Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
farisovo

#43726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by farisovo »

megaman4 wrote:
BiH je bila ozbiljna drzava sve dok je bila u sastavu SFRJ, iz koje je morala izaci zbog Milosevica i velikosrpske politike.

Svoju nezavisnost je BiH izgubila u Daytonu, nesto slicno kao sto je bilo u vrijeme Berlinskog kongresa. Tada su nas germani poklopili a sada su to uradili anglosaksonci sa svojim saveznicima.

Iz ovoga se da zakljuciti da smo se samo u periodu od 1943-1992 pitali za svoju vlastitu sudbinu.

Nazalost, danas nas vode vazali zapada i istoka a narod kao da i ne postoji. Ocigledno su nam ovi iz vana dali sansu da nakon 25 godina pokusamo napraviti kakvu-takvu drzavu. Nismo uspjeli i to: zbog naroda koji glasa za jedne te iste, te zbog politicara koji samo vide vlastitu korist za sebe.

Sada smo opet postali sahovska ploca istih gazda sa istoka i zapada, sto je katastrofa, jer je ocigledno da se doba hladnog rata pocelo ponovo obnavljati na Balkanu, tacnije u BiH.

Najvecu cijenu ce platiti sama BiH i siromasno stanovnistvo koje ce se dijeliti po podrsci Americi ili Rusiji. Ko to ne vidi ili ne zeli vidjeti, prijeti mu bioloski nestanak.

Bošnjačka politika zna da je srpska zabluda o vječnoj zaštiti nadležnosti RS-a promašaj, jer srpski narod curi u Srbiju. Rezonujući na ovaj način, Bošnjaci će imati višestruke i dugoročne koristi od postojanja Republike Srpske, jer im nedovršeni Karadžićev projekt (a dovršen je jedino otcijepljen) pomaže da ostvare dvotrećinsku većinu. A kad je ostvare, onda se napravi šestomjesečna kampanja među Bošnjacima da 500.000 Bošnjaka izvadi ličnu kartu u RS-u i onda potpuno legitimno izaberu vladu, predsjednika, naprave skupštinsku većinu i donesu odluke koje se tiču postojanja RS-a. Zbog ovoga su amandmani o konstitutivnosti naroda veoma, veoma dalekovidi. Bez obzira što je ovaj primjer teoretska simulacija, on šalje jasnu poruku da onaj koji ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke. Takođe, srpska je zabluda mišljenje da je važno što su se etnosi razdvojili i što RS ima preko 90% Srba. Zapravo, to bi igralo igru jedino u varijanti otcjepljenja, ali pošto je otcjepljenje nemoguće bez katastrofalnih šteta po same Srbe, onda je potpuno nevažno ko gdje ima kuću i ko se gdje homogenizovao. S tim u vezi su jasni deklarativni i "folerski" napadi pojedinih bošnjačkih nacionalističkih političara na Republiku Srpsku, sa jedinim ciljem - utvrđivanje uvjerenja, tj. zablude kod Srba da njihov opstanak zavisi od očuvanja nadležnosti. Srbi su živi dokaz da su stoljećima pod Turcima opstali kao narod bez ikakvih nadležnosti, a da zadnjih 20 godina u borbi za nadležnosti nestaju sa vjekovnih nastambi: Hrvatska, Kosovo, a sada i BiH.
Hafis

#43727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

asker wrote:
Hafis wrote:A kako ste organizirani, bojim se da se i tu nešto ne pošundra.
Prvo ovaj mali ispao iz šešira i Želja pored njega izgleda isto kao stara ojebina. Gusto. I još kada SDP izbaci svog kandidata, trebat će opet bilbordi.
Nije ti to lijepo da tako govoris o buducem clanu predsjednistva iz reda hrvatskog naroda. Cuj ojebina :-?

SDP cemo u vlast poslije izbora. Imaju onog nekog Zukana, sjecas li se? Kazu neki da jos traju traume dole po UZPeistanu. Izgledno je da i Reufa instaliramo na neku jacu funkciju, dokazani patriota.

Veceras Jerko bio na FTV, fin covjek. Onog Cvitanovica smo vec kaparisali. Imate i onu neku novu stranku. Helem, nafatacemo vec neke Hrvate lojalne domovini.

Al' prvo Zeljko!
dobar vam je ovaj hasker.
Kupit ću ti klikera kad se vratim sad sa jednog kraćeg puta, da se možete igrati iza granapa.

Vego, ljudi šta je ovo ?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sebija- ... /180426175
Sebija Izetbegović među kandidatima SDA za člana Predsjedništva BiH

Jebote, dobro su vas Izetbegovići zajahali. Ne misle ga vaditi barem još 50 godina kako mi se čini.

Nego kume, kani se klikera, misliš li ti da je i ovo lopta na volej Ćoviću a kontra Željka zvanog Pipa.

Ovo samo može probuditi revolt kod poštenog bošnjačkog glasača i da na kraju mora teška srca napokon glasati za nekog kontra bošnjačkog kandidata.
farisovo

#43728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by farisovo »

Hafis wrote: dobar vam je ovaj hasker.
Kupit ću ti klikera kad se vratim sad sa jednog kraćeg puta, da se možete igrati iza granapa.

Vego, ljudi šta je ovo ?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sebija- ... /180426175
Sebija Izetbegović među kandidatima SDA za člana Predsjedništva BiH

Jebote, dobro su vas Izetbegovići zajahali. Ne misle ga vaditi barem još 50 godina kako mi se čini.

Nego kume, kani se klikera, misliš li ti da je i ovo lopta na volej Ćoviću a kontra Željka zvanog Pipa.

Ovo samo može probuditi revolt kod poštenog bošnjačkog glasača i da na kraju mora teška srca napokon glasati za nekog kontra bošnjačkog kandidata.
Kakva Sebija, valjda znas ko ide kao kandidat ispred SDA!?
Hafis

#43729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Sebija, i to k'o niz ulicu
Ovo večeras je probni balon, da se malo opipa puls.
A ruku na srce, i jest najuvjerljiviji kandidat među onom SDA seljadijom. Ja da sam Bošnjak, a još simpatizer SDA, ne bih se sekunde mislio.
putokaz1

#43730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by putokaz1 »

Hafis wrote:Sebija, i to k'o niz ulicu
A ruku na srce, i jest najuvjerljiviji kandidat među onom SDA seljadijom. Ja da sam Bošnjak, a još simpatizer SDA, ne bih se sekunde mislio.
tako je POBJEDIT će nas sve
Hafis

#43731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

putokaz1 wrote:
Pa razvalit će ostale bošnjačke kandidate koji skupa neće imati glasova kao ona.
putokaz1

#43732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by putokaz1 »

Ne baš imat će duplo više svi zajedno ali ona najviše pojedinačno
asker

#43733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by asker »

Hafis wrote: dobar vam je ovaj hasker.
:thumbup:
:kiss:
farisovo

#43734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by farisovo »

Amor Mašović
Hafis

#43735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Eh, prekasno. Malo ga je prekrio zaborav. Ne može više ni za predsjednika kućnog savjeta, i tu bilo gusto.
farisovo

#43736 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by farisovo »

U bošnjačkom javnom mnjenju najbolje stoji. Dovoljno!
Hafis

#43737 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

farisovo wrote:U bošnjačkom javnom mnjenju najbolje stoji. Dovoljno!
Ne kažem da nema određenu popularnost, i vjerujem da bi možda mogao do zastupnika u PS BiH....i ovisno u kojo stranci bude.
Ali za utrku s gospođom izetbegović ipak nema dovoljno kg. Plus toga iza nje će stajati SDA i SDA mediji, počevši od FTV pa do brojnih portala. A i ona moram priznati, ima nekakvu lidersku auru i ne vjerujem da će joj bilo tko moći parirati. Masa žena koje nikada nisu glasale ovaj put će izaći na izbore samo zbog nje.
Hafis

#43738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Samo, u slučaju da se ona stvarno kandidira, onda je Ćović najebao.
Masa razočaranih glasača (da preciziram Bošnjaka) tzv. ljevičara, će se iz pretpostavke da se tu više ništa ne može učiniti, okrenuti izboru hrvatskog člana predsjedništva. I ne vjerujem da će i jedan zaokružiti Ćovića.
farisovo

#43739 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by farisovo »

Ma, nece ona - prosipaju medijske patke da bi komsije i susjedi posjecivali portale i ostavile pokoji kometar. Budi siguran!
SDA ide sa kandidatom koji uziva povjerenje i simpatije unutar bosnjackog korpusa. Napisao sam ti ime kandidata ispred SDA.
putokaz1

#43740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by putokaz1 »

Softić?
farisovo

#43741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by farisovo »

Amor
arzuhal

#43742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by arzuhal »

Softić je operativac, kao i Džaferović, oni ne idu toliko naprijed, korisniji su stranci na drugim mjestima. Sebija bi bila prirodni instinkt vamelije Izetbegovića za opstankom, zbog održavanja zvaničnih veza s Turskom i ostalim bakračima (haj Seko ti samo jedan mandat pa ja tebi dođem dva poslije).
Zvizdić je najlogičniji izbor za tu poziciju s obzirom na svoju prepoznatljivost i prihvaćenost u Briselu i ostatku svijeta, ne treba trošiti energiju za njegovo predstavljanje.
Ni Amor nije loš potez ako se ide na bošnjačke osjećaje...

Što se tiče hrvatskog korpusa, najveća će se bitka voditi između Čovića i Komšića :mrgreen:
Hafis

#43743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Čudi me da vam je svima nekako promaklo Dudakovićevo hapšenje.
A jest se otezalo s tim...te hoće-neće. Ispade da se nakon 23 godine nešto novo pojavilo.
megaman4

#43744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by megaman4 »

Hafis wrote:Čudi me da vam je svima nekako promaklo Dudakovićevo hapšenje.
A jest se otezalo s tim...te hoće-neće. Ispade da se nakon 23 godine nešto novo pojavilo.
A vasi kvazi generali tipa Mijo Jelic kao pizde bjeze u lijepu nasu od pravde. Eto vam heroja.Haj poklopi se jadan ne bio.
seln

#43745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seln »

Hafis wrote:
putokaz1 wrote:
Pa razvalit će ostale bošnjačke kandidate koji skupa neće imati glasova kao ona.
Nema veze, vazno je da mi izaberemo predstanika Hrvatima.
seln

#43746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seln »

Hafis wrote:Samo, u slučaju da se ona stvarno kandidira, onda je Ćović najebao.
Masa razočaranih glasača (da preciziram Bošnjaka) tzv. ljevičara, će se iz pretpostavke da se tu više ništa ne može učiniti, okrenuti izboru hrvatskog člana predsjedništva. I ne vjerujem da će i jedan zaokružiti Ćovića.
Jooj, latinskog ketmana... kao, sad cu vam ja objasniti kako je najbolje za vas.

I ono jadno jos vjeruje da je mudro....
putokaz1

#43747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by putokaz1 »

Tako je važno je da Čović pobjedi oba sarajevska Hrvata a da Bošnjaci dobiju Predsjednicu koju mrzi 90% Bošnjaka
channel10

#43748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by channel10 »

Znaš šta ja mislim da se pojavilo?
Pojavila se ustaška vojska kojoj je on na bazi uzajamne pomoći pomogao da oslobodi Kninsku krajinu od srbocetnika i dostavila vjerovatno neke "dokaze" za ovog čovjeka. Jedino sto jos mogu da ti kažem je da ti i tvoj narod Boga molite da opet ne zapuca jer ako zapuca.....
Last edited by channel10 on 27/04/2018 11:23, edited 1 time in total.
jao_situacije

#43749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by jao_situacije »

megaman4 wrote:
A vasi kvazi generali tipa Mijo Jelic kao pizde bjeze u lijepu nasu od pravde. Eto vam heroja.Haj poklopi se jadan ne bio.
treba sačekati službene informacije a mogu se kladiti da je postupajući tužitelj hrvat a da je operacijom rukovodio zamjenik direktora inače južni srbin
Hafis

#43750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

megaman4 wrote:
Ma ja, nek si mi rekao.. Samo to ne umanjuje značaj ovih današnjih vijesti.
Locked