opaljivalo je sivilo i u 70-im,80-im,90-im....pa svi vozili normalnozdruzdjo wrote:Ih ti ko da ne zivis u sarajevu, kad opali sivilo ujutro u 9.bitanga_sa_otesa wrote:svjetla po danu = glupost... ne palis ni u kuci svjetlo po danu...
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#4376 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
-
tempuser
#4377 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nije to ista stvar, svjetlo u kuci palis da bi vidio, svjetla u autu po danu da te drugi vide!bitanga_sa_otesa wrote:svjetla po danu = glupost... ne palis ni u kuci svjetlo po danu...
Bez obzira na to mislim da je puno opasnija stvar navike da obracas paznju samo na svjetla!
- Henry Chinaski
#4378 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
E baš si ga uporedio. Nek' si se ti nama javio da nam kažeš.bitanga_sa_otesa wrote:svjetla po danu = glupost... ne palis ni u kuci svjetlo po danu...
Od sutra gasim sve, građanska neposlušnost. Ko će protiv takvih argumenata...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4379 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
sve što zakon kaže ja radim... svjetla OK nije mi problem paliti...
iako sam svjestan da tu radi 95% glupana... ipak imam vjeru u onih 5% normalnih
iako sam svjestan da tu radi 95% glupana... ipak imam vjeru u onih 5% normalnih
- bitanga_sa_otesa
#4380 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
nek si se i ti javio da meni kazes...mozak ti je svakako ugasen ,pa ugasi i svjetlo i sve ce biti ok...Henry Chinaski wrote:
E baš si ga uporedio. Nek' si se ti nama javio da nam kažeš.
Od sutra gasim sve, građanska neposlušnost. Ko će protiv takvih argumenata...
- bitanga_sa_otesa
#4381 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ako me drugi ne vide,ne trebaju dobiti ljekarski ,ni upravljati motornim vozilom....tempuser wrote: Nije to ista stvar, svjetlo u kuci palis da bi vidio, svjetla u autu po danu da te drugi vide!
Bez obzira na to mislim da je puno opasnija stvar navike da obracas paznju samo na svjetla!
- amar1994
#4382 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
dajte, upravu je bitanga, pogotovo ljeti nema sanse da se vide kratka svjetla na suncu, a far gori li gori i kuha na 40 stepeni + halogena ga przi
, hajd shvatam kad je kisa, magla, al u mostaru ljeti na +40 da se pale je van pameti, i svi proizvodjaci glupi sa auto svjetlima i senzorom svjetlosti, a BiH inzinjeri pametniji od njih

Last edited by amar1994 on 14/04/2016 12:00, edited 1 time in total.
-
quarterback
#4383 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ja sam svjetla palio po danu i prije zakona kad krenem na kakav put
- Henry Chinaski
#4384 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ma kakvi inžinjeri. Pametnija su djeca za volanom, ocam'!amar1994 wrote:dajte, upravu je bitanga, pogotovo ljeti nema sanse da se vide kratka svjetla na suncu, a far gori li gori i kuha na 40 stepeni + halogena ga przi![]()
, hajd shvatam kad je kisa, magla, al u mostaru ljeti na +40 da se pale je van pameti, i svi proizvodjaci glupi sa auto svjetlim i senzorom svjetlosti, a BiH inzinjeri pametniji od njih
![]()
![]()
Imaju komšiju mehaničara i uz to naučili voziti auto ma su nuklearni fizičari. Allaaaaha mi...
- commendatore
#4385 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
vis a vis onog vozaca kamiona u osijeku - desava se, umor, ovo ono, sjebo se i on da valja, dok se i on dohavizo sta je mogo napravit..... halal mu 
-
citroen xm
#4386 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
kakavdanakneiskustvu wrote:http://net.hr/danas/hrvatska/divljaci-n ... nternetom/
Zbog ovoga ja usporim ili zakočim prije svake raskrsnice, pogotovo u gradu. Jebo ti što ja imam pravo prvenstva ako me budala spuca. Nemam ništa od toga ako mi na grobu piše: "Imao je pravo prvenstva".
-
tempuser
#4387 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Karikiras bezzeze, mislim da nema potrebe rasoravljati koji je auto uocljiviji na cesti!bitanga_sa_otesa wrote:ako me drugi ne vide,ne trebaju dobiti ljekarski ,ni upravljati motornim vozilom....tempuser wrote: Nije to ista stvar, svjetlo u kuci palis da bi vidio, svjetla u autu po danu da te drugi vide!
- bitanga_sa_otesa
#4388 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
kontriras i ti bezveze ,100 godina se vozilo bez toga ,sad odjednom kao obavezno,svi oslijepili....obnevidili,auto malesan pa se ne vidi...kome trebaju svjetla po danu nek jede mrkvu,mozda progleda....meni je uocljivo sve na cesti,kamioni ,auti,kamenje,vjeverice...tempuser wrote: Karikiras bezzeze, mislim da nema potrebe rasoravljati koji je auto uocljiviji na cesti!
- amar1994
#4389 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
aj umiremvjeverice
Last edited by amar1994 on 14/04/2016 13:45, edited 2 times in total.
-
tempuser
#4390 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Vozilo se bez serva, klime i ABS-a 100 god pa ne znaci da i dalje treba da se vozi. Nebitno, zakon je tu i sa sobom nosi naviku, to je poenta.bitanga_sa_otesa wrote:kontriras i ti bezveze ,100 godina se vozilo bez toga ,sad odjednom kao obavezno,svi oslijepili....obnevidili,auto malesan pa se ne vidi...kome trebaju svjetla po danu nek jede mrkvu,mozda progleda....meni je uocljivo sve na cesti,kamioni ,auti,kamenje,vjeverice...tempuser wrote: Karikiras bezzeze, mislim da nema potrebe rasoravljati koji je auto uocljiviji na cesti!
- klaki
#4391 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jebala im dnevna svjetla mater. Fakat stvara losu naviku i desilo mi se par puta da frajera uopste na primjetim zbog toga jer nije upalio svjetla. Sad vise ne znam je li ovaj zakon dobar ili los. Npr da nema toga zakona, ali recimo da se spusti neka magla blaza i nadvije sivilo nad gradom, ja bi upalio svjetla jer vozim sivo auto i znam da me je teze primjetiti u nekim situacijama, ali znam da dosta bolida ne bi da nema zakona.
- amar1994
#4392 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
kad smo vec kod svjetala, kakv debil moras biti pa ne upaliti ih tunelu na autoputu, uopste ga nisam vidio, a isao je barem 160+

- amar1994
-
L u c i f e r
#4394 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
istocitroen xm wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:http://net.hr/danas/hrvatska/divljaci-n ... nternetom/
Zbog ovoga ja usporim ili zakočim prije svake raskrsnice, pogotovo u gradu. Jebo ti što ja imam pravo prvenstva ako me budala spuca. Nemam ništa od toga ako mi na grobu piše: "Imao je pravo prvenstva".
- KB9
#4395 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
svjetla u po bijela dana su cista glupost
-
citroen xm
#4396 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kada je vidljivost dobra, pogotovo ljeti, svjetla ne znače ništa. Ali zatu u uslovima smanjene vidljivosti u jesen ili zimu bi trebala uvijek biti upaljena jer puno znače. Ja ih uvijek palim.
- supercali
#4397 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
a sto onda svi furaju ove daylights "farove"bitanga_sa_otesa wrote:opaljivalo je sivilo i u 70-im,80-im,90-im....pa svi vozili normalnozdruzdjo wrote:Ih ti ko da ne zivis u sarajevu, kad opali sivilo ujutro u 9.bitanga_sa_otesa wrote:svjetla po danu = glupost... ne palis ni u kuci svjetlo po danu...nego nekom palo na pamet da poveca prodaju alternatora,sijalica,akumulatora...goriva...da malo poveca zagadjenje...itd...
- supercali
#4398 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
vozilo se ranije i bez abs-a pa je sada obavezan pa se nekad vozilo i bez zatvorene karoserije pa se vise ne vozibitanga_sa_otesa wrote:kontriras i ti bezveze ,100 godina se vozilo bez toga ,sad odjednom kao obavezno,svi oslijepili....obnevidili,auto malesan pa se ne vidi...kome trebaju svjetla po danu nek jede mrkvu,mozda progleda....meni je uocljivo sve na cesti,kamioni ,auti,kamenje,vjeverice...tempuser wrote: Karikiras bezzeze, mislim da nema potrebe rasoravljati koji je auto uocljiviji na cesti!
bezveze ti prica
jbt kod tebe isto kao da smo dosegli krajnju tacku sto se tice auta i ne treba nista vise unaprijediti
a vidim i padas na mit o mrkvi
- supercali
#4399 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
pa i ljeti kad je sunce i kad przi pa kad dolazi do miraza svijetla itekako pomazucitroen xm wrote:Kada je vidljivost dobra, pogotovo ljeti, svjetla ne znače ništa. Ali zatu u uslovima smanjene vidljivosti u jesen ili zimu bi trebala uvijek biti upaljena jer puno znače. Ja ih uvijek palim.
- kloniran
#4400 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Svijetla
Automobili se mnogo prije uoce nego bez svjetala, bez obzira na vremenske uslove.
Automobili se mnogo prije uoce nego bez svjetala, bez obzira na vremenske uslove.