Ramu, on je najviše Miloradu šuknuo. Ili Bakira Hadžiomerovića.skupljac_zeljeza wrote:A koga bi ti, a da bi dobio od naroda glasove?Alfons Kauders wrote:Rumenka samo drzati dalje od vlasti, neka ga za kamera i skupstine.
Ambiciozan a nesposoban, ubitacna kombinacija.
SDP
- ultima_palabra
#43676 Re: SDP
- skupljac_zeljeza
#43677 Re: SDP
Zar ovaj nije već oproban? Mileta treba održavati što duže jer on radi uredno posao bolje od Fahre, Baketa i Denisa zajedno.ultima_palabra wrote: Ili Bakira Hadžiomerovića.
- johntra
#43678 Re: SDP
a inače je pozicija člana Predsjeništva pravo bitna funkcija...prvo ikebana, pa član Predsjedništva...Alfons Kauders wrote:
Otkud znam? Nije moja stranka pa da biram.
Uglavnom, Rumenka ni pod razno. Nema problema da bude parlamentarac, ali nista vise od toga. Jednostavno nije covjek za to i cao.
- Haris.ba
#43679 Re: SDP
Koliko je bitna pokazalo je to što SNSD nije u vlasti na državnom nivou. Da Bakir nije član predsjedništva, sasvim je moguće da bi SDA bila opozicija kao relativni pobjednik, a DF, SBB i SDP bi bili u vlasti.johntra wrote:a inače je pozicija člana Predsjeništva pravo bitna funkcija...prvo ikebana, pa član Predsjedništva...Alfons Kauders wrote:
Otkud znam? Nije moja stranka pa da biram.
Uglavnom, Rumenka ni pod razno. Nema problema da bude parlamentarac, ali nista vise od toga. Jednostavno nije covjek za to i cao.
I veoma je bitna uloga kod budžeta, imaju pipu na informacije sa strancima....
- johntra
#43680 Re: SDP
Jako je bitna, da sve na čemu imaju pipu, ne mogu uraditi bez Parlamenta, a često i bez ljudi iz ministarstava...najbolji dokaz tome je trakavica oko 9.januara i kad se pomoćnik ministra popišao po odlukama dva člana Predsjedništva...
- Haris.ba
#43681 Re: SDP
To onaj iz SBB što je ko biva trebao biti smijenjen po odlučnoj Fahrinoj odluci, pa ga Srbi nisu dali, pa ga ko biva trebali izbaciti iz stranke, i onda - ništa.johntra wrote:Jako je bitna, da sve na čemu imaju pipu, ne mogu uraditi bez Parlamenta, a često i bez ljudi iz ministarstava...najbolji dokaz tome je trakavica oko 9.januara i kad se pomoćnik ministra popišao po odlukama dva člana Predsjedništva...
Kako to da Fahro ko predsjednik stranke ne može smijeniti lika u svojoj stranci? Nije ti dobar primjer. Predsjedništvo nema operativnu ogromnu važnost, ali samo da je dovoljno da imenuje predsjedavajućeg vijeća ministara (a samim time se i sam sastav uređuje) - dovoljno je da to bude veoma važna funkcija.
Isto tako ljudi misle i za dopresjednika Federacije da je ikebana. A Dunović preko Ustavnog suda im blokiro pola zakona.
-
zbiljovski
#43682 Re: SDP
Po meni najlogičnije rješenje, treba neko biti ko može uzeti glasove od desnice / SDA, a Denis to može, mislim na Bećirovića naravno. Ovdje na forumu se mane svima vrlo brzo nađu, ali Denis je druga galaksija za Izetbegovića. Čovjek je megapopularan, pogledajte mu FB profil, koliko ga ljudi gotive. Samo u TK-u će dobiti 100 000 glasova. . . Druga stvar, dobra je to priča jer jak kandidat ljevice će povući glasove ljevici. Ja ne vidim jače ime, a da je politički aktivno, manite se priča o "nerealnim opcijama". Da imam nekog uticaja u SDP-u / građanskom bloku Denisa bi objeručke podržao, pismen, elokventan, ima pedigre, ima veliku bazu,SDP-ovu infrastrukturu, odnosno jedini može dobiti SDA-ovog kandidata!
- johntra
#43683 Re: SDP
Znam samo da su ga izbacili iz stranke...imenovanje mandatara Vlade je samo potvrda izborne volje građana, odnosno, partije koja je pobijedila na izborima...ko suvda u svijetu...protokolarna aktivnost, maltene...Haris.ba wrote:
To onaj iz SBB što je ko biva trebao biti smijenjen po odlučnoj Fahrinoj odluci, pa ga Srbi nisu dali, pa ga ko biva trebali izbaciti iz stranke, i onda - ništa.
![]()
Kako to da Fahro ko predsjednik stranke ne može smijeniti lika u svojoj stranci? Nije ti dobar primjer. Predsjedništvo nema operativnu ogromnu važnost, ali samo da je dovoljno da imenuje predsjedavajućeg vijeća ministara (a samim time se i sam sastav uređuje) - dovoljno je da to bude veoma važna funkcija.
Isto tako ljudi misle i za dopresjednika Federacije da je ikebana. A Dunović preko Ustavnog suda im blokiro pola zakona.
- drug_profi
#43684 Re: SDP
Denis pa Denis.
Šta uopšte imamo mi ili narod od toga što ćemo npr. pobijediti SDA i posalti ih u opoziciju, ako ta pobjeda neće biti praćena kvalitetnim rezultatima koji ce neupitno i bez dileme pokazati ko je kriv za agoniju i beznađe Bošnjaka i svih drugih koju sudbinu vežu za BiH?
Dovedi nekog ko ne zna da radi, ko nema plan, izgubićeš naredne izbore i opet će SDA vladati bar 8 godina nakon toga... jer SDA moze da ne uradi nista, moze i da zapali Sarajevo, opet ce dobiti izbore preko dzamija.
Znaci od jednih izbora zavisi fakticki minimalno 12 narednih godina. Od jedne pogresne odluke ovisi hoce li ovu zemlju napustiti jos 200-300 hiljada ljudi. DA ne kazem da zavisi i sam opstanak zemlje od toga.
Šta uopšte imamo mi ili narod od toga što ćemo npr. pobijediti SDA i posalti ih u opoziciju, ako ta pobjeda neće biti praćena kvalitetnim rezultatima koji ce neupitno i bez dileme pokazati ko je kriv za agoniju i beznađe Bošnjaka i svih drugih koju sudbinu vežu za BiH?
Dovedi nekog ko ne zna da radi, ko nema plan, izgubićeš naredne izbore i opet će SDA vladati bar 8 godina nakon toga... jer SDA moze da ne uradi nista, moze i da zapali Sarajevo, opet ce dobiti izbore preko dzamija.
Znaci od jednih izbora zavisi fakticki minimalno 12 narednih godina. Od jedne pogresne odluke ovisi hoce li ovu zemlju napustiti jos 200-300 hiljada ljudi. DA ne kazem da zavisi i sam opstanak zemlje od toga.
-
Novak20
-
Mohamad Sissoko
#43686 Re: SDP
Ovo je onaj debil sto poredi iftar u Podrinju sa komunistickim obilježavanjem/promocijom kulta ličnosti.
- seln
#43687 Re: SDP
Komunisti su bar otvoreno govorili cije dupe ljube. A ovamo 7.000 ljudi stiglo da olize stopala onom Alijinom pobacaju.Mohamad Sissoko wrote:Ovo je onaj debil sto poredi iftar u Podrinju sa komunistickim obilježavanjem/promocijom kulta ličnosti.
- drug_profi
#43688 Re: SDP
Dobro brkas cinjenice.Mohamad Sissoko wrote:Ovo je onaj debil sto poredi iftar u Podrinju sa komunistickim obilježavanjem/promocijom kulta ličnosti.
-
putokaz1
#43689 Re: SDP
Šta reći o SDP a da nije rečeno
Postat ćemo Balkanski tigar ako SDP pobjedi?
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
aLI BITI MALO POZITIVNIJI
DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Postat ćemo Balkanski tigar ako SDP pobjedi?
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
aLI BITI MALO POZITIVNIJI
DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
- drug_profi
#43690 Re: SDP
Politicari su olos drustva. Ubice shecikese dzeparosi u skupim odijelima. Posten i sposoban covjek se time nikad ne bi bavio.
Ali nametnut nam je taj sistem takozvane demokratije pa moramo odabrati nekog. Ja znam da je SDA kriminalna orgsnizscija kao i druge, ali je narocito opasna jer koristi religiju i neukost ljudi u svoje svrhe. Drugim rjecima vodi svoj narod u provaliju.
Dakle bilo ko osim SDA.
Recimo da je SDP najozbiljnija stranka suprotstavljena SDA.
Ali nametnut nam je taj sistem takozvane demokratije pa moramo odabrati nekog. Ja znam da je SDA kriminalna orgsnizscija kao i druge, ali je narocito opasna jer koristi religiju i neukost ljudi u svoje svrhe. Drugim rjecima vodi svoj narod u provaliju.
Dakle bilo ko osim SDA.
Recimo da je SDP najozbiljnija stranka suprotstavljena SDA.
-
putokaz1
#43691 Re: SDP
najsuprostavljeniji SDA-u su:
u TK:SDP
u KS:NS
U BPK:Ramović
...
u Varešu ljudi glasali prativ SDA al za HDZ
Mnogo tzv stranaka Opozicije,razdijeljeni i rasipanje glasova ali i glupih poteza te ubačenih ljudi od SDA
u TK:SDP
u KS:NS
U BPK:Ramović
...
u Varešu ljudi glasali prativ SDA al za HDZ
Mnogo tzv stranaka Opozicije,razdijeljeni i rasipanje glasova ali i glupih poteza te ubačenih ljudi od SDA
- Matzan
#43692 Re: SDP
Danas je bila dobra prilika za ujedinjenje ljevice.
SDP i SNSD su mogli zajednički slaviti u B. Luci.
-
putokaz1
#43693 Re: SDP
nijedni nisu ljevicaMatzan wrote:Danas je bila dobra prilika za ujedinjenje ljevice.
s tim da su ovi drugi ekstra desnica
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#43694 Re: SDP
samo mogu kopirati predizbornu i postizbornu koaliciju sda - snsd iz srebrenice.Matzan wrote:Danas je bila dobra prilika za ujedinjenje ljevice.
- Matzan
#43695 Re: SDP
putokaz1 wrote:nijedni nisu ljevicaMatzan wrote:Danas je bila dobra prilika za ujedinjenje ljevice.
s tim da su ovi drugi ekstra desnica
-
sarajevo999999
#43696 Re: SDP
SDP je nesto organizovao u Banja Luci, a mogao je komotno na Bascarsiji. Kapa dolje za ovo, treba nekad nekog i pohvaliti. Tvoj komentar je zalostan i zlonamjeran, uostalom kao i kod vecine SDA dzamijskih golubova na baterije. Usput danas ste nakon 20 godina izgubili vecinu u jos jednoj opstini.Matzan wrote:Danas je bila dobra prilika za ujedinjenje ljevice.
-
El_comadante
#43697 Re: SDP
dobra je stvar ovo što su uradili pokazali su da je Banja Luka dio BiH, e sad koliko tamo ma članova SDP to je drugo.sarajevo999999 wrote:SDP je nesto organizovao u Banja Luci, a mogao je komotno na Bascarsiji. Kapa dolje za ovo, treba nekad nekog i pohvaliti. Tvoj komentar je zalostan i zlonamjeran, uostalom kao i kod vecine SDA dzamijskih golubova na baterije. Usput danas ste nakon 20 godina izgubili vecinu u jos jednoj opstini.Matzan wrote:Danas je bila dobra prilika za ujedinjenje ljevice.
medjutim problem SDPa je to što se ista imena vrte oko funkcija unutar stranke, nema novih ljudi nema mladje raje. to bi ih moglo koštati kod birača
-
sarajevo999999
#43698 Re: SDP
Dobro to sve je tako i sigurno nisu zlatni, ali da ih treba pohvaliti za ovo-treba.El_comadante wrote:dobra je stvar ovo što su uradili pokazali su da je Banja Luka dio BiH, e sad koliko tamo ma članova SDP to je drugo.sarajevo999999 wrote:SDP je nesto organizovao u Banja Luci, a mogao je komotno na Bascarsiji. Kapa dolje za ovo, treba nekad nekog i pohvaliti. Tvoj komentar je zalostan i zlonamjeran, uostalom kao i kod vecine SDA dzamijskih golubova na baterije. Usput danas ste nakon 20 godina izgubili vecinu u jos jednoj opstini.Matzan wrote:Danas je bila dobra prilika za ujedinjenje ljevice.
medjutim problem SDPa je to što se ista imena vrte oko funkcija unutar stranke, nema novih ljudi nema mladje raje. to bi ih moglo koštati kod birača
- skupljac_zeljeza
#43699 Re: SDP
Jesu SDA đubrad i nikada neće uvesti ovakvu Naredbu. Kakve su šanse da SDP u ime slavne prošlosti koja se naglašava često, obnovi slično?seln wrote:Komunisti su bar otvoreno govorili cije dupe ljube. A ovamo 7.000 ljudi stiglo da olize stopala onom Alijinom pobacaju.Mohamad Sissoko wrote:Ovo je onaj debil sto poredi iftar u Podrinju sa komunistickim obilježavanjem/promocijom kulta ličnosti.

- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#43700 Re: SDP
1944 U RATNIM USLOVIMA , Komunisti su znali za red.skupljac_zeljeza wrote:
Jesu SDA đubrad i nikada neće uvesti ovakvu Naredbu. Kakve su šanse da SDP u ime slavne prošlosti koja se naglašava često, obnovi slično?
Da danasnji SDA vlastodrsci imaju samo jedan heler koristi od ove uredbe , smjesta bi je uveli...