wewa wrote:cekam(o) da tebe prodje opsesija likom i djelom Sabine Cudic pa da pricamo o NS.
Cant blame a girl for trying
wewa wrote:cekam(o) da tebe prodje opsesija likom i djelom Sabine Cudic pa da pricamo o NS.
arzuhal wrote:
Čitao sam o životu poznatog islamskog učenjaka Saida Nursija iz Turske (1877-1960) koji je izvršio ogroman uticaj kako na turske muslimane tako i na one okolo Turske...
Živio je u prelomnom dobu, raspadu Osmanskog carstva i rađanju sekularne Turske, poznavao je vrlo dobro Ataturka s kojim je dolazio u polemike...
U jednom periodu svog života se uključio u politiku, u neku stranku, iz najbolje i najplemenitije namjere...Iza toga se odmaknuo od politike i rekao:
"Odsad učim e'uzu billahi mine-š-šejtani ve-s-sijaseti (utječem se Allahu od šejtana i politike)...Vidio sam kako dobri ljudi, samo zbog političke partije i koncepcije kojoj pripadaju moraju, u ime partije, napadati druge dobre ljude samo zato što su iz različitih partija, a hvaliti licemjere iz svoje partije...Tu ja ne mogu biti..."
kmirsad wrote:arzuhal wrote:
Čitao sam o životu poznatog islamskog učenjaka Saida Nursija iz Turske (1877-1960) koji je izvršio ogroman uticaj kako na turske muslimane tako i na one okolo Turske...
Živio je u prelomnom dobu, raspadu Osmanskog carstva i rađanju sekularne Turske, poznavao je vrlo dobro Ataturka s kojim je dolazio u polemike...
U jednom periodu svog života se uključio u politiku, u neku stranku, iz najbolje i najplemenitije namjere...Iza toga se odmaknuo od politike i rekao:
"Odsad učim e'uzu billahi mine-š-šejtani ve-s-sijaseti (utječem se Allahu od šejtana i politike)...Vidio sam kako dobri ljudi, samo zbog političke partije i koncepcije kojoj pripadaju moraju, u ime partije, napadati druge dobre ljude samo zato što su iz različitih partija, a hvaliti licemjere iz svoje partije...Tu ja ne mogu biti..."
Evo ga... to je taj. Arzo...
arzuhal wrote:kmirsad wrote:arzuhal wrote:
Evo ga... to je taj. Arzo...![]()
Dennis mislis?jefff wrote:Denis je zivot izmislio za ove
perfektan zajednički kandidat za načelnika općine centar?JedanMova wrote:Dennis mislis?jefff wrote:Denis je zivot izmislio za ove
Ovaj Dennis sto ga lagano pocinju izvlaciti iz "politickog naftalina" u kom je bio zadnju godinu danaJeste vala, ako na njega mislis...
Bit ce zanimljivo posmatrati kakva mu je nova uloga namjenjena. Jos kad se na to doda "ljubav" izmedju njega i pojedinih (rukovodecih) clanova i clanica, kao i podrska koju uziva u dobrom dijelu (obicnog) clanstva NS-a, kao i to da nikad zvanicno nije napusto NS... ma ukratko, bice zanimljivo![]()
Jel ono imamo neke izbore naredne godine?
Plaća li članarinu NSJedanMova wrote:...
Ovaj Dennis sto ga lagano pocinju izvlaciti iz "politickog naftalina" u kom je bio zadnju godinu danaJeste vala, ako na njega mislis...
Bit ce zanimljivo posmatrati kakva mu je nova uloga namjenjena. Jos kad se na to doda "ljubav" izmedju njega i pojedinih (rukovodecih) clanova i clanica, kao i podrska koju uziva u dobrom dijelu (obicnog) clanstva NS-a, kao i to da nikad zvanicno nije napusto NS... ma ukratko, bice zanimljivo
Mislim da jos niko nije dobio nogu iz NS-a zbog neplacene clanarine.high_volume wrote:Plaća li članarinu NSJedanMova wrote:...
Bit ce zanimljivo posmatrati kakva mu je nova uloga namjenjena. Jos kad se na to doda "ljubav" izmedju njega i pojedinih (rukovodecih) clanova i clanica, kao i podrska koju uziva u dobrom dijelu (obicnog) clanstva NS-a, kao i to da nikad zvanicno nije napusto NS... ma ukratko, bice zanimljivo
Svaka joj cast!kmirsad wrote:https://www.youtube.com/watch?v=_en96Mk ... -bBfe-sen4
Evo cijelog intervjua za N1addy_sa wrote:Pedja K na N1 izjavio da se razgovara sa Šarovićem oko nove parlamentarne većine.
Zanimljivo, Naša stranka sa dva zastupnika i SDS dijele neke zajedničke vrijednosti
Kako je jednostavno lagati, jelde?addy_sa wrote:Pedja K na N1 izjavio da se razgovara sa Šarovićem oko nove parlamentarne većine.
Zanimljivo, Naša stranka sa dva zastupnika i SDS dijele neke zajedničke vrijednosti
Ma pusti levata, hoće da mu nađemo slike gdje se Bake grli s Dodikom i Čovićem, pa liste svih nivoa gdje SDA godinama koalira s fašističkim strankama pod krinkom patriotizma. Smiješan je.izvrsni direktor wrote:Kako je jednostavno lagati, jelde?addy_sa wrote:Pedja K na N1 izjavio da se razgovara sa Šarovićem oko nove parlamentarne većine.
Koje su to zajednicke vrijednosti koje spominjes?
Nikad mi nije bilo jasno šta će potomak takvog čovjeka kakav je bio rahmetli Faruk Jažić u takvom, anacionalnom (ali samo kad su bošnjački članovi stranke u pitanju) društvu. Čak se prije par godina javno zalagao za rušenje čaršije, kao komunisti iza WW2. Babo mu se u grobu prevrtao._Reds_ wrote:I Tarik Jazic narcis kod Marjanovic ?
izgleda vickasto_Reds_ wrote:I Tarik Jazic narcis kod Marjanovic ?
Ima li negdje dokaz toga, nesto kontam da ne bi ostalo nezabiljezeno...julisiz es grant wrote:Nikad mi nije bilo jasno šta će potomak takvog čovjeka kakav je bio rahmetli Faruk Jažić u takvom, anacionalnom (ali samo kad su bošnjački članovi stranke u pitanju) društvu. Čak se prije par godina javno zalagao za rušenje čaršije, kao komunisti iza WW2. Babo mu se u grobu prevrtao._Reds_ wrote:I Tarik Jazic narcis kod Marjanovic ?
SDP će i dalje podržavati aktuelnu Vladu USK: Naša stranka iznosi neistine
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sdp-ce- ... /191101081
Kantonalni odbor SDP-a Unsko-sanskog kantona poručio je kako će i dalje podržavati aktuelni saziv Vlade USK na čelu s premijerom Mustafom Ružnićem te su pružili podršku svom ministru poljoprivrede Sulejmanu Kulenoviću kojeg je zastupnica Vildana Alibegović (Naša stranka) prijavila zbog prijetnji.