FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

todd_smith

#43701 Re: FC Barcelona

Post by todd_smith »

supercali wrote:
todd_smith wrote:Nije Lucho nista osvojio vala, mislim na papiru jeste, ali nije on nesto imao tu koliko je sami igracki kadar tu osvojio sve sam, pogotovo Messi, Suarez i Nejmar.

Mozda sam ja laik ali ne znam da je napravio neke takticke zamisli gdje je preokrenuo njihovu igru. Messi i njegova vanzemaljska forma ih je vadila hiljadu puta ove sezone.
A za formu je zasluzan? Forum?
Sigurno nije LE zasluzan za Messijevu formu, ne kontam te...

Kad Messi uzme loptu i predribla 10 igraca i zabije gol kako je to zasluga trenera?

Ne kazem da je samo tu stajao reda radi ali ne znam sta je uradio toliko da je promijenio igru Barce...evo neka neko napise volio bih da znam bez zajebancije
supercali

#43702 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

Prva i sigurno njegova stvar je da ovi sadasnji igraci barcelone bi bez problema odigrali utakmicu do kraja i da traje 180 minuta
To sam rekao i na pocetku sezone jer znam luisa
Drugo uveo je da osim drzanja lopte kao kod pepa ima i kontri i kornera normalnih
Naravno ovo drugo se vjerovatno ne moze pripisati samo njemu
Covjek je rotiro ko ventilator na pocetku isprobavao svasta sto se pokazalo kao veoma dobro na kraju a uz to pobjedjivao to je glavno sto i sasa matic moze vidjeti
ascari

#43703 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Sto pade dostava iz McDonaldsa :lol:
ascari

#43704 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

tzipiripi wrote:
ascari wrote:Ko ima najvise golova u CL ove sezone? ...
CR, Messi ... :roll:
:lol:
Ovo su bila retoricka pitanja, jer se radi o Neymaru.

Edit: sad vidim da je i on na 10. Do mene
tzipiripi

#43705 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

ascari wrote:
tzipiripi wrote:
ascari wrote:Ko ima najvise golova u CL ove sezone? ...
CR, Messi ... :roll:
:lol:
Ovo su bila retoricka pitanja, jer se radi o Neymaru.

Edit: sad vidim da je i on na 10. Do mene
Neka njega, vrijeme da još neko uleti u vrh. Iduće sezone bi Sule mogao bit prvi.
Towelie

#43706 Re: FC Barcelona

Post by Towelie »

Kako je veliki Ćavi nacrtao Tripletu: Leo, je l hoćeš da ti Ronaldo uzme još jednu Zlatnu loptu?

pre 5 sati | mozzartsport.com
„Mes que un club“ je slogan Barselone ucrtan u Ćavijevom genetskom kodu jer za 25 godina u klubu ne možeš da sebe staviš pre kolektivnog uspeha. Kada je sezona pretila da ode u sunovrat, veliki dirigent je pokazao kakav je diplomata i okrenuo priču u potpuno drugom smeru

Veličina slova A A A

Nejmar je dao golove u oba meča četvrtfinala, oba polufinalna i u finalu. Luis Suarez je rešavao kada je bilo najpotrebnije u Mančesteru i Parizu. Leo Mesi je probio Bajern kada je izgledalo da se Barsina mašina pregrejala. Odbrana je položila ispit bolje nego ijedna Barsine pre nje.

Iako gledana kroz prizmu Lea Mesija, Barselona je bila tim ove sezone i osvojila sve zato što nije imala slabu tačku. Kada su Pogba i drugari sinoć napravili kavez za Mesija, rešili su Inijesta i Rakitić. Na stranu sve počasti koje MSN triling zaslužuje ove sezone, Barsa je mnogo više od priče o tri musketara i ponekom Dartanjanu.

Uz sve simpatije prema Juventusu kao poslednjem bastionu italijanskog fudbala, žal što je Điđi Bufon propustio možda i poslednju šansu, Juve nije bio taj koji se mnogo pitao u finalu. Ništa više nego li Borusija ili Atletiko prethodne dve godine. Neko više voli cirkus koji je pravio njegovo veličanstvo Ronaldinjo, neko više voli kombinatoriku Pepove tiki-take, ali nijedna Barsa ovako lepo, jednostavno i dominantno nije osvojila Ligu šampiona.

Ovih poslednjih nekoliko meseci smo gledali fudbalsko savršenstvo u izvođenju Katalonaca. Nijedna taltika, šablon, ili pokušaj prevare ne funkcionišu protiv takvog talenta, mašte i magije. Čak im ni pomoć sudija nije bila potrebna kao Gvardioli protiv Čelsija ili Rajkardu protiv Milana. Tripleta čista kao suza!

I samo jedan velikan u istorjii fudbala je je dočekao da se sa tom kao suza čistom Tripletom oprosti od ozbiljnog fudbala.

Havijer Ernandez Kreus - Ćavi. Najbolji momak La Masije. Zlatno dete Barselone i Katalonije. Jedan od najboljih veznih fudbalera svih vremena. Ako je neko zaslužio da se oprosti „like a boss“, onda je to Ćavi.

Posle 25 godina u Barseloni omaleni dirigent je rekao „adios“ Blaugrani. I kao velikan prišao i utešio jedinog sličnog genija sa druge strane Andreu Pirla.

Ćavi je ušao u igru u 78. minutu. Nije dao gol, nije ga ni namestio. Oprostio se kao rezerva. Samo 10 utakmica u svim takmičenjima je odigrao po 90 minuta na putu ka Tripleti. Statistički, sa dva gola i 10 asistencija, njegov uticaj na igru je bio daleko manji od Mesijevog, Nejmarovog, Inijestinog ili Pikeovog. Ali stvari koje je uradio van terena ove sezone su bile ključ svega i dovele do toga da Suarez osramoti Luiza, da Mesi pomeri kičmu Boatengu i da Nejmar postiže one silne golove u nokaut fazi. Jednako maesteralno kao što je prethodnih godina delio asistencije i lopte sa očima, tako je Ćavi namestio i atmosferu koja je izazvala Barsinu eksploziju u drugom delu sezone i kulminirala osvajanjem svega.

Tihi genije je bio taj koji je sprečio da sezona ode u sunovrat.

Vraćamo se na 4. januar kao ključni datum u Barsinoj najuspešnijoj sezoni od postanka. Kraj 2014. godine je prošao u dominaciji Real Madrida koji je bio u neverovatnoj seriji pobeda i jurio mesto u Ginisovoj knjizi rekorda. Barsa se mučila, štucala, ali nekako održavala korak sa Madriđanima. Ipak, nije odavala utisak tima koji će zaustaviti Real. Imala je bod manje i utakmicu više od Reala, ali je Ančelotijev tim delovao moćnije. Osvojio je i titulu svetskog prvaka, Kristijano Ronaldo je proslavio drugu Zlatnu loptu. Mesi je bio u senci Portugalca. Argentinac je sakupio 23 gola i devet asistencija do gostovanja na Anoeti, Ronaldo je tada već imao 26 golova u 16 utakmica Primere. Barselona je imala 19 pobeda, dva remija i četiri poraza uz 68 datih golova. Real je bio iznad.

Gostovanje u San Sebastijanu će promeniti sve. Svaki kiks Barse do tada je izazivao nervozu kod Luisa Enrikea i budio sumnje javnosti u njega. Da li je neuspešni trener Rome novi Tata Martino?

Asturijac je počeo da paniči kada plan A nije funkcionisao, a B i C varijante se nikako nisu dopadale prvoj zvezdi Mesiju. Promene formacije (protiv PSŽ je igrao 3-5-2) i sistem rotacije su izazvali nervozu u svlačionici. Sve je otišlo predaleko kada je u porazu od Real Sosijedada ostavio na klupi Mesija, Nejmara, Rakitića, Alvesa i Pikea. Mesi je poludeo i planuo je požar na Kamp Nou.

Ekspresno je smenjen direktor Zubizareta, što je bila najava da se nešto slično sprema i Enrikeu koji je bio Zubijev kadar. Sve to je namirisao i Karles Pujol i podneo je ostavku. Trebalo je da bude spona između igrača, trenera i rukovodstva, ali legendarni kapiten nije imao diplomatiju da spreči požar. Raspisani su i predsednički izbori.

Posle Anoete, Mesi je odbio da se pojavi na treningu, pravdao se bolovima u stomaku, ali svima je bilo jasno da se u Barsi nešto događa. Enrike je izgledao kao mrtav čovek koji hoda, nikome u klupskom rukovodstvu nije padalo napamet da se zamera Mesiju. Uostalom, veliki Leo je često umeo da bude i zli patuljak u svlačionici Barse. Ibra je najbolji svedok. I nije jedini.

Lakše je bilo otkinuti glavu Enrikeu. Ali, da li je to bilo rešenje?

Tada se videla veličina Ćavija. Neko kome je Barselona u DNK nije hteo da dozvoli drugu vezanu neuspešnu sezonu i odlazak bez trofeja. Samim prihvatanjem uoči sezone da ne bude među glavnim protagonistima već podrška sa klupe, pokazao je koliko je veliki.

Kapiten je reagovao kapitenski. Nije baš da je izvlačio uši, ali je diplomatiju položio sa desetkom. Organizovao je sastanak sa Mesijem potom i sa Enrikeom i podviknuo.
„Moramo da rešimo ovo. Što pre. Ne smemo da dozvolimo prošlu sezonu. I vi to vrlo dobro znate. Leo, da li zaista želiš da ti Kristijano uzme još jednu Zlatnu loptu“, pogodio je Mesija gde ga najviše boli.

Sa ostalim „kapitenima“ (kako Katalonci zovu Barsine starosedeoce) Pikeom, Inijestom i Busketsom je potom otišao kod Enrikea i sasuo mu u lice potrebnu dozu realnosti. Za razliku od dijaloga sa Mesijem španski mediji nisu iskopali šta je tada rekao Luću. Ali, očigledno da je delovalo.

Barselona je procvetala posle toga. Isti oni igrači koji su se mučili sa Hetafeom ili Seltom, su postali savršeno podmazana mašinerija. Završilo se osvajanjem Triplete. Barsa je ostvarila bilans od 31 pobede, dva remija i dva poraza uz 108 postignutih golova. Od čega se poraz od Bajerna i remi sa Deportivom mogu označiti kao nebitni i benigni. Jedino je Malaga „murinjovskom“ odbranom uspela da savlade Katalonce u bitnom meču.

Mesi se smirio i ostao tamo gde i treba da bude - na desnoj strani napada. Enrike je prestao da mu krajcuje minutažu i da rotira ostale nosioce igre. Ćavi je kupio mir iz kojeg je izašla ova čudesna Barselona. Praktično ista impotentna Barselona koja prošle godine nije mogla ništa da osvoji iako je imala trenera po Mesijevom izboru, sada je sa dodatkom Suareza postala klub koji se prošetao do triplete i podelio lekcije šampionima Engleske, Francuske, Nemačke i Italije.

Zato je onih Ćavijevih petnaestak minuta sinoć sa trakom oko ruke zanemarljivo u odnosu na sve ono što je za Barselonu uradio ove sezone, a da nije morao ni da nazuje kopačke. Barsin slogan „Mes que un club“ se nigde tako dobro ne reflektuje kao na primeru velikog Ćavija. Mesi, Nejmar, Suarez su imali privilegiju da uče od velikog igrača i velikog čoveka.

A, Barsa će se načekati dok opet ne bude imala takvu veličinu.
Towelie

#43707 Re: FC Barcelona

Post by Towelie »

Image
Image
Image
Image
Image
5 0 5

#43708 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Official: Sevilla confirm the transfer of right wing player Alei Vidal (25) to Barcelona, where he will be presented tomorrow

objavili za vrijeme proslave. :D
Better Man

#43709 Re: FC Barcelona

Post by Better Man »

todd_smith wrote:
supercali wrote:
todd_smith wrote:Nije Lucho nista osvojio vala, mislim na papiru jeste, ali nije on nesto imao tu koliko je sami igracki kadar tu osvojio sve sam, pogotovo Messi, Suarez i Nejmar.

Mozda sam ja laik ali ne znam da je napravio neke takticke zamisli gdje je preokrenuo njihovu igru. Messi i njegova vanzemaljska forma ih je vadila hiljadu puta ove sezone.
A za formu je zasluzan? Forum?
Sigurno nije LE zasluzan za Messijevu formu, ne kontam te...

Kad Messi uzme loptu i predribla 10 igraca i zabije gol kako je to zasluga trenera?

Ne kazem da je samo tu stajao reda radi ali ne znam sta je uradio toliko da je promijenio igru Barce...evo neka neko napise volio bih da znam bez zajebancije
Kazati da Luis Enrique nije zaslužan za ovaj trofej može samo amater. Pa što prošle sezone nisu bili prvaci? Itekako je on zaslužan za osvajanje trofeja, jer ipak koliko god Barcelona imala genijalce u ekipi, trener je taj koji bira prvi sastav. Mislim da jedno bez drugog ne može i da samo zajedničkom saradnjom i dobrim odnosom između trenera i igrača može se postići ovakav rezultat.
MOSALJOZE

#43710 Re: FC Barcelona

Post by MOSALJOZE »

Ovo što Barca igra je tika-taka na stereoidima.

:skoljka:
5 0 5

#43711 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

camp nou.

todd_smith

#43712 Re: FC Barcelona

Post by todd_smith »

Better Man wrote:
todd_smith wrote: Sigurno nije LE zasluzan za Messijevu formu, ne kontam te...

Kazati da Luis Enrique nije zaslužan za ovaj trofej može samo amater. Pa što prošle sezone nisu bili prvaci? Itekako je on zaslužan za osvajanje trofeja, jer ipak koliko god Barcelona imala genijalce u ekipi, trener je taj koji bira prvi sastav. Mislim da jedno bez drugog ne može i da samo zajedničkom saradnjom i dobrim odnosom između trenera i igrača može se postići ovakav rezultat.
procitaj bold
NK33

#43713 Re: FC Barcelona

Post by NK33 »

todd_smith wrote:Ne kazem da je samo tu stajao reda radi ali ne znam sta je uradio toliko da je promijenio igru Barce...evo neka neko napise volio bih da znam bez zajebancije
1. Vratio Messia na desnu stranu
2. Doveo ih do savrsenstva sto se tice fizicke forme
3. Vratio Dani Alvesa u zivot
4. Uveo kontranapade na kojima bi pozavidio i Mourinho
5. Popravio odbranu do te mjere da su i pored toliko niskih igraca primili jako malo golova iz skok igre

Mozda nije uveo neku takticku revoluciju, ali ovo gore nabrojano je sasvim dovoljno da bude itekako zasluzan za tripletu. Ni ja ga ne smatram nekim extra trenerom al ocigledno je da je nesto uradio s ekipom koja prosle godine nije licila ni na sta.
putokaz1

#43714 Re: FC Barcelona

Post by putokaz1 »

Doveli su matjua dao gol realu
HB_BHF

#43715 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Kakva atmosfera.. Vrh... Madrid na aparatima :P
omar little

#43716 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

nema niko pijan kao one godine messkili sto je bio :lol:
ODB

#43717 Re: FC Barcelona

Post by ODB »

Jao fešte pa šta je ovo.Dajte link i na onu tamo temu nek se ljudi malo provesele :D
Crvena Tifoza

#43718 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Kakav show na stadionu :shock:
omar little

#43719 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

ovo je pripremano mjesecima, nema sanse da se ovo izorganizira za manje od dan.
p206

#43720 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Ko da je olimpijada
5 0 5

#43721 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

omar little wrote:ovo je pripremano mjesecima, nema sanse da se ovo izorganizira za manje od dan.
od prve utakmice protiv bayerna su mogli znati da ce biti tripleta. :D
5 0 5

#43722 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Image
Image
Image
Image
5 0 5

#43723 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Image
Image
Image
Image
omar little

#43724 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

vidi ga onda, vidi ga sad. od klinca do odraslog, ozbiljnog covjeka, nama pred ocima. i plusic za messija sto se sali na svoj racun sa onim "htjeli ste sva tri, evo vam sva tri."

5 0 5

#43725 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Image
Image
Image
Post Reply