Traje to vec... mjesecima.. nije valjda da ISIL jos uvijek postoji, pomislicu da je americka avijacija..... nesposobna
Sirija
-
dječak sa šibicama
#43551 Re: Sirija
Sta bi na kraju od grandioznog bombardovanja ISIL-a?
Traje to vec... mjesecima.. nije valjda da ISIL jos uvijek postoji, pomislicu da je americka avijacija..... nesposobna

- Opetja033
#43552 Re: Sirija
Nisu svi. Mjesavina Mongola, Turaka, Perzijanaca, svega i svacega. Od potpuno kosookih pa do plavih/zelenih ociju. Izrazito sirok genetski bazen imaju, prelijep narod zaista.vivaldi wrote:pisali ste ovdje o tim hazarima, ali nisam znao da su ovako kosooki..
Recimo i ova djevojka je Hazara:

Nekako mi je njih najvise zao od svih ovih koji su dosli sa strane u Siriju, na svim stranama. Fukara je to zestoka, jebenu su historiju imali - guzio ih je ko je stigao. Sovjeti, Talibani, svi prije njih takodje.
I sada ih iranska pogan iskoristava za saku dolara da ginu za nekakvog diktatora u Siriji sa kojim nemaju nikakve veze, da svoju mladost ostavljaju u pustinji Sirije.
Valjda su toga svjesni i pobunjenici, fakat nisam vidio nijedan klip ili fotku da su ih ubijali kao zatvorenike. Cak sta vise, eno postavljeno je maloprije kako postupaju sa njima. Nude ih cigarama, daju im hranu, vodu. Nisam vidio snimke da na slican nacin postupaju sa zarobljenim vojnicima SAA a kamoli stranim placenicima. Bas su jad i bijeda i u Afganistanu, mislim da su najsiromasnija od ovih vecih etnickih skupina tamo.
- vivaldi
#43553 Re: Sirija
tamo siromastvo predugo hara, a takvima je najlakse manipulisati jebiga
- Fantassin
#43554 Re: Sirija
Pa ovako ... zaustavljeno je prosirivanje babunske organizacije... elimisan dobar dio vodstva i osakacena vojna sposobnost.Sada ocekivati od avijacija da pobjedjuje ratove moze samo neko ko nema blage veze o vojsci.USAF je sprijecio moguce napredovanje ISISa u Iraku i spasio Kurde u Siriji.. vise se ni ne moze ocekivati - ja bi vise stavio u opis vojske koje se suprotstavljaju ISISU i koje ispadaju smijesne.dječak sa šibicama wrote:Sta bi na kraju od grandioznog bombardovanja ISIL-a?
Traje to vec... mjesecima.. nije valjda da ISIL jos uvijek postoji, pomislicu da je americka avijacija..... nesposobna![]()
- Opetja033
#43555 Re: Sirija
E mozes misliti onda kolika su oni bijeda kada su najsiromasnija veca etnicka (Pashtuni, Uzbeci, Tadjici, Hazari) skupina u tako siromasnoj drzavi. Kao sitska manjina posebno su imali problema sa Pastunima a pogotovo sa Talibanima (koji su opet bili haman iskljucivo Pastuni). Masakrirali su ih gdje su stigli.vivaldi wrote:tamo siromastvo predugo hara, a takvima je najlakse manipulisati jebiga
- ioannes
#43556 Re: Sirija
Sa poštovanjem, ali USAF je spriječio karinu...
Uspostavili su samo ravnotežu snaga,to je cilj i Agenda tog Teror-menadžmenta
- vivaldi
#43557 Re: Sirija
kad malo bolje razmislis ratovi su im mozda i jedina sansa, malo plate, malo pljacke..ako ne ostanes bez glave mozda i se u vratis sa nekom sicom za novi pocetak tipa mala farma koja koza, krava..Opetja033 wrote:E mozes misliti onda kolika su oni bijeda kada su najsiromasnija veca etnicka (Pashtuni, Uzbeci, Tadjici, Hazari) skupina u tako siromasnoj drzavi. Kao sitska manjina posebno su imali problema sa Pastunima a pogotovo sa Talibanima (koji su opet bili haman iskljucivo Pastuni). Masakrirali su ih gdje su stigli.vivaldi wrote:tamo siromastvo predugo hara, a takvima je najlakse manipulisati jebiga
- Challenger__
#43558 Re: Sirija
ioannes wrote:Sa poštovanjem, ali USAF je spriječio karinu...
- Opetja033
#43559 Re: Sirija
100%. Jer nisu vala neki borci, ne bije ih glas kao Cecene, Hizbollah ili ove sitske milicije iz Iraka, nisu fanatici, nisu svirepi. Koliko sam upoznat ne veze se za njih nijedan masakr u Afganistanu - a bilo ih je na stotine ako ne i hiljade od 80-tih godina proslog stoljeca.vivaldi wrote:kad malo bolje razmislis ratovi su im mozda i jedina sansa, malo plate, malo pljacke..ako ne ostanes bez glave mozda i se u vratis sa nekom sicom za novi pocetak tipa mala farma koja koza, krava..Opetja033 wrote:E mozes misliti onda kolika su oni bijeda kada su najsiromasnija veca etnicka (Pashtuni, Uzbeci, Tadjici, Hazari) skupina u tako siromasnoj drzavi. Kao sitska manjina posebno su imali problema sa Pastunima a pogotovo sa Talibanima (koji su opet bili haman iskljucivo Pastuni). Masakrirali su ih gdje su stigli.vivaldi wrote:tamo siromastvo predugo hara, a takvima je najlakse manipulisati jebiga
Dakle apsolutno nikakve psiholosku ili konkretnu prednost ne nude osim da sluze kao topovsko meso a za tu ulogu ih placa Iran. Na stotine ih je ostavilo svoje kosti samo od pocetka ove godine u Daari i Halepu. Svaka rezimska ofanziva u kojoj su oni vodili glavnu rijec dozivjela je potpuni fijasko.
- Fantassin
#43560 Re: Sirija
Pa sta rekoh... uspostavio je ravnotezu strana tj. sprecio najezdu isisa... par dana prije pocetka masovnih udara najavljivali su napad na Bagdad....sirili se na sve strane a onda klap.Ja bih ocijenio dejstvo avijacije kao iznenadjujuce uspjesno.ioannes wrote:Sa poštovanjem, ali USAF je spriječio karinu...
- Challenger__
#43561 Re: Sirija
Nisi ti razumio Ioannesov upis. Oni nisu "spriječili najezdu isis-a" nego stvorili uslove za dugotrajni rat i haos.Fantassin wrote:Pa sta rekoh... uspostavio je ravnotezu strana tj. sprecio najezdu isisa... par dana prije pocetka masovnih udara najavljivali su napad na Bagdad....sirili se na sve strane a onda klap.Ja bih ocijenio dejstvo avijacije kao iznenadjujuce uspjesno.
- Fantassin
#43562 Re: Sirija
Trebali su ih pustiti da potamane Kurde pa da se onda krenu obracunavati i sa ovim tvojim PerzijancimaChallenger__ wrote:Nisi ti razumio Ioannesov upis. Oni nisu "spriječili najezdu isis-a" nego stvorili uslove za dugotrajni rat i haos.Fantassin wrote:Pa sta rekoh... uspostavio je ravnotezu strana tj. sprecio najezdu isisa... par dana prije pocetka masovnih udara najavljivali su napad na Bagdad....sirili se na sve strane a onda klap.Ja bih ocijenio dejstvo avijacije kao iznenadjujuce uspjesno.
- ioannes
#43563 Re: Sirija
Kad neko od početka planira uspon,održavanje i po potrebi ograničavanje tog terora ,onda je za moj pojam cinično govoriti o "uspjehu"....ako razumješ šta mislimFantassin wrote:Pa sta rekoh... uspostavio je ravnotezu strana tj. sprecio najezdu isisa... par dana prije pocetka masovnih udara najavljivali su napad na Bagdad....sirili se na sve strane a onda klap.Ja bih ocijenio dejstvo avijacije kao iznenadjujuce uspjesno.ioannes wrote:Sa poštovanjem, ali USAF je spriječio karinu...
- walter kurtz
#43564 Re: Sirija
nažalost, ali mi se cini da ce ova bolnica biti nova tabqa 
- Fantassin
#43565 Re: Sirija
Aaaa ti uzimas predpostavku da je ISIS stvoren od Amerike.. oprosti nisam odmah skontao.ioannes wrote:Kad neko od početka planira uspon,održavanje i po potrebi ograničavanje tog terora ,onda je za moj pojam cinično govoriti o "uspjehu"....ako razumješ šta mislimFantassin wrote:Pa sta rekoh... uspostavio je ravnotezu strana tj. sprecio najezdu isisa... par dana prije pocetka masovnih udara najavljivali su napad na Bagdad....sirili se na sve strane a onda klap.Ja bih ocijenio dejstvo avijacije kao iznenadjujuce uspjesno.ioannes wrote:Sa poštovanjem, ali USAF je spriječio karinu...
I want to believe
- Challenger__
#43566 Re: Sirija
Fantassin wrote:Trebali su ih pustiti da potamane Kurde pa da se onda krenu obracunavati i sa ovim tvojim Perzijancima
Kurdi su jedan od perzijskih naroda a jezik im, također, pripada perzijskoj skupini jezika...
- Challenger__
#43567 Re: Sirija
Imaš vijesti?walter kurtz wrote:nažalost, ali mi se cini da ce ova bolnica biti nova tabqa
- Challenger__
#43568 Re: Sirija
Opet ne razumiješ šta ti priča.Fantassin wrote:Aaaa ti uzimas predpostavku da je ISIS stvoren od Amerike.. oprosti nisam odmah skontao.
I want to believe
- Fantassin
#43569 Re: Sirija
Aaaa Kurdi su Iranci,Bosanci su Srbi ti folovi golovi jelChallenger__ wrote:Fantassin wrote:Trebali su ih pustiti da potamane Kurde pa da se onda krenu obracunavati i sa ovim tvojim Perzijancima![]()
Kurdi su jedan od perzijskih naroda a jezik im, također, pripada perzijskoj skupini jezika...
Last edited by Fantassin on 11/05/2015 00:17, edited 1 time in total.
- Co0l
#43570 Re: Sirija
Ako su avijacijom uspostavili ravnotezu,sta bi onda bilo da nije avijacija djelovala?
- walter kurtz
#43571 Re: Sirija
ništa konkretno, ali ne mogu primaknuti centimetra vec nekoliko dana tako da sam skepticanChallenger__ wrote:Imaš vijesti?walter kurtz wrote:nažalost, ali mi se cini da ce ova bolnica biti nova tabqa
- ioannes
#43572 Re: Sirija
Kad se sjetim da su prije par god. samo za par dana sjebali cijelu Gadafijevu vojsku ,onda ova akcija koja traje mjesecima izgleda ko vic...razlika je gore, što su Gadafija htjeli sjebati.... Za razliku od IS -a. Potrebni su oni još
- Co0l
#43573 Re: Sirija
Prije ce Latakija past nego bolnica!
- Fantassin
#43574 Re: Sirija
Kurde pi pomeli u Siriji... Pritisnuli u Iraku i vjerovatno dosli i do Erbila.Iracka vlada bi se nasla sa prvom linijom kod Bagdada i totalnim raspadom uprave u centralnom Iraku,ISIS bi napravio znacajne pomake na frontu protiv "umjerenih" i SAA u Siriji..Co0l wrote:Ako su avijacijom uspostavili ravnotezu,sta bi onda bilo da nije avijacija djelovala?
- Co0l
#43575 Re: Sirija
Znam ja to sve,pitam ove koji negiraju rezultate djelovanja avijacije.Fantassin wrote:Kurde pi pomeli u Siriji... Pritisnuli u Iraku i vjerovatno dosli i do Erbila.Iracka vlada bi se nasla sa prvom linijom kod Bagdada i totalnim raspadom uprave u centralnom Iraku,ISIS bi napravio znacajne pomake na frontu protiv "umjerenih" i SAA u Siriji..Co0l wrote:Ako su avijacijom uspostavili ravnotezu,sta bi onda bilo da nije avijacija djelovala?