Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#43526 Re: Zeničani
Uh sa @ExNihilo u generaciju mi je isla prva djevojka 
-
clio_dci120
#43527 Re: Zeničani
Jimi, pa sta je bio problem sa Dzeki, valjda je uvijek teorija bila dovoljna za dva, na kontrolnom.
Sta je ostalo od profesora, sretnem nekad Hikemta, ispricamo se onako. Kada citam Afanove postove na fb, uvijek kontam kako bi upravo on bio idealna zamjena za Hikmeta.
Sta je ostalo od profesora, sretnem nekad Hikemta, ispricamo se onako. Kada citam Afanove postove na fb, uvijek kontam kako bi upravo on bio idealna zamjena za Hikmeta.
- Zaitsev
#43528 Re: Zeničani
Jebe ga sto mu je Ilijas predavao 
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#43529 Re: Zeničani
Komad teletine se klati brzinom od....
Ali dvica bi se iščupala nekako
Od profesora ne srećem nikog hvala Bogu
Hikmet je bio ok, Slađo informatičar, Izo Aldobašić i šta znam, niko više. Ilijas možda... ne mogu se ni sjetit, glava me boli iz noćne sam
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#43530 Re: Zeničani
Sjebali su gimnaziju tim smjerovima.
- Ja_Ja
#43531 Re: Zeničani
Imal ko ovdje da je oko 40te ili sam bas najstariji
...?
Jel ovo “nasa” Snaga Centra diskvalifikovana?
https://www.klix.ba/clanak/200712059
-
clio_dci120
#43532 Re: Zeničani
Ovi mladji se ne napatise kao mi...
-
clio_dci120
#43533 Re: Zeničani
Ma to Vrace ko ofirno, ali namjerno uradio. Ne vjerujem da su toliki levati da su nakon 3. jula predali prijavu.Ja_Ja wrote: ↑12/07/2020 17:39 Imal ko ovdje da je oko 40te ili sam bas najstariji...?
Dje ce sad onaj omladinac, nazad u Narod i Pravdu
-
kakavdanakneiskustvu
#43534 Re: Zeničani
ja sam blizu pedeseteJa_Ja wrote: ↑12/07/2020 17:39 Imal ko ovdje da je oko 40te ili sam bas najstariji...?
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
- Kikibombona
#43536 Re: Zeničani
Posten covjek se nema cega sramiti.Jimmy McNulty wrote: ↑11/07/2020 20:19Mirande se ne sjećam, nije generacija. Jakuta je bila mlađa i za nju znam sasvim slučajnoclio_dci120 wrote: ↑11/07/2020 19:17 Pa ja sam imao cast da idem da Jimijem u srednju, doduse razlicito smo godiste. A Jimi je bio pocastvovan da ide sa Jakutom i Mirandom, aaa Jimi, je li pao threesome sa njima?![]()
ja sam u srednjoj bio neprimjetan osim kad treba izvlačit se iz fizike
![]()
Od nekih djevojaka koje su kao poznate pamtim onu Eminu što se udala za Aidina Mahmutovića, bila je jako pametna i lijepa cura i sjećam se one jedne što je manekenka sad u Americi valjda, Musić se prezivala. I eto, sjećam se i sadašnje supruge Jasmina Duvnjakaprava ljepotica bila.
Znam da je mnoštvo djevojaka uspjelo. Mnoge su prekucale elektrotehniku i prave dobre karijere. Ona što je izdominirala robotiku, Maja Hadžiselimović, ona je generacija.
Ima 4 ili 5 doktora, jedan od njih je mlada nada SDA Malik Ejubović. Ma nema, bilo je stvarno potencijala.
Kad nam bude 10 godina mature neću ni ići, totalno sam propo i podbacio u svakom smislutačno me stid, ali jebajga.
Ja ne idem na mature. Ima nas 7-8 sto smo ekipa, redovno se sastajemo, najmanje jednom godisnje. Kada dva skolska druga dodju iz inostranstva dernek je obavezan. Poltroni, hinje i ostale gnjide nisu pozvani. Neka im je sretno, od srca, ali pojedine glave ne zelim gledati.
A kada covjek prodje kroz razlicite periode, shvati da uspjeh, novac, uopšte nisu indikatori srece. Kada premotam film, najsretniji sam bio u ratu, kao dijete. Sjecam se prvog kacketa, plavi sa oznakom 'UN' - danas se ne bih toliko obradovao najnovijem Ferariju. I jos takvih situacija kamara. Pa onda kao momcic, kokuzni momak, bezbroj lijepih trenutaka.
Sto je covjek stariji, makar imao ne znam koliko, sve je gori. Sve teze pronalazi srecu. Svaki qrac smeta i nervira. Covjek se prestane radovati malim stvarima, vazda u nekoj trci - frci. Ne treba upasti u tu kolotečinu, zivot je kratak, profura bas brzo.
A te prodane hinje, stranacki poltroni, uvlakaci za poziciju... ne bih se sa njima mijenjao sve da hljeba nemam.
- avenija
#43537 Re: Zeničani

Frisko ociscena obala, skupo placeno, izgleda ovako.
Grad bez javnosti, medija, opozicije, ocekivanja i nadanja.
- Hercegoviina
#43538 Re: Zeničani
svi nesttpljivo čekaju sudar velikana
. fk nemila- fk čelik
. fk nemila- fk čelik
-
dert
#43539 Re: Zeničani
Nemojte da vam pisem cega se sve sjecam .............digitron ce vam trebati da izracunate koliko sam mlad /cuj star /Ja_Ja wrote: ↑12/07/2020 17:39 Imal ko ovdje da je oko 40te ili sam bas najstariji...?
- apsidejzi
#43540 Re: Zeničani
Ja ne bih dao ni marke dok se ne utvrdi ko i kako je napravio ovo stanje i dok ne odgovaraju za to. Inace punis rupu bez dna... Meni je sasvim jasno o cemu je rijec. SDA se nameracila da dobije poziciju gradonacelnika u Zenici i SVE ce uciniti da napakoste Fuadu ukljucujuci rusenje Celika, gasenje Zenicatransa, blamaza rudnika i sl. Sta god je bila Fuadova poluga oni sada udaraju u izbornoj godini. Onaj kome to nije jasno je jal clan SDA pa se pravi mutav, jal ne vidi dobro.channel10 wrote: ↑11/07/2020 19:41U tome i jest stvar sto ce se oni povuci 01.08. ako Fudo ne da pare. Znaci do Fude je, a ne do njih.Shmeker wrote: ↑11/07/2020 18:40Ne sekiraj se druže u slučaju da Fudo izigra dogovor neće ga biti nikako. Trenutno nema ama baš niko ko bi osim njih nesto pokušao. Na kraju krajeva svi će dati glas opciji koja ih uvjeri da može voditi klub i u jačoj ligi. Ima samo jedan problem što takvih ljudi nema.
A svi ga svlace u kantonalnu i kad ga svuku u kantonalnu, za pola godine,godinu ili dvije, svi ce ga napustiti i ostaviti na vjetrometini. Sto dalje govori da ako Fudo da pare,bice Celika, ako ne da,nece. Do koga je onda?
Dva mjeseca se prica da se ima plan, a plan je ustvari da Fudo daje novac, drugi ce da beru lovorike.
Plan je za 10 i ja bih najradije da hoce Fudo dati makar 500 000 na.godisnjem nivou, ali, hoce li gubar dati?
Celik je nazalost samo kolateralna steta SDA stoke.
-
Nivelacija
#43541 Re: Zeničani
Smajo vrati akaunt covjeku!apsidejzi wrote: ↑13/07/2020 23:25Ja ne bih dao ni marke dok se ne utvrdi ko i kako je napravio ovo stanje i dok ne odgovaraju za to. Inace punis rupu bez dna... Meni je sasvim jasno o cemu je rijec. SDA se nameracila da dobije poziciju gradonacelnika u Zenici i SVE ce uciniti da napakoste Fuadu ukljucujuci rusenje Celika, gasenje Zenicatransa, blamaza rudnika i sl. Sta god je bila Fuadova poluga oni sada udaraju u izbornoj godini. Onaj kome to nije jasno je jal clan SDA pa se pravi mutav, jal ne vidi dobro.channel10 wrote: ↑11/07/2020 19:41U tome i jest stvar sto ce se oni povuci 01.08. ako Fudo ne da pare. Znaci do Fude je, a ne do njih.Shmeker wrote: ↑11/07/2020 18:40
Ne sekiraj se druže u slučaju da Fudo izigra dogovor neće ga biti nikako. Trenutno nema ama baš niko ko bi osim njih nesto pokušao. Na kraju krajeva svi će dati glas opciji koja ih uvjeri da može voditi klub i u jačoj ligi. Ima samo jedan problem što takvih ljudi nema.
A svi ga svlace u kantonalnu i kad ga svuku u kantonalnu, za pola godine,godinu ili dvije, svi ce ga napustiti i ostaviti na vjetrometini. Sto dalje govori da ako Fudo da pare,bice Celika, ako ne da,nece. Do koga je onda?
Dva mjeseca se prica da se ima plan, a plan je ustvari da Fudo daje novac, drugi ce da beru lovorike.
Plan je za 10 i ja bih najradije da hoce Fudo dati makar 500 000 na.godisnjem nivou, ali, hoce li gubar dati?
Duvnjak je doveo laznog investitora nije Fudo jel tako Smajo. Jel tako nije Fudo bio direktor u klubu ispred SDA kada je napravljen najveci dug u historiji. Jel tako..
Ma nije on bio ni u SDA, to je neko drugi. Nas Fudo se jucer rodio, cist ko suza moj Smajo. Obraz Smajo.
- Kikibombona
#43542 Re: Zeničani
Nikad se nista nece utvrditi. Pokradene su milijarde u ovoj drzavi i niko nikad nece odgovarati.apsidejzi wrote: ↑13/07/2020 23:25Ja ne bih dao ni marke dok se ne utvrdi ko i kako je napravio ovo stanje i dok ne odgovaraju za to. Inace punis rupu bez dna... Meni je sasvim jasno o cemu je rijec. SDA se nameracila da dobije poziciju gradonacelnika u Zenici i SVE ce uciniti da napakoste Fuadu ukljucujuci rusenje Celika, gasenje Zenicatransa, blamaza rudnika i sl. Sta god je bila Fuadova poluga oni sada udaraju u izbornoj godini. Onaj kome to nije jasno je jal clan SDA pa se pravi mutav, jal ne vidi dobro.
Suludo je tome se nadati, nakon tridesetogodisnjeg iskustva.
Sud i Tužilaštvo su pod kontrolom SDA. Nece sami sebi suditi, valjda je jasno.
- apsidejzi
#43543 Re: Zeničani
Naravno. Zato vjerovatno Fudo nece nista ni dati para. Pisi propalo. SDA i racuna s tim da Fuad nista ne da kako bi ga optuzili. Sutra kad prodju izbori, Celik ce biti zaboravljena tema. Dobar dio onih starih robijasa zivi u dijaspori, jedan dio se okrenuo vjeri i sad kao ne interesuje ih Celik, a dobar dio je tu bio samo radi furke. Na utakmicu je dolazilo oko 500 ljudi. To nije dovoljno ni za sta.Kikibombona wrote: ↑13/07/2020 23:49Nikad se nista nece utvrditi. Pokradene su milijarde u ovoj drzavi i niko nikad nece odgovarati.apsidejzi wrote: ↑13/07/2020 23:25Ja ne bih dao ni marke dok se ne utvrdi ko i kako je napravio ovo stanje i dok ne odgovaraju za to. Inace punis rupu bez dna... Meni je sasvim jasno o cemu je rijec. SDA se nameracila da dobije poziciju gradonacelnika u Zenici i SVE ce uciniti da napakoste Fuadu ukljucujuci rusenje Celika, gasenje Zenicatransa, blamaza rudnika i sl. Sta god je bila Fuadova poluga oni sada udaraju u izbornoj godini. Onaj kome to nije jasno je jal clan SDA pa se pravi mutav, jal ne vidi dobro.
Suludo je tome se nadati, nakon tridesetogodisnjeg iskustva.
Sud i Tužilaštvo su pod kontrolom SDA. Nece sami sebi suditi, valjda je jasno.
Sto se tice Premijer lige i ostalih klubova... Nek im je sa srecom. Pozeljece zaigrati fudbala na pravom stadionu...
- phillie
#43544 Re: Zeničani
Kasabu treba sravniti sa zemljom i dobro valjkom preci nekoliko puta da nikad vise ni korov ne izraste a kamoli nesto drugo. Eto to treba.
-
skoronikako
#43545 Re: Zeničani
Dakle, sve sto se dogodi u gradu je ili SDA ili Fuad?
Kako je lijepo biti nezavisan i izvan ovih tokova ko koga blokira...
- apsidejzi
#43546 Re: Zeničani
U sustini, DA. Nazalost, nisi nezavisan i izvan tokova jer ti isti tokovi doticu svakoga. To sto je glavna cesta na Mokusnicama grbavija od makadama je rezultat natezanja na relaciji Fudo-SDA. Ne direktno, ali je rezultat. Ovo treba posmatrati kroz cisti kapitalizam jer jedino gdje je kapitalisticki mindset zazivio na balkanu jeste politika. Sve ostalo (narod) jos uvijek je zaglavio u komunistickom mindsetu ocekujuci spasitelja i heroja nacije.skoronikako wrote: ↑14/07/2020 08:23 Dakle, sve sto se dogodi u gradu je ili SDA ili Fuad?
Stvar je vrlo jednostavna: cilj je kapital (budzet, tenderi, pozicija da odlucujes i primas mito) a cijena je nebitna. Fudo je skontao da vecinu glasova moze ocekivati iskljucivo od seljaka i zato se slomi renovirajuci puteve po selima dok gradske ceste zjape. Zjape zato sto grad ne izlazi na izbore. Po kapitalistickom mindsetu, kojeg klinca ce on raditi za grad kad isti ti gradjani nece izaci da ga podrze. Cista ponuda i potraznja. Prosli mandat je racunao na glasove robijasa i dobio je dio istih. Ove godine racuna na glas seljaka i radi u tom smjeru.
SDA analizira gdje ovaj udara i pokusava da mu odreze granu na kojoj sjedi. Robijasi su jedna grana i treba je odsjeci. Koliko ja mogu vidjeti, Fudo je sisao s te grane i popeo se na drugu (seljaci) tako da jedini koji trpi stetu je zapravo Celik.
- notsure
-
skoronikako
#43549 Re: Zeničani
Dakle loša cesta = nisi nezavisan.apsidejzi wrote: ↑14/07/2020 10:22U sustini, DA. Nazalost, nisi nezavisan i izvan tokova jer ti isti tokovi doticu svakoga. To sto je glavna cesta na Mokusnicama grbavija od makadama je rezultat natezanja na relaciji Fudo-SDA. Ne direktno, ali je rezultat. Ovo treba posmatrati kroz cisti kapitalizam jer jedino gdje je kapitalisticki mindset zazivio na balkanu jeste politika. Sve ostalo (narod) jos uvijek je zaglavio u komunistickom mindsetu ocekujuci spasitelja i heroja nacije.skoronikako wrote: ↑14/07/2020 08:23 Dakle, sve sto se dogodi u gradu je ili SDA ili Fuad?
Stvar je vrlo jednostavna: cilj je kapital (budzet, tenderi, pozicija da odlucujes i primas mito) a cijena je nebitna. Fudo je skontao da vecinu glasova moze ocekivati iskljucivo od seljaka i zato se slomi renovirajuci puteve po selima dok gradske ceste zjape. Zjape zato sto grad ne izlazi na izbore. Po kapitalistickom mindsetu, kojeg klinca ce on raditi za grad kad isti ti gradjani nece izaci da ga podrze. Cista ponuda i potraznja. Prosli mandat je racunao na glasove robijasa i dobio je dio istih. Ove godine racuna na glas seljaka i radi u tom smjeru.
SDA analizira gdje ovaj udara i pokusava da mu odreze granu na kojoj sjedi. Robijasi su jedna grana i treba je odsjeci. Koliko ja mogu vidjeti, Fudo je sisao s te grane i popeo se na drugu (seljaci) tako da jedini koji trpi stetu je zapravo Celik.
Ne bih se slozio.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor