Sirija
- Challenger__
#43676 Re: Sirija
UKRATKO: Živimo u svijetu velikih manipulacija a dobrovljci sa zapada u kurdskim redovima su žrtve medijskih manipulacija a ne heroji uma i srca.
____
Tačka.
____
Tačka.
- insomnia78
#43677 Re: Sirija
Nisam ja niciji advokat samo ti govorim zasto se mladic sa zapada, znaci ne placenik, odgojen kao katolik, protestant ili ateista ne poistovjecuje sa Hezbolahom nego sa KurdimaChallenger__ wrote:A ti si, kao, advokat zapadnjaka? Istih onih koji su na pokazivanje kuhinjske soli od strane ministra odbrane USA pohrlili da razvale iračko "oružje za masovno uništenje"? Koji se radovao razaranju Libije? Koji vjeruje da njihove vlade pomažu "umjerenim rebelima" u Siriji? Ti si njihov advokat?
![]()
Ljudi su ovce a zapadnjaci ovce sa zapada. Ali opet - OVCE.
Stoji to da ih mediji romantizuju ali opet ti kazem Kurdima se vecinom prikljucuju ljudi ljevicarskih shvacanja a koji se ni po kojem osnovu ne mogu poistovjetiti sa Hezbolahom
Stoji i to da se islam demonizira od strane medija ali jos vise od strane muslimana posebno ovih blisko istocnih
Jbt ne vidim sta mene, odraslog u islamskom backgroundu i medju muslimanima povezuje sa Hezbolahom i slicnima a kamo li Johna iz Engleske
Al jok John je izmanipulisana ovca dok je Rade iz Jagodine koji ratuje na proruskoj strani u Ukrajini, za par stotina eura, 'eroj na braniku od Novog svjetskog poredka i elite
-
dječak sa šibicama
#43678 Re: Sirija
Kad bi CNN, BBC, DW i ostale tv kuce, samo par priloga i emisija napravili o Hezbollahu, malo slika Hezbollaha u Malouli, malo snimaka kako spasavaju Biblije i svecenike, malo ovo malo ono, i letili bi dobrovoljci.
Ali kako je Hezbollah neprijatelj sefova CNN-a, BBC-a i inih medija, naravno da takvo nesto nikada necemo vidjeti.
Uostalom, Hezbollah je jedini ozbiljni neprijatelj Izraelu, a kako Zidovi uglavnom drze medije... dva i dva su uvijek bili 4.
Ali kako je Hezbollah neprijatelj sefova CNN-a, BBC-a i inih medija, naravno da takvo nesto nikada necemo vidjeti.
Uostalom, Hezbollah je jedini ozbiljni neprijatelj Izraelu, a kako Zidovi uglavnom drze medije... dva i dva su uvijek bili 4.
-
Avetinho
#43679 Re: Sirija
Ovo su mi najbolji postovi, kad lik donese zakljucak i zatvori diskusiju tackom.Challenger__ wrote:UKRATKO: Živimo u svijetu velikih manipulacija a dobrovljci sa zapada u kurdskim redovima su žrtve medijskih manipulacija a ne heroji uma i srca.
____
Tačka.
- Challenger__
#43680 Re: Sirija
Slilo bi se pola Evrope i Amerike u Liban. To je to. To je taj jad o kojem pišem.dječak sa šibicama wrote:Kad bi CNN, BBC, DW i ostale tv kuce, samo par priloga i emisija napravili o Hezbollahu, malo slika Hezbollaha u Malouli, malo snimaka kako spasavaju Biblije i svecenike, malo ovo malo ono, i letili bi dobrovoljci.
- Kikibombona
#43681 Re: Sirija
Zanimljivo je da neuporedivo manje boraca pristupa Pesmergama koje vaze za sekularnu, ali ipak 'konzervativnu' skupinu... Uglavnom se radi o desnicarima iz Amerike, te u nesto manjem broju Izraela, Evrope....insomnia78 wrote: Nisam ja niciji advokat samo ti govorim zasto se mladic sa zapada, znaci ne placenik, odgojen kao katolik, protestant ili ateista ne poistovjecuje sa Hezbolahom nego sa Kurdima
Stoji to da ih mediji romantizuju ali opet ti kazem Kurdima se vecinom prikljucuju ljudi ljevicarskih shvacanja a koji se ni po kojem osnovu ne mogu poistovjetiti sa Hezbolahom
Stoji i to da se islam demonizira od strane medija ali jos vise od strane muslimana posebno ovih blisko istocnih
Jbt ne vidim sta mene, odraslog u islamskom backgroundu i medju muslimanima povezuje sa Hezbolahom i slicnima a kamo li Johna iz Engleske
Al jok John je izmanipulisana ovca dok je Rade iz Jagodine koji ratuje na proruskoj strani u Ukrajini, za par stotina eura, 'eroj na braniku od Novog svjetskog poredka i elite
YPG je neuporedivo primamljiviji zapadnjake iako se za iracke Pesmerge odradjuje 100 puta bolja propaganda. Stavise, YPG se i dalje u zapadnjackim krugovima tretira kao mladji brat teroristicke PKK.
Nesto je primamljivo u ideologiji YPG za razliku od Pesmergi.
- Opetja033
#43682 Re: Sirija
Hizbollah je teroristicka organizacija, bas kao recimo ISIS ili al Qaida. Na ovoj temi proassadovi advokati i idolopoklonici najveceg monstruma i krvoloka danasnjice otvoreno sire teroristicku propagandu i otvoreno glorifikuju teroristicke organizacije.
Jadno i bijedno.
Jadno i bijedno.
- insomnia78
#43683 Re: Sirija
Jasta bi, pa sto vas dvojica, upoznatih sa istinom ne skoknete do LibanaChallenger__ wrote:Slilo bi se pola Evrope i Amerike u Liban. To je to. To je taj jad o kojem pišem.dječak sa šibicama wrote:Kad bi CNN, BBC, DW i ostale tv kuce, samo par priloga i emisija napravili o Hezbollahu, malo slika Hezbollaha u Malouli, malo snimaka kako spasavaju Biblije i svecenike, malo ovo malo ono, i letili bi dobrovoljci.
Koliko to izmanipulisanih dobrovoljaca ratuje na strani Kurda?
-
Avetinho
#43684 Re: Sirija
Zasto ne odes ti, prvi, da svima pokazes koja je to vojska najbolja? Niko te ne drzi, mozda mediji pocnu pricati o tvom junastvu.Challenger__ wrote:
Slilo bi se pola Evrope i Amerike u Liban. To je to. To je taj jad o kojem pišem.
Ali jok, lakse je tudjim gloginje mlatit i govorit im kako su ovce.
Last edited by Avetinho on 11/05/2015 23:18, edited 1 time in total.
- DaysleepeR
#43685 Re: Sirija
ono što mene interesuje je na koji način ovi selfiji iz bolnice završavaju online?
-
RepublikanskaGarda
#43686 Re: Sirija
Šta su bili Rusi na srpskoj strani, njemci/nizozemci/irci/poljaci/francuzi(nazi ekipa) na hrvatskoj strani, ili muđahedini na bošnjačkoj?
kao i ovi dobrovoljci u kurdskim redovima to je bila ekipa željna krvi i besplatne pucnjave, u Hezbollah nitko ne ide jer je u njihovim državama pristupanje terorističkoj organizaciji kažnjivo djelo, sve ostalo bu basne i bajke
kao i ovi dobrovoljci u kurdskim redovima to je bila ekipa željna krvi i besplatne pucnjave, u Hezbollah nitko ne ide jer je u njihovim državama pristupanje terorističkoj organizaciji kažnjivo djelo, sve ostalo bu basne i bajke
- Challenger__
#43687 Re: Sirija
Kurdi, naročito sirijski su OK likovi i neka imaju podršu. Ali, činjenica da se tako mogu kanalisati ljudi unosi zebnju jer potvrđuje potencijale manipluacija. Ista stvar je sa ISIL-om, ali samo sa drugom "ciljnom skupinom". Manipulacije, beskrajne manipulacije... A o tome su pisali veliki umovi, Orwell npr.
To je ta drama.
To je ta drama.
- insomnia78
#43688 Re: Sirija
Ma to vecinom ovi ljevicarski budalasi, revolucionari i slicnoKikibombona wrote:Zanimljivo je da neuporedivo manje boraca pristupa Pesmergama koje vaze za sekularnu, ali ipak 'konzervativnu' skupinu... Uglavnom se radi o desnicarima iz Amerike, te u nesto manjem broju Izraela, Evrope....insomnia78 wrote: Nisam ja niciji advokat samo ti govorim zasto se mladic sa zapada, znaci ne placenik, odgojen kao katolik, protestant ili ateista ne poistovjecuje sa Hezbolahom nego sa Kurdima
YPG je neuporedivo primamljiviji zapadnjake iako se za iracke Pesmerge odradjuje 100 puta bolja propaganda. Stavise, YPG se i dalje u zapadnjackim krugovima tretira kao mladji brat teroristicke PKK.
Nesto je primamljivo u ideologiji YPG za razliku od Pesmergi.
Al oni su "najjaci"
U srcu islamista

- insomnia78
#43689 Re: Sirija
Ti stvarno postajes...Challenger__ wrote:Kurdi, naročito sirijski su OK likovi i neka imaju podršu. Ali, činjenica da se tako mogu kanalisati ljudi unosi zebnju jer potvrđuje potencijale manipluacija. Ista stvar je sa ISIL-om, ali samo sa drugom "ciljnom skupinom". Manipulacije, beskrajne manipulacije... A o tome su pisali veliki umovi, Orwell npr.
To je ta drama.
Koliko se, otprilike stranaca bori na strani Kurda
A koliko na strani Daesha, Nusre i slicnih?
I zanimljivo, sve odreda muslimani, vecinom arapskog porjekla, nesto "bjelih muslimana" i konvertiti na islam
Svi jadni izmanipulisani
- Opetja033
#43690 Re: Sirija
Halep: Pobunjenici napali Isisovce u ruralnom dijelu Halepa, dobar su napredak danas napravili. Nalaze se samo 16 km od centra al Baba, zadnjem vecem i najvaznijem uporistu isisovaca u toj provinciji.
- Opetja033
#43691 Re: Sirija
Kada je Nusra u pitanju apsolutnu vecinu cine Sirijci.insomnia78 wrote:A koliko na strani Daesha, Nusre i slicnih?
I zanimljivo, sve odreda muslimani, vecinom arapskog porjekla, nesto "bjelih muslimana" i konvertiti na islam
Svi jadni izmanipulisani
- Kikibombona
#43692 Re: Sirija
A kao pristupanje YPG nije kaznjivo?RepublikanskaGarda wrote:Šta su bili Rusi na srpskoj strani, njemci/nizozemci/irci/poljaci/francuzi(nazi ekipa) na hrvatskoj strani, ili muđahedini na bošnjačkoj?
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... -ISIS.html
Na fb stranici 'Lions of Rojava' strani dobrovoljci u YPG otvoreno pisu da znaju da ih ceka zatvorska kazna ako se vrate u svoje zemlje. Postavljao sam neke od tih izjava koje zvuce otrplike 'odjebi Kameron, ostajem sa Kurdima'.
- insomnia78
#43693 Re: Sirija
Ma dobro, dodao sam Nusru zato sto je par "nasih" tamo zavrsiloOpetja033 wrote:Kada je Nusra u pitanju apsolutnu vecinu cine Sirijci.insomnia78 wrote:A koliko na strani Daesha, Nusre i slicnih?
Svi jadni izmanipulisani
- insomnia78
#43694 Re: Sirija
Koja je brojka uopste u pitanju?Kikibombona wrote:A kao pristupanje YPG nije kaznjivo?RepublikanskaGarda wrote:Šta su bili Rusi na srpskoj strani, njemci/nizozemci/irci/poljaci/francuzi(nazi ekipa) na hrvatskoj strani, ili muđahedini na bošnjačkoj?
kao i ovi dobrovoljci u kurdskim redovima to je bila ekipa željna krvi i besplatne pucnjave, u Hezbollah nitko ne ide jer je u njihovim državama pristupanje terorističkoj organizaciji kažnjivo djelo, sve ostalo bu basne i bajke![]()
Na fb stranici 'Lions of Rojava' strani dobrovoljci u YPG otvoreno pisu da znaju da ih ceka zatvorska kazna ako se vrate u svoje zemlje. Postavljao sam neke od tih izjava koje zvuce otrplike 'odjebi Kameron, ostajem sa Kurdima'.
- Kikibombona
#43695 Re: Sirija
Zaboravio si Manbij. Kontrolise ISIL jos dosta toga u Alepu...Opetja033 wrote:Halep: Pobunjenici napali Isisovce u ruralnom dijelu Halepa, dobar su napredak danas napravili. Nalaze se samo 16 km od centra al Baba, zadnjem vecem i najvaznijem uporistu isisovaca u toj provinciji.
YPG ih dobro prasi sto itekako olaksava posao za pobunjenike i SAA.
- Kikibombona
#43696 Re: Sirija
Hmm, tesko prognozirati... Citao sam da ih ima izmedju 100-300 u YPG. Pored toga, ima tu jos nekoliko komunistickih organizacija poput MKLP. Uglavnom, kada bi se sve sabralo, cifra sigurno ne prelazi 1 000.insomnia78 wrote:
Koja je brojka uopste u pitanju?
- insomnia78
#43697 Re: Sirija
Kikibombona wrote:Hmm, tesko prognozirati... Citao sam da ih ima izmedju 100-300 u YPG. Pored toga, ima tu jos nekoliko komunistickih organizacija poput MKLP. Uglavnom, kada bi se sve sabralo, cifra sigurno ne prelazi 1 000.insomnia78 wrote:
Koja je brojka uopste u pitanju?
- ioannes
#43698 Re: Sirija
Koliko je meni poznato u skoro svakoj zapadnoj zemlji je zakonski zabranjeno boriti se pa čak i posredovati ljude za strane vojske, milicije i vojne postrojbe... Nevezano koje ideologije bili.... U Njemačkoj je to napr. zabranjeno paragrafom 109Kikibombona wrote:
A kao pristupanje YPG nije kaznjivo?![]()
- Kikibombona
#43699 Re: Sirija
Naravno, ne racunam na dobrovoljce iz Turske, Irana i Iraka.insomnia78 wrote:
To je vec nesto drugo, njih ima na hiljade....
Iznanadio sam se vidjevsi koliko u Kobaniju ima Kurda iz Irana.
- Opetja033
#43700 Re: Sirija
Znaci to je tu negdje sa Isisom.