BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
probook

#43551 Re: BHTelecom All About

Post by probook »

zateznistub wrote:
sencobih wrote: Ako cemo tom logikom onda ni Telemah ne mogu svi imati, jes da se dosta proširio kupujući mreže ali u procentima koliko je pokrio ne znam tačno. Uz to mreža HS koju spaja u svoj sistem je navodno -"grozna" i da dugo po njoj neće moći davati kvalitetnu i stabilnu uslugu.
Mogu, kako ne mogu...

Image
Jesi pametan, hajde prikljuci BHT u zapadnoj hercegovini? Niko nije dostupan na 100% teritorije!
zateznistub

#43552 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

gledaj francuskih sobarica sto se nađoše uvrijeđene... :-) :lol:
AmirBaa

#43553 Re: BHTelecom All About

Post by AmirBaa »

kolacodjagoda wrote: Jesi li ti onaj što čupa kose i galami kad na sat vremena ne radi 3G jer "zbog posla gubiš 30 000€ po satu". Ti IT "stručnjaci" su mi najdraži :).
Amater, cuj samo 30 000€ da gubim po satu... 100 000€ minimalno :D :lol:
aladinosmic1

#43554 Re: BHTelecom All About

Post by aladinosmic1 »

AmirBaa wrote:
zateznistub wrote: Dobro gigante, nije kompleks! Hajde mi molim te elaboriraj stvarnu i opravdanu potrebu za brzinom koju je gos'n korisnik prikazao? Objasni, meni neobrazovanom, zasto trebas brzinu od preko 100 Mb/s? Skidanje filmova, piratskih prograna, strimovanje...? I koliko si spreman da to platiš?
zivimo u takvom vremenu jednostavno, gdje ti je vecina stvari online i nema teorije da u jednoj kuci postoji samo jedan uredjaj koji koristi internet. Kada nekog pitas sto ce ti 100 Mbps umjesto 10, to je kao da ja tebe pitam sto vozis golfa 6 a ne golfa 1 ? Ja u svojoj kuci imam 15 brzinu, 2 racunara, 3 mobitela i 1 tablet. Kada upalim torrent na svom racunaru, ostali korisnici ne mogu facebook otvoriti na svojim uredjajima. Kada uploadujem stvari koje radim na Git (ukucaj na googlu GitHub i vidi sta znaci, koliko je bitan za danasnji posao freelancera) ostali uredjaji ne mogu pustiti video na youtube. Zbog posla koji radim meni je jako bitna brzina interneta, jer sve sto uradim moram ,,poslati" na server gdje ce neko to pregledati i vratiti mi povratnu informaciju koju ja moram skinuti. E sta mislis kako se osjeca jedan austrijanac koji ima 100/100 internet i ja mu kazem evo zavrsio sam posao, ali s obzirom da mi je upload 0.8 trebat ce koji sat da uploadujem pa da vidis sta sam uradio... Sreca radim za pojedince pa se snadjemo :) ako hoces da ides u korak sa tehnologijom, osnovna potreba ti je dobar internet :wink: telecom je napravio dobru stvar sa ovim novim brzinama, 50 mbps je po meni trenutno solidan prosjek ko ,,fura" tehnologiju a nije skupo realno. Samo je problem sto je svi nece moci imati, ali za te stvari vec nisam dovoljno pametan :thumbup:

smanjiš brzinu na torrentu da koristi npr 10 Mbps
mirza_15

#43555 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

samirsga wrote:Pozdrav svima. Imam jedno pitanje u vezi uključivanja pospaid brojeva (najviše 2 broja, čini mi se) u Moj izbor. Naime, interesuje me da li ću moći uključiti postpaid broj koji nije na meni (broj koji koristi prijatelj ili je registrovan na firmu - neki od Moj M paketa)? Kako sam shvatio, taj broj će imati benefite u grupi - mogućnost besplatnog razgovora i 500Mb mobilnog interneta, ali šta je sa računom za taj broj? Negdje sam pročitao da za taj uključeni (postpaid) broj ne treba ništa dodatno plaćati mjesečno u paketu Moj izbor. Ako neko ko je upućen može malo detaljnije da obrazloži ovu varijantu (mirza_15 :)? Hvala i lp
Ne znam hoce li moci poslovni. Ostali mislim da mogu uz saglasnost, ali sve sto je u mojatv moj izbor kombinaciji dolazi na jedan jedinstven racun, pa to moze biti problem sa necijim postpaid brojem koji nije u porodici. Situacija je puno komotnija kada je prepaid u pitanju. 5 KM dodje na racunu i napuni se broj sa tih 5 KM, a ostalo se dopunjava po potrebi.
kolacodjagoda

#43556 Re: BHTelecom All About

Post by kolacodjagoda »

mirza_15 wrote:
samirsga wrote:Pozdrav svima. Imam jedno pitanje u vezi uključivanja pospaid brojeva (najviše 2 broja, čini mi se) u Moj izbor. Naime, interesuje me da li ću moći uključiti postpaid broj koji nije na meni (broj koji koristi prijatelj ili je registrovan na firmu - neki od Moj M paketa)? Kako sam shvatio, taj broj će imati benefite u grupi - mogućnost besplatnog razgovora i 500Mb mobilnog interneta, ali šta je sa računom za taj broj? Negdje sam pročitao da za taj uključeni (postpaid) broj ne treba ništa dodatno plaćati mjesečno u paketu Moj izbor. Ako neko ko je upućen može malo detaljnije da obrazloži ovu varijantu (mirza_15 :)? Hvala i lp
Ne znam hoce li moci poslovni. Ostali mislim da mogu uz saglasnost, ali sve sto je u mojatv moj izbor kombinaciji dolazi na jedan jedinstven racun, pa to moze biti problem sa necijim postpaid brojem koji nije u porodici. Situacija je puno komotnija kada je prepaid u pitanju. 5 KM dodje na racunu i napuni se broj sa tih 5 KM, a ostalo se dopunjava po potrebi.
Mirza, nije mi jasna jedna situacija pa ako može objašnjenje. Da li se može uvezati Moja Tv net + student plus 1 + ultra i ako može, da li znaš kakve ko benefite dobija u ovoj situaciji. Nisam uspio pronaći objašnjenje za ovaj slučaj konkretno.
Benq

#43557 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

zateznistub wrote: Image
Radi se na tome

http://forum.klix.ba/telemach-all-about ... #p12463112 , naravno da ne postoje tehnicke mogucnosti kad su im kablovi uzas , kad zavrse rekonstrukciju pustit ce se signal.
zateznistub

#43558 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Benq wrote:
Radi se na tome

http://forum.klix.ba/telemach-all-about ... #p12463112 , naravno da ne postoje tehnicke mogucnosti kad su im kablovi uzas , kad zavrse rekonstrukciju pustit ce se signal.
Ovo haman pa vise njih pise na isti nick. Jedna pise jedno drugi drugo...
Benq

#43559 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

zateznistub wrote: Ovo haman pa vise njih pise na isti nick. Jedna pise jedno drugi drugo...
Mah .. pogresno su se izrazili , editovali su onaj post, jer ako ne postoje tehnicke mogucnosti , ne znaci da ih nece biti. Kablovi su u tom gradu stari i ne bi mogao njihov signal proci nesmetano, dok ne zavrse rekonstrukciju mreze , ne mogu ni uslugu pruziti..
kakaljin

#43560 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

zateznistub wrote:
Benq wrote:
Radi se na tome

Ovo haman pa vise njih pise na isti nick. Jedna pise jedno drugi drugo...
Piše ih više jer ne može jedan te isti da se javlja duže od 8 sati. A i skontao sam kada sam im ja pisao u inbox da mi nakon razmijenjeni nekoliko poruka ponovo isto odgovore iako sam ranije taj odgovor dobio,a tražio drugi.
erotica

#43561 Re: BHTelecom All About

Post by erotica »

Bude li ovaj moja tv sport u hd da se može gledati derbi

Al brate koči preko webtv u hq ko da je kakav divlji stream a ne usluga koja se plaća :(

https://www.youtube.com/watch?v=W70oDu_jpeY
evo prenos ako kome treba 720p bez problema ide
Steph

#43562 Re: BHTelecom All About

Post by Steph »

* uklonjene psovke * - admin
ing-ecc

#43563 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Bas je nesto zahladilo :?:
Stole45

#43564 Re: BHTelecom All About

Post by Stole45 »

Da li se mogu novi paketi Moja TV prijaviti preko 1444 ili se mora ici u Telecom? I da li se mogu paketi zabrati prije 1.5.?
DON_eARL

#43565 Re: BHTelecom All About

Post by DON_eARL »

Ono sa prekidanjem derbija na YT je za rubrike dno dna. :skoljka:
mirza_15

#43566 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

DON_eARL wrote:Ono sa prekidanjem derbija na YT je za rubrike dno dna. :skoljka:
Jasta je. Das milion i pustis nekog drugog da radi stream.
uvijekIInikadI

#43567 Re: BHTelecom All About

Post by uvijekIInikadI »

Steph wrote:JEBEM LI VAM SVE, DABOGDA VAM SE RASPALA FIRMA SMEĆARI UHLJEBLJENI!

Široki Brijeg i Zrinjski vam nisu problem, retardi raspali!
A sta li je tebi problem?
DON_eARL

#43568 Re: BHTelecom All About

Post by DON_eARL »

mirza_15 wrote:
DON_eARL wrote:Ono sa prekidanjem derbija na YT je za rubrike dno dna. :skoljka:
Jasta je. Das milion i pustis nekog drugog da radi stream.
Na 17k pregleda su napravili pravi marketing. "Bh Telecom sarajevo"... :roll:
mirza_15

#43569 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

DON_eARL wrote:
Das milion i stitis investiciju. Ako hoces da gledas derbi kupi kartu ili uzmi mojatv. Prosto ko pasulj. Glupo mi sto o tome uopste treba diskutovati.
studiorum_tuzlaensis

#43570 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

Steph wrote:* uklonjene psovke * - admin
šta je bilo? Jel to nije bilo prenosa?
DON_eARL

#43571 Re: BHTelecom All About

Post by DON_eARL »

mirza_15 wrote:
DON_eARL wrote:
Das milion i stitis investiciju. Ako hoces da gledas derbi kupi kartu ili uzmi mojatv. Prosto ko pasulj. Glupo mi sto o tome uopste treba diskutovati.
Onda ga ukineš u prvoj minuti i ćao, 86. minuta je bezobrazno totalno. :skoljka: Kako je moguće da ovdje nisu štitili investiciju ili opomenuli FKS zbog emitovanja nedozvoljenog sadržaja? :-)

https://www.youtube.com/watch?v=3hFgR0Xmmjc
https://www.youtube.com/watch?v=TlrKs-SJ5nE
Last edited by DON_eARL on 24/04/2016 21:45, edited 1 time in total.
mirza_15

#43572 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

studiorum_tuzlaensis wrote:
Steph wrote:* uklonjene psovke * - admin
šta je bilo? Jel to nije bilo prenosa?
Ma radili oni sa sport1 svoj stream pa na zahtjev bh telecoma morali da ukinu 5-10 minuta prije kraja.
studiorum_tuzlaensis

#43573 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

DON_eARL wrote:
mirza_15 wrote:
DON_eARL wrote:
Onda ga ukineš u prvoj minuti i ćao, 86. minuta je bezobrazno totalno. :skoljka: Kako je moguće da ovdje nisu štitili investiciju ili opomenuli FKS zbog emitovanja nedozvoljenog sadržaja? :-)

Kao da je važno kad su, vjerovatno kad su skontali da se prenosi na sport1. Cuj bezobrazno, uzmi strik i objesi se od radijator.
mirza_15

#43574 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

DON_eARL wrote:

Ni jednu od te dvije utakmice mislim nije prenosila mojatv. S druge strane pitanje je kada neko i na koji nacin sazna, pa i reaguje na pomenute stvari. Fakat glupo raspravljati da nekome ne das nesto sto si ti kupio.
aladinosmic1

#43575 Re: BHTelecom All About

Post by aladinosmic1 »

Sećam se kad su bila samo dva kanala,
Politika se čitala i pila C kafa,
gledao se Dnevnik u pola 8 svakog dana,
tamo uvek ista priča, uvek jedna ista banda.
Tad je bilo lako da se širi propaganda,
narod je verovao u reči sa ekrana,
nije bilo mesta da se čuje druga strana,
sve dok negde preko nije došlo do promene plana.
Danas posle ratova, protesta i promena,
demokratije, interneta i novih tehnologija,
borbe za prava i slobodu govora,
posle svega, sve je opet isto kao nekada.
I dalje su na vlasti lažovi marionete,
prate naređenja i sve otimaju za sebe,
džabe hiljadu kanala i sve društvene mreže,
u ekran nabijamo glavu i od sukoba svi beže!

Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže,
ovaj život je borba, od rođenja do groba,
zato ustani odmah!

https://www.youtube.com/watch?v=hkSzmPnzF-o
Locked