Sirija

Locked
Plastikaa

#43726 Re: Sirija

Post by Plastikaa »

fosna2014 wrote:Opetja se opet oduzeo. :D

Kaze teroristi, a sta Turska, Saudija, Katar, Jordan i cijeli svijet salje? Desetine hiljada "Sirijaca" jel? :izet: ;-) Svrsava kada Nusra (al Kaida) pogodi tenk, a ovamo Hezbollahu spocitava neki terorizam. Moras dobro zaglibiti da to izjavis. Dvolicnjak.

Ma lik je vjerovatno na drogama netreba ga uzimati ozbiljno..
Opetja033

#43727 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Plastikaa wrote:

Kaze teroristi, a sta Turska, Saudija, Katar, Jordan i cijeli svijet salje? Desetine hiljada "Sirijaca" jel? :izet: ;-) Svrsava kada Nusra (al Kaida) pogodi tenk, a ovamo Hezbollahu spocitava neki terorizam. Moras dobro zaglibiti da to izjavis. Dvolicnjak.

Na cemu god da sam, barem nisam nepismen. Za razliku od tebe. Trazio bih da prokomentarises ovu reportazu Spiegela ali obzirom da si sa maternjim jezikom na "Vi", pretpostavljam da bi ti ovako dug tekst na engleskom jeziku izazvao kratki spoj u mozgu pa cu preskociti. :mrgreen:
Fantassin

#43728 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Volim ovaj forum zbog sarkazma i ironije na njemu :thumbup: :mrgreen:
Kikibombona

#43729 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:
pjerino wrote:Usporedba Hezbolaha i YPG-a i prisustvo stranih dobrovoljaca u istima je nemoguća misija, to su dvije potpuno različite organizacije.
Naravno da usporedb ne stoji. Jer su prvi teroristicka organizacija ciji nijedan clan nema sta da trazi u Siriji obzirom da nije njihova drzava. U YPG-u su ipak sirijski Kurdi uz nesto stranih dobrovoljaca. Hizbullat je puno veca opasnost po buducnost Sirije nego YPG. Njihovi teroristi su zapravo izvrsili invaziju na Siriju i sirijski narod. YPG se samo brani.

Ali i dobijaju po picci, zato sada regrutuju i golobradu djecu doline Baaka. Spustaju kriterije da bi popunili sve rjedje redove. Bilo bi interesantno vidjeti cifre ali mislim da ih je izginulo vise u ovom ratu nego u svim sukobima sa Izraelom od nastanka te teroristicke organizacije pa do sada. Sektaska teroristicka skupina, ni manje ni vise od toga.
https://www.youtube.com/watch?v=xl7rIOH2Spk

Naserlah je izgleda pametniji od govornika sa klipa!

Hezbolah ne smije dozvoliti da im Nusra zavlada na granici!
To bi opstanak Hezbolaha dovelo u pitanje!
Kad tad bi sa Kalamuna horde krenule na sija kjafire da ih uniste!

Naserlah je jasno porucio, Kalamun je nasa zemlja!
sumirprimus

#43730 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

a ako ode asad i padne damask,hezboli je odzvonilo svakako... s tom kalamunom i bez nje...
DuckZz

#43731 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Kikibombona wrote:
Hezbolah ne smije dozvoliti da im Nusra zavlada na granici!
To bi opstanak Hezbolaha dovelo u pitanje!
Kad tad bi sa Kalamuna horde krenule na sija kjafire da ih uniste!

Naserlah je jasno porucio, Kalamun je nasa zemlja!
To bi donekle bilo prihvatljivo da se ta ista grupa ne nalazi i na prvim linijama u stim ostalim oblastima Sirije : Daraa, Quneitra, Idlib, Alepo, Hama, Damask .... eto nisam ih primijetio u oblasti Latakie, Deiz Ezora i Hasake ...

tragikomedija
Last edited by DuckZz on 12/05/2015 13:24, edited 1 time in total.
Plastikaa

#43732 Re: Sirija

Post by Plastikaa »

Opetja033 wrote:
Plastikaa wrote:

Na cemu god da sam, barem nisam nepismen. Za razliku od tebe. Trazio bih da prokomentarises ovu reportazu Spiegela ali obzirom da si sa maternjim jezikom na "Vi", pretpostavljam da bi ti ovako dug tekst na engleskom jeziku izazvao kratki spoj u mozgu pa cu preskociti. :mrgreen:
Mozda i jesam nepismen i neznam da odvojim ne od znam ali si me ipak razumio sta sam ti htjeo reci.. Za razliku od tebe makar sa obrijan i uredan i djeca me se "neboje" na ulici kad me vide ili ne boje ako je ispravnije neznam balo nisam ucio gramatiku jer sam srednju zavrsio za jednu godinu morao sam branit Bosnu od bradonja a izgleda da cu je opetJA morat branit od slicnih bradonja :P :lol: :lol:
Opetja033

#43733 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Plastikaa wrote:
Opetja033 wrote:
Plastikaa wrote:
Mozda i jesam nepismen i neznam da odvojim ne od znam ali si me ipak razumio sta sam ti htjeo reci.. Za razliku od tebe makar sa obrijan i uredan i djeca me se "neboje" na ulici kad me vide ili ne boje ako je ispravnije neznam balo nisam ucio gramatiku jer sam srednju zavrsio za jednu godinu morao sam branit Bosnu od bradonja a izgleda da cu je opetJA morat branit od slicnih bradonja :P :lol: :lol:
Ne znas gramatiku vjerovatno zato jer si nepismeni gorstak i jer te skola nikada nije interesovala. Kuci pa svojoj zeni i svojim roditeljima prosipaj te uvrede. Meni ovdje na forumu neces. Je li jasno? A sada miran. Pst.

Ako zelis mozes odmah poceti da "branis" Bosnu od bradonja. Mozda ti nije to to jer sam uvijek svjeze obrijan ali moras odnekle poceti. Sta mislis? Ili si samo internet ratnik. :)

P.S. Sudeci po svojoj demagogiji na forumu ti si mogao samo pucati po Sarajevu, niposto braniti grad. :)
Last edited by Opetja033 on 12/05/2015 13:31, edited 1 time in total.
ioannes

#43734 Re: Sirija

Post by ioannes »

@Opetja

ne zelim ici tako daleko i reci da to sve nije istina itd.
ali reporter koji je to pisao zove se Chrisoph Reuter i od pocetka konflikta nije neutralan,sto bi njegova duznost trebala biti.
on se stalno krece zajedno sa pobunjenicima i svi njegovi clanci nisu neutralni jer ne hoda sa drugom stranom niti pokusava uzeti drugi pogled na stvari...pocevsi od hula-masakra i kemijskog naoruzanja. Njegov sef u spiegelu Mascolo je clan "atlantskog mosta" to je lobi-organizacija ciji je cilj
"povezivanje" odnosa sa USA i NATO savezom. to je samo jedna od vise takvih organizacija....toj organizaciji pripadaju ljudi koji svi imaju kljucne pozicije i svim Mainstream medijima u Njemackoj (lista se moze vidjeti u internetu). ti mediji od pocetka sukoba do danas,sprovode transatlantcko vidjenje stvari....vama nije jasno koliko je zapravo tesko se objektivno informirati o situaciji u Siriji....covijek mora traziti male,neutralne medije i npovine da bi cuo donekle normalno videnje na situiacija,problem je u tome sto preko 90 % medija ovi gore "kontroliraju"
Plastikaa

#43735 Re: Sirija

Post by Plastikaa »

Vidim i ti si vrhunski gramaticar i kolektor (lektor) umjesto sto prosipas vehabisku pricu na chatu bolje ti je da se okupas,obrijes i operes se dole :lol: :lol:
Plastikaa

#43736 Re: Sirija

Post by Plastikaa »

ioannes wrote:@Opetja

ali reporter koji je to pisao zove se Chrisoph Reuter i od pocetka konflikta nije neutralan,sto bi njegova duznost trebala biti.
on se stalno krece zajedno sa pobunjenicima i svi njegovi clanci nisu neutralni jer ne hoda sa drugom stranom niti pokusava uzeti drugi pogled na stvari...pocevsi od hula-masakra i kemijskog naoruzanja. Njegov sef u spiegelu Mascolo je clan "atlantskog mosta" to je lobi-organizacija ciji je cilj
"povezivanje" odnosa sa USA i NATO savezom. to je samo jedna od vise takvih organizacija....toj organizaciji pripadaju ljudi koji svi imaju kljucne pozicije i svim Mainstream medijima u Njemackoj (lista se moze vidjeti u internetu). ti mediji od pocetka sukoba do danas,sprovode transatlantcko vidjenje stvari....vama nije jasno koliko je zapravo tesko se objektivno informirati o situaciji u Siriji....covijek mora traziti male,neutralne medije i npovine da bi cuo donekle normalno videnje na situiacija,problem je u tome sto preko 90 % medija ovi gore "kontroliraju"
Njegov domet objektivnosti su vijestiumeta i slicni portali
pjerino

#43737 Re: Sirija

Post by pjerino »

Hezbolah je teroristička organizacija ma „štogod“ to značilo, iako sjećam se vremena (a imam puno godina na leđima i dobro sam sve to pratio) kada je cijeli muslimanski a posebno arapski svjet njih slavio kao svoje istinske heroje. Lako je sada čitati wikipedije i slična „edukativna“ štiva, iako sve to je naknadna pamet i zastupanje raznoraznih interesa koji ne moraju nužno biti pozitivni i istiniti.

Prvi puta sam za Hezbolah čuo davne, mislim '92. i to zamisli, na turističkom forumu gdje je dvoje zapadnih turista opisivalo svoj susret sa njima u južnom Libanonu (pozitivno). Mislim da su ih Ameri stavili na listu tek negdje '96. (mogao bih sve to provjeriti ali nije poanta u tome). Od tada pa nadalje stavlja im se na teret ama baš „sve“, napadi na američke i francuske vojnike u Bejrutu, atentat u Buenos Airesu, Hariri, Bugarska... A gdje su tu svi formalni i neformalni islamski i đžihadistički pokreti i skupine, Palestinci, sve arapske zemlje i njihove tajne službe, al-Qaida ...

Gledati Hezbolah samo kroz prizmu posljednjih događaja u Siriji je vrlo površno. Ovaj rat i sirijsko proljeće je pokrenuto upravo da bi se porazio Hezbolah i osigurale izraelske granice, znači to je Hezbolahov rat za opstanak i naravno da oni moraju u njemu što aktivnije sudjelovati i to na strani Asada koji im je bio saveznik sve ove godine (ne sjeci ruku koja te hrani). E sad što se to mnogima ne sviđa to je druga stvar, to ne znači da se moraju konstruirati neistine i tako podilaziti svojim stremljenjima u ovom sukobu. Najbolji su mi oni koji u istoj rečenici spomenu Hezbolah i SA, to bi trebala biti pravopisna greška (inače i ja sam slab sa pravopisom).

Ja osobno jedino svijetlo na sirijskim prostorima trenutno vidim u Kurdima.
Opetja033

#43738 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Sve je to zavjera lihvarsko-vatikansko-cionisticko-vehabijsko-ihvanijsko-gusterska. Nema nam druge nego pratiti Russia Today, IRIB ili Advance.hr. Samo oni dolaze sa istinom.

Sta nije istina?
Da li ovi Afganistanci ginu k'o muhe u Siriji u posljednje vrijeme? Ginu
Da li dolaze preko Irana? Dolaze
Da li ih pobunjenici vec evo mjesecima drze kao zarobljenike? Drze
Da li onda mozemo izvuci zakljucak da rezimu puca kurac za njima? Mozemo. Da su pobunjenici htjeli, pobili bi ih odmah. Dakle do rezima je, jednostavno ih ovi placenici ne interesuju.
Da li rezim selektivno bombarduje skole, dzamije, bolnice u Halepu? Bombarduje. Dokazano. U zadnjem izvjestaju Amnesty Internationala o situaciji u Halepu upravo najvise kritikuju rezim zbog tih cinjenica. Kompletan izvjestaj je objavljen i na ovoj temi.

Dakle sta je propaganda? Ne kontam.
Kikibombona

#43739 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:
Opet @Kiki lupeta gluposti. Sta je drugo mogao reci? Naravno da je u interesu BiH i Bosnjaka bilo da se sto drze drzimo van rata obzirom da su, dok su se Zenge postrojavale u Zagrebu a cetnici po Hrvatskoj i BiH, nasi idioti nosali jugoslovenske zastave i trazili od vojske da izvrsi vojni udar - iste te vojske koja se pokazala agresorskom. Znao je sa kakvim idiotskim jugonostalgicarima on ima posla. Nije mu preostalo nista drugo osim da kupuje vrijeme koliko je mogao. Imao je svojih gresaka a ovo definitivno nije jedna od njih. Sasvim razumljiva odluka. Bezobrazluk je da mu, mimo Hrvata, ovu izjavu najvise spocitavaju oni koji bi ga prvi popljuvali da je otvoreno stao na stranu Hrvatske, oni koji su tada nosali jugoslovenske zastave i trazili da JNA izvrsi vojni udar.

Off topic si.
Alija je politicki diletant! Njegova je sreca sto je Slobo idiot prve klase i sto mu po gluposti niko nije ravan. Al dobro, nije tema......

Hezbolah ne smije dozvoliti da suni ekstremisti i patoloski mrzitelji siita ovladaju Sirijom. To bi imalo katastrofalne posljedice za Hezbolah i siitski narod uopste.

Najbolje bi bilo da se napravi neka podjela. Siitima Damask, Homs, Hama, Latakija, sunitima Alep, Idlib, Zor, Raka itd... Jedino kada se podijele moci ce zivjeti u miru. O tome sam vec pisao.

Hezbolah nastavlja razbijati Nusru... Mogli bi napraviti veliki posao za SAA ako ociste istocni i zapadni Kalamun....

http://www.almasdarnews.com/article/saa ... -qalamoun/

Pripadnici Hezbolaha i Nusre su priblizno fanaticni borci, ali su ovi prvi neuporedivo bolje pripremljeni za borbu. I to na kraju pravi ogromnu razliku u korist Hezbolaha.
salik79

#43740 Re: Sirija

Post by salik79 »

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Dr. Peter Scholl Latour, kojeg sam cesto citirao je bio doajen i bedem neovisnog novinarstva. Danas je takvih ljudskih/moralnih i novinarskih gromada vrlo malo.
Plastikaa

#43741 Re: Sirija

Post by Plastikaa »

Amnesty International is a non-governmental organisation focused on human rights with over 7 million members and supporters around the world. Wikipedia
Founder: Peter Benenson
Founded: July 1961, London, United Kingdom
Subsidiaries: Amnesty International USA, more

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Opetja033

#43742 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

salik79 wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Dr. Peter Scholl Latour, kojeg sam cesto citirao je bio doajen i bedem neovisnog novinarstva. Danas je takvih ljudskih/moralnih i novinarskih gromada vrlo malo.
Mozda mi ti odgovoris?
Sve je to zavjera lihvarsko-vatikansko-cionisticko-vehabijsko-ihvanijsko-gusterska. Nema nam druge nego pratiti Russia Today, IRIB ili Advance.hr. Samo oni dolaze sa istinom.

Sta nije istina?
Da li onda mozemo izvuci zakljucak da rezimu puca kurac za njima? Mozemo. Da su pobunjenici htjeli, pobili bi ih odmah. Dakle do rezima je, jednostavno ih ovi placenici ne interesuju.
Da li rezim selektivno bombarduje skole, dzamije, bolnice u Halepu? Bombarduje. Dokazano. U zadnjem izvjestaju Amnesty Internationala o situaciji u Halepu upravo najvise kritikuju rezim zbog tih cinjenica. Kompletan izvjestaj je objavljen i na ovoj temi.

Plastikaa

#43743 Re: Sirija

Post by Plastikaa »

Sta nije istina ??

Terorizam financira Turska KSA Katar UAE Amerika Izreal UK FR i td Istina

Turska svaki dan ubacuje teroriste na podrucje Sirije Istina

AL nusra je nastala od ISILA Istina

FSA nepostoji Istina

:run:
Opetja033

#43744 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Plastikaa wrote:Amnesty International is a non-governmental organisation focused on human rights with over 7 million members and supporters around the world. Wikipedia

Ovako su cetnici ismijavali izvjestaje "main stream" medije o logorima u BiH. Pricali da je sve to pod kontrolom "zle" Amerike. Ovako su cetnici ismijavali izvjestaje Amnesty Internationala o masakriranju gradjana Sarajeva, Bihaca, Srebrenice, Gorazda. Govorili da ih "zli" Zapad drzi pod kontrolom i da je to sve propaganda.

Ista matrica, ista prica, isto ismijavanje zrtava, isto pisanje po zrtvama. Naravno vrlo cesto to rade isti ljudi koji su iste stvari pricali tokom tragedije u BiH. Cetnici. Nekada otvoreni, nekada salonski - sa rukavicama. Ali to ne mijenja cinjenicu da su cetnici. :)
ioannes

#43745 Re: Sirija

Post by ioannes »

Opetja033 wrote:

Sta nije istina?

nemoj polemiku dizat,razgovaram normalno sa tobom...
jel tebi kao inteligentnom ljudskom bicu jasno da uvijek imaju dvije razlicite stvari vidjenja...sve to moze biti tocno itd.
ali da bi imao vidjenje na cijelu situaciju moraju se saslusati obe strane i onda posloziti cjelokupna slika...
kad Mediji godinama provode uvijek jednu te istu sliku,i kad se ispostavi da se cak neki kljucni dogadaji nisu bili takvi kako su mediji o njima pisali,onda se mora covijek neke stvari zapitati. Taj Christoph Reuter je od pocetka imao vec par dokaznih i posve pogresnih tendecioznih clanaka.
to sve gore sto si napisao moze donekle biti tocno a i nemora....ali posto znam njemacke medije,ja njima nista zivo ne vjerujem (pogotovo Spiegelu i Bildu)
Peter -Scholl Latour koji je preminio ove godine i koji je bio za svog zivota jedan od najutjecajnijih publicista u Njemackoj i koji sve zemlje svijeta zna kao svoj dzep...(pogotovo Arapske zemlje )se u zadnje vrijeme u Njemackim Talk-emisijama nije mogao suzdrzavti od muke koliko tendecioznih gluposti je morao cuti,to je prosto zastrasujuce
Fantassin

#43746 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Opetja033 wrote:
Plastikaa wrote:Amnesty International is a non-governmental organisation focused on human rights with over 7 million members and supporters around the world. Wikipedia

Ovako su cetnici ismijavali izvjestaje "main stream" medije o logorima u BiH. Pricali da je sve to pod kontrolom "zle" Amerike. Ovako su cetnici ismijavali izvjestaje Amnesty Internationala o masakriranju gradjana Sarajeva, Bihaca, Srebrenice, Gorazda. Govorili da ih "zli" Zapad drzi pod kontrolom i da je to sve propaganda.

Ista matrica, ista prica, isto ismijavanje zrtava, isto pisanje po zrtvama. Naravno vrlo cesto to rade isti ljudi koji su iste stvari pricali tokom tragedije u BiH. Cetnici. Nekada otvoreni, nekada salonski - sa rukavicama. Ali to ne mijenja cinjenicu da su cetnici. :)
Pa zar nije po tebi Amerika zla i finansira teroriste... to si malo prije na drugoj temi napisao :lol:
insomnia78

#43747 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Opetja033 wrote:

Osim kad izvjestaji odgovaraju njihovim teorijama
Onda se uzimaju izvjestaji sirijiske opservatorije za ljudska prava sa sjedistem u Londonu :D
Kikibombona

#43748 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

pjerino wrote:Hezbolah je teroristička organizacija ma „štogod“ to značilo, iako sjećam se vremena (a imam puno godina na leđima i dobro sam sve to pratio) kada je cijeli muslimanski a posebno arapski svjet njih slavio kao svoje istinske heroje. Lako je sada čitati wikipedije i slična „edukativna“ štiva, iako sve to je naknadna pamet i zastupanje raznoraznih interesa koji ne moraju nužno biti pozitivni i istiniti.

Prvi puta sam za Hezbolah čuo davne, mislim '92. i to zamisli, na turističkom forumu gdje je dvoje zapadnih turista opisivalo svoj susret sa njima u južnom Libanonu (pozitivno). Mislim da su ih Ameri stavili na listu tek negdje '96. (mogao bih sve to provjeriti ali nije poanta u tome). Od tada pa nadalje stavlja im se na teret ama baš „sve“, napadi na američke i francuske vojnike u Bejrutu, atentat u Buenos Airesu, Hariri, Bugarska... A gdje su tu svi formalni i neformalni islamski i đžihadistički pokreti i skupine, Palestinci, sve arapske zemlje i njihove tajne službe, al-Qaida ...

Gledati Hezbolah samo kroz prizmu posljednjih događaja u Siriji je vrlo površno. Ovaj rat i sirijsko proljeće je pokrenuto upravo da bi se porazio Hezbolah i osigurale izraelske granice, znači to je Hezbolahov rat za opstanak i naravno da oni moraju u njemu što aktivnije sudjelovati i to na strani Asada koji im je bio saveznik sve ove godine (ne sjeci ruku koja te hrani). E sad što se to mnogima ne sviđa to je druga stvar, to ne znači da se moraju konstruirati neistine i tako podilaziti svojim stremljenjima u ovom sukobu. Najbolji su mi oni koji u istoj rečenici spomenu Hezbolah i SA, to bi trebala biti pravopisna greška (inače i ja sam slab sa pravopisom).

Ja osobno jedino svijetlo na sirijskim prostorima trenutno vidim u Kurdima.
:thumbup:
Opetja033

#43749 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Fantassin wrote:
Opetja033 wrote:

Pa zar nije po tebi Amerika zla i finansira teroriste... to si malo prije na drugoj temi napisao :lol:
??? Hajde jos jednom provjeri da li sam ja to bio u pitanju ili citiraj moj komentar. Prilicno sam siguran da si me pomijesao sa nekim. :wink:
Kikibombona

#43750 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Republikanska garda, Kalamun

Image

Navodno, Hezbolah je presjekao sve pobunjenicke linije snabdjevanja prema Zabadaniju....
Locked