nije bas okruglo 10, 8.6/10mazzy wrote:bas 10/10 ?
Daj mi link za titlove
Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- shiljak
#4376 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
- ChataDodajStaHoces
#4377 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Obicno gledam bez titlovamazzy wrote:Daj mi link za titlove
-
mazzy
#4378 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Iskopati cu ja to negdje 
- johnnykola
#4379 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
klasika. sapiranje savjesti.
bruku postova nevezano za more
negativne energije iznesene prije tih bruku.
i, da, opet filozofiram.
bruku postova nevezano za more
negativne energije iznesene prije tih bruku.
i, da, opet filozofiram.
- vee-jay
#4380 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Jim Carrey je izvrstan glumac, koji je glumio u izvrsnim filmovima kao npr: Die Truman Show, Man on the Moon ili Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Nijedan od navedenih filmova ne posjeduje taj kvalitet kao ova tri filma, bez obzira koliko su oni "zabavljujuci".mazzy wrote:Zaboravio sam reci, sve to je moje misljenje. Nekome se moze svidjeti, nekome ne.
Ali kada se sjetim njegovih starih filmova ( 'Dumb And Dumber', 'Bruce Almighty' , Ace Ventura, The Mask itd itd ) ne mogu da vjerujem da glumi u ovome . Moram priznati ispocetka mi je bilo smijesno, uprkos pederlucima , ali bukvalno, ali zadnjih 15-20minuta uopste pregledao nisam ... Tema filma mi se ne svidja. Kad sam trailer gledao uopste nisam znao o cemu se radi . Lik pedera glumi, zvalji i j*** s likovima ....
Volio bih da ovo nisam pregledao, jer sam se sjecao glumca po gore navedenim filmovima....
Nisam gledao film "I Love You Phillip Morris" ali sam npr. prosli vikend ponovo pogledao film "Happy-Go-Lucky" odlicnog rezisera Mike Leigh i sa jednom izvrsnom Sally Hawkins. Film koji bez neke posebne price uspjeva da se od prve do posljednje minute igra sa predrusadama i mislima gledaoca. Tako npr. glavna licnost Poppy prerasta iz jedne na pocetku veoma naivne u jednu na trenutke nesretnu osobu, da bi na kraju shvatili da je ona ustvari u velikom dijelu pogleda na zivot podosta "odraslija" osoba od nas "normalinih ljudi". Hvala Mike Leigh-u na ovako dobrom filmu.
- johnnykola
-
mazzy
#4382 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Pa hajd, navodio sam komedije njegove....vee-jay wrote:Jim Carrey je izvrstan glumac, koji je glumio u izvrsnim filmovima kao npr: Die Truman Show, Man on the Moon ili Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Nijedan od navedenih filmova ne posjeduje taj kvalitet kao ova tri filma, bez obzira koliko su oni "zabavljujuci".mazzy wrote:Zaboravio sam reci, sve to je moje misljenje. Nekome se moze svidjeti, nekome ne.
Ali kada se sjetim njegovih starih filmova ( 'Dumb And Dumber', 'Bruce Almighty' , Ace Ventura, The Mask itd itd ) ne mogu da vjerujem da glumi u ovome . Moram priznati ispocetka mi je bilo smijesno, uprkos pederlucima , ali bukvalno, ali zadnjih 15-20minuta uopste pregledao nisam ... Tema filma mi se ne svidja. Kad sam trailer gledao uopste nisam znao o cemu se radi . Lik pedera glumi, zvalji i j*** s likovima ....
Volio bih da ovo nisam pregledao, jer sam se sjecao glumca po gore navedenim filmovima....
Nisam gledao film "I Love You Phillip Morris" ali sam npr. prosli vikend ponovo pogledao film "Happy-Go-Lucky" odlicnog rezisera Mike Leigh i sa jednom izvrsnom Sally Hawkins. Film koji bez neke posebne price uspjeva da se od prve do posljednje minute igra sa predrusadama i mislima gledaoca. Tako npr. glavna licnost Poppy prerasta iz jedne na pocetku veoma naivne u jednu na trenutke nesretnu osobu, da bi na kraju shvatili da je ona ustvari u velikom dijelu pogleda na zivot podosta "odraslija" osoba od nas "normalinih ljudi". Hvala Mike Leigh-u na ovako dobrom filmu.
-
juan
#4383 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Sinoc sam odgledao film 'four lions' ( bio je cini mi se na onoj listi: 10najboljih filmova u 2010).
Film je jednostavno fantastican.crni britanski humor posoljen sa tematikom teroristi-samoubojice. Prvoklasna satira! Mogu samo preporuciti! Ima ga na netu i sa nasim titlom.
A i trailer ima na youtube!
Odavno me nije ovako nasmijao film!
Film je jednostavno fantastican.crni britanski humor posoljen sa tematikom teroristi-samoubojice. Prvoklasna satira! Mogu samo preporuciti! Ima ga na netu i sa nasim titlom.
A i trailer ima na youtube!
Odavno me nije ovako nasmijao film!
- black
#4384 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
doTore, ma ja sam govorio uopsteno, ne za SNYdr.Gonzo wrote: Drugo, jednostavnije, objasnjenje je da ti, ili vi, jednostavno niste skontali film, odnosno da su ga oni kojima se svidja dozivjeli na potpuno drugaciji nacin.
- karanana
#4385 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
opet ulijecem sa upitom za linkove na download za ova 4 lionsa sa prevodom jer vjerovatno necu razumjeti british inglish tako dobro..
znam, ima druga tema za dowload, ali kad se ovdje spominje i preporucuje, reko da upitam ovdje.
znam, ima druga tema za dowload, ali kad se ovdje spominje i preporucuje, reko da upitam ovdje.
- vee-jay
#4386 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
stipu british inglish, taj jezik se u filmu ne govori. ja sam ga gledao sa engleskim titlovima, da barem ista razumijemkaranana wrote:opet ulijecem sa upitom za linkove na download za ova 4 lionsa sa prevodom jer vjerovatno necu razumjeti british inglish tako dobro..
- VenomousV
#4387 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
karanana wrote:opet ulijecem sa upitom za linkove na download za ova 4 lionsa sa prevodom jer vjerovatno necu razumjeti british inglish tako dobro..
hahahaha
ja sam s cojekom pocela gledat film bez titlova, i ide ovako: ja se nesto nasmijem on me pita sta je ko rekao, on se nasmije ja pitam sta je ko rekao... pa onda oboje sutimo, da bismo uglas predlozili da skinemo titlove
- karanana
#4388 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
sa engleskim filmovima necu vise ni da eksperimentisem ni probavam da hin raumijem nakon onog lock stock i smoking barells, trainspottinga i jos nekih. odmah trazim titlove.VenomousV wrote:karanana wrote:opet ulijecem sa upitom za linkove na download za ova 4 lionsa sa prevodom jer vjerovatno necu razumjeti british inglish tako dobro..
hahahaha
ja sam s cojekom pocela gledat film bez titlova, i ide ovako: ja se nesto nasmijem on me pita sta je ko rekao, on se nasmije ja pitam sta je ko rekao... pa onda oboje sutimo, da bismo uglas predlozili da skinemo titlove
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4389 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
dajte ljudi šta se svađate filmovi, knjige, muzika, garderoba, hrana itd. su stvar ukusa i ličnih preferencija.dr.Gonzo wrote:Drugo, jednostavnije, objasnjenje je da ti, ili vi, jednostavno niste skontali film, odnosno da su ga oni kojima se svidja dozivjeli na potpuno drugaciji nacin.alcho wrote:Potpuno se slazem sa tobom...i ovim si tacno opisao zasto se nekim ljudima svidja smece od filma kao sto je "Synecdoche, New York"black wrote:piso sam na jednoj drugoj temi....
citajuci ovu, kao i ostale teme o filmu, vidim sve sami 'poznavaoci' i ljubitelji godarovih cb filmova, kolekcionarskih rariteta i filmova iz egzoticnih zemalja, standardna prica o kliseu ovom i onom je upravo toliko kliseizirana da je nekad smjeshno, danas u filmskoj umjetnosti kao i opcenito umjetnosti je slichno, pokusaj da se bude drugaciji (mislim na konzumente) jer pobogu, ako si ljubitelj filma, dje ce biti dobar film iz holivuda, shto manje raje ga je gledalo to je vise cool, shto vise filozofskog sranja i ostalih zapetljancija to je vishe 'umjetnickije i umjetnikove neshvacenosti', isto kao sto se prodaje magla populistickim filmovima, isto tako se prodaje (samo upakovana) i ljubiteljima egzotike koji jako zele da su avangarda i da se izdvoje iz mase koja eto ne razumije takve filmove (sto se moze primjeniti i na ostale vidove umjetnosti, vise nije zanimljiv recimo jedan van gogh vise je cool npr.mrtva krava u formalinu) itd.itd. da ne idem sad u shirinu...ponekad mi ide na zivce sve to silno preseravanje, ok je kritika, logichno je da se nekom svidi nesto, nekome ne i sve to..bla bla...itd.
Isti film ili knjigu jedna osoba može dizati u nebo dok će to isto nekome drugom biti dosadno...isto tako se ove preferencije mijenjaju tako da nam neki film danas može biti dosadan a prije 10 godina nam je bio odličan
kaže se fino: O ukusima se ne raspravlja!
- JoseMujica
#4390 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
za ljubitelje pravog SF-a
Mr. Nobody
http://www.imdb.com/title/tt0485947/
sad se sjetih jedne lude italijanske komedije....gledao sam je prije 10 godina na danima italijanskog filma u SA....ako je neko uspije naći na netu neka postavi link
L'assassino è quello con le scarpe gialle
http://www.imdb.com/title/tt0112400/
Mr. Nobody
http://www.imdb.com/title/tt0485947/
sad se sjetih jedne lude italijanske komedije....gledao sam je prije 10 godina na danima italijanskog filma u SA....ako je neko uspije naći na netu neka postavi link
L'assassino è quello con le scarpe gialle
http://www.imdb.com/title/tt0112400/
- Šibicar
#4391 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Ja se odlučio pogledati film iako sam bio u istoj situaciji k'o i ti,šta da ti kažem,film nije ništa spektakularno već ono za ubiti sat i po vremena,pa ga komotno možeš pogledati,a radosna vijest je da to naše saznanje nije najbitniji faktor filma,ako ti to išta znači.karanana wrote:isplati li se pogledati ga ako znam ko je shejtan? jelde da bi bilo beze?
- north_1987
#4392 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
imas pmkaranana wrote:[
sa engleskim filmovima necu vise ni da eksperimentisem ni probavam da hin raumijem nakon onog lock stock i smoking barells, trainspottinga i jos nekih. odmah trazim titlove.
-
juan
#4393 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Ja sam ga skinuo, pazi sad, sa islambosna. Sa nasim titlomkaranana wrote:opet ulijecem sa upitom za linkove na download za ova 4 lionsa sa prevodom jer vjerovatno necu razumjeti british inglish tako dobro..
- Il_Principe
#4394 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Four Lions LIMITED DVDRip XviD-SAPHiRE
prevod imas na podnapisi , ne znam zar je tolika muka naci prevod
Code: Select all
http://www.fileserve.com/file/HfuqTdVprevod imas na podnapisi , ne znam zar je tolika muka naci prevod
- Partijaner
#4395 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Ovo morate gledati
- SeleneY
- johnnykola
#4397 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
nema do domu na dobosu.Partijaner wrote:Ovo morate gledati![]()
![]()
![]()
- JoseMujica
#4398 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Last edited by JoseMujica on 20/01/2011 11:07, edited 1 time in total.
- Kyuss
#4399 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Stariji doduše, nekoliko puta na tv-u, no iznimno dobra muzika, glumačka ekipa... Definitivno preporuka, da se pogledati više puta.
Rađeno po istoimenoj knjizi Nicka Hornby-ja.

Rađeno po istoimenoj knjizi Nicka Hornby-ja.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija