Ako ti vidis samo ovu jednacinu iz citavog mog teksta onda... nek ti budeskoronikako wrote: ↑14/07/2020 13:00Dakle loša cesta = nisi nezavisan.apsidejzi wrote: ↑14/07/2020 10:22U sustini, DA. Nazalost, nisi nezavisan i izvan tokova jer ti isti tokovi doticu svakoga. To sto je glavna cesta na Mokusnicama grbavija od makadama je rezultat natezanja na relaciji Fudo-SDA. Ne direktno, ali je rezultat. Ovo treba posmatrati kroz cisti kapitalizam jer jedino gdje je kapitalisticki mindset zazivio na balkanu jeste politika. Sve ostalo (narod) jos uvijek je zaglavio u komunistickom mindsetu ocekujuci spasitelja i heroja nacije.skoronikako wrote: ↑14/07/2020 08:23 Dakle, sve sto se dogodi u gradu je ili SDA ili Fuad?
Kako je lijepo biti nezavisan i izvan ovih tokova ko koga blokira...
Stvar je vrlo jednostavna: cilj je kapital (budzet, tenderi, pozicija da odlucujes i primas mito) a cijena je nebitna. Fudo je skontao da vecinu glasova moze ocekivati iskljucivo od seljaka i zato se slomi renovirajuci puteve po selima dok gradske ceste zjape. Zjape zato sto grad ne izlazi na izbore. Po kapitalistickom mindsetu, kojeg klinca ce on raditi za grad kad isti ti gradjani nece izaci da ga podrze. Cista ponuda i potraznja. Prosli mandat je racunao na glasove robijasa i dobio je dio istih. Ove godine racuna na glas seljaka i radi u tom smjeru.
SDA analizira gdje ovaj udara i pokusava da mu odreze granu na kojoj sjedi. Robijasi su jedna grana i treba je odsjeci. Koliko ja mogu vidjeti, Fudo je sisao s te grane i popeo se na drugu (seljaci) tako da jedini koji trpi stetu je zapravo Celik.
Ne bih se slozio.
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- apsidejzi
#43551 Re: Zeničani
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
-
allem_77
#43554 Re: Zeničani
Dođe mi danas plava koverta sa suda. Grijanje me tužilo. Prije više od godinu dana isključio grijanje, čovjek iz grijanja skinuo kalorimetar, a prije toga morao izmiriti sve obaveze.
I kao našli neki dug? Da su mi barem za ovih godinu i više mjeseci poslali neku obavijest, opomenu...?

I kao našli neki dug? Da su mi barem za ovih godinu i više mjeseci poslali neku obavijest, opomenu...?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#43555 Re: Zeničani
A ja tebe..pa imaju 50 pravnika samo za to, moraju ljudi neshto raditiallem_77 wrote: ↑15/07/2020 23:35 Dođe mi danas plava koverta sa suda. Grijanje me tužilo. Prije više od godinu dana isključio grijanje, čovjek iz grijanja skinuo kalorimetar, a prije toga morao izmiriti sve obaveze.
![]()
- N.N.
#43556 Re: Zeničani
Pa ima li navedeno, koliki dug, koji period i to!?
Sve placene racune sto imas, na hastal, pregledaj, pa na sud.
Vidi onda ima li zastare ili tako nesto.
Da nije za pausal, ne znam do kada se on trebao placati!?
Nije njima strano da tuze i sto mogu i sto ne mogu
Sve placene racune sto imas, na hastal, pregledaj, pa na sud.
Vidi onda ima li zastare ili tako nesto.
Da nije za pausal, ne znam do kada se on trebao placati!?
Nije njima strano da tuze i sto mogu i sto ne mogu
-
allem_77
#43557 Re: Zeničani
Pa zašto mi nisu odmah nakon što su vidjeli da imam dug poslali opomenu pred isključenje? Tako svi rade.Bobi wrote: ↑15/07/2020 23:44A ja tebe..pa imaju 50 pravnika samo za to, moraju ljudi neshto raditiallem_77 wrote: ↑15/07/2020 23:35 Dođe mi danas plava koverta sa suda. Grijanje me tužilo. Prije više od godinu dana isključio grijanje, čovjek iz grijanja skinuo kalorimetar, a prije toga morao izmiriti sve obaveze.
![]()
![]()
Našli dug za mjesec i po paušala.
Potrošio 0.00 kalorija i morao plaćati čitavu grijnu sezonu.
Ako neko bude isključivao, da se ne zahebe kao ja.

-
Bobi
- Forum administrator
#43558 Re: Zeničani
Ma samo glasajte..promjenilo se na vlasti sve i svashta a njihove uhljebničke firme jebu gradjanje nesmetano
. Ma nek idu svi u mp3..jel ima nachina da se ispishe da ne mogu izac na glasanje ?
- iceman ze
#43559 Re: Zeničani
Stiglo utuzenje duga iz rata covjeku na vrata, a sad u Sa zivi vec odavno, e cuj iz rata?! ista priĆa, ni obavijesti, ni koverte.. 
- notsure
#43560 Re: Zeničani
Cuzna izgleda po kr0ljevom zadatku ispipava teren, da vidi kako će narod reagovati na lažne vijesti:
https://www.072info.com/arnel-isak-mini ... ka-zenice/
Ja sam čuo da "ljevica" ima spremnog svog kandidata, ali da su se posvađali jer su neki otvoreno za FK.
I prošli put su muntali Lemeša da im bude zajednički kandidat (SDP/DF/NS) i izgleda da su ga uspjeli nagovoriti.
Moglo bi biti zanimljivo na jesen, zamisli megdana:
Kasumović - izgubio robijaše ali asfaltom dobio sela; uspio ubijediti javnost da ga "opstruiraju" - eto on bi sve uradio ali mu ne daju
Ramo - obilazeći džemate nabrao solidan broj zicer glasova, dodaj Rome iz Lukovog polja i kupljene glasove, mogao bi proći
Lemeš - nema šanse da prođe, nema ga ni na utakmicama ni na džumama, a zavadio se s Mitalcima, bolje mu je da se ne petlja u ovo
Skelić - možda ga pogura SBB da se Fahro oduži za hvalospjeve, ali malo je to za prolaz
Britvar - 200-300 glasova urbane raje i to je to. U Zenici nikad grad nije imao dovoljno glasova, nikad "nemaju za koga glasat", niko im ne valja
Selvedina - osim svojih budžetskih uhljeba, nemaju više druge izborne baze, prosuće se isto kao s Najdinom
Ja sam čuo da "ljevica" ima spremnog svog kandidata, ali da su se posvađali jer su neki otvoreno za FK.
I prošli put su muntali Lemeša da im bude zajednički kandidat (SDP/DF/NS) i izgleda da su ga uspjeli nagovoriti.
Moglo bi biti zanimljivo na jesen, zamisli megdana:
Kasumović - izgubio robijaše ali asfaltom dobio sela; uspio ubijediti javnost da ga "opstruiraju" - eto on bi sve uradio ali mu ne daju
Ramo - obilazeći džemate nabrao solidan broj zicer glasova, dodaj Rome iz Lukovog polja i kupljene glasove, mogao bi proći
Lemeš - nema šanse da prođe, nema ga ni na utakmicama ni na džumama, a zavadio se s Mitalcima, bolje mu je da se ne petlja u ovo
Skelić - možda ga pogura SBB da se Fahro oduži za hvalospjeve, ali malo je to za prolaz
Britvar - 200-300 glasova urbane raje i to je to. U Zenici nikad grad nije imao dovoljno glasova, nikad "nemaju za koga glasat", niko im ne valja
Selvedina - osim svojih budžetskih uhljeba, nemaju više druge izborne baze, prosuće se isto kao s Najdinom
- muhafuca
#43561 Re: Zeničani
jebote te tito ovo ni nadrealisti nebi smislili
- Rothmans
#43562 Re: Zeničani
notsure wrote: ↑16/07/2020 09:32 Cuzna izgleda po kr0ljevom zadatku ispipava teren, da vidi kako će narod reagovati na lažne vijesti:
- notsure
#43563 Re: Zeničani
Ja mislio finta, ali nakon današnjeg vijeća izgleda da nije, čak je i kr0lj ustuknuo.
Izgleda da je i njega strah Rame.
Ramo će haman iz sjene da vlada... sina na vjetrometinu, a on iz pozadine prijeti ko god zine protiv shisha kinga.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#43564 Re: Zeničani
Je li ono E.D. nadimka O. kod Rame u stranci 
- N.N.
#43565 Re: Zeničani
Jeste. Familijarno su povezani.
P.s. i Barbara je haman u stranKi
P.s. i Barbara je haman u stranKi
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#43566 Re: Zeničani
Nijesam to znao. Mislim momka znam nako povrsno, a on i Afan od Huse su ista klapa, ali haman da nemaju medjustranackih problema
Dobro si @N.N. ono je haman Barbara, nisam sto posto siguran, ali ili je ona ili neka koja dobro lici na nju
otkud ona tu ahahahah
Dobro si @N.N. ono je haman Barbara, nisam sto posto siguran, ali ili je ona ili neka koja dobro lici na nju
-
Nivelacija
#43567 Re: Zeničani
Svi zele biti uz najuspješnijeg poslijeratnog ministra kojeg je Zenica dala.
-
Bobi
- Forum administrator
#43568 Re: Zeničani
Shisha party

Ko su ove?

Ko su ove?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
-
Bobi
- Forum administrator
#43571 Re: Zeničani
Nemam pojma ko je ali ovaj lik ju ochima sjece 
- Rothmans
- N.N.
#43575 Re: Zeničani
Urbaniziraju stranku
Zbog ove sto potpisuje je prije jedno 15 godina ubijen onaj malac Kasko iz Blatuse, zboden kod sadasnjeg Urbana u gradu...
Zbog ove sto potpisuje je prije jedno 15 godina ubijen onaj malac Kasko iz Blatuse, zboden kod sadasnjeg Urbana u gradu...