Dešavanja u Srbiji

prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#43701 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by prljavi Hare »

Kikibombona wrote:
Poznato je da su moje prognoze u 95% slucajeva tacne, svakome se desi da nekad promasi.
Ne valja biti ni previše samokritičan moj @Kiki!E čuj 95%,pa na temi o Siriji si sve pogodio.Sve! :mrgreen:
Image
megaman4

#43702 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by megaman4 »

rajvosaxo wrote:Vucic mu je idol
ponekad mi bude drago sto mi imamo forum gdje cetnici beslatno orgijaju
A Vucic obicna kukavica koja samo laje. To mu je krajnji domet.
Kikibombona

#43703 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

megaman4 wrote:Sve države regije, ukljucujuci i BiH su obična bijeda i sirotinja a njihovi političari samo lutke na pozornici, kojima upravlja elita koja je daleko od granica ove regije a narod običan pijun, koji ne zna kud goni?

Vucic je obična lutka, koji igra, kako njegove gazde zele, a narod pijun. Nema vise kritične mase nigdje da preokrene ovo stanje u ovoj regiji.

Mudri i pametni ljudi su odavno otišli sa ovih prostora, a ono sto je ostalo, povuklo se u sebe i ceka Apokalipsu ili ce i oni van ove zabokrecine, kako bi sebe i svoje osigurali za crne dane, koji dolaze.

Kako nisi svjestan da za manje od 5 godina, ovdje neće biti ziva roba? :(

Ova regija je planski uništena ekonomski i demografski. Jos 70-ih godina u svojoj knjizi Sahovska ploca, koju je napisao pokojni Zbignjev Brizezinski, on je i najavio da će Balkan biti obična crna rupa, bez ikakve perspektive, sto se upravo i desava.
Sve se slazem, ali opet ce ovdje biti nekih ljudi i nekakvog zivota. Bice Bosnjaka 1 000 000, Srba 500 000, Hrvata 200 000, svi ce biti uzasno stari, ali ce biti.

...

Nase pozivanje na sudbinu je izgovor da nista ne radimo. Oduvijek imamo takav pristup i zato smo vjeciti luzeri. Pogledaj malu Estoniju, kako oni mogu?

...

Nama su kriminalne stranke poput SDA ubile samopouzdanje. To je problem.

...

Asker

Vjerovao ili ne, nikad u zivotu nisam gledao Pink, ni minute. Taj seljakluk i primitivizam ne moze na moj TV. Ja sam covjece poklonik metal, pank i rok muzike, kako bi ta govna mogla doci na moj TV? Tog Marica sam, jer sam cuo da se o njemu prica, pogledao iz znatizelje samo jednom. Krajnje ljigavo i odvratno. Sve su prilike da ti gledas Pink i Marica a ne ja.
Kikibombona

#43704 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

rajvosaxo wrote:Cuj SDA ti ubio sampouzdanje ?
Vjerujem, a I meni je tako
SNSD ti ga je inace dao ?
U mom gradu vlada SDA sve ove godine.

A SNSD/SDS i svi HDZ-eovi su smece kao i SDA. Ja im zelim sve najgore, svima zajedno - zivote su nam unazadili.
megaman4

#43705 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by megaman4 »

Kikibombona wrote:
rajvosaxo wrote:Cuj SDA ti ubio sampouzdanje ?
Vjerujem, a I meni je tako
SNSD ti ga je inace dao ?
U mom gradu vlada SDA sve ove godine.

A SNSD/SDS i svi HDZ-eovi su smece kao i SDA. Ja im zelim sve najgore, svima zajedno - zivote su nam unazadili.
Ne. Najveci krivac je narod, koji je naucio da sve svoje poslove zavrsava preko veza i štele, i odatle je sve i krenulo.
Politicari su samo ogledalo naroda, a BiH je nazalost najveca zrtva pokvarenog naroda i politicara.
asker

#43706 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by asker »

Kikibombona wrote: Nase pozivanje na sudbinu je izgovor da nista ne radimo. Oduvijek imamo takav pristup i zato smo vjeciti luzeri. Pogledaj malu Estoniju, kako oni mogu?
...
Nama su kriminalne stranke poput SDA ubile samopouzdanje. To je problem.
...
Asker
Vjerovao ili ne, nikad u zivotu nisam gledao Pink, ni minute. Taj seljakluk i primitivizam ne moze na moj TV. Ja sam covjece poklonik metal, pank i rok muzike, kako bi ta govna mogla doci na moj TV? Tog Marica sam, jer sam cuo da se o njemu prica, pogledao iz znatizelje samo jednom. Krajnje ljigavo i odvratno. Sve su prilike da ti gledas Pink i Marica a ne ja.
Estonija, ako izuzmemo Rusiju (koja je btw u trenutku osamostaljenja Estonije bila gola kurcina bez ikakvog uticaja u bilo cemu, bilo gdje) granici sa Finskom, Svedskom i Latvijom.....................sto ti je reci Bozija milost i nafaka. Plus sto po svemu i sami pripadaju ovom razvijenom drustvu i zemljama susjedima za pozeljeti. Plus sto nisu imali ni razbijeno staklo na zgradi za razliku od kataklizme epskih proporcija koju smo mi prezivjeli.

Mi nazalost imamo Mordor za susjeda. Cetnike, krvoloke i ratne zlocince u samom vrhu drzave. Nas ce buduce generacije izucavati kako smo opstali u onakvoj konstalaciji snaga. A opstali smo, i opstat cemo.
Ako imas posao, ti licno, budi sretan jer za isto radno mjesto u Valjevu kolega tvog profila radi za kikiriki. Srbovanje moze, ali od jedenja slame puca guzno crijevo.

Pink i Marica ne gledam na tv-u, ali rado pogledam YT video na preporuku ili ako sam naletim na zanimljivu tematiku. Volim pogledati emisiju sa voditeljem fasistom i punom sobom gostiju ratnih zlocinaca, kako kmeche da je cijeli svijet protiv njih. Hrani mi dusu vise puta ponavljana fraza "tamo gdje smo mi pravili veliku Srbiju, tamo Srba vise nema" ili "gdje smo mi Srbe branili tenkovima, Srbi su bjezali na traktorima".

Pomislih napisati da ih zalim, al to nebi bilo istina. Uzivam u moralnom, intelektualnom, duhovnom sunovratu i sveizglednom propascu neprijatelja moje zemlje.
Maraschino

#43707 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

megaman4 wrote:
Je li to ovaj Vucic

Image

ili ovaj

Image
megaman4

#43708 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by megaman4 »

Maraschino wrote:
megaman4 wrote:
Je li to ovaj Vucic

Image

ili ovaj

Image
Da. Prelivoda. Nekad bio Seseljev i Milosevicev, pa se pokajao pred zapadom, a sada je njihova igracka, kojom upravljaju.
Jos kad prizna Kosovo, ima da ga nema u Srbiji.
Kikibombona

#43709 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

asker wrote:Estonija, ako izuzmemo Rusiju (koja je btw u trenutku osamostaljenja Estonije bila gola kurcina bez ikakvog uticaja u bilo cemu, bilo gdje) granici sa Finskom, Svedskom i Latvijom.....................sto ti je reci Bozija milost i nafaka. Plus sto po svemu i sami pripadaju ovom razvijenom drustvu i zemljama susjedima za pozeljeti. Plus sto nisu imali ni razbijeno staklo na zgradi za razliku od kataklizme epskih proporcija koju smo mi prezivjeli.

Mi nazalost imamo Mordor za susjeda. Cetnike, krvoloke i ratne zlocince u samom vrhu drzave. Nas ce buduce generacije izucavati kako smo opstali u onakvoj konstalaciji snaga. A opstali smo, i opstat cemo.
Ako imas posao, ti licno, budi sretan jer za isto radno mjesto u Valjevu kolega tvog profila radi za kikiriki. Srbovanje moze, ali od jedenja slame puca guzno crijevo.

Pink i Marica ne gledam na tv-u, ali rado pogledam YT video na preporuku ili ako sam naletim na zanimljivu tematiku. Volim pogledati emisiju sa voditeljem fasistom i punom sobom gostiju ratnih zlocinaca, kako kmeche da je cijeli svijet protiv njih. Hrani mi dusu vise puta ponavljana fraza "tamo gdje smo mi pravili veliku Srbiju, tamo Srba vise nema" ili "gdje smo mi Srbe branili tenkovima, Srbi su bjezali na traktorima".

Pomislih napisati da ih zalim, al to nebi bilo istina. Uzivam u moralnom, intelektualnom, duhovnom sunovratu i sveizglednom propascu neprijatelja moje zemlje.
A Rumunija?
Moze li Rumunija kao primjer?

Nisu cetnici kriminalizovali sve institucije u Sarajevu, Zenici i Tuzli. Korupcija od vrha do dna. Nepotizam, mito, kriminalne institucije - sve do kosti bolesno. I niko ne zeli mijenjati stanje. Zavali se u fotelju i vici: 'eno cetnika'.

Prosjecna plata u Srbiji za mjesec juli iznosi: 55.042 dinara. Dakle, isto sranje kao kod nas, samo sto je kod njih primjetan dosta brzi trend rasta plata. Dolaze im ozbiljni investitori sto je lako provjeriti. Plasim se da cemo u narednih 10 godina biti najsiromasnija drzava na Balkanu. Idemo u tom pravcu. Albanija i Makedonija rade bolje od nas.

...

Manje gledaj Pink, nije dobro za mentalnu higijenu.
megaman4

#43710 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by megaman4 »

Kikibombona wrote:
asker wrote:Estonija, ako izuzmemo Rusiju (koja je btw u trenutku osamostaljenja Estonije bila gola kurcina bez ikakvog uticaja u bilo cemu, bilo gdje) granici sa Finskom, Svedskom i Latvijom.....................sto ti je reci Bozija milost i nafaka. Plus sto po svemu i sami pripadaju ovom razvijenom drustvu i zemljama susjedima za pozeljeti. Plus sto nisu imali ni razbijeno staklo na zgradi za razliku od kataklizme epskih proporcija koju smo mi prezivjeli.

A Rumunija?
Moze li Rumunija kao primjer?

Nisu cetnici kriminalizovali sve institucije u Sarajevu, Zenici i Tuzli. Korupcija od vrha do dna. Nepotizam, mito, kriminalne institucije - sve do kosti bolesno. I niko ne zeli mijenjati stanje. Zavali se u fotelju i vici: 'eno cetnika'.

Prosjecna plata u Srbiji za mjesec juli iznosi: 55.042 dinara. Dakle, isto sranje kao kod nas, samo sto je kod njih primjetan dosta brzi trend rasta plata. Dolaze im ozbiljni investitori sto je lako provjeriti. Plasim se da cemo u narednih 10 godina biti najsiromasnija drzava na Balkanu. Idemo u tom pravcu. Albanija i Makedonija rade bolje od nas.

...

Manje gledaj Pink, nije dobro za mentalnu higijenu.
Ti manje mitomanisi sa propalom srbijom.

Niije ovo vise SFRJ.

Boli nas briga za njh i lazi pizdoustog Vucica od Bugojna.
asker

#43711 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by asker »

Kikibombona wrote:Bla bla bla....
Izadji malo hebo te twiter i Rojava, udahni, prosetaj.....................probaj malo putovat svijetom. Mani demagogije, supalj si na sve strane, agenda ti je providna, pomozi sam sebi.
Zenica ti je nikad ljepsa, nikad!!!
Da sam tako ogorcen selio bih il u Manbij il Kragujevac.
Pucas milion postova dnevno i zalis se na drzavu. Idi radi sta majstore.

Ja se ponosim sto sam drzavljanin Bosne a ne Srbije! Halal im Vucic i ekipa. A ti nemoj hinjski promovirat brlog kao nesto dobro!
Kikibombona

#43712 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

megaman4 wrote:Ti manje mitomanisi sa propalom srbijom.

Niije ovo vise SFRJ.

Boli nas briga za njh i lazi pizdoustog Vucica od Bugojna.
Tema se zove Srbija. Ako te ne zanimaju desavanja u Srbiji, slobodan si da citas druge teme.

...

Ja samo vidim da nas strane kompanije zaobilaze kao kugu a u Srbiji dolaze njemacke firme koje zaposljavaju hiljade radnika. U moj grad, Zenicu, 10 godina niko nije dosao. Nula investicija. A radi se o jednom od najvecih BH gradova.
Kikibombona

#43713 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

asker wrote:
Kikibombona wrote:Bla bla bla....
Izadji malo hebo te twiter i Rojava, udahni, prosetaj.....................probaj malo putovat svijetom. Mani demagogije, supalj si na sve strane, agenda ti je providna, pomozi sam sebi.
Zenica ti je nikad ljepsa, nikad!!!
Da sam tako ogorcen selio bih il u Manbij il Kragujevac.
Pucas milion postova dnevno i zalis se na drzavu. Idi radi sta majstore.

Ja se ponosim sto sam drzavljanin Bosne a ne Srbije! Halal im Vucic i ekipa. A ti nemoj hinjski promovirat brlog kao nesto dobro!
Pola mojih drugova je u proteklih 5 godina otislo iz Zenice. I kako ne biti ogorcen. Ne mogu ljudi podnijeti SDA seljacine, prekipilo. Ne vidim nacin kako se te bagre otarasiti u nardnih 10 godina. Ne vidim nikakve naznake da ce biti bolje.

Meni je dobro, radim za strance, na svu srecu. Nije mi dobro kada vidim da drugima nije dobro. Nije mi dobro kada cujem price svojih komsija sto rade u Stranjanima i Raspotocju. Nije mi dobro kada cujem utiske ljudi koji rade u Preventu i Ekri. Nije mi dobro kada vidim da nijedna strana firma nije dosla u ovaj grad u proteklih 10 godina.

Nije mi dobro kada vidim da kriminal, korupcija, nepotizam i mito haraju drustvom. Nije mi dobro kada vidim da nema nista posteno u mom gradu.

Nije mi dobro kada vidim da rijeka Bosna izgleda kao kanalizacija a Smetovi prekriveni smecem. I nikoga nije briga. Niko nista.

...

Nije mi dobro sto ne vidim nikakav trend napretka, nikakvu nadu da ce biti bolje. Ja imam priliku da sutra odem u Njemacku, ali nije tesko otici... ja sam od rodjenja u ovom gradu, nikad nisam izbivao duze od mjesec dana.
exliberal-ex

#43714 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by exliberal-ex »

Kikibombona wrote:
Poznato je da su moje prognoze u 95% slucajeva tacne, svakome se desi da nekad promasi.

.

Rece tip sa kojim se ja raspravljam na temi o Sirij....onaj isti sto je govorio da je Rojava gotova stvar, Kurdistan medjunarodno priznat sa izlazom na Mediteran , onaj isti koji je profulio loptu u 95 % slucajeva....mislim Kiki skini se sa tih boba...gubis se :-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#43715 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Image

Image

Vučić očaran ruskim sistemima S-400 dopremljenim u Srbiju: Ovako nešto nisam vidio

"Kada ljudi pitaju da li bismo voljeli, voljeli bismo u ovom trenutku jedino kad bi nam Rusija ostavila. Drugačije ne bismo mogli da priuštimo", rekao je on.

Image
et ga jedan...
Maraschino

#43716 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

pici wrote: et ga jedan...
To je drugi brale

Image

sada ima tri(tako vucic racuna). :D
Haman2

#43717 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Haman2 »

U Srbiji promovišu knjige ratnih zočinaca i rugaju se žrtvama

Image
Foto: N1 - Vijesti.ba

Fond za humanitarno pravo (FHP) je ocijenio da se Ministarstvo odbrane Srbije "promocijom i finansiranjem knjiga i tribina na kojima govore osuđeni za najteže zločine, otvoreno ruga žrtvama zločina".

Ministarstvo time "demonstrira jasnu privrženost politici koja je dovela do brojnih zločina na prostoru bivše Jugoslavije, ali i negira činjenice utvrđene pred Međunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju (MKTJ)", saopštio je FHP.

Povod je što ove, kao i prethodne godine, Medija centar "Odbrana" - izdavački centar Ministarstva odbrane na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga predstavlja knjigе Nebojše Pavkovića, a priređuje i tribinu o intervenciji NATO-a na kojoj će, pored penzionisanih komandanatа Vojske Jugoslavije (VJ) odnosno Vojske Srbije (VS), Božidara Delića i Ljubiše Dikovića, govoriti i osuđeni ratni zločinci Vladimir Lazarević i Vinko Pandurević, navodi FHP.

FHP je pozvao institucije Srbije da obustave "promovisanje i rehabilitaciju osuđenih ratnih zločinaca i opredijele se za politiku koja prihvata sudski utvrđene činjenice i uvažava patnje žrtava i članova njihovih porodica".

Ministarstvo: Ponosni na predstavljanje sjećanja branitelja naroda
Ministarstvo odbrane saopštilo je da je "ponosno" na sve pripadnike vojske koji su branili zemlju i narod od NATO agresije 1999. godine i da "s ponosom" predstavlja ediciju "Ratnik" u kojoj su između ostalog, sabrana sjećanja bivših komandanata VJ Nebojše Pavkovića i Vladimira Lazarevića, koji su u Hagu osuđeni za ratne zločine.

Reagujući na navode Fonda za humanitarno pravo (FHP) da se "promocijom i finansiranjem knjiga i tribina na kojima govore osuđeni za najteže zločine, Ministarstvo odbrane otvoreno ruga žrtvama zločina", iz tog resora su naveli da su generali Pavković i Lazarević, "osuđeni po komandnoj odgovornosti i da imaju pravo da iznesu svoje viđenje istorijskih dogadjaja u kojima su učestvovali".

"Srbija je dugo čekala i ćutala o NATO agresiji dozvoljavajući drugima da pišu njenu istoriju. Sećanja generala Nebojše Pavkovića, kao i ostalih komandanata i boraca koja su objavljena u knjigama edicije 'Ratnik' umnogome doprinose istini o borbi tokom NATO agresije. Ne vidimo ni jedan razlog da se stidimo borbe našeg naroda i onih koji su tu borbu vodili", stoji u saopštenju.

Ocijenjuje se i da "nema ministarstva odbrane i vojske koje bi propustile priliku da tako važna svjedočenja i iskustva ne sačuvaju i ne prikažu" kao i da "nema istorijskog naroda koji bi dopustio da njegova istina ne bude ispričana i sačuvana".

"U jednom od najneravnopravnijih ratova u novijoj istoriji, u kome je naša država bila prinuđena da se brani od agresije moćnog NATO pakta, vojnici, podoficiri i oficiri borili su se da odbrane svoju otadžbinu, svoj narod i svoje porodice i sva njihova iskustva iz te borbe su itekako značajna. Ovo je naš način da kažemo istinu o ratovima koje Srbija nije tražila ni izazvala, u kojima je bila prinuđena da se brani", navelo je Ministarstvo odbrane.

(Vijesti.ba / Beta)
Maraschino

#43718 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

S'tim fekalijama preko Drine treba prekinuti bilo kakav odnos.
Nadzornik

#43719 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Nadzornik »

Maraschino wrote:S'tim fekalijama preko Drine treba prekinuti bilo kakav odnos.

Jest da nije autoputa... :-D
Maraschino

#43720 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

Nadzornik wrote:
Maraschino wrote:S'tim fekalijama preko Drine treba prekinuti bilo kakav odnos.

Jest da nije autoputa... :-D
Ko ima interes neka gradi.
Ja u svom zivotu dva puta bio u tom vilajetu. Vazda zapad.
Matzan

#43721 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Matzan »

:D
zrakomlat

#43723 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zrakomlat »

Pita Marić njega kakva je politička situacija u Srbiji. Nagrdi ga Čanak pravo.

:lol: :lol:
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#43724 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hame_ »

Treba pogledati cijelu emisiju pa donijeti zaključak...

zrakomlat

#43725 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zrakomlat »

Hame_ wrote:Treba pogledati cijelu emisiju pa donijeti zaključak...

Naletio na ono slučajno pa okacio ovdje. Jel nešto bitno mijenja ostatak razgovora, da ne gledam 40 minuta bezveze emisiju koja mi se ne gleda?
Post Reply