A ti si očito umislio da si na gimnazijskoj debati pa "pucaš" te argumente po svaku cijenu, nije bitno imaju li realnu osnovu. Ja bih te pitao da kupiš neko skupo pojačalo ili bilo šta pa kad te krene zajebavati a ti nemaš ni garancije ni bilo šta. Zoveš njega on ti jednostavno kaže to je bilo polovno i dešava se. Ja na piku ne prodajem nešto puno, uglavnom kupujem i super je, fakat se može naći dobrih stvari povoljno. Možda bih više prodavao ali ne gumo onih šanerčića što idu redom i pitaju "pašel šta s profila"seoBIH wrote:Svaka roba ima svoga kupca. Tebi je očito krivo/žao što se ta roba ne nalazi na tvome profilu.
Prevaranti na PIK-u
-
LINQ
#4376 Re: Prevaranti na PIK-u
-
Naslovnica
#4377 Re: Prevaranti na PIK-u
Ne znam koji ti imaš problem s nekim ko je sposoban da kupi nešto, preporoda i zaradi?!LINQ wrote:Pa koristite brate brzu poštu, pa zar vam nije isto dati 13 KM uz mogućnost pregleda ili 8 do 10 KM u običnoj pošti pa kad dođeš kući ono kaladont umjesto mobitelaSehro wrote:Upravo sam preko pošte dobio telefon kupljen na PIK-u. Lik je tvrdio da je telefon otkljucan na sve mreze, međutim telefon je zakljucan i ne moze se odkodirati? Platio sam u posti mogu li kako stopirati da ne dobije novac???Nemojte ići od sebe ako ste vi pošteni da su i ostali. Svega na svijetu ima.
Evo ti konkretan primjer i definitivno najopasniji prevaranat na PIK-u jer je izuzetno "riječit", stručan (poznaje Hi-Fi vrlo dobro) i jako je oprezan na detaljima, na jednom profilu kupuje pokvarena pojačala i onda to očisti, sredi, namota i onda napiše oglase pune stručnih izraza i meni najsmješnije, navede cijenu koliko je bio nov - a on kupio polovnoSlao sam piku upozorenje, slao im slike pojačala koje je kupovao za 40 KM a prodavao za 300 KM, njihov odgovor je bio da ne mogu spriječiti da neko preprodaje. Nije problem što on preproda, problem je što on ima pojačala i preko 2000 KM i neko se treba "zavaliti" jer je njima bilo mrsko da ga odstrane s pika. Ali šta ćeš, kakva zemlja, takav i PIK
![]()
Evo djeco, učite kako se piše detaljan opis artikla
http://www.pik.ba/artikal/13776664/hi-f ... e-prodaja/
Da se iole razumiješ u HI-FI, onda bi znao da pojačala od 2k KM nisu rijetkost, dapače, to ej neka srednja žalost u svijetu stvarnih entuzijasta i zaljubljenika. Ljudi koji daju tolike pare za pojačalo (ili bilo koji dio HIFI opreme) znaju šta kupuju, a ti se bezveze ofiraš.
Ja lika znam poznajem lično, čovjek živi od prodaje i kupovine, pogledaj samo koliko je čega i šta prodao i dojmove.
Niđe veze što nedužnog lika ovdje prozivaš.
-
LINQ
#4378 Re: Prevaranti na PIK-u
Nemam ja problem, žao mi ljudi koje levati na ovakav način a predstavlja se da prodaje high-end opremu. Dojmovi nisu mjerilo, jer mu ih uglavnom 2 kategorije ljudi, prvo su njegovi jarani, što je očito, a drugo su likovi koji kupuju nešto prvi put i svako ostavlja komentar kako je dobio puno informacija, logično, jer kad ovoliko laže na opisu artikla mogu misliti kakav je uživo. Proda priču i laganini 300 KM za namotano pojačalo. Uostalom, ne znam šta se zamaram s tobom koji si došao da braniš havera, kako je fin i pošten, jašta je...Naslovnica wrote:Ne znam koji ti imaš problem s nekim ko je sposoban da kupi nešto, preporoda i zaradi?!LINQ wrote:......
Da se iole razumiješ u HI-FI, onda bi znao da pojačala od 2k KM nisu rijetkost, dapače, to ej neka srednja žalost u svijetu stvarnih entuzijasta i zaljubljenika. Ljudi koji daju tolike pare za pojačalo (ili bilo koji dio HIFI opreme) znaju šta kupuju, a ti se bezveze ofiraš.
Ja lika znam poznajem lično, čovjek živi od prodaje i kupovine, pogledaj samo koliko je čega i šta prodao i dojmove.
Niđe veze što nedužnog lika ovdje prozivaš.
EDIT: evo ti jedno "high-end" kako ono kaže zvukom superiorno i lično selektirano
swan prodao TEAC A-X75 DC pokvareno....naravno tvoj haver je bio pošten pa sakrio....

ali evo vidimo ga ovdje u "swanovim" dojmovima gdje nije mogao sakriti....

i par dana kasnije nakon namotavanja ono postaje, kako ono kaže "zvukom superiorna" high-end mašina uz naravno navod cijene koliko je koštalo novo....a evo vidjeli smo kako ga je novo kupio

Last edited by LINQ on 08/09/2014 00:12, edited 1 time in total.
-
preludezalude
#4379 Re: Prevaranti na PIK-u
Taj tip je kupi prodaj majstor. Ne vidim kako je on prevarant. Tip je radnik i on popravlja stvari i to naplacuje roz prodaju te stvari. Po tebi, on bi trebao popraviti pojacalo i onda ga prodati za istu cijenu po kojoj je kupio.LINQ wrote:Pa koristite brate brzu poštu, pa zar vam nije isto dati 13 KM uz mogućnost pregleda ili 8 do 10 KM u običnoj pošti pa kad dođeš kući ono kaladont umjesto mobitelaSehro wrote:Upravo sam preko pošte dobio telefon kupljen na PIK-u. Lik je tvrdio da je telefon otkljucan na sve mreze, međutim telefon je zakljucan i ne moze se odkodirati? Platio sam u posti mogu li kako stopirati da ne dobije novac???Nemojte ići od sebe ako ste vi pošteni da su i ostali. Svega na svijetu ima.
Evo ti konkretan primjer i definitivno najopasniji prevaranat na PIK-u jer je izuzetno "riječit", stručan (poznaje Hi-Fi vrlo dobro) i jako je oprezan na detaljima, na jednom profilu kupuje pokvarena pojačala i onda to očisti, sredi, namota i onda napiše oglase pune stručnih izraza i meni najsmješnije, navede cijenu koliko je bio nov - a on kupio polovnoSlao sam piku upozorenje, slao im slike pojačala koje je kupovao za 40 KM a prodavao za 300 KM, njihov odgovor je bio da ne mogu spriječiti da neko preprodaje. Nije problem što on preproda, problem je što on ima pojačala i preko 2000 KM i neko se treba "zavaliti" jer je njima bilo mrsko da ga odstrane s pika. Ali šta ćeš, kakva zemlja, takav i PIK
![]()
Po tebi je svaki onaj koji kupi razbijeno auto i popravi ga da bi ga prodao i zaradio, obicni prevarant???
-
bierkof
#4380 Re: Prevaranti na PIK-u
Sta ti znaci "namotano pojacalo" molim te? Prvi put cujem taj izraz.LINQ wrote:Nemam ja problem, žao mi ljudi koje levati na ovakav način a predstavlja se da prodaje high-end opremu. Dojmovi nisu mjerilo, jer mu ih uglavnom 2 kategorije ljudi, prvo su njegovi jarani, što je očito, a drugo su likovi koji kupuju nešto prvi put i svako ostavlja komentar kako je dobio puno informacija, logično, jer kad ovoliko laže na opisu artikla mogu misliti kakav je uživo. Proda priču i laganini 300 KM za namotano pojačalo. Uostalom, ne znam šta se zamaram s tobom koji si došao da braniš havera, kako je fin i pošten, jašta je...
Pogledao sam artikle koje covjek prodaje, i cini mi se da ima posten biznis. Niti ga znam, niti sam kupovao od njega, ali sve sto prodaje je fino postavio.
Osim toga, u svijetu je standardna praksa da se neka stara oprema koja vrijedi reciklira i ponovo koristi ili proda.
Ako je covjek neki dio zamjenio sigurno nije nesto "namotao", ne znam kako ti zamisljas pojacala ali tu se nista ne mota.
Ja bi prije kupio kvalitetno servisirano pojacalo, nego neko 'originalno' iz 1988-e ciji su kondenzatori davno izlapili i zahrdjali.
-
LINQ
#4381 Re: Prevaranti na PIK-u
A je li ti vidiš po kojim cijenama on zavrće ove ljude ili samo onako bezveze lupaš na slijepo da meni kontriraš. Tebi normalno popraviti pojačalo pa navesti u oglasu kako si ga novog kupio i staviti cijenu skoro novog? Očito imamo različite definicije poštenja.preludezalude wrote:Taj tip je kupi prodaj majstor. Ne vidim kako je on prevarant. Tip je radnik i on popravlja stvari i to naplacuje roz prodaju te stvari. Po tebi, on bi trebao popraviti pojacalo i onda ga prodati za istu cijenu po kojoj je kupio.LINQ wrote:Pa koristite brate brzu poštu, pa zar vam nije isto dati 13 KM uz mogućnost pregleda ili 8 do 10 KM u običnoj pošti pa kad dođeš kući ono kaladont umjesto mobitelaSehro wrote:Upravo sam preko pošte dobio telefon kupljen na PIK-u. Lik je tvrdio da je telefon otkljucan na sve mreze, međutim telefon je zakljucan i ne moze se odkodirati? Platio sam u posti mogu li kako stopirati da ne dobije novac???Nemojte ići od sebe ako ste vi pošteni da su i ostali. Svega na svijetu ima.
![]()
Po tebi je svaki onaj koji kupi razbijeno auto i popravi ga da bi ga prodao i zaradio, obicni prevarant???
-
Naslovnica
#4382 Re: Prevaranti na PIK-u
Neću reći da si smiješan, ali si pomiješao kruške i jabuke. Ako neko uzme staro ohrndamo auto, propalog oldtajmera koji je u svoje vrijeme bio zvijer, restaurira ga, dovede u top stanje, i proda po većoj cijeni od one za koju ga je kupio, ti to zoveš laž i prevara? Ja kupim trulog Fiću za 200km, dovedem ga u top stanje, šta misliš, da ću ga pokloniti?! Bezveze ti je priča skroz.
Lik prodaje puno robe koja je zapakovana, sa uputstvima, nije sve restauracija.
Na stranu sto neka stara HIFI oprema zaista vrijedi gutu para, koliko god da je stara. Bar se cijene daju provjeriti.
To za koliko on kupi nešto pa preproda, to nije tvoje pa da ti određuješ njemu cijenu, tj profit. Ako će nešto pokloniti ili zacijeniti 10x više od realne cijene, to je njegova stvar. Ako neko daje 2k KM za HIFI uređaj taj sigurno zna zašto daje pare.
Fakat liku nije mjesto na ovoj temi.
Na stranu sto neka stara HIFI oprema zaista vrijedi gutu para, koliko god da je stara. Bar se cijene daju provjeriti.
To za koliko on kupi nešto pa preproda, to nije tvoje pa da ti određuješ njemu cijenu, tj profit. Ako će nešto pokloniti ili zacijeniti 10x više od realne cijene, to je njegova stvar. Ako neko daje 2k KM za HIFI uređaj taj sigurno zna zašto daje pare.
-
LINQ
#4383 Re: Prevaranti na PIK-u
Kad kažeš da si kupio novo i navodiš cijenu novog, normalno da je laž i prevara, šta je vama ljudi?Naslovnica wrote:Neću reći da si smiješan, ali si pomiješao kruške i jabuke. Ako neko uzme staro ohrndamo auto, propalog oldtajmera koji je u svoje vrijeme bio zvijer, restaurira ga, dovede u top stanje, i proda po većoj cijeni od one za koju ga je kupio, ti to zoveš laž i prevara? Ja kupim trulog Fiću za 200km, dovedem ga u top stanje, šta misliš, da ću ga pokloniti?! Bezveze ti je priča skroz.
-
Lopov-eliminator
#4384 Re: Prevaranti na PIK-u
To što neko kaže za svoj artikal kupio ga novog, koristila časna sestra i sl. ne znači ništa, to su šuplje priče koje prodavači koriste da bi te privoljeli za kupovinu i realno nemaju neke veze sa stanjem artikla. Ako ga je kupio novog ne znači da je i dalje nov, artikal je polovan, to je koliko vidim i naveo. Što se tiče cijene, ne tjera te niko da kupiš, ako mu naleti neko ko hoće da plati postavljenu cijenu, zašto ne bi prodao?LINQ wrote:Kad kažeš da si kupio novo i navodiš cijenu novog, normalno da je laž i prevara, šta je vama ljudi?Naslovnica wrote:Neću reći da si smiješan, ali si pomiješao kruške i jabuke. Ako neko uzme staro ohrndamo auto, propalog oldtajmera koji je u svoje vrijeme bio zvijer, restaurira ga, dovede u top stanje, i proda po većoj cijeni od one za koju ga je kupio, ti to zoveš laž i prevara? Ja kupim trulog Fiću za 200km, dovedem ga u top stanje, šta misliš, da ću ga pokloniti?! Bezveze ti je priča skroz.
Fakat liku nije mjesto na ovoj temi.I šta sve poredite s autima, kakva vam je to priča, ko bi to dao 15 hiljada za restauriranog fiću
a on sve prodaje po skoro novonabavnim cijenama na priču koliko je bilo novo i ovaj prevarantski pristup "mrtvog profesionalca". Ali predpostavljam da će se sada javiti još milion likova koji će ga braniti ali ga naravno "ne poznaju i nisu kupovali".
Ti si makar priznao da si mu haver. Meni ni u džep, ni iz džepa, zato se neću više ni zamarati ali ovako raditi je sve samo nije ni normalno ni pošteno.
da se lakše vidi, evo prvog oglasa od 50 KM http://www.pik.ba/artikal/617515/audio- ... -a-x75-dc/
evo ovog drugog od 300 KM http://www.pik.ba/artikal/789480/teac-a-x75-dc/
Ako nije lagao o stanju artikla, ne vidim u čemu je problem.
P.S. Ovo liči na onu situaciju kad je @djeco ručak je gotov pokušavao ubijediti sve da je onaj neki prevarant zato što je stavio previsoku cijenu.
-
LINQ
#4385 Re: Prevaranti na PIK-u
PA HOĆE DA PLATI ZATO ŠTO NA OVAJ NAČIN MISLI DA KUPUJE OD PRVOG VLASNIKA, A NE POPRAVLJANO.Lopov-eliminator wrote:To što neko kaže za svoj artikal kupio ga novog, koristila časna sestra i sl. ne znači ništa, to su šuplje priče koje prodavači koriste da bi te privoljeli za kupovinu i realno nemaju neke veze sa stanjem artikla. Ako ga je kupio novog ne znači da je i dalje nov, artikal je polovan, to je koliko vidim i naveo. Što se tiče cijene, ne tjera te niko da kupiš, ako mu naleti neko ko hoće da plati postavljenu cijenu, zašto ne bi prodao?LINQ wrote:Kad kažeš da si kupio novo i navodiš cijenu novog, normalno da je laž i prevara, šta je vama ljudi?Naslovnica wrote:Neću reći da si smiješan, ali si pomiješao kruške i jabuke. Ako neko uzme staro ohrndamo auto, propalog oldtajmera koji je u svoje vrijeme bio zvijer, restaurira ga, dovede u top stanje, i proda po većoj cijeni od one za koju ga je kupio, ti to zoveš laž i prevara? Ja kupim trulog Fiću za 200km, dovedem ga u top stanje, šta misliš, da ću ga pokloniti?! Bezveze ti je priča skroz.
Fakat liku nije mjesto na ovoj temi.I šta sve poredite s autima, kakva vam je to priča, ko bi to dao 15 hiljada za restauriranog fiću
a on sve prodaje po skoro novonabavnim cijenama na priču koliko je bilo novo i ovaj prevarantski pristup "mrtvog profesionalca". Ali predpostavljam da će se sada javiti još milion likova koji će ga braniti ali ga naravno "ne poznaju i nisu kupovali".
Ti si makar priznao da si mu haver. Meni ni u džep, ni iz džepa, zato se neću više ni zamarati ali ovako raditi je sve samo nije ni normalno ni pošteno.
da se lakše vidi, evo prvog oglasa od 50 KM http://www.pik.ba/artikal/617515/audio- ... -a-x75-dc/
evo ovog drugog od 300 KM http://www.pik.ba/artikal/789480/teac-a-x75-dc/
Ako nije lagao o stanju artikla, ne vidim u čemu je problem.
P.S. Ovo liči na onu situaciju kad je @djeco ručak je gotov pokušavao ubijediti sve da je onaj neki prevarant zato što je stavio previsoku cijenu.
EDIT: Over & out, kao što rekoh sad će se početi javljati oni koji ga "ne poznaju" da kažu kako ovdje nema ništa neregularno. Hajdemo plastično, zadnji put....nov fićo bio 20 hiljada, ti uzeo fiću s otpada, restaurirao i stavio na PIK i LAŽEŠ ljudima na oglasu da si prvi vlasnik fiće i da je on takav, bio u garaži to mu je fabričko stanje cijena 17 hiljada jer to nema više nigdje tako kupiti (odprilike takve su cijene kod ovog "profesionalca" o kojem pričamo, skoro pa cijena novog). Dolazi bogati dijasporac koji želi dobrog fiću i tebi ko iz topa daje 17 hiljada sretan što je našao fiću u originalnom stanju a ne zna da je kupio trulju koju mu je Hamo iz Pazarića mogao odraditi za 4500.
Čovjek LAŽE ljudima da prodaje nešto što ne prodaje, vi ga pravdate. Bože sačuvaj s kim živim.
I vi ste kao "pošteni" koji su otvorili temu da hvatate prevarante? A vi bolji?
Last edited by LINQ on 08/09/2014 01:33, edited 1 time in total.
-
optimus168
#4386 Re: Prevaranti na PIK-u
Nije da branim frajera, al' gdje piše da se kupuje od prvog vlasnika?LINQ wrote:PA HOĆE DA PLATI ZATO ŠTO NA OVAJ NAČIN MISLI DA KUPUJE OD PRVOG VLASNIKA, A NE POPRAVLJANO.
- seoBIH
#4387 Re: Prevaranti na PIK-u
Ja mislim da ti imaš nešto lično protiv ovog prodavača. Moram da primjetim da slike imaš ČAK OD STAROG DIZAJNA, što znači da si se pripremao za ovu temu.
Niti jedan artgument nisi naveo koji bi smjestio ovog prodavača na ovu listu.
Niti jedan artgument nisi naveo koji bi smjestio ovog prodavača na ovu listu.
- Cholina_Lokica
#4388 Re: Prevaranti na PIK-u
Znaci, ne razumijes tematiku, i da neko zaista voli odredjenu robu, nije mu problem cijena, kupuje to, i odmah je glupost, prevara itd. 
-
Lopov-eliminator
#4389 Re: Prevaranti na PIK-u
Prvo, ugasi Caps Lock. Drugo, šta bi to sad trebalo značiti ako kupuje od prvog vlasnika? To sam artikal ne čini ništa boljim. Artikal može bit i prvog vlasnika i da je popravljan (od strane prvog vlasnika), tako da to jedno drugo ne isključuje.LINQ wrote: PA HOĆE DA PLATI ZATO ŠTO NA OVAJ NAČIN MISLI DA KUPUJE OD PRVOG VLASNIKA, A NE POPRAVLJANO.
Ovo je isto kao da za nekog kažeš da te je prevario za auto jer ti je rekao da ga je vozila časna sestra.
-
LINQ
#4390 Re: Prevaranti na PIK-u
Na svakom oglasu piše koliko je platio novo. A vidio si kako novo kupuje. Ali očito je da sam "dirnuo" u sarajliju koji ima havere i na piku i na klixu. Čovjek levati ljude, oni "ne vide nikakvu neregularnost".optimus168 wrote:Nije da branim frajera, al' gdje piše da se kupuje od prvog vlasnika?LINQ wrote:PA HOĆE DA PLATI ZATO ŠTO NA OVAJ NAČIN MISLI DA KUPUJE OD PRVOG VLASNIKA, A NE POPRAVLJANO.
@seo ili kako već, slike su one koje sam slao administraciji pika zato je stari dizajn. A ja da imam nešto protiv njega ili da me ne daj Bože prevario, vjeruj mi, sjetio bi me se na svaku promjenu vremena.
- burekodsira
#4391 Re: Prevaranti na PIK-u
mozda je dijasporac pa ne zna da napise "novo kosta xyz" nego pise novo platio xyz
-
Lopov-eliminator
#4392 Re: Prevaranti na PIK-u
Zašto se svi odmah ovako navade ko god kaže nešto suprotno, da je odmah nečiji haver? Ovo je već viđeno ptice znaju koliko puta na ovoj temi.
Da se mi vratimo na ovog lika. Evo gledam mu oglase, otvorih jedno 10 i ne vidjeh ni na jednom da je stavio da je on prvi vlasnik ili da je naveo koliko je on to platio novo. Također, ni na jednom od ovih tvojih screenshotova se ne vidi šta piše pod detaljno.
Koliko vidim, jedino što stavlja, i to ne na svim, su linkovi sa cijenama na eBayu, linkovi sa specifikacijama i sl.
Ovdje nema materijala da se neko uopšte optuži za prevaru.
Da se mi vratimo na ovog lika. Evo gledam mu oglase, otvorih jedno 10 i ne vidjeh ni na jednom da je stavio da je on prvi vlasnik ili da je naveo koliko je on to platio novo. Također, ni na jednom od ovih tvojih screenshotova se ne vidi šta piše pod detaljno.
Koliko vidim, jedino što stavlja, i to ne na svim, su linkovi sa cijenama na eBayu, linkovi sa specifikacijama i sl.
Ovdje nema materijala da se neko uopšte optuži za prevaru.
-
azdralovic
#4393 Re: Prevaranti na PIK-u
pa taj ko' prima cesto primaandreadeaa wrote:Imam pitanje u vezi slanja telefona putem euroekspresa. Citam njihovu stranicu i naisla sam na dio da ukoliko posiljaoc nema neki ugovor sa euroekspresom ,tada on placa troskove slanja. O kakvom se ugovoru radi ako neko zna? kupac i ja smo se dogoovrili da on snosi troskove usluge.
ja sam jednom slao tako samo predao paket, covjek tamo platio postarinu cini mi se 7 maraka umjesto da sam ja 15 i dosle mi pare sutradan
-
Kataklinger
#4394 Re: Prevaranti na PIK-u
Evo sa jednog njegovog oglasa:
"PRODAJEM:
Uređaje koji su nepopravljani i u originalnom stanju, (naravno, ukoliko to drukčije i izričito nije navedeno)"
Da se pozovem na ono iznad pomenuto pojačalo, koje je kupio pokvareno za 50 a prodao za 300. Zašto na tom oglasu nije IZRIČITO naveo da je popravljeno i da nije u originalnom stanju?
Dalje:
"NE PRODAJEM:
Uređaje s NEREALNO niskim ili visokim tržišnim cijenama jer u pravilu iza toga stoji sumnjiv kvalitet ili prevara, uz naivno "privlačenje" kupaca jeftinim marketinškim trikovima"
I sam je kupio uređaj po NEREALNO niskoj cijeni, u pravilu bi iza toga trebala da stoji prevara ili sumnjiv kvalitet, a prodao ga po NEREALNO visokoj cijeni, jer nešto polovno + naknadno restaurirano ne može ni blizu biti cijeni novog.
Iz ovog slijedi da je on "čarobnjak" koji nešto što je u pravilu prevara i sumnjiv kvalitet pretvara u istinu i hi-end kvalitet.
"PRODAJEM:
Uređaje koji su nepopravljani i u originalnom stanju, (naravno, ukoliko to drukčije i izričito nije navedeno)"
Da se pozovem na ono iznad pomenuto pojačalo, koje je kupio pokvareno za 50 a prodao za 300. Zašto na tom oglasu nije IZRIČITO naveo da je popravljeno i da nije u originalnom stanju?
Dalje:
"NE PRODAJEM:
Uređaje s NEREALNO niskim ili visokim tržišnim cijenama jer u pravilu iza toga stoji sumnjiv kvalitet ili prevara, uz naivno "privlačenje" kupaca jeftinim marketinškim trikovima"
I sam je kupio uređaj po NEREALNO niskoj cijeni, u pravilu bi iza toga trebala da stoji prevara ili sumnjiv kvalitet, a prodao ga po NEREALNO visokoj cijeni, jer nešto polovno + naknadno restaurirano ne može ni blizu biti cijeni novog.
Iz ovog slijedi da je on "čarobnjak" koji nešto što je u pravilu prevara i sumnjiv kvalitet pretvara u istinu i hi-end kvalitet.
-
jhmee9
#4395 Re: Prevaranti na PIK-u
Hahahahahahaha......slovima....a evo i animacijom!
Iako objektivno, nema potrebe da obrazlažem sve ovo napisano o mom profilu (tj. meni) na PIK-u, reći ću ono što i jeste jer svakom normalnom, čak i prosječno inteligentnom, sasvim je jasna namjera, ovog "taze" registriranog "stručnjaka" LINQ-a, koji razglaba o materiji o kojoj nema pojma i uporno se "hvata" ovog pojačala TEAC A-X75 DC, koje niti je "Hi-End", niti je "vrhunsko", koje je prodato s ORIGINALNIM, izlaznim tranzistorima (to iskusni elektroničari vrlo lako prepoznaju, pa ako treba, može se napraviti i usputna ekspertiza silikonske paste!
)...niti je bilo šta u opisu to što "stručnjak" LINQ tvrdi! Evo i link, "obavezno pročitati pod detaljno"
s tim da se obrati pažnja na datum od prije skoro četiri godine! Ko razumije...razumije, ko ne razumije nek' uči pojmove iz elektronike!
http://www.pik.ba/artikal/789480/teac-a-x75-dc/
Zahvaljujem svima (da vas ne nabrajam) opremljenim zdravim razumom i razvijenom logikom, što niste "popušili" priču
ovog levatića i humanitarca, koji je 100% neka anemična konkurencija, s dobro poodmaklim čirem na želucu!
Hvala mu na reklami jer svaka reklama je dobra, pa i ona koja dolazi od ovakvih! I pored tolikih "silnih prevara" imao sam neviđen broj posjeta i upita a time, nadam se i novom broju "prevarenih"!
Moj profil na PIK-u se zna, vidljiv je svakome, "završeni" tj. PRODATI artikli OBAVEZNO vidljivi, za razliku od artikala većine korisnika PIK-a, pa red bi bio da vidimo i profil ovog šupljikatora LINQ-a, čime on to "trguje" i da vidimo njegove "fake" dojmove!
Pozdrav svim audiofilima dobre volje i svima onima koje sam "prevario i zavio u crno"...
Iako objektivno, nema potrebe da obrazlažem sve ovo napisano o mom profilu (tj. meni) na PIK-u, reći ću ono što i jeste jer svakom normalnom, čak i prosječno inteligentnom, sasvim je jasna namjera, ovog "taze" registriranog "stručnjaka" LINQ-a, koji razglaba o materiji o kojoj nema pojma i uporno se "hvata" ovog pojačala TEAC A-X75 DC, koje niti je "Hi-End", niti je "vrhunsko", koje je prodato s ORIGINALNIM, izlaznim tranzistorima (to iskusni elektroničari vrlo lako prepoznaju, pa ako treba, može se napraviti i usputna ekspertiza silikonske paste!
http://www.pik.ba/artikal/789480/teac-a-x75-dc/
Zahvaljujem svima (da vas ne nabrajam) opremljenim zdravim razumom i razvijenom logikom, što niste "popušili" priču
ovog levatića i humanitarca, koji je 100% neka anemična konkurencija, s dobro poodmaklim čirem na želucu!
Hvala mu na reklami jer svaka reklama je dobra, pa i ona koja dolazi od ovakvih! I pored tolikih "silnih prevara" imao sam neviđen broj posjeta i upita a time, nadam se i novom broju "prevarenih"!
Moj profil na PIK-u se zna, vidljiv je svakome, "završeni" tj. PRODATI artikli OBAVEZNO vidljivi, za razliku od artikala većine korisnika PIK-a, pa red bi bio da vidimo i profil ovog šupljikatora LINQ-a, čime on to "trguje" i da vidimo njegove "fake" dojmove!
Pozdrav svim audiofilima dobre volje i svima onima koje sam "prevario i zavio u crno"...
Last edited by jhmee9 on 09/09/2014 00:02, edited 2 times in total.
- BHfanatik
#4396 Re: Prevaranti na PIK-u
Kupio sam jedan auto dio prije par dana. I danas me lik zove kaze da mu stavim da kupujem proizvod kao da bi on zakljucio prodaju. E sad da li on meni moze sta naskoditi tu? Zasto samo ne ukloni sa profila ono sto je prodato? Jer sad ako ja stavim da kupujem nesto sto je vec kupljeno ispada da dvaput trebam dati kes?
- seoBIH
#4397 Re: Prevaranti na PIK-u
Jeste li razmjenili dojmove za artikal? Ako niste to hoce. Hoce da ga ocijenis, da mu ostavis pozitivnu ocjenu, a PRETPOSTAVLJAM i on tebi isto tako ako je SVE BILO UREDNO.BHfanatik wrote:Kupio sam jedan auto dio prije par dana. I danas me lik zove kaze da mu stavim da kupujem proizvod kao da bi on zakljucio prodaju. E sad da li on meni moze sta naskoditi tu? Zasto samo ne ukloni sa profila ono sto je prodato? Jer sad ako ja stavim da kupujem nesto sto je vec kupljeno ispada da dvaput trebam dati kes?
Dojmovi su JAKO BITNI i oni su ti kao npr PREPORUKA da kupis od njega. Sto vise dojmova(preporuka) to bolji prodavac.
-
Vise_gemova
#4398 Re: Prevaranti na PIK-u
jhmee9 wrote:Hahahahahahaha......slovima....a evo i animacijom!![]()
Iako objektivno, nema potrebe da obrazlažem sve ovo napisano o mom profilu (tj. meni) na PIK-u, reći ću ono što i jeste jer svakom normalnom, čak i prosječno inteligentnom, sasvim je jasna namjera, ovog "taze" registriranog "stručnjaka" LINQ-a, koji razglaba o materiji o kojoj nema pojma i uporno se "hvata" ovog pojačala TEAC A-X75 DC, koje niti je "Hi-End", niti je "vrhunsko", koje je prodato s ORIGINALNIM, izlaznim tranzistorima (to iskusni elektroničari vrlo lako prepoznaju, pa ako treba, može se napraviti i usputna ekspertiza silikonske paste!)...niti je bilo šta u opisu to što "stručnjak" LINQ tvrdi! Evo i link, "obavezno pročitati pod detaljno"
s tim da se obrati pažnja na datum od prije skoro četiri godine! Ko razumije...razumije, ko ne razumije nek' uči pojmove iz elektronike!
www.pik ba/artikal/789480/teac-a-x75-dc/
Edit: Nešto ne "fercera" direktan link na PIK, uglavnom može se pogledati u završenim artiklima na devetoj stranici!
Ja sam neutralan, ne zanima me niti jedan niti drugi.
Ti kazes ovo: "PRODAJEM:
Da li je ovaj uredjaj bio pokvaren (TEAC A-X75 DC)? Iz oglasa predhodnog prodavaca se vidi da jeste. Nadalje, to govori da si ti popravio uredjaj, a to nisi izricito naveo. Molim te ako nije belaj da nam pojasnis gdje je ovde greska.. Hvala
-
jhmee9
#4399 Re: Prevaranti na PIK-u
Pokvaren uređaj je širok pojam i može obuhvatati banalne, gotovo mizerne nedostatke u odnosu na teške kvarove,Vise_gemova wrote: Ja sam neutralan, ne zanima me niti jedan niti drugi.
Ti kazes ovo: "PRODAJEM:
Da li je ovaj uredjaj bio pokvaren (TEAC A-X75 DC)? Iz oglasa predhodnog prodavaca se vidi da jeste. Nadalje, to govori da si ti popravio uredjaj, a to nisi izricito naveo. Molim te ako nije belaj da nam pojasnis gdje je ovde greska.. Hvala
koji nepovratno mijenjaju stanje, izgled i performanse uređaja! Ljudi često prodaju a ne znaju ni šta prodaju, niti u kakvom je stanju to što prodaju! Dijagnostika se donosi samo njima poznatom metodom, koja nema veze s nečim stručnim! Da bi ti ovo bilo jasnije, povuci paralelu s nekom drugom oblašću koja ti je poznatija...
Greška je u tome da i ti, kao ogromna većina ne čitate "detaljno"i usljed nepoznavanja osnovnih pojmova iz elektronike pogrešno interpretirate sam oglas!
Pročitaj, kao što sam rekao...u "završenim artiklima" na devetoj strani, "detaljni opis" navedenog pojačala,
pa mi navedi šta nisam izričito naveo ili šta je "skriveno" ili eventualno izostavljeno u oglasu?
-
Lopov-eliminator
#4400 Re: Prevaranti na PIK-u
Prethodni prodavač rekao je nekom na javnom pitanju šta je kvar, kaže "Otisli su mu tranzistori na izlazima pa se cuje brujanje kad pojacas."
Gdje je to navedeno u tvom oglasu, jel to ide pod ovo "urađen refresh elektrolita"?
Slobodno objasni to šire jer sigurno ima onih koji se u to ne razumiju, a i za tebe bi to valjalo.
Gdje je to navedeno u tvom oglasu, jel to ide pod ovo "urađen refresh elektrolita"?
Slobodno objasni to šire jer sigurno ima onih koji se u to ne razumiju, a i za tebe bi to valjalo.