BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
batara
#43602 Re: BHTelecom All About
Jos kad bi ovo trajalo vise od mjesec dana, ali svaka cast i mjesec dana je uhar
- studiorum_tuzlaensis
#43604 Re: BHTelecom All About
popij lexilium, Sarajevo je izgubilo.Maharadza wrote:To možda i odgovara samo ovoj sitnoj buraniji ali većim klubovima ovo šteti, pogotovu FKS ovdje gubi GARANTOVANO! Eto kažu ljudi gore koji su gledali, vi jedva HQ video dok na youtube-u ljudi bez problema 720p@60FPS, garantujem ti da bi klub tih 50000KM skupio samo za JEDAN derbi i to preko pretplata za dijasporu/ljude van sarajeva kojima se gleda derbi a ima ih! A gdje su druge utakmice protiv širokog, zrinjskog, slobode gdje se također može zaraditi itd. Ali neka, doći će i u FKS neko ko ima mozga pa tražiti izuzimanje/raskid tog ugovora štetnog po klub!mirza_15 wrote:Ti ne citas sta se pise. Para ima sasvim dovoljno. Problem je jednaka raspodjela tih para, ali si za to na pogresnoj adresi.EselamAlejk wrote:Bilo je problema, raspitaj se kod nadređenih, samo nikada nisu dostavili ugovor.![]()
Tu mizernu cifru FK Sarajevo može naplatiti kroz 500 pretplata iz dijaspore za 15 domaćih tekmi, bez ikakvih sponzora. Za 56.000 u dogovoru sa Savezom uzeli 30 utakmica.![]()
Dosada su inace klubovi bas dobro naplacivali te stvari. Toliko nam je liga interesantna da zeljo ne moze da nadje generalnog sponzora.
btw. široki već SEZONU I PO prenosi bez problema SVE SVOJE UTAKMICE na youtube-u ali to našim "patriJotama" i "gazijama" ne smeta ali su se sjetili youtube i google kontaktirati kada i FKS tako nešto napravi! Da su i njima ovako blokirali stream do sada pa hajde, rekao bi čovjek prema svima postupaju isto, ali očito da "majoriziranim" ne smiju ništa... Aferim majstori!![]()
-
The BEN10
#43606 Re: BHTelecom All About
Kad će povećanje interneta za postpaid korisnike? Tačno ću još jedan mjesec ovako, a onda na ULTRA+paket interneta od 7 KM... 
-
bumerangss
#43607 Re: BHTelecom All About
eki a vazi samo 24hbatara wrote:Jos kad bi ovo trajalo vise od mjesec dana, ali svaka cast i mjesec dana je uhar
Fali Novalicu para, prazan federalni budjet a MMF kasni...
-
zippoo87
#43608 Re: BHTelecom All About
posto imam dual sim telefon (L640) i jedan sim je telekomov,mogu li ja sada kupiti ultra karticu i ubaciti i nju u drugi sim i sa te druge sim koristiti ovu akciju sa internetom ?bumerangss wrote:eki a vazi samo 24hbatara wrote:Jos kad bi ovo trajalo vise od mjesec dana, ali svaka cast i mjesec dana je uharja 3G nisam mogao potrositi za 30 dana! U Buy and Surf 1G je 13 KM
![]()
Fali Novalicu para, prazan federalni budjet a MMF kasni...
mogu li raditi dvije sim kartice od istog operatera istovremeno?
-
made_in_sarajevo
#43609 Re: BHTelecom All About
razumijem kad telekom prijavi stream koji nije njihov, ali isto tako kao sto su vec napisali, stisnite muda pa u listici ili zapadnom mostaru ugasite stream. nikakav problem ako gasite jednom,gasite svima. fazon je sto se za dole nema muda prijaviti,a ovdje se prijavi odma jer se zna da nece nista biti.
usput da ima neki pametan covjek u telekomu, pa da utakmice koje idu preko moja tv proda svima, em bi uzeli grdne pare, em bi reklamirali moja tv svake subote. svi korisnici eto u sarajevu samo, bar 80% je na telekomu. porukom se skine kredit,doda se na racun koje na pretplati i ko nema adsl ili moja tv, pusti se da gleda tekmu preko telemach interneta. cijena bubam 2KM. lopatom bi se pare uzele ali bukvalno. ko nije na bhtelecomu naci neki nacin,kupovina na trafici neke pretplate ili ko nije na bhtelecomu mobilnoj ili fiksnoj vazda ima raje koja jesu pa se doplati to.
eto na youtube 20 000 ljudi,a youtube niko nije reklamirao. zamisli 20 000 ljudi x 2KM samo za jednu utakmicu. preko 10 klikova misem uzmes 40 000KM za jedan dan. svake subote bi bar 5000KM bilo samo od ovog nacina gledanja utakmica.
morate iz telekoma shvatiti da kod nas ljudi ne vole kad ih neko tjera na nesto. cim vi mene tjerate da ja uzmem moja tv radi tekmi ali bukvalno tjerate onda se u raji probudi inat da nece nikako. ne mora pratiti tekme,ima tekstualni prenos,neko ce raditi stream sa moja tv pa se patiti ali neces me na silu tjerati. 20 000 ljudi je pratilo youtube, telekom je mogao 40 000KM uzeti samo na tome + garant bi dobili i novih korisnika + bi u raji ispali kul,giganti, prava firma jer su svima izasli u susret.
kako god, zalosno je da najveca utakmica u drzavi je omogucena samo na 150 000 ljudi,a ostatak drzave gleda listicu i turske serije
usput da ima neki pametan covjek u telekomu, pa da utakmice koje idu preko moja tv proda svima, em bi uzeli grdne pare, em bi reklamirali moja tv svake subote. svi korisnici eto u sarajevu samo, bar 80% je na telekomu. porukom se skine kredit,doda se na racun koje na pretplati i ko nema adsl ili moja tv, pusti se da gleda tekmu preko telemach interneta. cijena bubam 2KM. lopatom bi se pare uzele ali bukvalno. ko nije na bhtelecomu naci neki nacin,kupovina na trafici neke pretplate ili ko nije na bhtelecomu mobilnoj ili fiksnoj vazda ima raje koja jesu pa se doplati to.
eto na youtube 20 000 ljudi,a youtube niko nije reklamirao. zamisli 20 000 ljudi x 2KM samo za jednu utakmicu. preko 10 klikova misem uzmes 40 000KM za jedan dan. svake subote bi bar 5000KM bilo samo od ovog nacina gledanja utakmica.
morate iz telekoma shvatiti da kod nas ljudi ne vole kad ih neko tjera na nesto. cim vi mene tjerate da ja uzmem moja tv radi tekmi ali bukvalno tjerate onda se u raji probudi inat da nece nikako. ne mora pratiti tekme,ima tekstualni prenos,neko ce raditi stream sa moja tv pa se patiti ali neces me na silu tjerati. 20 000 ljudi je pratilo youtube, telekom je mogao 40 000KM uzeti samo na tome + garant bi dobili i novih korisnika + bi u raji ispali kul,giganti, prava firma jer su svima izasli u susret.
kako god, zalosno je da najveca utakmica u drzavi je omogucena samo na 150 000 ljudi,a ostatak drzave gleda listicu i turske serije
-
nemezis
#43610 Re: BHTelecom All About
Obzirom da nema vijesti o povećanju brzina za samostalnu Internet uslugu, mogu li jednostavno spojiti MojaTV Phone i NetFlat u MojaTV Full, bez dolaska montera, samo papiroloski i bez potpisivanja obaveznog trajanja ugovora?
-
kakaljin
#43611 Re: BHTelecom All About
Trebalo bi da mozes, bolje je da nazoves i provjeris tacno.nemezis wrote:Obzirom da nema vijesti o povećanju brzina za samostalnu Internet uslugu, mogu li jednostavno spojiti MojaTV Phone i NetFlat u MojaTV Full, bez dolaska montera, samo papiroloski i bez potpisivanja obaveznog trajanja ugovora?
PS: ja sam imao moj tv full pa sam rastavio na moja tv phone i net flat 15, i onda spojio na moja tv full fast+ i nikakvih problema nisam imao i koliko se sjecam zavrsio sam telefonski.
-
quarterback
#43612 Re: BHTelecom All About
mislim da moras potpisati ugovor i pazi na jednu stvarkakaljin wrote:Trebalo bi da mozes, bolje je da nazoves i provjeris tacno.nemezis wrote:Obzirom da nema vijesti o povećanju brzina za samostalnu Internet uslugu, mogu li jednostavno spojiti MojaTV Phone i NetFlat u MojaTV Full, bez dolaska montera, samo papiroloski i bez potpisivanja obaveznog trajanja ugovora?
PS: ja sam imao moj tv full pa sam rastavio na moja tv phone i net flat 15, i onda spojio na moja tv full fast+ i nikakvih problema nisam imao i koliko se sjecam zavrsio sam telefonski.
ako si imao po osnovu moja tv phone ili net flat uzet neki uredjaj, recimo na 2 godine, mogao bi imati problem jer ti bh telecom prvo prekine koristenje usluge, isto kao da si sve otkazao i onda ti ponovo napravi ugovor
meni je tako dosla kazna za telefon koji sam kupio 1 KM, kada sam presao na veci paket, oni evidentirali prekid ugovora i doslo mi da moram platiti 150 maraka za fiksni telefon
jedva sam nakon xy odlazaka uspio rijesiti da konacno prihvate cinjenicu da nisam raskinuo nego promjenio jeftiniji paket za skuplji...
-
nemezis
#43613 Re: BHTelecom All About
Sada gledam na stranici ovo za mojizbor i ne razumijem. Mogu li ja uključiti prepaid brojeve i MojaTV Full i da imam na prepaid one minute i 500 MB interneta? Tamo se pominje fiksni, xdsl, postpaid i prepaid, nema MojaTV paketa. Ili gledam pogrešnu informaciju? https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M50217276db2.html
-
nemezis
#43614 Re: BHTelecom All About
Nemam ništa kupljeno, samo da mi ne dolaze džaba monteri kada sve radi a i ne bih potpisivao ugovor sa obaveznim trajanjem kada sve te usluge već imam. U suštini to radim zbog povećanja brzine interneta. Bezveze je sto ne povećavaju NetFlat pakete.quarterback wrote:mislim da moras potpisati ugovor i pazi na jednu stvarkakaljin wrote:Trebalo bi da mozes, bolje je da nazoves i provjeris tacno.nemezis wrote:Obzirom da nema vijesti o povećanju brzina za samostalnu Internet uslugu, mogu li jednostavno spojiti MojaTV Phone i NetFlat u MojaTV Full, bez dolaska montera, samo papiroloski i bez potpisivanja obaveznog trajanja ugovora?
ako si imao po osnovu moja tv phone ili net flat uzet neki uredjaj, recimo na 2 godine, mogao bi imati problem jer ti bh telecom prvo prekine koristenje usluge, isto kao da si sve otkazao i onda ti ponovo napravi ugovor
meni je tako dosla kazna za telefon koji sam kupio 1 KM, kada sam presao na veci paket, oni evidentirali prekid ugovora i doslo mi da moram platiti 150 maraka za fiksni telefon
jedva sam nakon xy odlazaka uspio rijesiti da konacno prihvate cinjenicu da nisam raskinuo nego promjenio jeftiniji paket za skuplji...
-
Mustang1
#43615 Re: BHTelecom All About
Pizda im materina i 1gb 1 dan i 1KM a 13 KM 1gb mjesec dana.
-
zippoo87
#43616 Re: BHTelecom All About
pa akcija,sta bi ti ?Mustang1 wrote:Pizda im materina i 1gb 1 dan i 1KM a 13 KM 1gb mjesec dana.
iskoristi akciju ako ti toliko treba internet i uzivaj mjesec dana
nekima koliko god das nije dovoljno
-
Mustang1
#43617 Re: BHTelecom All About
Sta trebam platiti 30dana 30KM za 30GB a od toga necu potrositi ni jedan 
-
zippoo87
#43618 Re: BHTelecom All About
zna li neko odgovor na ovo pitanje ?zippoo87 wrote: posto imam dual sim telefon (L640) i jedan sim je telekomov,mogu li ja sada kupiti ultra karticu i ubaciti i nju u drugi sim i sa te druge sim koristiti ovu akciju sa internetom ?
mogu li raditi dvije sim kartice od istog operatera istovremeno?
-
zippoo87
#43619 Re: BHTelecom All About
Mustang1 wrote:Sta trebam platiti 30dana 30KM za 30GB a od toga necu potrositi ni jedan
ne kontam ti ovaj post ali nikako
niti sta trebas niti te ko tjera na sta...a kome treba,ima internet po bagatelnoj cijeni mjesec dana
-
dgL_
#43620 Re: BHTelecom All About
Maloprije placao racun za telefon, i pitam momka tamo vezano za sudentski paket koji treba biti prebacen na moj combo uprkos ugovoru koji imam potpisan jos godinu dana... Kaze momak to je sistemska poruka koja je dosla, i da imam pravo nastavit koristiti studentski paket dok mi ne istekne ugovor... Kaze ako slucajno dodje racun za moj combo pisem reklamaciju, racun sr ponistava i to je to... Eto ne znam al pitam ga jel siguran, kaze 100%...
-
AmirBaa
#43621 Re: BHTelecom All About
a meni na salteru skroz drugo rekli, da ce me automatski prebaciti na moj combo ako ne donesem papir(imam i ja ugovor jos godinu)dgL_ wrote:Maloprije placao racun za telefon, i pitam momka tamo vezano za sudentski paket koji treba biti prebacen na moj combo uprkos ugovoru koji imam potpisan jos godinu dana... Kaze momak to je sistemska poruka koja je dosla, i da imam pravo nastavit koristiti studentski paket dok mi ne istekne ugovor... Kaze ako slucajno dodje racun za moj combo pisem reklamaciju, racun sr ponistava i to je to... Eto ne znam al pitam ga jel siguran, kaze 100%...
-
brazzo19
#43622 Re: BHTelecom All About
Ova poruka sto je danas dosla za novu tarifu da se surfa aktiviranjem koda 1KM - 1GB 24 sata sto je prije bilo 3KM - 1GB jel to neka akcija ili su trajno snizili cijenu jer ovo je vec isplativo 1 giga 1km kome treba net citav dan nego ono 0.50 kf - 50 mb ???
-
Saka
#43623 Re: BHTelecom All About
Akcija mjesec dana: https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5a9a7a3b921.html
Ma glupost, mogli su reći i terabajt al važi dan, svejedno, svakako nema šanse potrošiti. Smanji mjesečni 1GB!
Ma glupost, mogli su reći i terabajt al važi dan, svejedno, svakako nema šanse potrošiti. Smanji mjesečni 1GB!
-
bumerangss
#43624 Re: BHTelecom All About
Dali su previse za malo vremena! U tome je problem. Da ta giga traje 4 5 dan to bi bilo ok a ovo me podsjeca na sva "poboljsanja" do sada i studen paketa i mini15 pa i sad ovih izmjena moja tv gdje tjeraju raju da vise trosi tako sto su uveli limit od 1500 min razgovora za sadasnje phone i full pakete a one pakete phone+ i full+ koji su imali taj limit prebacuju na na iste te pakete bez plusa koji su 2,50 KM skuplji.zippoo87 wrote:pa akcija,sta bi ti ?Mustang1 wrote:Pizda im materina i 1gb 1 dan i 1KM a 13 KM 1gb mjesec dana.
iskoristi akciju ako ti toliko treba internet i uzivaj mjesec dana
nekima koliko god das nije dovoljno
Nisam rekao da te izmjene nisu ok, jesu pogotovo za one koji su imali premi i ove pakete sa brzim internetom speed full speed+ itd i oni ce prakticno imati istu ili nesto bolju uslugu za manje para a takvih je manji broj u odnosu na nas koji smo imali phone, phone+, full i full+ a kojih ima 80% i koje ce puknuti po ušima
-
doff
#43625 Re: BHTelecom All About
Kako je bilo najava, ja sam mislio da će bit veći izbor. Iskreno, ništa spektakularno. Hajd valja nekom odgovara...