciju. Morao je improvizirati.lajk wrote:Jel i danas OSIM krkan ? Il Jovic ? Gledaj gospodina kako se dolazi na presicuda nam je zlatna trenerka, gospodin dolazi u odjelu

- ledeni_caj
#4380 Re: Sarajevski derbi
Sta ce oni samo na sudije znaju lajat'.
- lerdi
#4381 Re: Sarajevski derbi
U oktobru 54-te Sarajevo postoji 8 godina, a Željo 33 godine. U tom trenutku Željezničar je arfimisaniji klub zbog godina postojanja a bez obzira na lige u kojima je igrao. Poslije rata Sarajevo je tek nastalo, dok je Željezničar ipak imao kakvu takvu istoriju iza sebe.ultima_palabra wrote:A jest i bio afirmiran... između dva rata se po nekakvim podsavezima takmičio. Poslije rata krenuli haman od nule, ko i vi.lerdi wrote:Ovo se nikako ne može odnositi na sadašnje vrijeme jer se priča o trenutku koji se desio prije 58 godina i u tom trenutku je Željezničar bio duže osnovan i već afirmiran klub. Ovom rečenicom se samo to govori, a to što ti hočeš da vidiš nešto drugo u tekstu je samo tvoj problem.ultima_palabra wrote: To se odnosi na sadašnje vrijeme.
A šta fali Vasi?
- ultima_palabra
#4382 Re: Sarajevski derbi
Tad je Sarajevo bilo afirmisan prvoligaš, a Željo se vratio u prvu saveznu ligu nakon 7 godina.lerdi wrote:U oktobru 54-te Sarajevo postoji 8 godina, a Željo 33 godine. U tom trenutku Željezničar je arfimisaniji klub zbog godina postojanja a bez obzira na lige u kojima je igrao. Poslije rata Sarajevo je tek nastalo, dok je Željezničar ipak imao kakvu takvu istoriju iza sebe.
Znači jasno je na šta se misli.
-
lajk
#4383 Re: Sarajevski derbi
Za Vaseg je gospodin
,a dosta ste ga s ovom prvim uporedjivali po aroganciji
daj dogovorite se !
Zivio nam Osim dragi !Gospodin covjek
Zivio nam Osim dragi !Gospodin covjek
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4384 Re: Sarajevski derbi
Jasno je svima osim tebi 
- Baltazar_khan
#4385 Re: Sarajevski derbi
i pored toga što smo poslije rata nastali, imamo titulu više od komšija kad je u pitanju jugoslavija. ja se ne bi tako hvalio da sam na njihovom mjestu, ništa nisu postigli u tom periodu kad nas nije bilo
mislim ono, toliko star klub a tek jednu titulu u jugoslaviji imati... žalosno 
- amoninan
#4386 Re: Sarajevski derbi
I Ekrem Jevrić dolazi u odjelulajk wrote:Hajmo da se ne lazemoamoninan wrote:Šat će čovjek, one Patrick trenerke ni Crveni krst ne bi primio ko donaciju. Morao je improvizirati.lajk wrote:Jel i danas OSIM krkan ? Il Jovic ? Gledaj gospodina kako se dolazi na presicuda nam je zlatna trenerka, gospodin dolazi u odjelu
Mislim, fulaš... ali respekt za trud
- Bianconeri1988
#4387 Re: Sarajevski derbi
Toliko velik klub, a samo dvije titule Bosne i Hercegovine, još jednu dodjeljenu za zelenim stolom. Još žalosnije.
Ja mislim da je sarajevo jedini klub koji je osvojio titulu, a nije igrao u Europi sljedeće sezone.

Naša zemlja je Bosna i Hercegovina, kakva crna Jugoslavija.
Ja mislim da je sarajevo jedini klub koji je osvojio titulu, a nije igrao u Europi sljedeće sezone.
Last edited by Bianconeri1988 on 02/11/2012 13:33, edited 1 time in total.
- lerdi
#4388 Re: Sarajevski derbi
Al su bili prvoligaš prije nego Sarajevo i igrali su fudbala prije nego se i razmišljalo o Sarajevu. Potrudi se malo.ultima_palabra wrote:Tad je Sarajevo bilo afirmisan prvoligaš, a Željo se vratio u prvu saveznu ligu nakon 7 godina.lerdi wrote:U oktobru 54-te Sarajevo postoji 8 godina, a Željo 33 godine. U tom trenutku Željezničar je arfimisaniji klub zbog godina postojanja a bez obzira na lige u kojima je igrao. Poslije rata Sarajevo je tek nastalo, dok je Željezničar ipak imao kakvu takvu istoriju iza sebe.
-
muniza
#4389 Re: Sarajevski derbi
Jugoslavija vas stvorila a nas umalo ugasila, no nismo se dali;)Baltazar_khan wrote:i pored toga što smo poslije rata nastali, imamo titulu više od komšija kad je u pitanju jugoslavija. ja se ne bi tako hvalio da sam na njihovom mjestu, ništa nisu postigli u tom periodu kad nas nije bilomislim ono, toliko star klub a tek jednu titulu u jugoslaviji imati... žalosno
Instant klub koji je vazda bio guran od vlasti i političkih partija, koji se može jedino dičiti titulom više u vještačkoj tvorevini zvanoj Jugoslavija koja vam je ujedno i majka i otac...
Žalosno al hajd neka vas, zanimljivije je nekako, a i ako vas ne bude, imamo "Sarajevo City" odnedavno
- smak
#4390 Re: Sarajevski derbi
Baltazar_khan wrote:i pored toga što smo poslije rata nastali, imamo titulu više od komšija kad je u pitanju jugoslavija. ja se ne bi tako hvalio da sam na njihovom mjestu, ništa nisu postigli u tom periodu kad nas nije bilomislim ono, toliko star klub a tek jednu titulu u jugoslaviji imati... žalosno

-
lajk
#4391 Re: Sarajevski derbi
Šat će čovjek, one Patrick trenerke ni Crveni krst ne bi primio ko donaciju. Morao je improvizirati.
[/quote]
Hajmo da se ne lazemo
da nam je zlatna trenerka, gospodin dolazi u odjelu
[/quote]
I Ekrem Jevrić dolazi u odjelu
[/quote]
Gospodin istina boli
mozes se ti naglabat koliko hoces i govorit da nije tako,da grijesim al danas je bio gospodin za Vaseg
KODEKS OBLACENJA imas na netu pa procitaj ako vec ne znas 
Hajmo da se ne lazemo
I Ekrem Jevrić dolazi u odjelu
Gospodin istina boli
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4392 Re: Sarajevski derbi
Pola kluba vam bilo kandidovano na prošlim izborima i ti napišeš nešto ovako. Da ne pričam o Koldži i šatro rekonstrukciji stadiona. Poklopi se željezničaru.muniza wrote: Instant klub koji je vazda bio guran od vlasti i političkih partija, koji se može jedino dičiti titulom više u vještačkoj tvorevini zvanoj Jugoslavija koja vam je ujedno i majka i otac...
- lerdi
#4393 Re: Sarajevski derbi
Ako malo skontaš šta si napisao uvidjet češ da krivice Sarajeva tu nema nigdje. Sarajevo je bilo prvo na tabeli a što nije igralo u Europi i što nije bilo doigravanja obrati se onim što tada sjediše u NS-u.Bianconeri1988 wrote:Toliko velik klub, a samo dvije titule Bosne i Hercegovine, još jednu dodjeljenu za zelenim stolom. Još žalosnije.![]()
Ja mislim da je sarajevo jedini klub koji je osvojio titulu, a nije igrao u Europi sljedeće sezone.![]()
-
muniza
#4394 Re: Sarajevski derbi
Druga vremena druže, komunjare vam izumiru pa ste se sada okrenuli matici turskoj sa vapajima za pomoćleet wrote:Pola kluba vam bilo kandidovano na prošlim izborima i ti napišeš nešto ovako. Da ne pričam o Koldži i šatro rekonstrukciji stadiona. Poklopi se željezničaru.muniza wrote: Instant klub koji je vazda bio guran od vlasti i političkih partija, koji se može jedino dičiti titulom više u vještačkoj tvorevini zvanoj Jugoslavija koja vam je ujedno i majka i otac...
- BlueBlood
#4395 Re: Sarajevski derbi
poslije one parole "yebesh namjesten derbi" i skidanja iste sa ograde nakon vaseg vodstva trebali bi se poklopiti i nikad vise ne komentarisati sudije i sudjenje...ledeni_caj wrote:Sta ce oni samo na sudije znaju lajat'.
- ultima_palabra
#4396 Re: Sarajevski derbi
To je u rangu da sad kažeš da je Famos afirmisaniji od Olimpicalerdi wrote:Al su bili prvoligaš prije nego Sarajevo i igrali su fudbala prije nego se i razmišljalo o Sarajevu. Potrudi se malo.ultima_palabra wrote:Tad je Sarajevo bilo afirmisan prvoligaš, a Željo se vratio u prvu saveznu ligu nakon 7 godina.lerdi wrote:U oktobru 54-te Sarajevo postoji 8 godina, a Željo 33 godine. U tom trenutku Željezničar je arfimisaniji klub zbog godina postojanja a bez obzira na lige u kojima je igrao. Poslije rata Sarajevo je tek nastalo, dok je Željezničar ipak imao kakvu takvu istoriju iza sebe.
- Bianconeri1988
#4397 Re: Sarajevski derbi
Vi niste igrali u Europi i to je fakat. Razlozi me ne zanimaju, isto kao što većinu vas ne zanima što su igrači Željezničara bili primorani da igraju za Torpedo, uh pardon za sarajevo.lerdi wrote: Ako malo skontaš šta si napisao uvidjet češ da krivice Sarajeva tu nema nigdje. Sarajevo je bilo prvo na tabeli a što nije igralo u Europi i što nije bilo doigravanja obrati se onim što tada sjediše u NS-u.
Uostalom je li vama ikada uopšte i dodjeljena ta titula iz 1999. godine? Imate li trofej u vitrinima od FSBiH ili ste vi pravili neku repliku?
- Charuga
- Globalni moderator
#4398 Re: Sarajevski derbi
Ohohooooo, bice posla za moderaciju uskoro. Punit ce se minibusi za Banovice, kako je krenulo ... 
- LunaLati
#4399 Re: Sarajevski derbi
A jete vi pitari prevrtljivi il vas slabo služi pamćenje, ko će ga znati
Jučer popljuvali Amara jer je u trenerci, danas vam smeta odijelo , de odlučite se više
Jučer popljuvali Amara jer je u trenerci, danas vam smeta odijelo , de odlučite se više
-
internazionale
#4400 Re: Sarajevski derbi
muniza wrote:Jugoslavija vas stvorila a nas umalo ugasila, no nismo se dali;)Baltazar_khan wrote:i pored toga što smo poslije rata nastali, imamo titulu više od komšija kad je u pitanju jugoslavija. ja se ne bi tako hvalio da sam na njihovom mjestu, ništa nisu postigli u tom periodu kad nas nije bilomislim ono, toliko star klub a tek jednu titulu u jugoslaviji imati... žalosno
Instant klub koji je vazda bio guran od vlasti i političkih partija, koji se može jedino dičiti titulom više u vještačkoj tvorevini zvanoj Jugoslavija koja vam je ujedno i majka i otac...
Žalosno al hajd neka vas, zanimljivije je nekako, a i ako vas ne bude, imamo "Sarajevo City" odnedavno
bruce lee mi ti se divimo