Egipat (pročitati prvi post)

Post Reply
Kareem Abdul

#4376 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kareem Abdul »

Obraćanje pripadnika Islamske Države iz Egipta.

>Mi smo ga oborili, pa crknite od muke<

Hvala Allahu Koji je iz svoje milosti uputio svoje robove vjernike i dao im uspjeha i Koji je ponizio nevjernike zbog njihovih djela te im vratio onako kako su zaslužili.

Hvala Allahu, Gospodaru svjetova, neka je mir i salavat na povjerljivog (el emin) Poslanika, na njegovu porodicu i ashabe, a zatim:

Kršćani (Bizantijci, Er-Rum, Rimljani) su puni oholosti (kibra) zajedno sa svom svojom snagom, vojskom i opremom okupili u borbi protiv Islamske države i njenog naroda, a zaista je to oholost, drskost i umišljenost!

Oni su isti kao i njihov prethodnik Herakle koji se prepao svojih svećenika i koji je volio moć te se odbio pokoriti naredbi Poslanika, sallallahu ‘alejhi ve sellem; primi Islam i bićeš spašen. On je taj koji je rekao Ebu Sufjanu; „Da sam kod Poslanika oprao bih mu noge (služio bih mu kao sluga).“ Pa ga je Allah ponizio i uništio i porazio njegovo carstvo.

I otpočeli su sa neprijateljstvom protiv muslimana i počeli su okupljati vojske protiv njih i mislili su da su muslimani kao i drugi, da se mogu kupiti za novac, za dirhem ali nisu znali da su izazvali narod koji teži za Ahiretom i koji voli smrt i koji traži priliku da prolije neprijateljsku krv.
I tako je Allah nevjernike pune srdžbe odbio, a muslimane počastio da osvoje zemlje i države i bogatstva, a Allah je kadar sve.

Nekad pobjeđujemo mi, a nekad oni a historija se ponavlja i vraća se onako kako je bilo i prije, a Allahovom sunnetu u Njegovim stvorenjima nema zamjene ni promjene. A glup je onaj koji kuša ono što je već kušano (koji stavlja svoju ruku u vatru da vidi hoće li se opržiti ili ne).

Srušio se ruski putnički avion i vojnici Hilafeta su objavili da su oni ti koji su ga oborili i tako se narod podijelio u tri skupine, iskrena zadivljena skupina (koja se čudi ovom događaju) koja veliča ovaj događaj, neutralna skupina koja veliča ovaj događaj (koja govori da su Rusi zaslužili to jer gađaju civile u Islamskoj državi) te lažljiva skupina koja poriče ovaj događaj (da su avion oborili vojnici Hilafeta).

Pa kažemo onima koji su iskreni ali u isto vrijeme zadivljeni (koji se čude ovom događaju): „Zar se čudite Allahovoj moći i uspjehu od Njega?“ To je uspjeh od Allaha za Njegove nemoćne robove.
To je bereket u radu kao što je došlo u hadisu od Poslanika, sallallahu ‘alejhi ve sellem; Primjer vjernika u njihovoj međusobnoj ljubavi i samilosti je kao primjer tijela, ako oboli jedan organ, ostatak tijela oboli i uhvati ga groznica i nesanica. To je bereket našeg ujedinjavanje pod jednom zastavom i jednim imamom i prisegom njemu.
To je ljubav i mržnja u ime Allaha. To je ukidanje granica.
To je blagodat Allahova koju On daje kome želi bez povratka.
To je uspostavljanje Njegovog zakona nad narodom i kažnjavanje Njegovim zakonom. Allah nas je iskoristio, pa zahvala pripada samo Njemu, i prije i poslije. Pa radujte se onome što vam dolazi.

A što se tiče onih koji lažu, žale se i poriču. Kažemo vam; Crknite od muke! Mi smo oni koji smo ga, Allahovom milošću, oborili i nismo u dužnosti da objasnimo kako smo ga oborili. Pa uzmite olupine aviona i provjerite. Donesite vaše crne kutije i proanalizirajte! Izađite sa vašim dokazima i sa vašim iskustvom i dokažite da ga mi nismo oborili i kako se je srušio!! Crknite od muke, mi smo oni koji su ga oborili! I mi ćemo objasniti kako smo ga oborili u vrijeme kada mi budemo htjeli i na način na koji mi smatramo da trebamo. Ali da li ste primjetili da je oboren 17 Muharrema? Da li ste znali da je to dan u kojem smo dali prisegu našem Halifi, a koji je prihvatio istu? Crknite od muke, mi smo oni koji su ga, Allahovom milošću, oborili! Pa istražujte i sumnjajte ali nećete nas naći osim iskrene. A mi smo zaista oni koji se Allahu pokoravaju sa iskrenošću, pa isčekujte dane koji će biti još žešći.

O Rimljani (kršćani): Vama i nama dolazi dan ročišta koga ćemo se i mi i vi pridržavati, a to je ‘Amak. Stoga okupljajte se i sakupljajte vaša božanstva, pripremajte vaše planove i radujte se svome završetku koji će biti isti kao završetak vaših prethodnika. Raznijećemo vaša kraljevstva i pobićemo vaše vojnike i zauzećemo vaše zemlje i vaše države i vaša bogatstva i porobićemo vaše žene. Allahovo obećanje, a Allah će obećanje svoje ispuniti. A Allah čini šta hoće, ali većina ljudi neće da zna.

Hvala Allahu Gospodaru svih svjetova.
Challenger__

#4377 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

Pamfletističko "ID" smeće koje može impresionirati samo priglupu fukaru i duhovne bogalje.
Od degenerika za degenerike.
Opetja033

#4378 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Opetja033 »

Na stranu to, oni se i obracaju upravo onima koje si opisao tako da im je "proglas" u potpunosti u redu.

Nego nisam upratio sta Rusi i Egipcani tvrde da se desilo avionu? Jos uvijek tvrde da je u pitanju tehnicka greska/kvar? U par recenica ako mozes molim te.
Challenger__

#4379 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

Tri su pristupa, u osnovi:

1. ISIL-ov, USA i GB: da je osnovana sumnja da je uzrok tragedije terorstički čin (podmetnut eksploziv a ne raketa), a ISIL da su to baš oni.
2. Egipat, sušta suprotnost: nema govora o terorističkom činu (pozicija im je delikatna, što zbog Rusa što zbog reputacije; turizam).
3. Rusi: između prvih i Egipta. Na angloameričke tvrdnje govore da su to "špekulacije". A špekulacije mogu biti tačne i netačne. Dakle, niti potvrđuju niti negraju. Istražuju i šute....
Last edited by Challenger__ on 05/11/2015 22:28, edited 1 time in total.
insomnia78

#4380 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by insomnia78 »

Ja kol'ko sam upratio i jedni i drugi negiraju bombu ili raketu
Egipcani kazu eksplozija motora
Rusi da jos uvijek cekaju podatke analize crnih kutija
Ali su demantovali americko britanske price o mogucoj bombi
Opetja033

#4381 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Opetja033 »

Od necegs sto je bilo ocito, oko cega su se svi slagali dodje do dijametralno suprotnih stavova.
Kontam ja ovo sto @Chelli govori da svi gledaju svoj interes pa i preko ledja zrtava. Bojim se da nikada necemo dobiti konacan odgovor za uzrok ove tragedije.
Challenger__

#4382 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

Nisi dobro upratio Nesanice. Rekao sam:

- USA, GB: "postoji osnovana smunja da je avion pao usljed eksplozije u avionu". ISIL - "mi smo ti".
- Egipat: "nije teroristički čin".
- Rusija: "to su špekulacije". Istražuju, ne komentarišu, ne iznose zaključke do okončanja istrage.
insomnia78

#4383 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by insomnia78 »

Challenger__ wrote:Nisi dobro upratio Nesanice. Rekao sam:

- USA, GB: "postoji osnovana smunja da je avion pao usljed eksplozije u avionu". ISIL - "mi smo ti".
- Egipat: "nije teroristički čin".
- Rusija: "to su špekulacije". Istražuju, ne komentarišu, ne iznose zaključke do okončanja istrage.
Pa to sam isto, samo na drugi nacin i ja napis'o
jao_situacije

#4384 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by jao_situacije »

insomnijo imal kod tebe ovih million masks march
:mrgreen:
insomnia78

#4385 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by insomnia78 »

Njet :lol:
Bar kol'ko sam je upratio
Ovdje kisa, zima, odvratno
jao_situacije

#4386 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by jao_situacije »

u londonu sranje
skroz zanimljivo da niko ne prenosi od ovih naših medija, a događaj je postao redovita praksa
insomnia78

#4387 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by insomnia78 »

Prenosice, kad se formira RT balkan
Opetja033

#4388 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Opetja033 »

Kakvo je ba sad sranje i u Londonu?! O cemu vi? :D
insomnia78

#4389 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by insomnia78 »

Ma oni, okupaj neokupaj
Opetja033

#4390 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Opetja033 »

Ahaaaa
Cuj "milion masks march".
Mogli su malo manje ofirno Farrakhana i NOI kopirati :mrgreen:
insomnia78

#4391 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by insomnia78 »

Sto se tice ovog aviona, mislim da tu Daesh samo lovi u mutnom odnosno prikuplja sebi nove sljedbenike
Sad Rusi sta god objave, njihovom uvrnutom logikom ispasce da prikrivaju nesto
Za njih (Daesh) ovo je win-win situacija
Poznavajuci njihove metode (snimanje svega i svacega iz vise uglova u HD rezoluciji, sa dronovima, efektima) prosto je nemoguce da se ne bi "pohvalili" necim ovako velikim

Kako god, najvise gubi Egipat, ni kriv ni duzan
Challenger__

#4392 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

A što se tiče ISIL-ovog "priznanja", stvar stoji ovako... U civilizaciji kojoj pripadamo, priznanje krivice nije dokaz krivice. Rusija se ponaša u skladu sa tim načelom kontinentalnog (rimskog) krivičnog prava i za sada ignoriše tu deklaraciju. Meni lično se ništa ne bi svidjelo da su isti dan, u maniru Amerikanaca (9/11) iznijeli "presudu" i razorili pola svijeta. Tada bi, zaista, bili isti i bili bi vrijedni prezira. Jer, pozicioniraju se kao američka antiteza (ne stajanje na pozicijama lažnih dokaza, fabrikata) i vrlo imponuje njihova uzdržanost.

Ipak, ne bih bio u koži stvarnih krivaca, ako ih ima.
jao_situacije

#4393 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by jao_situacije »

Opetja033 wrote:Ahaaaa
tako ga zovu ja samo čitam vijesti :mrgreen:
insomnia78

#4394 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by insomnia78 »

Opetja033 wrote:Ahaaaa
Djecija posla
Makar ima koka
Image
Sto b' reko Kemo: "da ti roknu samo dvije, sve bi ti se samo kazalo"
insomnia78

#4395 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by insomnia78 »

Challenger__ wrote:A što se tiče ISIL-ovog "priznanja", stvar stoji ovako... U civilizaciji kojoj pripadamo, priznanje krivice nije dokaz krivice. Rusija se ponaša u skladu sa tim načelom kontinentalnog (rimskog) krivičnog prava i za sada ignoriše tu deklaraciju. Meni lično se ništa ne bi svidjelo da su isti dan, u maniru Amerikanaca (9/11) iznijeli "presudu" i razorili pola svijeta. Tada bi, zaista, bili isti i bili bi vrijedni prezira. Jer, pozicioniraju se kao američka antiteza (ne stajanje na pozicijama lažnih dokaza, fabrikata) i vrlo imponuje njihova uzdržanost.

Ipak, ne bih bio u koži stvarnih krivaca, ako ih ima.
De ba, da Rusima odgovara krivnja Daesha imali bi je isti dan
Nego im je "svejedno" posto vec svakako imaju odrjesene ruke
Kako rimsko pravo i bakraci
Oni vec odavno znaju uzrok
Pa jbt, poslije pronalaska crnih kutija onog aviona u Alpama vec istu noc se znalo sta je u pitanju
Challenger__

#4396 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

Ne lupetaj života ti.
insomnia78

#4397 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by insomnia78 »

Challenger__ wrote:Ne lupetaj života ti.
Dobro
Jel mislis da Rusi vec ne znaju pravi uzrok?
Jel Rusi nemaju vec odrjesene ruke u vezi Daesha?
Znamo svi da nema sanse da su ovi stvarno srusili avion
Opetja033

#4398 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Opetja033 »

I meni sve vuce na to da su Isisovci ovo samo iskoristili. I iz razloga koje @insomnia spominje ali i iz razloga sto ne vidim zasto bi Rusi zataskavali: u pitanju je putnicki avion, leti iz Egipta. Znaci i da ga je Daesh srusio nema njihove odgovornosti, tj nisu se izofirali.

Jedina, jedina mogucnost je da cuvaju ledja Sisiju, tj da ga drze za muda zbog propusta Egipcana. Ali nategnuta teorija, priznajem. Ne bas vjerovatna.
Last edited by Opetja033 on 05/11/2015 23:17, edited 1 time in total.
insomnia78

#4399 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by insomnia78 »

Nego, sta se prica, ko raznese ekipu u Libanu?
insomnia78

#4400 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by insomnia78 »

Ma skupljaju poene
Mozes misliti kako to izgleda u glavama njihovih simpatizera i kol'ko ce ih sutra krenuti da se prikljuci borbi
A nemaju sta izgubiti, Rusi ih svakako bombarduju
Post Reply