Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
kudrilo
#43676 Re: Premijer liga BiH
Pa eto mi smo rekli Beganoviću da ne zabija golove za Metalege i on ne zabija. Ipak, ne može to zabraniti svojim kolegama.
Kako mrzim ove priče, nevjerovatno, treba se skloniti sad svako da Čelik opstane, valjda je cilj da ispadnu dva najgora tima, a titulu uzme najbolji.
Usput, svaka ekipa ima pravo da igra kako hoće. I u Tuzli se motivišu da dobiju Željo i Sarajevo, a ostali mnogo lakše prođu. Očekujem od Konakovića ili Skake pismo gdje će naružiti Tuzlake jer direktno im smetaju u borbi za titulu.
Kako mrzim ove priče, nevjerovatno, treba se skloniti sad svako da Čelik opstane, valjda je cilj da ispadnu dva najgora tima, a titulu uzme najbolji.
Usput, svaka ekipa ima pravo da igra kako hoće. I u Tuzli se motivišu da dobiju Željo i Sarajevo, a ostali mnogo lakše prođu. Očekujem od Konakovića ili Skake pismo gdje će naružiti Tuzlake jer direktno im smetaju u borbi za titulu.
-
doff
#43677 Re: Premijer liga BiH
Ne treba nikome pomagat nego samo regularno igrat. Neka se svako bori na fair-play. Al hajd ti to nekom objasni...Logovan wrote: Znači trebali bi pomoći vašem klubu?![]()
- duminjo
#43678 Re: Premijer liga BiH
Ja stvarno ne kontam U svemu ovome sta zenicani hoce od sarajlija?
Idi U svoju avliju, pometi bar Malo pa proviri glavu.
Uvijek Sam Bio misljenja da U Premier ligi trebaju biti celik, velez, borac.. Pa i jedinstvo. Ovako kad vidim sta i kako godinama Rade, Bude mi Malo neposteno prema jajcu ili doboju. Ti klubovi se bore, pokusavaju. Pa neka ih. A ovi "veliki" kad dodju pameti, bujrum medju najbolje.
Idi U svoju avliju, pometi bar Malo pa proviri glavu.
Uvijek Sam Bio misljenja da U Premier ligi trebaju biti celik, velez, borac.. Pa i jedinstvo. Ovako kad vidim sta i kako godinama Rade, Bude mi Malo neposteno prema jajcu ili doboju. Ti klubovi se bore, pokusavaju. Pa neka ih. A ovi "veliki" kad dodju pameti, bujrum medju najbolje.
- phillie
#43679 Re: Premijer liga BiH
Ma necemo nista, sta ce nam ista od vas 
Ako i ispadnemo vraticemo se. Ispadao je i Velez, pa se vracao, ispadala i Sloboda pa se vratila, ispao je i Borac pa se, ako Bog da, nece vratiti
Ako i ispadnemo vraticemo se. Ispadao je i Velez, pa se vracao, ispadala i Sloboda pa se vratila, ispao je i Borac pa se, ako Bog da, nece vratiti
-
FreakyStyley
#43680 Re: Premijer liga BiH
Kakva veze relacija Sarajevo-Zenica ima i sa cim?
Da je Celik u poziciji Sirokog, a Siroki u poziciji Celika i da Siroki kmeci, isti kurac. Nevazno je. Zamislite da su umjesto Celika i Sirokog Jedinstvo i Ozren. Znaci ekipa ima pravo da odmori igrace radi kupa. Sta ima ekipa u takvoj situaciji od pobjede u ligi gdje je osigurala opstanak a preko lige u Europu ne moze? Za koga da igraju? Zasto da igraju? Pa Engleski klubovi igraju Europa ligu nerijeseno s Partizanima i slicnim ekipama jer izvode juniore. Jebe im se za to takmicenje u datom momentu i na to imaju pravo.
Evo sad je na primjer veliki dio navijaca Zelje prizeljkivao da u Sirokom izadje na teren druga ekipa, jer je po njima prioritet igrat ligu sa svjezim igracima, a ne trosit ih na kup. Nije se tako desilo, trenerova odluka, nebitno. Da se jeste desilo, zasto je to nenormalno?
U principu ovo:
To je tako u svim sferama, ne samo u sportu, nasa se kolektivna svijest moze sazeti u: "Igrali smo dobro, al zajebo nas sudija"
Da je Celik u poziciji Sirokog, a Siroki u poziciji Celika i da Siroki kmeci, isti kurac. Nevazno je. Zamislite da su umjesto Celika i Sirokog Jedinstvo i Ozren. Znaci ekipa ima pravo da odmori igrace radi kupa. Sta ima ekipa u takvoj situaciji od pobjede u ligi gdje je osigurala opstanak a preko lige u Europu ne moze? Za koga da igraju? Zasto da igraju? Pa Engleski klubovi igraju Europa ligu nerijeseno s Partizanima i slicnim ekipama jer izvode juniore. Jebe im se za to takmicenje u datom momentu i na to imaju pravo.
Evo sad je na primjer veliki dio navijaca Zelje prizeljkivao da u Sirokom izadje na teren druga ekipa, jer je po njima prioritet igrat ligu sa svjezim igracima, a ne trosit ih na kup. Nije se tako desilo, trenerova odluka, nebitno. Da se jeste desilo, zasto je to nenormalno?
U principu ovo:
Zasto je toliko tesko preuzeti odgovornost za nesto? Znam ja da je lakse bit vjecna zrtva, ali kako ne dosadi? Nije to normalno, nije to u redu. Na kraju krajeva, bice sta ce bit, ali to nije zdravo razmisljanje i najvise ce nastetit samom Celiku, ako o tom sportskom kolektivu pricamo. Taj defetizam i kompleks vjecne zrtve se uvukao u nas cijeli sport i to je nesto najpogubnije sto se moze zamislit. Sjecam se recimo nase rukometne reprezentacije na svjestkom, koja ima 16 (koliko se sjecam, ali ogroman je neki, bizaran broj u pitanju) gresaka, dakle izgubljenih lopti, u jednom (brojevima: 1) poluvremenu, a komentator da sebi za pravo da sere kako nas sudije zakidaju za neko nepodizanje ruke i slicno, a sve to dok nas protivnik dere 10ak razlike, a mi akcije odigrali nismo. Isti mentalni sklop, isto razmisljanje.Ajatolah_ wrote:Inače puno navijači u BiH, bez obzira na boje, očekuju da se neko osvrće za njima... Pa je tako najnormalnija stvar da su navijači Želje prije koju godinu na ovom forumu psovali Velež što ih se usudio pobijediti u jeku borbe za titulu; navijači Čelika kukaju što Široki gubi u trenutku kad im liga ne znači ništa i spremaju se za kup; Tuzlaci ne mogu oprostiti Želji za onu sezonu kad su i sami zijanili u zadnjem kolu u direktnoj borbi za opstanak, a ne treba ni zaboraviti one gluposti s ovog foruma i navijača sarajevskih klubova kad Travnik ne daj bože "zapne" pa im otkine koji bod...
To je tako u svim sferama, ne samo u sportu, nasa se kolektivna svijest moze sazeti u: "Igrali smo dobro, al zajebo nas sudija"
- phillie
#43681 Re: Premijer liga BiH
Ma medju navijacima ce uvijek biti ovih prica, bezze je samo sto je Fudo preuzeo na sebe da se on oglasava. Nema veze sto Celik u 22 utakmice "regularnog dijela" ima dvije pobjede, sto je prosuo hejbet bodova zbog loseg rostera, korumpirane uprave iili horoskopa, kriv je Siroki, Zrinjski sto su dali Jajcu bodove 
-
Dead Man Walking
#43682 Re: Premijer liga BiH
Celik je sa Jajcanima igrao 3 puta i nije ih dobio nijednom. Proslo kolo igrali i nisu im ni pogledali prema golu, ljudi ih dobili u Zenici i uzeli im bod u Travniku koji je maltene Celiku ko domaci teren. I neko drugi kriv?
-
sumirprimus
#43683 Re: Premijer liga BiH
Ovo sam i ja napisoganjeta wrote:"Jedna od najvažnijih, ako ne i najvažnija utakmica Zrinjskog u ovom trenutku"
by Baka
![]()
Baka kralj veca dobija manja gubi
- SmokingMan
#43684 Re: Premijer liga BiH
Vala i vrijeme vam je.phillie wrote:Ma necemo nista, sta ce nam ista od vas
-
sumirprimus
#43685 Re: Premijer liga BiH
A sta kaze sablic nisu mu igraci imali svjezine u glavi jaooo

-
sumirprimus
#43686 Re: Premijer liga BiH
Il vladika dobro smo se drzali do prvog gola.prvi go pao u 30oj minuti
Pa oni fakat trolaju pred kamerama

Pa oni fakat trolaju pred kamerama
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#43687 Re: Premijer liga BiH
Pa razmišlja čovjek o narednim izborimaphillie wrote:Ma medju navijacima ce uvijek biti ovih prica, bezze je samo sto je Fudo preuzeo na sebe da se on oglasava. Nema veze sto Celik u 22 utakmice "regularnog dijela" ima dvije pobjede, sto je prosuo hejbet bodova zbog loseg rostera, korumpirane uprave iili horoskopa, kriv je Siroki, Zrinjski sto su dali Jajcu bodove
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#43688 Re: Premijer liga BiH
Okrenimo se narednom kolu.
Zrinjski gostuje kod Slobode. Moze li Sloboda ostati neporazena?
Zeljo ide Radniku. Poslije derbija (doduse, prvo ide kup) mogla bi sijevnuti pobjeda gostiju
Mi sa Krupom (isto prvo U Doboj Kakanj, dabogda, kceri da te aga uzme
)
Opstanak....eto Celik ima priliku da uzme Sirokog, dolaze Zelji na revans kupa, Jajce i Mladost DK, i tu ide jedinica vjerovatno, ipak je bitniji kup.
Vitez zakucava posljednji ekser u kovceg zvani OlimpiC.
Zeljo ide Radniku. Poslije derbija (doduse, prvo ide kup) mogla bi sijevnuti pobjeda gostiju
Mi sa Krupom (isto prvo U Doboj Kakanj, dabogda, kceri da te aga uzme
Opstanak....eto Celik ima priliku da uzme Sirokog, dolaze Zelji na revans kupa, Jajce i Mladost DK, i tu ide jedinica vjerovatno, ipak je bitniji kup.
- supercali
#43689 Re: Premijer liga BiH
Zasto bi jedan celik velez borac bili u ligi ako nisu izborili tu ligu? Ako je bolji metalghe radnik krupa sta ima veze sto su iz malih mjestarage_guy wrote:Pa bolje je da klubovi tipa Celik, Velez i Borac budu u ligi zbog toga sto su atraktivniji protivnik od ovih "seoskih" ekipa i samim time privuku vise gledalaca na stadionu. Zato je meni draze da Celik ostane u ligi nego Metallege. Zanimljivija ce mi liga bit.
Sad ces reci ovi uz namjestanje ostaju
Pa svi imaju namjestaljki i sarajevo i zeljo i zrinjski i celik i sloboda bukvalno svi samo zavisi ko koje sezone je namjestao i namjesta
Zelji se pominje dok je amar vodio sarajevu ona sampionska sa puncem itd itd
Ja licno bih volio kad bi se to iskorijenilo al jbg nacekat cemo se mi do toga
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#43690 Re: Premijer liga BiH
U jednoj Bundesligi, u drzavi gdje je finansijska situacija, a i kompletna sportska atmosferama miljama od BiH, jedan Hoffenheim godinama odlicno igra. Kod nas bi rekli, sta ce levati Mladost DK, Jajce, Krupa, klinci palci.
A realno, vece su sanse da kod nas klubovi iz malog mjesta igraju najvisi rang takmicenja nego u Njemackoj.
Liga je ionako poluamaterska, Sarajevo, Zeljo, Zrinjski se bore za vrh i prve tri pozicije, ovo ostalo zivotari i vrh je dohvatiti kakvo pretkolo u Evropi.
A realno, vece su sanse da kod nas klubovi iz malog mjesta igraju najvisi rang takmicenja nego u Njemackoj.
Liga je ionako poluamaterska, Sarajevo, Zeljo, Zrinjski se bore za vrh i prve tri pozicije, ovo ostalo zivotari i vrh je dohvatiti kakvo pretkolo u Evropi.
-
channel10
#43691 Re: Premijer liga BiH
Kad se vec brišu postovi, red je onda obrisati i quotani post 
- rage_guy
#43692 Re: Premijer liga BiH
Pa samo govorim da je meni zanimljivija liga kad su te ekipe tu. Ako ne izbore opstanak naravno da ne zasluzuju da ostanu. Pogotovo u ovom novom sistemu gdje sve ekipe koje se bore za opstanak igraju samo izmedju sebe.supercali wrote:Zasto bi jedan celik velez borac bili u ligi ako nisu izborili tu ligu? Ako je bolji metalghe radnik krupa sta ima veze sto su iz malih mjestarage_guy wrote:Pa bolje je da klubovi tipa Celik, Velez i Borac budu u ligi zbog toga sto su atraktivniji protivnik od ovih "seoskih" ekipa i samim time privuku vise gledalaca na stadionu. Zato je meni draze da Celik ostane u ligi nego Metallege. Zanimljivija ce mi liga bit.
Pa svi imaju namjestaljki i sarajevo i zeljo i zrinjski i celik i sloboda bukvalno svi samo zavisi ko koje sezone je namjestao i namjesta
- Charuga
- Globalni moderator
#43693 Re: Premijer liga BiH
Tvoj se izbrisao radi psovanja, a ne radi odgovora.channel10 wrote:Kad se vec brišu postovi, red je onda obrisati i quotani post
- supercali
#43694 Re: Premijer liga BiH
I ja bih volio zeljo sarajevo borac velez celik sloboda zrinjski jedinstvo leotar i bijeljina recimorage_guy wrote:Pa samo govorim da je meni zanimljivija liga kad su te ekipe tu. Ako ne izbore opstanak naravno da ne zasluzuju da ostanu. Pogotovo u ovom novom sistemu gdje sve ekipe koje se bore za opstanak igraju samo izmedju sebe.supercali wrote:Zasto bi jedan celik velez borac bili u ligi ako nisu izborili tu ligu? Ako je bolji metalghe radnik krupa sta ima veze sto su iz malih mjestarage_guy wrote:Pa bolje je da klubovi tipa Celik, Velez i Borac budu u ligi zbog toga sto su atraktivniji protivnik od ovih "seoskih" ekipa i samim time privuku vise gledalaca na stadionu. Zato je meni draze da Celik ostane u ligi nego Metallege. Zanimljivija ce mi liga bit.
Zadnja 3 samo zbog geografskog polozaja
-
channel10
#43695 Re: Premijer liga BiH
Ono nije psovanje, ono je samo konstatacijaCharuga wrote:Tvoj se izbrisao radi psovanja, a ne radi odgovora.channel10 wrote:Kad se vec brišu postovi, red je onda obrisati i quotani post
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#43696 Re: Premijer liga BiH
pisi Zrinjskom tri boda iz TuzleTomahawk11 wrote:Okrenimo se narednom kolu.
Zeljo ide Radniku. Poslije derbija (doduse, prvo ide kup) mogla bi sijevnuti pobjeda gostiju![]()
Mi sa Krupom (isto prvo U Doboj Kakanj, dabogda, kceri da te aga uzme)
tesko cete i vi sta uzet u Krupi
A Zeljo mozda donese glavicu kupusa i jedan bod
-
vryzas
#43697 Re: Premijer liga BiH
VITEZ - OLIMPIC 1
ČELIK - ŠIROKI B. 1
METALLEGHE - MLADOST DK 1
SLOBODA - ZRINJSKI X
SARAJEVO - KRUPA 1
RADNIK - ŽELJEZNIČAR X
ČELIK - ŠIROKI B. 1
METALLEGHE - MLADOST DK 1
SLOBODA - ZRINJSKI X
SARAJEVO - KRUPA 1
RADNIK - ŽELJEZNIČAR X
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#43698 Re: Premijer liga BiH
Cuj pisi....pa sta bi s onom Slobodom sto odigra 3-3 sa Zrinjskim.plain vanilla wrote:pisi Zrinjskom tri boda iz TuzleTomahawk11 wrote:Okrenimo se narednom kolu.
Zeljo ide Radniku. Poslije derbija (doduse, prvo ide kup) mogla bi sijevnuti pobjeda gostiju![]()
Mi sa Krupom (isto prvo U Doboj Kakanj, dabogda, kceri da te aga uzme)
Vitez zakucava posljednji ekser u kovceg zvani OlimpiC.![]()
tesko cete i vi sta uzet u Krupi
A Zeljo mozda donese glavicu kupusa i jedan bod
Mi smo na Kosevu
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#43699 Re: Premijer liga BiH
ih, vidis da vise ni vas ne mozemo pobijeditiTomahawk11 wrote:
Cuj pisi....pa sta bi s onom Slobodom sto odigra 3-3 sa Zrinjskim.
Mi smo na Kosevu
e onda eto vama bodEva od Krupe
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#43700 Re: Premijer liga BiH
Dokle je dosloplain vanilla wrote:ih, vidis da vise ni vas ne mozemo pobijeditiTomahawk11 wrote:
Cuj pisi....pa sta bi s onom Slobodom sto odigra 3-3 sa Zrinjskim.
Mi smo na Kosevu![]()
e onda eto vama bodEva od Krupe
Znaci, necete moci ni komsije dobiti
Ma nema bodEva ni od koga....ako ne zapnes