SDP
- Matzan
#43651 Re: SDP
Zar stvarno SDP nema nikoga boljeg, stručnijeg i pametnijeg od Nermina Nikšića da izabere za predsjednika?
-
putokaz1
#43652 Re: SDP
IMA!!!!Matzan wrote:Zar stvarno SDP nema nikoga boljeg, stručnijeg i pametnijeg od Nermina Nikšića da izabere za predsjednika?
- ultima_palabra
#43653 Re: SDP
Nije tacno. 2006. je Parlament nalozio Vladi da zaustavi privatizaciju Energopetrola, jednoglasno. Vlada se nije ni pocesala.malakh wrote:a uo mora postupiti po odluci vlade, a vlada mora postupiti po prijedlogu parlamenta.ultima_palabra wrote: I sasvim slucajno ovo izadje bas kad je Sebija u fokusu javnosti... daj ba Kamene![]()
SDP jeste odigrao politikantski... i da su skupili dovoljno ruku u parlamentu to nista ne bi znacilo, jer direktoricu bira UO, a njih Vlada FBiH.
da je parlament usvojio prijedlog sdpa, vlada bi bila duzna naloziti upravnom odboru da smijeni direktoricu.
mada i tu postoji par caka da je zadrze i to bi sda i potegnula da je do toga doslo. ali o tom po tom
Vlada je neprikosnoven organ izvrsne vlasti i ne moze joj se naredjivati. A u vladi su SDA-HDZ apsolutna vecina. Cak i da se SBB prikloni opoziciji, nema smjene vlade bez dvije trecine glasova.
Plus sto u UO participiraju i kantoni, sto pravi situaciju jos slozenijom.
-
putokaz1
#43654 Re: SDP
Jasna je stvar vlada bez SDAje teoreski moguća a bez HDZ NE.
- drug_profi
#43655 Re: SDP
Da i onda se "englezi" pojave sa pitanjima sta to SDP nece sa SDA a moze HDZ.
Pa eto genije reci kako HDZ iskljuciti da imas funkcionalnu vlast. A koliko ja znam SDP ni u jednom mandatu nije imao HDZ kao partnera a SDA su imali.
Pa eto genije reci kako HDZ iskljuciti da imas funkcionalnu vlast. A koliko ja znam SDP ni u jednom mandatu nije imao HDZ kao partnera a SDA su imali.
-
putokaz1
#43656 Re: SDP
SDP neće mnogo izgubiti ako bude s HDZ om ali s SDA hoćedrugi profil wrote:Da i onda se "englezi" pojave sa pitanjima sta to SDP nece sa SDA a moze HDZ.
-
zbiljovski
#43657 Re: SDP
Denis Bećirović na čelo partije i države
Ako ništa neću se stidit kad ode izvan granica BiH 
-
putokaz1
#43658 Re: SDP
Denis mjesto Denisazbiljovski wrote:Denis Bećirović na čelo partije i državeAko ništa neću se stidit kad ode izvan granica BiH
Nisam siguran ni u Bećirevića toliko
Mora biti neko bolji novi
- skupljac_zeljeza
#43659 Re: SDP
Volio bih ga vidjeti kao člana Predsjedništva.zbiljovski wrote:Denis Bećirović na čelo partije i državeAko ništa neću se stidit kad ode izvan granica BiH
-
putokaz1
#43660 Re: SDP
Šta ja znam nisam baš siguranskupljac_zeljeza wrote:Volio bih ga vidjeti kao člana Predsjedništva.zbiljovski wrote:Denis Bećirović na čelo partije i državeAko ništa neću se stidit kad ode izvan granica BiH
Na jednoj anketi vodi ispred Sebije 46% naspram 39%
- ultima_palabra
#43661 Re: SDP
Ne znam stvarno šta je taj lik uradio da ga se toliko cijeni... nastavnik istorije, kasnije skupštinski miš.
Još kad vidim da ga i mali zeleni gotive
Trojanac u najavi.
Još kad vidim da ga i mali zeleni gotive
- Banksy
#43662 Re: SDP
Favorit Islamske zajednice.ultima_palabra wrote:Ne znam stvarno šta je taj lik uradio da ga se toliko cijeni... nastavnik istorije, kasnije skupštinski miš.
BOŠNJAČKI INSTITUT - FONDACIJA ADILA ZULFIKARPAŠIĆA, BOŠNJAČKA NACIONALNA ZAJEDNICA ZA GRAD ZAGREB I ZAGREBAČKU ŽUPANIJU, MEDŽLIS ISLAMSKE ZAJEDNICE ZAGREB I INSTITUT ZA ISTORIJU SARAJEVO
Sa zadovoljstvom Vas pozivaju na promociju knjige
ISLAMSKA ZAJEDNICA U BOSNI I HERCEGOVINI ZA VRIJEME
AVNOJEVSKE JUGOSLAVIJE (1945 - 1953.)
AUTORA DOC. DR. DENISA BEĆIROVIĆA
U srijedu 07. ožujka 2012. godine u 18,00 sati
Na promociji će, pored autora, govoriti:
akademik Enes Karić,
prof. dr. Husnija Kamberović,
prof. dr. Zijad Šehić i
prof. dr. Ismet Bušatlić
doktorirao s temom Islamska zajednica u BiH za vrijeme avnojevske Jugoslavije
Denis Bećirović, Oduzimanje imovine Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini
U prvim mjesecima nakon završetka Drugog svjetskog rata Komunistička partija...
...
ODUZIMANJE IMOVINE KATOLIČKE CRKVE U BOSNI I HERCEGOVINI OD 1945. DO 1961. GODINE.
Author(s): Bećirović, Denis
- Alfons Kauders
#43663 Re: SDP
Rumenka samo drzati dalje od vlasti, neka ga za kamera i skupstine.
Ambiciozan a nesposoban, ubitacna kombinacija.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#43664 Re: SDP
Ma samo Jasko Imamovic 
- Banksy
#43665 Re: SDP
ambiciozan, nametljiv, bahat, dosadan i naporan, lagumdžijin klon, ali bez njegovog mangupluka da tu nametljivost relaksira,
uz to,
uz to,
plata od 7.000 KM u državnom parlamentu bila premala, pa je pored toga odlučio uzimati još i 300 KM za odvojeni život.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#43666 Re: SDP
upravo je to i caka koju sam spomenuo, ali što se tiče privatizacije energopetrola, pitam te je li vlada ispoštovala zakon i je li mogla odbiti parlament?ultima_palabra wrote:Nije tacno. 2006. je Parlament nalozio Vladi da zaustavi privatizaciju Energopetrola, jednoglasno. Vlada se nije ni pocesala.malakh wrote:a uo mora postupiti po odluci vlade, a vlada mora postupiti po prijedlogu parlamenta.ultima_palabra wrote: I sasvim slucajno ovo izadje bas kad je Sebija u fokusu javnosti... daj ba Kamene![]()
SDP jeste odigrao politikantski... i da su skupili dovoljno ruku u parlamentu to nista ne bi znacilo, jer direktoricu bira UO, a njih Vlada FBiH.
da je parlament usvojio prijedlog sdpa, vlada bi bila duzna naloziti upravnom odboru da smijeni direktoricu.
mada i tu postoji par caka da je zadrze i to bi sda i potegnula da je do toga doslo. ali o tom po tom
Vlada je neprikosnoven organ izvrsne vlasti i ne moze joj se naredjivati. A u vladi su SDA-HDZ apsolutna vecina. Cak i da se SBB prikloni opoziciji, nema smjene vlade bez dvije trecine glasova.
Plus sto u UO participiraju i kantoni, sto pravi situaciju jos slozenijom.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#43667 Re: SDP
ko je na čelu bošnjačkog instituta?Banksy wrote:Favorit Islamske zajednice.ultima_palabra wrote:Ne znam stvarno šta je taj lik uradio da ga se toliko cijeni... nastavnik istorije, kasnije skupštinski miš.
BOŠNJAČKI INSTITUT - FONDACIJA ADILA ZULFIKARPAŠIĆA, BOŠNJAČKA NACIONALNA ZAJEDNICA ZA GRAD ZAGREB I ZAGREBAČKU ŽUPANIJU, MEDŽLIS ISLAMSKE ZAJEDNICE ZAGREB I INSTITUT ZA ISTORIJU SARAJEVO
Sa zadovoljstvom Vas pozivaju na promociju knjige
ISLAMSKA ZAJEDNICA U BOSNI I HERCEGOVINI ZA VRIJEME
AVNOJEVSKE JUGOSLAVIJE (1945 - 1953.)
AUTORA DOC. DR. DENISA BEĆIROVIĆA
U srijedu 07. ožujka 2012. godine u 18,00 sati
Na promociji će, pored autora, govoriti:
akademik Enes Karić,
prof. dr. Husnija Kamberović,
prof. dr. Zijad Šehić i
prof. dr. Ismet Bušatlić
doktorirao s temom Islamska zajednica u BiH za vrijeme avnojevske Jugoslavije
Denis Bećirović, Oduzimanje imovine Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini
U prvim mjesecima nakon završetka Drugog svjetskog rata Komunistička partija...
...
ODUZIMANJE IMOVINE KATOLIČKE CRKVE U BOSNI I HERCEGOVINI OD 1945. DO 1961. GODINE.
Author(s): Bećirović, Denis
- malakh
#43669 Re: SDP
sve u svemu, u zabludi su svi koji misle da lagumdžija, zajedno sa sda, ne kontrolira sdp....

- jao_situacije
#43670 Re: SDP
ultima_palabra wrote:Ne znam stvarno šta je taj lik uradio da ga se toliko cijeni... nastavnik istorije, kasnije skupštinski miš.
Još kad vidim da ga i mali zeleni gotiveTrojanac u najavi.
hegelova dijalektika kod nas
teza-antiteza-sinteza
samo ne znam koju će boju odabrati šta je miks zelene i crvene
-
putokaz1
#43671 Re: SDP
Moji eventualni kandidati za zajedničkog kandidata ljevice za Člana Predsjedništva:
-Šuhret Fazlić GS(ako se zjašnjava kao Bošnjak)
-Samir Kamenjaković SDP( isto)
-Almir Čehajić Batko čovjek sa 1000 zanimanja ,HUMANISTA(isto)
-Danis Tanović(isto)
-Izet Fazlinović(isto) zv Mustafa Nadarević
Ako neko od ovih ili neko sličan izjašnjava se kao Bošnjak a može privuće i neutralne glasače
TAKAV NAM TREBA
-Šuhret Fazlić GS(ako se zjašnjava kao Bošnjak)
-Samir Kamenjaković SDP( isto)
-Almir Čehajić Batko čovjek sa 1000 zanimanja ,HUMANISTA(isto)
-Danis Tanović(isto)
-Izet Fazlinović(isto) zv Mustafa Nadarević
Ako neko od ovih ili neko sličan izjašnjava se kao Bošnjak a može privuće i neutralne glasače
TAKAV NAM TREBA
- JThomas
#43672 Re: SDP
jao_situacije wrote:ultima_palabra wrote:Ne znam stvarno šta je taj lik uradio da ga se toliko cijeni... nastavnik istorije, kasnije skupštinski miš.
Još kad vidim da ga i mali zeleni gotiveTrojanac u najavi.
hegelova dijalektika kod nas
teza-antiteza-sinteza
samo ne znam koju će boju odabrati šta je miks zelene i crvene
jebali se sa majkama svojim, i gledali u oči...
- drug_profi
#43673 Re: SDP
Teško je biti popularniji od Sebije u pm.putokaz1 wrote:Šta ja znam nisam baš siguranskupljac_zeljeza wrote:Volio bih ga vidjeti kao člana Predsjedništva.zbiljovski wrote:Denis Bećirović na čelo partije i državeAko ništa neću se stidit kad ode izvan granica BiH
Na jednoj anketi vodi ispred Sebije 46% naspram 39%
Pola tih glasova za Sebiju u anketi su sarkazam.
Barem vjerujem u tu komponentu našeg duha.
A ako nisu, stvarno nam nema spasa. Ovce.
- skupljac_zeljeza
#43674 Re: SDP
A koga bi ti, a da bi dobio od naroda glasove?Alfons Kauders wrote:Rumenka samo drzati dalje od vlasti, neka ga za kamera i skupstine.
- Alfons Kauders
#43675 Re: SDP
Otkud znam? Nije moja stranka pa da biram.skupljac_zeljeza wrote:A koga bi ti, a da bi dobio od naroda glasove?Alfons Kauders wrote:Rumenka samo drzati dalje od vlasti, neka ga za kamera i skupstine.
Uglavnom, Rumenka ni pod razno. Nema problema da bude parlamentarac, ali nista vise od toga. Jednostavno nije covjek za to i cao.