Sirija
-
udrch
#4376 Re: Sirija
žuč je proradila samo kod tebe i tvojih istomišljenika..
ja sam davno rekao, USA je ozbiljna zemlja..ako su oni rekli da Assad ide, on će otići..
isto sad, ako su oni rekli da će udariti po ovom sirijskom govnaru, onda će udariti..neće ih zaustaviti niko na svijetu, pa ni njihov Kongres..kupio je sebi vrijeme da se pripremi bolja operacija, jer je očito da je Bašar ubrzao stvari ovim hemijskim napadom..da je Obama sumnjao u podršku Kongresa, ne bi g ani spominjao..
nije USA kao ova ruska pizda koja čitavo vrijeme podržava ubijanje muslimana u Siriji, a onda krvoloka napusti kad mu se parkiraju američki ratni brodovi u bazen..
ove ruske čamce koje si gore negdje postavio možeš okačiti mačku o rep, jer svako ozbiljan zna da je to gomila sovjetskog smeća..nijedan nije imao ni ozbiljan remont nakon pada SSSR-a, a kamoli da je izgrađen nanovo ili naoružan nečim ozbiljnijim..
znači, javi jaranima u Siriji da se pripreme..udar će biti brz, efikasan i učinkovit..
ja sam davno rekao, USA je ozbiljna zemlja..ako su oni rekli da Assad ide, on će otići..
isto sad, ako su oni rekli da će udariti po ovom sirijskom govnaru, onda će udariti..neće ih zaustaviti niko na svijetu, pa ni njihov Kongres..kupio je sebi vrijeme da se pripremi bolja operacija, jer je očito da je Bašar ubrzao stvari ovim hemijskim napadom..da je Obama sumnjao u podršku Kongresa, ne bi g ani spominjao..
nije USA kao ova ruska pizda koja čitavo vrijeme podržava ubijanje muslimana u Siriji, a onda krvoloka napusti kad mu se parkiraju američki ratni brodovi u bazen..
ove ruske čamce koje si gore negdje postavio možeš okačiti mačku o rep, jer svako ozbiljan zna da je to gomila sovjetskog smeća..nijedan nije imao ni ozbiljan remont nakon pada SSSR-a, a kamoli da je izgrađen nanovo ili naoružan nečim ozbiljnijim..
znači, javi jaranima u Siriji da se pripreme..udar će biti brz, efikasan i učinkovit..
- Roland_Of_Gilead
#4377 Re: Sirija
udrch wrote:žuč je proradila samo kod tebe i tvojih istomišljenika..
Jel se to meni čini ili dežurni islamisti zapravo vole SAD i Izrael ?
A što ako Ameri odluče nakon Assada krenuti i na islamiste u Siriji kako su napravili u Iraku i Afganistanu, hoćete li ti i tebi slični i dalje prizivati njih i ostale kjafire na zapadu u pomoć braći u Siriji ?
Ovdje koliko vidim se sva nada u šerijatsku budućnost Sirije svodi na pozivanje Amerikanaca i NATO-a u pomoć braći koja u ime Allaha kolju kjafire po Siriji.
Zamisli ti licemjerja. Pozivati kjafire da bi im pomogli klat druge kjafire. To što su većina tih drugih kjafira zapravo muslimani je danas postalo manje bitno.
Izraelci svršavaju na ovo što se događa. Umjesto države koja je bilo koliko-toliko stabilna za susjeda dobivaju teokratsku kozojebinu koja se desetljećima neće oporavit , a i kad se oporavi biti će tako uređena da neće biti u stanju svoju struju proizvodit, a kamoli predstavljati neku prijetnju Izraelu.
Osim toga , oni koji tada budu na vlasti će biti poslušne kučke Amerikanaca koji će im određivati vanjsku politiku.
Makar , moram napomenut da sam pro-Izraelski orjentiran tako da mi je donekle i drago zbog toga , ali isto tako osjećam simpatije prema onima koji će postati žrtvama vehabijskoga terora u Siriji.
Last edited by Roland_Of_Gilead on 08/09/2013 22:22, edited 1 time in total.
-
Akibh
#4378 Re: Sirija
Ti si bolestan, jedan od odvratnijih postova cijelog foruma...Challenger__ wrote:- kao što je dobro poznato, do sada nisu prezentirani dokazi da je "vlada u Damasku upotrebila hemijsko oružje";
- nedostatak jasnih dokaza ostavlja prostore raznim teorijama, špekulacijama, nagađanjima;
- jedna od njih me ostavlja bez teksta, unparijed se ograđujem u pogledu njene snage:
- Thierry Meyssan, fransuski intelektualac i osnivač mreže "Voltaire Network" na svojoj stranici tvrdi da su pobijena djeca na snimcima, ustvari kidnapovana djeca u skoroj ofanzivi al-Nusre na Latakiju, pa namjenski pobijena, za svjetsku predstavu od 21. avgusta. U članku se tvrdi da su ih na snimcima identifikovali roditelji, alavitski žitelji provincije Latakija.
LINK
Uopšte ne sumnjam da je Guta "false-flag" operacija, ali ako se ispostavi da je nešto od ovog ili slično tačno, svijet je definitivno sazrio za jedan novi Nirnberški proces.
- jon_jovi
#4379 Re: Sirija
Izrael je zapravo zabrinut. Dali bi oni sve sada i dušu đavolu svome da očuvaju Asade na vlasti. Zato samo i šute a volio bih vidjet tu bruku kada više ne bi izdržali pa isprdili što misleRoland_Of_Gilead wrote:udrch wrote:žuč je proradila samo kod tebe i tvojih istomišljenika..
Jel se to meni čini ili dežurni islamisti zapravo vole SAD i Izrael ?
A što ako Ameri odluče nakon Assada krenuti i na islamiste u Siriji kako su napravili u Iraku i Afganistanu, hoćete li ti i tebi slični i dalje prizivati njih i ostale kjafire na zapadu u pomoć braći u Siriji ?
Ovdje koliko vidim se sva nada u šerijatsku budućnost Sirije svodi na pozivanje Amerikanaca i NATO-a u pomoć braći koja u ime Allaha kolju kjafire po Siriji.
Zamisli ti licemjerja. Pozivati kjafire da bi im pomogli klat druge kjafire. To što su većina tih drugih kjafira zapravo muslimani je danas postalo manje bitno.
Izraelci svršavaju na ovo što se događa. Umjesto države koja je bilo koliko-toliko stabilna za susjeda dobivaju teokratsku kozojebinu koja se desetljećima neće oporavit , a i kad se oporavi biti će tako uređena da neće biti u stanju svoju struju proizvodit, a kamoli predstavljati neku prijetnju Izraelu.
Osim toga , oni koji tada budu na vlasti će biti poslušne kučke Amerikanaca koji će im određivati vanjsku politiku.
Makar , moram napomenut da sam pro-Izraelski orjentiran tako da mi je donekle i drago zbog toga , ali isto tako osjećam simpatije prema onima koji će postati žrtvama vehabijskoga terora u Siriji.
-
5 0 5
#4380 Re: Sirija
Nadam se da će se na kraju Amerikanci, Židovi i Sirijci pobratiti. Od tolike američke pažnje i ljubavi prema sirijskom narodu, a pogotovo bijelosvijetskom šljamu koji se dole sakupio, ništa drugo ne može biti.
Najviše se nadam da će naši supermuslimani znati cijeniti američkožidovsku pomoć u ovim teškim vremenima, a i poslije, kada se ratovi završe a MMF napravi prvo pojavljivanje. Nemoj da poslije bude, nismo ih nikad voljeli ali smo im morali lizati dupe i bliska mjesta.
Najviše se nadam da će naši supermuslimani znati cijeniti američkožidovsku pomoć u ovim teškim vremenima, a i poslije, kada se ratovi završe a MMF napravi prvo pojavljivanje. Nemoj da poslije bude, nismo ih nikad voljeli ali smo im morali lizati dupe i bliska mjesta.
- husein_kapetan
#4381 Re: Sirija
Objektivno, jednostranost i politička miopija pojedinih je za antologiju. Ne samo da nisu u stanju racionalno i na bazi bilo kakvih fakata elaborirati bilo šta susvislo. već onako u horu.... patetično ...
Nešto mi na pamet pade onaj lik u onom filmu sa Bruce Willis-om -" Sajmon naređuje" a svi ostali nemaju ni najmanju ideju zašto.. ali izvršavaju..
Ni ovi recentni ratovi izgleda nekim ništa na nauk dali nisu.. važan je momenat .. zalet...a o posledicama i efektima.. koga to interesuje.. važno je pokazati reproduktivne instumente kada treba.. a mi svi onako u horu .., tako je, tako treba..
"beati gli ultimi che saranno i primi!!"
Nešto mi na pamet pade onaj lik u onom filmu sa Bruce Willis-om -" Sajmon naređuje" a svi ostali nemaju ni najmanju ideju zašto.. ali izvršavaju..
Ni ovi recentni ratovi izgleda nekim ništa na nauk dali nisu.. važan je momenat .. zalet...a o posledicama i efektima.. koga to interesuje.. važno je pokazati reproduktivne instumente kada treba.. a mi svi onako u horu .., tako je, tako treba..
"beati gli ultimi che saranno i primi!!"
-
udrch
#4382 Re: Sirija
ovo su samo tvoje nebuloze..Izrael se prije svega nigdje ne spominje..tako da nema potrebe da taj dio obrazlažem..Roland_Of_Gilead wrote:Jel se to meni čini ili dežurni islamisti zapravo vole SAD i Izrael ?
Ameriku niko nema potrebe da voli..ovdje je riječ o činu koji se od nje očekuje..
naravno ne volim je, ali ne sumnjam da je u njoj puno više dobra nego li u alawitskom režimu i Rusiji..
što se tiče Izraela i Sirije, ko zna malo više od onoga što pišu na advance.hr znaju da je najveći udar Izraelu i njegovom širenju bio povrat Golanske visoravni pod suverenitet Sirije..
odgovor u toj pustinji je jasan: VODA..
većinu pitke vode Izrael dobija sa Golana..
zašto je još uvijek pod okupacijom Izraela treba bi pitati čovjeka kojem se klanjaš..
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4383 Re: Sirija
sve su prilike da su saudijci rusima dali ponudu koju nisu mogli odbiti
- Kikibombona
#4384 Re: Sirija
Ako se odluce na totalni rat, mogu svasta nesto. Mogu preko Libanona i Sirije nemilosrdno raketirati Izrael. Naravno, Izrael bi uzvratio 10 puta snaznije, ali ne zaboravi, izraelski narod teze podnosi patnju od Arapa i Perzijanaca koji su na to naviknuti i koji nemaju puno izgubiti. Uz fanatizam koji posjeduju, sigurno mogu voditi rat godinama, sto bi po Izrael bila katastrofa. Katastrofa bi bila i za zapadne trupe.Alfons Kauders wrote:
Ponavljam pitanje, sta mogu uraditi? Konkretno?
Ako ne vjerujes u ovaj scenario, pogledaj Talibane koji jos uvijek ne odustaju i jos uvijek nanose stetu zapadnoj alijansi. Uz to, Talibani nemaju na dohvat ruke Izrael.
Ako bi Iran uputio ozbiljne prijetnje, vjerujem da bi zapad 100 puta razmislio prije nego krene.
Tesko je pokoriti tako veliki narod osim ako ne planiras potpuno istrebljenje.
- japin_mutapi
-
barpy
#4386 Re: Sirija
Civile su pobili pobunjenici kako bi NATO i USA vojno intervenisali, ne nisu to su alewitski civili iz Latakije koje je zarobila Nusra u konvoju od 30 kamiona i autobusa ih prebacila do Isticne Gute, nije tacno, to su ipak uradili pobunjenici bojnim otrovima, nemoguce, odakle pobunjenicima bojni otrovi? Pa zarobili ih u preotetim Basarovim bazama. Nijedna Basarova baza nije pala, to je propaganda al-Lazire a ako i jeste radi se o taktickom povlacenju hrabre SAA armije, u bazama je ostala samo pokvarena neupotrebljiva artiljerija i bojni otrovi sa isteklim rokom trajanja. Kako su onda teroristi pobili civile sa otrovom kojem je istekao rok trajanja? Radi se o otrovu dostavljenom iz Izraela a kupljenim od para masona i bilderberg grupe. Ne, otrov je kupljen saudijskim parama, oni imaju vise para od masona, iluminata i bilderberg grupe zajedno. Ali saudijci su pare usmjerili u Egipat i Sisiju, veliko americkom protivniku koji se bori protiv Muslim Brace najvecih USA saveznika! Moguce je da su onda ovi pobijeni, ako su uopce i pobijeni, HAARP-om.mislim da su kolateralna steta MK ultra projekta. Nemoguce, MK ultra je zastario i zatvoren projekat. Sigurno su potrovani otrovom gustera iz xxyqw dimenzije, kako tvrdi David. Izvinite, malo sam se pogubio, sad cu ja caskom, samo jednu da zapalim..
-
HM 2011
#4387 Re: Sirija
Tesko je pokoriti tako veliki narod osim ako ne planiras potpuno istrebljenje.Kikibombona wrote:Ako se odluce na totalni rat, mogu svasta nesto. Mogu preko Libanona i Sirije nemilosrdno raketirati Izrael. Naravno, Izrael bi uzvratio 10 puta snaznije, ali ne zaboravi, izraelski narod teze podnosi patnju od Arapa i Perzijanaca koji su na to naviknuti i koji nemaju puno izgubiti. Uz fanatizam koji posjeduju, sigurno mogu voditi rat godinama, sto bi po Izrael bila katastrofa. Katastrofa bi bila i za zapadne trupe.Alfons Kauders wrote:
Ako ne vjerujes u ovaj scenario, pogledaj Talibane koji jos uvijek ne odustaju i jos uvijek nanose stetu zapadnoj alijansi. Uz to, Talibani nemaju na dohvat ruke Izrael.
Ako bi Iran uputio ozbiljne prijetnje, vjerujem da bi zapad 100 puta razmislio prije nego krene.
Ovo je samo uvod,
Onda ide razvoj događaja - međusobno klofanje - Sunni / Šiiia ili alternativno, ne mora biti sunni/šiiia konflikt, može biti konflikt snage pro šerijat i snage kontra šerijat - a velike su šanse da bude baš to u pitanju...... Kad tad, ako stvari ovako nastave, kad tad.... pa će vjerovatno i ostatak svijeta uvući u rat....
Eh, kad se žestoko namlate međusobno, onda će se i okolina uključiti da ih namlati.....
Tako da, skoro potpuno istrebljenje.....
To bi u suštini bilo to......
- japin_mutapi
#4388 Re: Sirija
malo se chemical bashar uspaničio

-
HM 2011
#4389 Re: Sirija
here you go....barpy wrote:Civile su pobili pobunjenici kako bi NATO i USA vojno intervenisali, ne nisu to su alewitski civili iz Latakije koje je zarobila Nusra u konvoju od 30 kamiona i autobusa ih prebacila do Isticne Gute, nije tacno, to su ipak uradili pobunjenici bojnim otrovima, nemoguce, odakle pobunjenicima bojni otrovi? Pa zarobili ih u preotetim Basarovim bazama. Nijedna Basarova baza nije pala, to je propaganda al-Lazire a ako i jeste radi se o taktickom povlacenju hrabre SAA armije, u bazama je ostala samo pokvarena neupotrebljiva artiljerija i bojni otrovi sa isteklim rokom trajanja. Kako su onda teroristi pobili civile sa otrovom kojem je istekao rok trajanja? Radi se o otrovu dostavljenom iz Izraela a kupljenim od para masona i bilderberg grupe. Ne, otrov je kupljen saudijskim parama, oni imaju vise para od masona, iluminata i bilderberg grupe zajedno. Ali saudijci su pare usmjerili u Egipat i Sisiju, veliko americkom protivniku koji se bori protiv Muslim Brace najvecih USA saveznika! Moguce je da su onda ovi pobijeni, ako su uopce i pobijeni, HAARP-om.mislim da su kolateralna steta MK ultra projekta. Nemoguce, MK ultra je zastario i zatvoren projekat. Sigurno su potrovani otrovom gustera iz xxyqw dimenzije, kako tvrdi David. Izvinite, malo sam se pogubio, sad cu ja caskom, samo jednu da zapalim..
http://www.washingtonsblog.com/2013/09/ ... apons.html
One of the U.S. government’s main justifications for its claim that the Syrian government carried out a chemical weapons attack is that the rebels don’t have chemical weapons.
However, multiple lines of evidence show that the rebels do have chemical weapons.
Potential Looting of Syrian Weapons
The Washington Post noted last December:
U.S. officials are increasingly worried that Syria’s weapons of mass destruction could fall into the hands of Islamist extremists, rogue generals or other uncontrollable factions.
Last week, fighters from a group that the Obama administration has branded a terrorist organization were among rebels who seized the Sheik Suleiman military base near Aleppo, where research on chemical weapons had been conducted. Rebels are also closing in on another base near Aleppo, known as Safirah, which has served as a major production center for such munitions, according to U.S. officials and analysts.
A former Syrian general who once led the army’s chemical weapons training program said that the main storage sites for mustard gas and nerve agents are supposed to be guarded by thousands of Syrian troops but that they would be easily overrun.
The sites are not secure, retired Maj. Gen. Adnan Silou, who defected to the opposition in June, said in an interview near Turkey’s border with Syria. “Probably anyone from the Free Syrian Army or any Islamic extremist group could take them over,” he said.
As the Syrian opposition steadily makes territorial gains, U.S. officials and analysts said the odds are increasing that insurgents will seize control of a chemical weapons site or that Syrian troops guarding the installations will simply abandon their posts.
“It’s almost inevitable,” [Michael Eisenstadt, a retired Army officer who directs the military and security studies program at the Washington Institute for Near East Policy] said. “It may have already happened, for what we know.”
Last week, the Syrian Foreign Ministry said the al-Nusra Front — an anti-Assad group that has been labeled a terrorist organization by the United States and is also known as Jabhat al-Nusra — had seized a chlorine factory near the town of Safirah, east of Aleppo. “Terrorist groups may resort to using chemical weapons against the Syrian people,” the ministry cautioned.
AP reports:
Questions remaining about who actually controls some of Syria’s chemical weapons stores ….
A report by the Office of the Director for National Intelligence outlining that evidence against Syria includes a few key caveats — including acknowledging that the U.S. intelligence community no longer has the certainty it did six months ago of where the regime’s chemical weapons are stored ….
U.S. and allied spies have lost track of who controls some of the country’s chemical weapons supplies, according to the two intelligence officials and two other U.S. officials.
U.S. analysts … are also not certain that when they saw what looked like Assad’s forces moving chemical supplies, those forces were able to remove everything before rebels took over an area where weapons had been stored.
AP hit the nail on the head when it wrote:
U.S. intelligence officials are not so certain that the suspected chemical attack was carried out on Assad’s orders, or even completely sure it was carried out by government forces, the officials said.
Another possibility that officials would hope to rule out: that stocks had fallen out of the government’s control and were deployed by rebels in a callous and calculated attempt to draw the West into the war.
Looting of Libyan Chemical Weapons
Fox News reported in 2011:
In August, Fox News interviewed Rep. Mike Rogers, R.-Mich., who said he saw a chemical weapon stockpile in the country during a 2004 trip. At the time, he said the U.S. was concerned about “thousands of pounds of very active mustard gas.”
He also said there is some sarin gas that is unaccounted for.
The Wall Street Journal noted in 2011:
Spread across the desert here off the Sirte-Waddan road sits one of the biggest threats to Western hopes for Libya: a massive, unguarded weapons depot that is being pillaged daily by anti-Gadhafi military units, hired work crews and any enterprising individual who has the right vehicle and chooses to make the trip.
In one of dozens of warehouses the size of a single-family home, Soviet-era guided missiles remain wrapped inside crates stacked to the 15-foot ceiling. In another, dusted with sand, are dozens of sealed cases labeled “warhead.” Artillery rounds designed to carry chemical weapons are stashed in the back of another. Rockets, antitank grenades and projectiles of all calibers are piled so high they defy counting….
Convoys of armed groups from all over Libya have made the trek here and piled looted weapons into trailer trucks, dump trucks, buses and even empty meat trucks….
The highly-regarded NTI reported the same year:
In the desert near Sirte, there was no security for dozens of small armories at the complex, where weapons are removed every day by opposition fighters, paid contractors and others. In one structure, the word “warhead” was stamped on dozens of sealed containers. At another depot, empty chemical agent munitions were found.
There is at present no viable Libyan government-sanctioned force with the capacity to keep freelancer fighters from taking what they please from the warehouses, according to the Journal.
U.S. Senator John McCain (R-Ariz.) visited the Libyan capital, where he said gaining control over the country’s armories was a “very big topic.”
“We have a game plan to secure the weapon caches, particularly biological and chemical weapons,” McCain said.
The Telegraph reported last year:
Al Qaeda terrorists in North Africa could be in possession of chemical weapons, a leading Spanish intelligence officer said on Monday.
The head of National Police counter-terrorist intelligence, Commissioner-General Enrique Baron, told a strategic security conference in Barcelona that it was believed that the self-styled Al Qaeda of the Islamic Maghreb – AQMI – could have acquired such arms in Libya or elsewhere during the Arab Spring last year.
Commissioner Baron told his audience: “The Al Qaeda of the Islamic Maghreb has acquired and used very powerful conventional arms and probably also has non-conventional arms, basically chemical, as a result of the loss of control of arsenals.”
The most likely place where this could have happened was in Libya during the uprising which overthrew the Gaddafi regime, said Commissioner Baron.
In his position as the head of Spanish National Police intelligence the Commissioner-General works closely with MI6, the CIA and other Western European intelligence services.
Remember, the head of the Libyan rebels admitted that the rebels were largely Al Qaeda. CNN, the Telegraph, the Washington Times, and many other mainstream sources confirm that Al Qaeda terrorists from Libya have since flooded into Syria to fight the Assad regime … bringing their arms with them. And the post-Gaddafi Libyan government is also itself a top funder and arms supplier of the Syrian opposition. (CNN notes that the CIA may have had a hand in this operation.)
Other Countries
A reporter who has written extensively for Associated Press, BBC and National Public Radio reports that locals in the area hit by chemical weapons allege that Saudi Arabia supplied the chemicals. And see this.
Bush administration official Colonel Lawrence Wilkerson and British MP George Galloway speculate that Israel or another country may have given chemical weapons to the Syrian rebels.
We don’t know which countries did or didn’t give chemical weapons to the rebels. The point is that there are quite a few opportunities or possibilities.
Evidence of Possession and Use
The above, of course, is simply speculation. More important is klix evidence of possession and use.
Turkish state newspaper Zaman reported earlier this year (Google translation):
The Turkish General Directorate of Security … seized 2 kg of sarin gas in the city of Adana in the early hours of yesterday morning. The chemical weapons were in the possession of Al Nusra terrorists believed to have been heading for Syria.
Haaretz reported on March 24th, “Jihadists, not Assad, apparently behind reported chemical attack in Syria“.
And see this.
UN investigator Carla Del Ponte said that there is strong evidence that the rebels used chemical weapons, but that there is not evidence that the government used such weapons:
There is also evidence that the rebels have recently used chemical weapons. See this and this.
No wonder experts are skeptical.
Last edited by HM 2011 on 08/09/2013 23:16, edited 1 time in total.
- bogoljub
#4390 Re: Sirija
evo jedno pismo, logično i pametno!
Adolfo Pérez Esquivel Baracku Obami, otvoreno pismo po pitanju Sirije:
"Poslušajte krikove naroda!
Situacija u Siriji je predmet ozbiljne preokupacije i još jednom SAD, preuzimajući ulogu svjetskog policajca, predlaže napad na Siriju u ime "Slobode" i "Ljudskih Prava".
Vaš prethodnik George W. Bush, u svom mesijanskom ludilu, prizvao je religijski fundamentalizam za pokretanje mesijanskih ratova u Afganistanu i Iraku. Rekao je kako je razgovarao s Bogom te kako mu je Bog rekao da napadne Irak, rekao je kako mu je Bog poslao poruku da "izvozi slobodu" diljem svijeta.
Vi ste govorili, povodom 50. obljetnice smrti velečasnog Martina Luthera Kinga, također dobitnika Nobelove nagrade za mir, o tome kako treba kompletirati "San" kojeg je on ostavio na stolu, on koji je bio najznačajnija manifestacija borbe za ljudska prava protiv rasizma u prvoj demokraciji na svijetu koja je imala robove.
Martin Luther King bio je čovjek koji je dao svoj život za život, on je mučenik našeg doba. Ubili su ga nakon Marša na Washington jer je pozivao na građanski neposluh zbog imperijalističkog rata protiv naroda Vijetnama. Zar Vi zaista vjerujete u to kako vojna invazija drugog naroda može dovesti do realizacije Kingovog sna?
Naoružavanje pobunjenika kako bi se dovelo do autorizacije NATO intervencije nije ništa novo za Vašu zemlju i Vaše saveznike. Niti je novo da SAD predlaže invaziju na druge zemlje optužujući ih da posjeduju oružje za masovno uništenje, što se u slučaju Iraka pokazalo kao neistina.
Vaša zemlja podupirala je režim Saddama Husseina kada je upotrijebio kemijsko oružje protiv Kurda i protiv Iranske Revolucije, i tada nije bilo govora o sankcijama jer u to vrijeme su Saddam i Irak bili Vaši saveznici.
Ali sada predlažete napad na Siriju bez da uopće znate rezultate istrage koju provode Ujedinjeni Narodi uz autorizaciju sirijskih vlasti. Nema sumnje da je uporaba kemijskog oružja nemoralna i za svaku osudu, no Vaša vlada nema moralni autoritet opravdavati intervenciju.
Generalni tajnik Ujedinjenih Naroda, Ban Ki-moon, istaknuo je kako bi vojni napad na Siriju situaciju u toj zemlji još pogoršao.
Moja zemlja, Argentina, koja trenutačno predsjeda Vijećem Sigurnosti Ujedinjenih Naroda, javno je istaknula kako se protivi intervenciji na Siriju, odbijajući "sudjelovanje u novim smrtima".
Papa Franjo također je pozvao svijet da se ujedini u pokretu za mir te je 7. rujna organizirao dan molitve i posta protiv rata.
Čak i Vaš povijesni saveznik, Ujedinjeno Kraljevstvo, odbilo je (barem za sada) sudjelovati u invaziji.
Vaša zemlja transformira "Arapsko Proljeće" u NATO pakao, pokrećete ratove na Bliskom Istoku i palež u orkestraciji međunarodnih korporacija. Invaziju koju predlažete dovesti će samo do još nasilja i još smrti, kao i do destabilizacije Sirije i cijele regije. S kojim ciljem? Lucidni analitičar, Robert Fisk, istaknuo je kako je pravi cilj Iran i odgađanje uspostave Palestinske države - nisu stotine mrtve djece razlog koji Vas vojno pokreće. U ovom trenutku kada je u Iranu demokratski izabrana umjerene vlada s kojom bi mogli krenuti u pregovore i rješenje aktualnih sukoba, politika koju Vi predlažete bi mogla biti suicidalna.
Siriji je potrebno političko, a ne vojno rješenje. Međunarodna zajednica trebala bi podržati one društvene organizacije koje promiču mir. Sirijski narod, kao i svaki drugi, ima pravo na samoodređenje i vlastito definiranje demokratskog procesa, a mi bismo im u tome trebali pomagati kada zatraže našu pomoć.
Obama, Vaša zemlja nema ni moralni autoritet, ni legitimitet, niti pravnu osnovu za napad na Siriju ili bilo koju drugu državu. Naročito ako uzmemo u obzir da ste ubili 220,000 ljudi u Japanu bacivši bombe masovnog uništenja.
Niti jedan zastupnik u američkom Kongresu ne može legitimizirati, ono što ne može imati legitimitet, niti ozakoniti ono što je protuzakonito. To je naročito točno ako uzmemo u obzir izjavu koju je prije nekoliko dana dao bivši američki predsjednik Jimmy Carter: "SAD nema funkcionalnu demokraciju".
Vaše ilegalno prisluškivanje američkog naroda očito nije imalo utjecaja, jer anketa Reutersa pokazuje kako se 60% stanovnika protivi Vašem planu invazije (op.a. samo 9% podržava plan napada).
Zato ću Vas pitati ovo gospodine Obama, čije naredbe Vi slušate?
Vaša Vlada postala je opasnost za međunarodnu ravnotežu kao i za stanovnike SAD-a. Postali ste zemlja koja se ne može suzdržati od izvoza smrti kako biste sačuvali svoju moć i ekonomiju. No mi Vam se nećemo prestati opirati.
Bio sam u Iraku nakon američkog bombardiranja 90-ih, prije invazije koja je srušila Saddama. Vidio sam kako navodeća raketa pogađa konvoj izbjeglica, žena i djece. Vi ste ih nazvali "kolateralnim žrtvama".
Narodi poručuju DOSTA! Dosta je ratova. Ljudskost poziva na Mir i pravo na život u slobodi. Narodi žele zasukati svoje mačeve i jedini način da se to postigne je razoružanje svijesti.
Gospodine Obama, nemojte zaboraviti kako ćemo žeti plodove koje sijemo. Svako ljudsko biće trebalo bi sijati humanost i mir, naročito oni koji imaju Nobelovu nagradu za mir. Nadam se da nećete "san o bratstvu" kojeg je imao Martin Luther King pretvoriti u noćnu moru za narode i ljudski rod.
Uz poštovanje, Mir i Dobro
Adolfo Pérez Esquivel"
Adolfo Pérez Esquivel Baracku Obami, otvoreno pismo po pitanju Sirije:
"Poslušajte krikove naroda!
Situacija u Siriji je predmet ozbiljne preokupacije i još jednom SAD, preuzimajući ulogu svjetskog policajca, predlaže napad na Siriju u ime "Slobode" i "Ljudskih Prava".
Vaš prethodnik George W. Bush, u svom mesijanskom ludilu, prizvao je religijski fundamentalizam za pokretanje mesijanskih ratova u Afganistanu i Iraku. Rekao je kako je razgovarao s Bogom te kako mu je Bog rekao da napadne Irak, rekao je kako mu je Bog poslao poruku da "izvozi slobodu" diljem svijeta.
Vi ste govorili, povodom 50. obljetnice smrti velečasnog Martina Luthera Kinga, također dobitnika Nobelove nagrade za mir, o tome kako treba kompletirati "San" kojeg je on ostavio na stolu, on koji je bio najznačajnija manifestacija borbe za ljudska prava protiv rasizma u prvoj demokraciji na svijetu koja je imala robove.
Martin Luther King bio je čovjek koji je dao svoj život za život, on je mučenik našeg doba. Ubili su ga nakon Marša na Washington jer je pozivao na građanski neposluh zbog imperijalističkog rata protiv naroda Vijetnama. Zar Vi zaista vjerujete u to kako vojna invazija drugog naroda može dovesti do realizacije Kingovog sna?
Naoružavanje pobunjenika kako bi se dovelo do autorizacije NATO intervencije nije ništa novo za Vašu zemlju i Vaše saveznike. Niti je novo da SAD predlaže invaziju na druge zemlje optužujući ih da posjeduju oružje za masovno uništenje, što se u slučaju Iraka pokazalo kao neistina.
Vaša zemlja podupirala je režim Saddama Husseina kada je upotrijebio kemijsko oružje protiv Kurda i protiv Iranske Revolucije, i tada nije bilo govora o sankcijama jer u to vrijeme su Saddam i Irak bili Vaši saveznici.
Ali sada predlažete napad na Siriju bez da uopće znate rezultate istrage koju provode Ujedinjeni Narodi uz autorizaciju sirijskih vlasti. Nema sumnje da je uporaba kemijskog oružja nemoralna i za svaku osudu, no Vaša vlada nema moralni autoritet opravdavati intervenciju.
Generalni tajnik Ujedinjenih Naroda, Ban Ki-moon, istaknuo je kako bi vojni napad na Siriju situaciju u toj zemlji još pogoršao.
Moja zemlja, Argentina, koja trenutačno predsjeda Vijećem Sigurnosti Ujedinjenih Naroda, javno je istaknula kako se protivi intervenciji na Siriju, odbijajući "sudjelovanje u novim smrtima".
Papa Franjo također je pozvao svijet da se ujedini u pokretu za mir te je 7. rujna organizirao dan molitve i posta protiv rata.
Čak i Vaš povijesni saveznik, Ujedinjeno Kraljevstvo, odbilo je (barem za sada) sudjelovati u invaziji.
Vaša zemlja transformira "Arapsko Proljeće" u NATO pakao, pokrećete ratove na Bliskom Istoku i palež u orkestraciji međunarodnih korporacija. Invaziju koju predlažete dovesti će samo do još nasilja i još smrti, kao i do destabilizacije Sirije i cijele regije. S kojim ciljem? Lucidni analitičar, Robert Fisk, istaknuo je kako je pravi cilj Iran i odgađanje uspostave Palestinske države - nisu stotine mrtve djece razlog koji Vas vojno pokreće. U ovom trenutku kada je u Iranu demokratski izabrana umjerene vlada s kojom bi mogli krenuti u pregovore i rješenje aktualnih sukoba, politika koju Vi predlažete bi mogla biti suicidalna.
Siriji je potrebno političko, a ne vojno rješenje. Međunarodna zajednica trebala bi podržati one društvene organizacije koje promiču mir. Sirijski narod, kao i svaki drugi, ima pravo na samoodređenje i vlastito definiranje demokratskog procesa, a mi bismo im u tome trebali pomagati kada zatraže našu pomoć.
Obama, Vaša zemlja nema ni moralni autoritet, ni legitimitet, niti pravnu osnovu za napad na Siriju ili bilo koju drugu državu. Naročito ako uzmemo u obzir da ste ubili 220,000 ljudi u Japanu bacivši bombe masovnog uništenja.
Niti jedan zastupnik u američkom Kongresu ne može legitimizirati, ono što ne može imati legitimitet, niti ozakoniti ono što je protuzakonito. To je naročito točno ako uzmemo u obzir izjavu koju je prije nekoliko dana dao bivši američki predsjednik Jimmy Carter: "SAD nema funkcionalnu demokraciju".
Vaše ilegalno prisluškivanje američkog naroda očito nije imalo utjecaja, jer anketa Reutersa pokazuje kako se 60% stanovnika protivi Vašem planu invazije (op.a. samo 9% podržava plan napada).
Zato ću Vas pitati ovo gospodine Obama, čije naredbe Vi slušate?
Vaša Vlada postala je opasnost za međunarodnu ravnotežu kao i za stanovnike SAD-a. Postali ste zemlja koja se ne može suzdržati od izvoza smrti kako biste sačuvali svoju moć i ekonomiju. No mi Vam se nećemo prestati opirati.
Bio sam u Iraku nakon američkog bombardiranja 90-ih, prije invazije koja je srušila Saddama. Vidio sam kako navodeća raketa pogađa konvoj izbjeglica, žena i djece. Vi ste ih nazvali "kolateralnim žrtvama".
Narodi poručuju DOSTA! Dosta je ratova. Ljudskost poziva na Mir i pravo na život u slobodi. Narodi žele zasukati svoje mačeve i jedini način da se to postigne je razoružanje svijesti.
Gospodine Obama, nemojte zaboraviti kako ćemo žeti plodove koje sijemo. Svako ljudsko biće trebalo bi sijati humanost i mir, naročito oni koji imaju Nobelovu nagradu za mir. Nadam se da nećete "san o bratstvu" kojeg je imao Martin Luther King pretvoriti u noćnu moru za narode i ljudski rod.
Uz poštovanje, Mir i Dobro
Adolfo Pérez Esquivel"
- agnostic_front
#4391 Re: Sirija
Ovako su ovi pacifisti govorili 90-ih, ne šaljite oružje u BiH, biće više ubijanja.
Gospodin Nobelova nagrada iz Argentine zaboravlja da je Sadam napao Kuvajt.
Pa Gospodin Nobelova nagrada iz Argentine spominje bombardovanje Japana, ali neće da spomene iskrcavanje na Normandiju, neće da spomene rušenje trećeg rajha, ili rušenje zločinačke imperije - SSSR (koji mnogi na forumu nikako da prežale).
Logično je da USA kao jedina supersila na svijetu ima pravo da skine ovog diktatora i zločinca i neka ga skine.
Gospodin Nobelova nagrada iz Argentine zaboravlja da je Sadam napao Kuvajt.
Pa Gospodin Nobelova nagrada iz Argentine spominje bombardovanje Japana, ali neće da spomene iskrcavanje na Normandiju, neće da spomene rušenje trećeg rajha, ili rušenje zločinačke imperije - SSSR (koji mnogi na forumu nikako da prežale).
Logično je da USA kao jedina supersila na svijetu ima pravo da skine ovog diktatora i zločinca i neka ga skine.
- madesa
#4392 Re: Sirija
ovo je najolji post na forumuAkibh wrote:Ti si bolestan, jedan od odvratnijih postova cijelog foruma...Challenger__ wrote:- kao što je dobro poznato, do sada nisu prezentirani dokazi da je "vlada u Damasku upotrebila hemijsko oružje";
- nedostatak jasnih dokaza ostavlja prostore raznim teorijama, špekulacijama, nagađanjima;
- jedna od njih me ostavlja bez teksta, unparijed se ograđujem u pogledu njene snage:
- Thierry Meyssan, fransuski intelektualac i osnivač mreže "Voltaire Network" na svojoj stranici tvrdi da su pobijena djeca na snimcima, ustvari kidnapovana djeca u skoroj ofanzivi al-Nusre na Latakiju, pa namjenski pobijena, za svjetsku predstavu od 21. avgusta. U članku se tvrdi da su ih na snimcima identifikovali roditelji, alavitski žitelji provincije Latakija.
LINK
Uopšte ne sumnjam da je Guta "false-flag" operacija, ali ako se ispostavi da je nešto od ovog ili slično tačno, svijet je definitivno sazrio za jedan novi Nirnberški proces.
- Alfons Kauders
#4393 Re: Sirija
WahahahaaaaChallenger__ wrote:- kao što je dobro poznato, do sada nisu prezentirani dokazi da je "vlada u Damasku upotrebila hemijsko oružje";
LINK
Sad na listu "izvora" mozemo dodati i Thierry Meyssana, jednog od prvih idiota koji je izdao knjigu o 9/11 zavjerama.
I RT naravno
- Alfons Kauders
#4394 Re: Sirija
Koje snage Iran trenutno ima rasporedjene u Libanu i Siriji, koje bi mogle "nemilosrdno" raketerati Izrael?Kikibombona wrote:Ako se odluce na totalni rat, mogu svasta nesto. Mogu preko Libanona i Sirije nemilosrdno raketirati Izrael. Naravno, Izrael bi uzvratio 10 puta snaznije, ali ne zaboravi, izraelski narod teze podnosi patnju od Arapa i Perzijanaca koji su na to naviknuti i koji nemaju puno izgubiti. Uz fanatizam koji posjeduju, sigurno mogu voditi rat godinama, sto bi po Izrael bila katastrofa. Katastrofa bi bila i za zapadne trupe.Alfons Kauders wrote:
"Izraelski narod teze podnosi patnju od Arapa i Perzijanaca"... Daaaa... To smo imali priliku gledati u kom ratu?
Ne vjerujem u koji scenarij? Da ce neke fantomske iranske snage napasti Izrael iz Libana i Sirije? Kao prvo to bi mogla biti najgora stvar koju urade, jer bi samo sebe sjebali... Drugo... Koje iranske snage u Libanu i Siriji?
Gdje nabavljate te droge, molim vas ljudi, nije za mene, vec mogle bi se dobre pare dici na njima...
-
caco_sarajevo
#4395 Re: Sirija
Koje snage Iran trenutno ima rasporedjene u Libanu i Siriji, koje bi mogle "nemilosrdno" raketerati Izrael?
"Izraelski narod teze podnosi patnju od Arapa i Perzijanaca"... Daaaa... To smo imali priliku gledati u kom ratu?
Ne vjerujem u koji scenarij? Da ce neke fantomske iranske snage napasti Izrael iz Libana i Sirije? Kao prvo to bi mogla biti najgora stvar koju urade, jer bi samo sebe sjebali... Drugo... Koje iranske snage u Libanu i Siriji?
Gdje nabavljate te droge, molim vas ljudi, nije za mene, vec mogle bi se dobre pare dici na njima...[/quote]
jaro nemoj tako iran ima svoj tenk "zulfiqar" 2 komada, domaća pamet
Gdje nabavljate te droge, molim vas ljudi, nije za mene, vec mogle bi se dobre pare dici na njima...[/quote]
- Alfons Kauders
#4396 Re: Sirija
Sorry, ali moram pitati teoreticare zavjera i rusofilne asadiste koji vam je vise kurac s tim "ratovima istrebljena", balistickim raketama nad Mediteranom, nuklearnim napadima na Saudiju, genocidom ili vise njih, novim svjetskim ratom, apokalipticnim vojim intervencijama... Mislim, odakle ta potreba da se priziva unistenje planete, i svih nas nesretnika na njoj?HM 2011 wrote:
Ovo je samo uvod,
Onda ide razvoj događaja - međusobno klofanje - Sunni / Šiiia ili alternativno, ne mora biti sunni/šiiia konflikt, može biti konflikt snage pro šerijat i snage kontra šerijat - a velike su šanse da bude baš to u pitanju...... Kad tad, ako stvari ovako nastave, kad tad.... pa će vjerovatno i ostatak svijeta uvući u rat....
Eh, kad se žestoko namlate međusobno, onda će se i okolina uključiti da ih namlati.....
Tako da, skoro potpuno istrebljenje.....
To bi u suštini bilo to......
Ne guzite? Nemate raje? Nemate zivot? Ne znate zaraditi pare? Sta pobogu?
U cemu je fol, molim vas objasnite mi.
Meni je sasvim ok, moze i puno bolje, ali jebiga okruzen sam ljudima koje volim, i koji me vole, zaradi se za kiriju, skijanje, more, krpice, igracke... Koji to kurac vama fali pa prizivate kraj svijeta? Neke traume iz djetinjstva? Poremecaji svih vrsta, boja i ukusa? Sta je u pitanju?
-
sarajevoxxxx
#4397 Re: Sirija
Djevojčica Zaya iz Homsa, ima 6 godina, govori o Siriji, roditeljima, ratu:
- Alfons Kauders
#4398 Re: Sirija
Eeeee sila brate, ne kontamo mi to... Imaju i par kopija onih F-5... Sa dva repa... Mos mislit kako ce satrat sve oko sebecaco_sarajevo wrote:
- Alfons Kauders
#4399 Re: Sirija
Da me neko pitao '93 ili '94 da li bi ovo isto uradio Beogradu... Zima, glad, ocaj, gadosti svih vrsta...harunn wrote:A ovi idu da smaknu asada mozes misliti sta ce tek oni da urade:
hiroshima after bombing
Ja bih rekao ne.
Jer 15 kilotona bi bilo suvise malo za takvu metu.
-
matematicar_teski
#4400 Re: Sirija
moj komsija 95 slusa radio i govore o nato udarima kako pocinju nekad, narednih dana,. Kad on mrtav hladan kaze ,udri nato pa makar meni u nos prvu.