Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sada su na 50ak km od Erbila. Nije im Erbil nikad bio daleko.
A blizu su i Kirkuka kojeg su napadali xy puta i svaki put dobili po njusci.
Razlika u snazi je ogromna. ISIL moze jedino primjeniti taktiku 'udari i bjezi'. Zauzeti grad u irackom Kurdistanu ne mogu nema teorije! Ne mogu ni neki manji grad, a o Erbilu da ne govorimo.
Pošteno. Drago mi je da na forumu ima neko da nas koriguje. Znaš li možda odakle i od kada je ova slika koju neko jučer postavi ovde?
Vrlo moguće da je slikano u bolnici jer vladine snage većinu vremena provode u podzemnim sobama i tunelima koji su odvojeni od gornjeg dijela bolnice, a cine barem 40% objekta. Sve u svemu, njihov napad je odbijen.
Slika ispod malo bolje pokazuje kakva je situacija. Pobunjenicima nije problem upasti u kompleks bolnice, ali šta onda ? Dokaz ovoga je kako su jučer ušli u samu zgradu, a dalje nisu mogli, cak je i SAA avijacija gađala direktno na bolnicu dok je vojnicima naređeno da ostanu u tunelima zbog zracnih napada.
fosna2014 wrote:Ovo je kao pucanje na vaseru u Kalamunu. Hezbollah dere Nusru kao pacice.
Nacepili su ih pravo!
Moguce da žele osloboditi snage kako bi pokrenuli ofanzivu u Damasku!
Hezbolah kao i uvijek prelako izlazi na kraj sa Nusrom...
Zar nije sramota da nakon 4 i više godine i dalje napadaju jednu te istu oblast ? Nisam toliko upratio, ali vidim da je svaka druga objava od pro-vladinih stranica u vezi Kalemuna lažna (tj. stavljaju slike koje su stare) tako da ne znam, a potvrđeno je da je Hezbolah izgubio najmanje 5 komandanata, objavljena su imena i slike, a pobunjenici i dalje pišu bla bla bla ....
jebo ti ovo, sad su postali ko pobunjenici, hvale sad kad grmlje zauzmu
fosna2014 wrote:Ovo je kao pucanje na vaseru u Kalamunu. Hezbollah dere Nusru kao pacice.
Nacepili su ih pravo!
Moguce da žele osloboditi snage kako bi pokrenuli ofanzivu u Damasku!
Hezbolah kao i uvijek prelako izlazi na kraj sa Nusrom...
Zar nije sramota da nakon 4 i više godine i dalje napadaju jednu te istu oblast ? Nisam toliko upratio, ali vidim da je svaka druga objava od pro-vladinih stranica u vezi Kalemuna lažna (tj. stavljaju slike koje su stare) tako da ne znam, a potvrđeno je da je Hezbolah izgubio najmanje 5 komandanata, objavljena su imena i slike, a pobunjenici i dalje pišu bla bla bla ....
Ovaj Kalemun predstavlja veliki problem, jer se tu krije po procjenama 15.000 anti vladinih snaga (pobunjenici, Nusra, IS). Moraju gledati da ociste ovaj dio da bi mogli pokrenuti vecu ofanzivu na Gutu. Svakako je bitno posto pobunjenici mogu "sici sa brda" da pokrenu kontranapad na okolicu Damaska.
DuckZz wrote:
Problem predstavlja granica sa Libanonom odakle konstantno upadaju novi Nusrici i ISILovci. Nakupilo ih se sada dosta. SAA je u posljednjoj velikoj operaciji zauzela sve vece gradove na Kalamunu, ali nisu isli cistiti samu granicu. Sada to odradjuju zajedno sa Hezbolahom. Vjerujem da ce nakon sto ociste teren borci Hezbolaha ostati na Kalamunu i zaustavljati grupe Nusre i ISILa koje ce se nastaviti ubacivati iz Arsala i drugih gradova.
Ako uskoro zavrse posao, SAA ce osloboditi velike snage koje ce moci poslati u Gutu ili Daru.
Novak20 wrote:. Znaš li možda odakle i od kada je ova slika koju neko jučer postavi ovde?
Ja sam je postavio...rebeli se ograđuju, čak sumnjaju u nju ali ja ne videh demanti od bilo koga kako je slika stara...postavio sam i sliku dole navodno jednog od poginulih bradatih Tigrovih telohranitelja (ovaj bi trebalo da je onaj drugi od bradonja i meni liči bogami žestoko, znači na prvoj slici ispod prvi s leva)
cbrt wrote:Ha, ha...genijalna slika...rebelski vojnici nose narandžaste uniforme koje su nosili zarobljenici koje je pogubio ISIS i sprovode zarobljene ISIS-ovce u crnim uniformama...
Izgleda da su i rebeli dobro nadrapali unutar bolnice, twitterom kruze neke slike sa mrtvim pripadnicima Jaish Fateha unutar samog kompleksa, e sad jesu ih natamburali branitelji ili ih je poklopila avijacija, i navodno SAA i dalje napreduje u brdima latakije
cbrt wrote:Ha, ha...genijalna slika...rebelski vojnici nose narandžaste uniforme koje su nosili zarobljenici koje je pogubio ISIS i sprovode zarobljene ISIS-ovce u crnim uniformama...
Zato pitam, ne znam detalje.
الرقة تذبح بصمت
@Raqqa_Sl
#IMPORTANT PT : 2- Picture from representation Scenes " Film " about #ISIS and what they do in #Syria the photos Is not reality scenes