SDA-All about

JThomas

#43726 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

ja mislim da je to nemoguće, jer su u sda uglavnom vjernici a njima je zabranjeno lagati :thumbup:
sahara1428

#43727 Re: SDA-All about

Post by sahara1428 »

kritikos wrote: 10/02/2020 19:18 Evo šta je SDA kuhinja spremila:
Efendić napusta SDA, formira novu stranku i odvlači "dio nezadovoljnog kadra", među kojim je i Čampara. Ovo nije slučajno. Analize su pokazale da NiP opasno grabi na talasima SDA priče i javnost (pogotovo desno orijentirano članstvo) Dinu i NiP poistovjećuju sa onom izvornom SDA. Upalio se crveni alarm. Sada je u planu da se i od Efendića i njegovih pristalica napravi novi NiP tj B-SDA, da bude ona "prava" tj lažna izvorna SDA kako bi se NiP neutralizirao a članstvo i glasači vratili u tor nakon koaliranja Efendića sa SDA. Matrica na ovim prostorima već viđena, sada se igra predstava za javnost i priprema terena u zadnji čas. Efendić nosi glasove, sačuvaće ih od NiPa na narednim izborima jer će članstvo moći birati između Dinine i Efendićeve izvorne SDA. Efendić neće imati taj luksuz da se odmetne jer predmet je izvan ladice i visi o gajtanu koji odmotava fasciklu i rasipa papire.
Postali su svjesni da im Dino grabi glasove iz bašte, sad valja uvesti novog Dinu aka Efendića da to malo povrati.
sav se taj cirkus dokazuje hoce li dici ruku za novu Vladu KS ili ne, dignu li gube tu moguću priču jer će ih Dino usloviti, nismo ni mi djeca
HomeSweetHome

#43728 Re: SDA-All about

Post by HomeSweetHome »

E, moj Campara, sve okruglo, pa na cose.
Nije Igor Stojanovic proveo rat u Sarajevu, u opasnosti od granata i snajpera, nego skacuci po ratistima oko Sarajeva.
Kad pocnu da mi se pozivaju na institucije sistema, meni tacno ocnjaci narastu. Na koji sistem se pozivas, jadan ne bio? Na ovaj koji Budnji odvrne vodu za 24 sata da je nastavi krasti, a Memici dva puta dokazuju da im je dijete ubijeno, da nije bilo nikakve saobracajne nesrece? Ovaj sistem gdje se montiraju, stimaju, falsifikuju i unistavaju dokazi? Sistem u kojem za sve to nagradite vinovnike ovog zlocina? Ovaj sistem gdje vam kreten koji ima gomilu saobracajnih kazni ubije dvije djevojke na pjesackom prelazu vozeci 102/h, pobjegne s mjesta nesrece i onda hladno raspali preko grane? Radije suti, ubijas nam mozdane celije.
Ne interesuje njega kao ministra unutrasnjih poslova da li su mu pripadnici specijalne jedinice uzeli bolovanje da cuvaju zloglasnog vodju trenutno najopsnijeg narko kartela na svijetu? Pa koga treba da interesuje? Opet instirucije sistema, jel? Pa ti si institucija sistema! Na nasu veliku zalost.
S druge strane ogradio se od ovog konja Elvisa, a i direktno odgovorio na pitanje vezano za Osmicu. Od Devicevih i Celikovih protupravnih postupaka se djelomicno ogradio, ali je ipak stavio svojevrsni znak jednakosti izmedju njih i druge strane, ko biva svi su isti.
Ja mu ne vjerujem. Iako je moguce da je njegova reakcija rezultat sujete jer su ga ocito pomnozili s nulom i kad je ovaj proces skidanja vlade u Sa bio u pitanju, a i kod izbora kadrova nove vlade, a jasno je sad i iz kombinacija za KO. On je igrac ali nije tako jak igrac da bi se otisnuo u neku svoju pricu... Mozda fakat iza svega stoji plan za neku fiktivnu novu mini-Sda.
madner

#43729 Re: SDA-All about

Post by madner »

Sujeta je dosta jak pokretac procesa u KSu. :D

Ako Campara obori novu vladu u KSu, onda nije dio plana mini SDA. Ako tempiraju za izbore jeste.
bunk

#43730 Re: SDA-All about

Post by bunk »

Ja ne znam sta ste vi slusali i kako vasi operativni sistemi u glavama odavdje izvlace neke sukobe :lol: :lol:
zippoo87

#43731 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

Campara je uvijek i jedino za SDA;tj. SDA matricu...a kako ce se zvati stranka u kojoj se provodi SDA matrica...zar je to stvarno kome bitno ?
pa ti likovi mijenjaju samo naziv stranke a rade uvijek iste stvari...sustinu nikada ne mijenjaju,kao ni volju za parama,moci
Prpa.ba

#43732 Re: SDA-All about

Post by Prpa.ba »

Neka svih bunkova na jednoj gomilici, nema potrebe da se razvodnjavaju i mijenjaju agregatna stanja. :mrgreen:

Praznik demokratije ionako stize pa da se fino prebrojimo. Dosta je bilo Tihicevskih manevara i laznih Valtera. :mrgreen:
tutku

#43733 Re: SDA-All about

Post by tutku »

bunk wrote: 10/02/2020 19:41
Ja ne znam sta ste vi slusali i kako vasi operativni sistemi u glavama odavdje izvlace neke sukobe :lol: :lol:
Postavi ovog isto pitanje recimo onom Devicu, pa ces vidjeti njegov odgovor i odbranu doticnog Elvisa. Ovdje svakako ne mislim da je Campara mjera nekog razuma ili postenja, rijec je tek o otvorenom neslaganju sa vodstvom sda, a sto je svakako interesantno
zippoo87

#43734 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

Sebijaaaaaaaaaaaaaa koluta ocima :D

Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#43735 Re: SDA-All about

Post by pici »

bunk wrote: 10/02/2020 19:41
kad si gladan nisi svoj... de pojedi pileci parizer bitnut ce ti lakse...

Image
Nespin

#43736 Re: SDA-All about

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 13/02/2022 19:30, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#43737 Re: SDA-All about

Post by pici »

HomeSweetHome wrote: 10/02/2020 19:30 E, moj Campara, sve okruglo, pa na cose.
Nije Igor Stojanovic proveo rat u Sarajevu, u opasnosti od granata i snajpera, nego skacuci po ratistima oko Sarajeva.
Kad pocnu da mi se pozivaju na institucije sistema, meni tacno ocnjaci narastu. Na koji sistem se pozivas, jadan ne bio? Na ovaj koji Budnji odvrne vodu za 24 sata da je nastavi krasti, a Memici dva puta dokazuju da im je dijete ubijeno, da nije bilo nikakve saobracajne nesrece? Ovaj sistem gdje se montiraju, stimaju, falsifikuju i unistavaju dokazi? Sistem u kojem za sve to nagradite vinovnike ovog zlocina? Ovaj sistem gdje vam kreten koji ima gomilu saobracajnih kazni ubije dvije djevojke na pjesackom prelazu vozeci 102/h, pobjegne s mjesta nesrece i onda hladno raspali preko grane? Radije suti, ubijas nam mozdane celije.
Ne interesuje njega kao ministra unutrasnjih poslova da li su mu pripadnici specijalne jedinice uzeli bolovanje da cuvaju zloglasnog vodju trenutno najopsnijeg narko kartela na svijetu? Pa koga treba da interesuje? Opet instirucije sistema, jel? Pa ti si institucija sistema! Na nasu veliku zalost.
S druge strane ogradio se od ovog konja Elvisa, a i direktno odgovorio na pitanje vezano za Osmicu. Od Devicevih i Celikovih protupravnih postupaka se djelomicno ogradio, ali je ipak stavio svojevrsni znak jednakosti izmedju njih i druge strane, ko biva svi su isti.
Ja mu ne vjerujem. Iako je moguce da je njegova reakcija rezultat sujete jer su ga ocito pomnozili s nulom i kad je ovaj proces skidanja vlade u Sa bio u pitanju, a i kod izbora kadrova nove vlade, a jasno je sad i iz kombinacija za KO. On je igrac ali nije tako jak igrac da bi se otisnuo u neku svoju pricu... Mozda fakat iza svega stoji plan za neku fiktivnu novu mini-Sda.
campare su trebale na visoke pozicije al ih bakir stavio na led radi fOhra... pobuna na brodu bounty 7 dio nista nisam jeo...
HomeSweetHome

#43738 Re: SDA-All about

Post by HomeSweetHome »

Ma Hercegovci su to, oni ne oprastaju.

Bunce, za tebe su se vec svi usaglasili da pripadas eskapistickom tarikatu, tako da tvoje mišljenje o (ne)postojanju sukoba ne moze biti relevantno :D
Bosanski_kralj

#43739 Re: SDA-All about

Post by Bosanski_kralj »

Vezano za ovu priču oko formiranja nove stranke koja bi u budućnosti trebala koalirati sa SDA.

Trenutno SDA vodi najžešće bitke upravo sa strankama koje su nastale odmetanjem članova SDA. U TK je to PDA, gdje su i bombe bacali jedni na druge. U KS je to NiP, pa vidimo da su oni trenutno daleko od bilo kakve koalicije. U USK-a imamo A-SDA gdje se oni gledaju preko nišana, SDA hapsi kadar od ovih prvih, koji onda vraćaju šutanjem SDA-a kadra sa svih mogućih pozicija.

Tako da nisam baš siguran da stoji priča kako će se SDA cijepati kako bi u budućnosti koalirali zajedno. Realna opasnost je da oni Bijedićevi i SPIDovci pokupe glasove ljevice i centra i da opet uđu u koaliciju sa SDA.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#43740 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

čuj da se temeljna Prošnjaćka sranka cijepa jer se plaše nekoga :shock: ovo su integralisti pobogu ste, oni su sve, bošnjaci, bosanci, muslimani, intelektualci, neimari, patrijote, branioci...bez njih nema Bosne

ovim otpacima o kojima prićate (Tornjak, Kifla, Smućko) je svakako istekao rok trajanja i neće ih biti na mapi već na lokalnim jesenas. A da ovi parazeleni minderaši prave takve strateške odluke i dugoročne planove kako neki ovdje opisuju mi ne bi bili zemlja trećeg svijeta kakva jesmo. Ma hajte molim vas, manite se tih budalaština jer ovo može samo biti isto ono nezadovoljstvo koje je i Kifu istislo iz jata: Zinule guzice gladne, a malo fotelja ostalo u igri!

Principijelno se ove seoske varalice mogu samo oko guzica cijepat..... sve ostalo je za njih metafizika

ps

kako ste krenuli ispašče da se Don neonko i Sjebija oko Hajdegera svađaju :lol:
cvrčak_na_hedonizmu

#43741 Re: SDA-All about

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

JoseMujica wrote: 10/02/2020 20:39 čuj da se temeljna Prošnjaćka sranka cijepa jer se plaše nekoga :shock: ovo su integralisti pobogu ste, oni su sve, bošnjaci, bosanci, muslimani, intelektualci, neimari, patrijote, branioci...bez njih nema Bosne

ovim otpacima o kojima prićate (Tornjak, Kifla, Smućko) je svakako istekao rok trajanja i neće ih biti na mapi već na lokalnim jesenas. A da ovi parazeleni minderaši prave takve strateške odluke i dugoročne planove kako neki ovdje opisuju mi ne bi bili zemlja trećeg svijeta kakva jesmo. Ma hajte molim vas, manite se tih budalaština jer ovo može samo biti isto ono nezadovoljstvo koje je i Kifu istislo iz jata: Zinule guzice gladne, a malo fotelja ostalo u igri!

Principijelno se ove seoske varalice mogu samo oko guzica cijepat..... sve ostalo je za njih metafizika

ps

Znaci za SDA punim, a Tornjak, Lazov i Kifla su isti. Isto se ponasaju nakon izbora ? Sve isto, moj urugvajac :lol:

Ti ko da redovno jedes halucinogene gljive za dorucak il kontas da drugi pasu travu pa im mozes pricati price za djecu do pet godina :mrgreen:

E moj Zelembac... bas nemas obraza, a ni stida.
JoseMujica

#43742 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 10/02/2020 20:50
JoseMujica wrote: 10/02/2020 20:39 čuj da se temeljna Prošnjaćka sranka cijepa jer se plaše nekoga :shock: ovo su integralisti pobogu ste, oni su sve, bošnjaci, bosanci, muslimani, intelektualci, neimari, patrijote, branioci...bez njih nema Bosne

ps

Znaci za SDA punim, a Tornjak, Lazov i Kifla su isti. Isto se ponasaju nakon izbora ? Sve isto, moj urugvajac :lol:

Ti ko da redovno jedes halucinogene gljive za dorucak il kontas da drugi pasu travu pa im mozes pricati price za djecu do pet godina :mrgreen:

100%

ali bogati poradi malo na razumijevanju teksta

nije biti pismen samo da znaš sva slova
cvrčak_na_hedonizmu

#43743 Re: SDA-All about

JoseMujica wrote: 10/02/2020 20:53

ps

100%

Mogu biti pismen ili nepismen, razumjeti napisano ili ne, ali je jasno kao dan da si zelena stakorcina, bez obraza i stida.

Jel bolje :ljulja:
MUNAFIK

#43744 Re: SDA-All about

Post by MUNAFIK »

ps

Sve sto je kifla radio dok se sukobio unutar SDA i nacin na koji je napustio SDA i sve sto je uradio i radi dan danas nakon sto je napustio SDA baš te demantuju u tome da se radi o tome da su "zinule guzice"...

Teorije su jedno, ali hajmo malo objektivno posmatrat šta neko radi...

NIP je itekako ozbiljan problema za SDA, evo ja sam licno dokaz za to, moje cijelo okruzenje je SDA... Nisu nasjeli ni na SZBIH ni na SBB ali sad u mom okruzenju velika vecina ozbiljno se okrece prema kifli i NIPu...

Mislis da to SDA ne zna?

NiP je ozbiljan problem za SDA!
JoseMujica

#43745 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 10/02/2020 20:57

100%

Mogu biti pismen ili nepismen, razumjeti napisano ili ne, ali je jasno kao dan da si zelena stakorcina, bez obraza i stida.

sam način komuniciranja i argumentiranja govori prije svega o tebi :D

Predlažem ti da otvoriš temu o zelenom šakoru iz Montevidea, a mogo bi je skupa sa Banksy moderirat :lol: :lol: :lol: ako išta znate skupa radit :evil:

za tebe je naš Poslanik Esso a.s. doktor nauka....ćista desetka! :kakoste:
zippoo87

#43746 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

Bosanski_kralj wrote: 10/02/2020 20:36 Realna opasnost je da oni Bijedićevi i SPIDovci pokupe glasove ljevice i centra i da opet uđu u koaliciju sa SDA.
to su ti,koji su vec dogovorili sa SDA (koja ce im i finansirati kampanju) post izbornu koaliciju a u kampanji ce udarati po SDA iz svih oruzja,da sto vise pokupe glasova centra i lijevo od centra...biti ce opet starih komunjara i penzionera koji ce sarnuti za Lagumziju,Bijedica i slicne a svaki glas koji ne ode "cetvorci" je zlata vrijedan

SDA ko napusti,kao sto se vidi iz dosadasnjeg iskustva,vise se ne vraca i obicno udaraju po toj istoj SDA iz svih oruzja
problem je samo,i kada iz SDA nastane nova stranka,ona ni po cemu nije bolja od izvorne SDA...evo Konakovic kao nesto pokusava ali vidjeti cemo na sta ce to izaci na kraju...ako dodje vrijeme da se i njemu stolicE zatresu,ponovo bi on otisao i sa SDA,nemojte u to sumnjati

samo je jedna stranka koja nije ni pokusavala koalirati sa SDA u BiH a to je Nasa Stranka...SDPu je falio milimetar da presudi "ruralna" frakcija i Bijedicevci i da odu u zagrljaj SDA
cvrčak_na_hedonizmu

#43747 Re: SDA-All about

JoseMujica wrote: 10/02/2020 21:04

100%

Predlažem ti da otvoriš temu o zelenom šakoru iz Montevidea, a mogo bi je skupa sa Banksy moderirat :lol: :lol: :lol: ako išta znate skupa radit :evil:

Jok eto raspravljacu sa trolom koji kaze svi su isti, nakon svega.

Sa zoharskim trolovima ne raspravljas, samo ih zgazis i nastavis dalje. Jebiga, tako ti grah pao :stidljiv:
bunk

#43748 Re: SDA-All about

Post by bunk »

O ybmti de nemoj vise :lol: :lol: ruralna frakcija ...pa sta ce mislit o nama u Tk fgr sirom BiH :lol: :lol:
JoseMujica

#43749 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

MUNAFIK wrote: 10/02/2020 21:00

ps

Sve sto je kifla radio dok se sukobio unutar SDA i nacin na koji je napustio SDA i sve sto je uradio i radi dan danas nakon sto je napustio SDA baš te demantuju u tome da se radi o tome da su "zinule guzice"...

Teorije su jedno, ali hajmo malo objektivno posmatrat šta neko radi...

NIP je itekako ozbiljan problema za SDA, evo ja sam licno dokaz za to, moje cijelo okruzenje je SDA... Nisu nasjeli ni na SZBIH ni na SBB ali sad u mom okruzenju velika vecina ozbiljno se okrece prema kifli i NIPu...

Mislis da to SDA ne zna?

NiP je ozbiljan problem za SDA!
bog te čuo!

napisao sam nedavno na jednoj temi da Kifu treba držat na površini jer ih fakat zna jebavat stručno i glede toga im jeste problem. Ono u čemu nam se mišljenja razilaze jeste da ja ne vidim Kiflu kao bilo kakvu alternativu jer je u suštini isti kao i oni. Mislim da bi volio da ih pomete pa da odriješenih ruku zasjedne na vlast jer bi se mnogi ovdje razočarali u njega.
Dugo pratim forum i bio je ovdje niz takvih nafuravanja i brutalnog razočaravanja npr. oko Smućka, kada su meni sve po spisku ovdje jebavali kad sam rekao, dok sam Hanku vidio u prvom saffu, da je to skupina običnih pijačara.

Mi kao društvo jednostavno nemamo ljudi koji su u stanju da se izdignu iz ove sirotinjske baruštine. Sranke možemo mijenjati i treba ih na svakim izborima mijenjati, ali se ništa ovdje neće promjeniti preko noći jer nema instant društvene tranzicije...to je nešto što traje generacijama, ali pod uslovom da imaš pametne i kredibilne ljude....a mi to nemamo.
JoseMujica

#43750 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 10/02/2020 21:12
JoseMujica wrote: 10/02/2020 21:04

Jok eto raspravljacu sa trolom koji kaze svi su isti, nakon svega.

Sa zoharskim trolovima ne raspravljas, samo ih zgazis i nastavis dalje. Jebiga, tako ti grah pao :stidljiv:
jarane ti nisi za diskusije već za terapije :roll: da mi je samo znat đe si do sad žohare gazio da se ispalim tamo...mora da je dobro u tom svijetu Branka Kockice :D
Post Reply