doktor78 wrote:Mirsade,ode Sekunda iz NS u DF. Kakvi su ovo transferi,imas li kakvih insajderskih informacija?
Nemam. jedino što znam je da je već duži vremenski period ( nakon završetka posljednih opšiih izbora ) svoje aktivnoati vezane za NS sveo na minimum, ili ih potpuno zamrzao.Mislim da je pokušao i nešto svoje napraviti, neki pokret, inicijativu... ali očigledno ni to nije išlo.
Svo to vrijeme tinjali su i konflikti sa rukovodstvom NS i GrO NS Tuzla dok to nije puklo skroz, tako da je ovo bilo za očekivati.
Vjerujem da će biti DF-ov ili, ako zakuha i s njima, nezavisni kandidat za Gradonačelnika Tuzle.
high_volume wrote:Ko je "Sekunda"
prof. informatike na Ekonomskom fakultetu Tuzla, dr. sci ekonomije, Edin Osmanbegović zv.Sekunda.
Prilično popularna ličnost u Tuzli, raja. ratni obostrani amputirac.
Mislim da je u NS došao u onoj velikoj grupi, Inicijativa nekakva... sa prof.dr. sci, Marjanović Damirom, Bešlagič Selimom...ali nisam siguran.
Na izborima bio, ispred KO NS Tuzla, postavljen za nosioca liste za federalni parlament iz TK izborne jedinice,
Ali iako je dobio dosta glasova i bio uvjeren da će proči ( kao što sam i ja bio potpuno siguran), ipak nije prošao,
Prošao je Mirsad Čamđić iz Gračanice, tadašnji predsjednik KO NS Tuzla, kao nosioc kompenpenzacione liste iz TK.
Bili smo lični dobri prijatelji, ali pošto se u nekim stvarima i nekim njegovim kasnijim aktivnostima, nisam s njim složio, potpuno je prekinuo sve veze sa mnom, blokirao me i potpuno izbrisao iz života.