Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

EasyMan

#43576 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by EasyMan »

bitanga_sa_otesa wrote: 28/02/2023 10:51
Better Man wrote: 28/02/2023 06:50

Majstore, savladao sam ja rikverc, ali razumi kad je bljuzgavica, ulica u zavoju i auta oko tebe parkirana i moraš paziti.Ne mogu tek tako po gasu slobodno ići u rikverc. Šta da me zanese i da nekog udarim? To.što.mi je auto tip top i što imam dobre zimske gume, ne znači da mogu kako hoću voziti I da ne trebam gledati na uslove na cesti.
Slab si majstore ....kvacilo se pusti u rikverc i onda volanas bez gasa...
Prepadne se kad krene ubrzavat auto na pocetku, ne zna da poslije samo auto uspori :D Mnogi dugogodisnji vozaci u rikverc voze da ne puste kvacilo do kraja :D
ZoomZoomKiwi

#43577 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ZoomZoomKiwi »

EasyMan wrote: 28/02/2023 12:24

Prepadne se kad krene ubrzavat auto na pocetku, ne zna da poslije samo auto uspori :D Mnogi dugogodisnji vozaci u rikverc voze da ne puste kvacilo do kraja :D
Nisu to vozači, davači komandi možda, oni daju komandu autu pa šta bude, ali vozači nisu.
EasyMan

#43578 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by EasyMan »

EFD22 wrote: 28/02/2023 12:31
EasyMan wrote: 28/02/2023 12:24

Nisu to vozači, davači komandi možda, oni daju komandu autu pa šta bude, ali vozači nisu.
Jarane haj ti to njima reci, vjeruj nema niko da bolje vozi od njih :D
ZoomZoomKiwi

#43579 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ZoomZoomKiwi »

EasyMan wrote: 28/02/2023 12:32
EFD22 wrote: 28/02/2023 12:31

E to je najgore, što misli da zna, a ne zna. Takvi naprave najveća sranja.

Treba biti svjestan prvo svojih, a onda i limita cjelokupnog automobila (ovjesa, guma, mase, težišta), pa i saobraćajnice. Al' to je viša nauka. :mrgreen:
EasyMan

#43580 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by EasyMan »

EFD22 wrote: 28/02/2023 12:34
EasyMan wrote: 28/02/2023 12:32

Treba biti svjestan prvo svojih, a onda i limita cjelokupnog automobila (ovjesa, guma, mase, težišta), pa i saobraćajnice. Al' to je viša nauka. :mrgreen:
Necu puno pametovati, otisao nedavno na karting sa dvojicom koji su trkaci i misle da su vozaci samo takvi. Otresao ih ko sline, ali bukvalno :D Kad smo izasli, nisu valjale gume, slaba staza ne lijepi, slaba mu smjesa nekakva bila itd... :lol:
ZoomZoomKiwi

#43581 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ZoomZoomKiwi »

:?
EasyMan wrote: 28/02/2023 12:43

Necu puno pametovati, otisao nedavno na karting sa dvojicom koji su trkaci i misle da su vozaci samo takvi. Otresao ih ko sline, ali bukvalno :D Kad smo izasli, nisu valjale gume, slaba staza ne lijepi, slaba mu smjesa nekakva bila itd... :lol:
Hhaha stručnjaci za slickove. Pa kako je tebi valjalo jebemu :mrgreen:
EasyMan

#43582 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by EasyMan »

EFD22 wrote: 28/02/2023 13:09 :?

Hhaha stručnjaci za slickove. Pa kako je tebi valjalo jebemu :mrgreen:
Ma buraz pocetnicka sreca :D
Filadendron96

#43583 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Filadendron96 »

Nervira me puno stvari, ali ova kur**bolja da se čisti snijeg, pa čak i oni koji mogu, a neće, mi nikad neće biti jasna. Npr. ovo je ulica koja se spaja sa prilaznom ulicom do moje zgrade:

Image

Moja je u dosta boljem stanju, ali ova je katastrofa. Inače se 4 ulaza vežu za nju i ne mogu da vjerujem da niko neće da izađe pa da makar počne čistiti, ali zato znaju da pišu i seru po društvenim mrežama kako službe ne rade svoj posao ili tako nešto, dok oni lično ne mogu dupe dignuti, lopatu uzeti i nešto uraditi za dobrobit svoju/svojih komšija. Naravno, tu je i čuveno tradicionalno ostavljanje auta na mjesto koje je neko drugi očistio, pa kada se vratiš s posla nemaš gdje ostaviti auto jer ih boli k**** ko je čistio, samo neka oni imaju gdje svoje auto parkirati. Jutros sam očistio dva mjesta za sebe i posuo malo soli da se možemo svi okretati sa autima ako treba, iako me leđa već malo bole, ali stvarno mislim da li sam idiot što eto hoću da olakšam i sebi i ostalima.
Fakat se čovjek treba zapitati, šta kada bi palo pola metra ili više snijega? Kad se sjetim onog snijega iz 2012. i kako smo naredni dan 04.02. odmah počeli čistiti ja, otac i još nekoliko komšija, pa smo makar nešto uspjeli očistiti i osposobiti ulicu, pa je bilo druženja uz čaj i zajebancije, dok danas sumnjam da bi tako bilo kada bi bilo. Da se ne shvati pogrešno ili da ja nešto paranoično se istresam, ali fakat se moramo zapitati u šta se pretvaramo i zašto postajemo tako lijeni po pitanju nekih stvari?
Last edited by Filadendron96 on 28/02/2023 13:59, edited 2 times in total.
Naslovnica

#43584 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

iynišo bi ja al imam problem s leđžima
kabal1337

#43585 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

Ja cistim svake zime u svojoj ulici. Ovi ostali nikad ne bi nikad ocistili, a svi polete da hodaju kud je cisto.
E moj jarane, danas nece da pometu ispred ulaznih vrata a ne da pricam da se opere.
O ciscenju snijega necu da pricam jer sam na to ispizdio davno

Sto je najgore i ova djeca mutava, niko se ne sanka ne grudva...
Better Man

#43586 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Better Man »

EFD22 wrote: 28/02/2023 11:22

To može tako ako koristiš retrovizore i znaš šta radiš.

Ako grliš suvozačevo sjedište i glava ti leta k'o u vrapca, onda ide gas na min 70% i kvačilo na vagu i anananananan pa motaš lijevo pa desno, nikako da uhvatiš pravac jebem mu.

To su oni kad napišu izgubio kontrolu nad vozilom, kurko druže, nije je nikad ni imao. :lol:
Ovdje je zavojita ulica, pa moraš vrtiti volanom. Ne možeš uhvatiti pravac i voziti.
kabal1337

#43587 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

ne znam kakvo ti je auto, kod mene mozes dodatno usporiti ako blago pritisnes kocnicu.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#43588 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

Eh, nasao ti street racere da im dijelis lekcije u krivinama :D :oops: :thumbup:
Laplace

#43589 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Filadendron96 wrote: 28/02/2023 13:38 Nervira me puno stvari, ali ova kur**bolja da se čisti snijeg, pa čak i oni koji mogu, a neće, mi nikad neće biti jasna. Npr. ovo je ulica koja se spaja sa prilaznom ulicom do moje zgrade:

Image

Moja je u dosta boljem stanju, ali ova je katastrofa. Inače se 4 ulaza vežu za nju i ne mogu da vjerujem da niko neće da izađe pa da makar počne čistiti, ali zato znaju da pišu i seru po društvenim mrežama kako službe ne rade svoj posao ili tako nešto, dok oni lično ne mogu dupe dignuti, lopatu uzeti i nešto uraditi za dobrobit svoju/svojih komšija. Naravno, tu je i čuveno tradicionalno ostavljanje auta na mjesto koje je neko drugi očistio, pa kada se vratiš s posla nemaš gdje ostaviti auto jer ih boli k**** ko je čistio, samo neka oni imaju gdje svoje auto parkirati. Jutros sam očistio dva mjesta za sebe i posuo malo soli da se možemo svi okretati sa autima ako treba, iako me leđa već malo bole, ali stvarno mislim da li sam idiot što eto hoću da olakšam i sebi i ostalima.
Fakat se čovjek treba zapitati, šta kada bi palo pola metra ili više snijega? Kad se sjetim onog snijega iz 2012. i kako smo naredni dan 04.02. odmah počeli čistiti ja, otac i još nekoliko komšija, pa smo makar nešto uspjeli očistiti i osposobiti ulicu, pa je bilo druženja uz čaj i zajebancije, dok danas sumnjam da bi tako bilo kada bi bilo. Da se ne shvati pogrešno ili da ja nešto paranoično se istresam, ali fakat se moramo zapitati u šta se pretvaramo i zašto postajemo tako lijeni po pitanju nekih stvari?
Koliko vidim, ovo je otprilike trećina površine koju ja čistim kad padne veći snijeg, a kako bismo i ja i komšije mogli ujutru ići na posao. Nekih sat do sat i pol posla i čist put. A 2012. više nismo imali gdje bacati snijeg pa smo ga na šatorskom krilu odvlačili na kraj (slijepa ulica).
Laplace

#43590 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

kabal1337 wrote: 28/02/2023 14:33 Ja cistim svake zime u svojoj ulici. Ovi ostali nikad ne bi nikad ocistili, a svi polete da hodaju kud je cisto.
E moj jarane, danas nece da pometu ispred ulaznih vrata a ne da pricam da se opere.

Kad smo kod čišćenja snijega, jutros oko 6:30 pijem kafu u kafiću i gledam traktor putne službe kako čisti. Prvo čisti saobraćajnu traku pa zabaca na trotoar. Onda čisti trotoar ba zabaca na saobraćajnu traku. Onda opet čisti saobraćajnu traku pa zabaca na trotoar. :D
U njegovu odbranu, drugačije nije ni mogao (nema prostora), ali je simpatično. Ipak je na kraju i put i trotoar napravio prohodnim.
Laplace

#43591 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Better Man wrote: 28/02/2023 16:23
EFD22 wrote: 28/02/2023 11:22

To može tako ako koristiš retrovizore i znaš šta radiš.

Ako grliš suvozačevo sjedište i glava ti leta k'o u vrapca, onda ide gas na min 70% i kvačilo na vagu i anananananan pa motaš lijevo pa desno, nikako da uhvatiš pravac jebem mu.

To su oni kad napišu izgubio kontrolu nad vozilom, kurko druže, nije je nikad ni imao. :lol:
Ovdje je zavojita ulica, pa moraš vrtiti volanom. Ne možeš uhvatiti pravac i voziti.
Uhvati krivinu pa vozi. :D
Ateista

#43592 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

kabal1337 wrote: 28/02/2023 16:38 ne znam kakvo ti je auto, kod mene mozes dodatno usporiti ako blago pritisnes kocnicu.
Cudan neki auto, moj ubrzava kad pritisnem kocnicu. :D
Laplace

#43593 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Ateista wrote: 28/02/2023 19:30
kabal1337 wrote: 28/02/2023 16:38 ne znam kakvo ti je auto, kod mene mozes dodatno usporiti ako blago pritisnes kocnicu.
Na ledu?
Ateista

#43594 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Laplace wrote: 28/02/2023 19:31
Ateista wrote: 28/02/2023 19:30

Na ledu?
I na ledu i na snijegu. :D
holowey

#43595 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by holowey »

Filadendron96 wrote: 28/02/2023 13:38 Nervira me puno stvari, ali ova kur**bolja da se čisti snijeg, pa čak i oni koji mogu, a neće, mi nikad neće biti jasna. Npr. ovo je ulica koja se spaja sa prilaznom ulicom do moje zgrade:

Image

u prolazu kod krivaje nacuh da zbog kabadahije sa tamnim bmwom koji je zaglavljen u snijegu na vrhu, a koji prstom nece da mrdne, niko od komsija ne zeli da ucestvuje u ciscenju sirine za auta... ocistili stazu za pjesake i pride nabacili na sredinu :lol:
drug_profi

#43596 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

kabal1337 wrote: 28/02/2023 14:33 Ja cistim svake zime u svojoj ulici. Ovi ostali nikad ne bi nikad ocistili, a svi polete da hodaju kud je cisto.

Vjeruj mi da ocistim do susjednog ulaza, sa obje strane. Nas dvojica, nekad trojica, od 38 stanova...
Iz susjednih ulaza ociste bukvalno samo ispred, a trotoar između ulaza niko ne jebe.
A pitchkin dim je 15 metara trotoara, i ja se osjecam bolje i vrijednije. Nekoga ce uciniti sretnim kad prohoda po suhom.
Ateista

#43597 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Idu mi na kurac vizaci koji idu na planinu a ne znaju voziti u planinskim uslovima...
Sa bjelasnice kolona ide izmedju 30 i 40, tolika da ne vrijedi ni pokusati preticati. Jest padao snijeg i gornji dio ceste jest bio los, ali donji je skroz ok, bez nekih nanosa snijega,bez poledice, ali neki idioti guslaju i i boli ih za druge.
Throttle

#43598 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Boli te k, pretici, navikao si :lol:
Laplace

#43599 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Tako sam ja kao početnik naletio. Vidim očišćen put i počnem voziti malo slobodnije, četvrtom 60 km/h kad iza krivine odjednom naletim na put prekriven snijegom ispod kojeg je bio čisti led. Uspio sam usporiti do nekih (pretpostavljam) 40 km/h i onda je počeo slalom. Nekim čudom nisam sletio (nekako sam uspio da, umjesto u potočić, skrenem na mostić i vratim se na cestu pa sam prije krivine skrenuo na kontra stranu na proširenje taman prije nego što je naišao autobus). Bez gubitaka,m na moju sreću i nažalost pojedinih forumaša ovdje.

Vjerovatno je bilo ono naše: zona odgovornosti, druga opština, prelazak iz FBiH u RS i te fore sa blentitetima.
Ateista

#43600 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Throttle wrote: 01/03/2023 20:42 Boli te k, pretici, navikao si :lol:
Ma preticao sam ali dzaba, prevelika kolona i nije bilo dovoljno mjesta za preticanje da ih sve preteknem. :D
Post Reply