SDP
- JThomas
#43526 Re: SDP
zasad toga nije bilo. pa ni rizika ulaska u vlast - u odnosu na neulazak u vlast.
- drug_profi
#43527 Re: SDP
Rizikuju da ih provale da su nesposobni, korumpirani, mutavi... sto NS sebi nece da dopusti.JThomas wrote:sve ostalo se slažem i stoji. ali hajd' mi pojasni, šta se to u nas rizikuje participirajući u vlasti?drugi profil wrote: Ali ostale ipak rizikuju preuzimajuci odgovornost participirajuci u vlasti.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#43528 Re: SDP
Malakh , kako ne shvataš dođavola da nije stvar ni u kakvom poštenju jer poštenja u bh politici nema još od aktivnog povlačenja Branka Mikulića iz politike ?malakh wrote: ja konkretno pričam o našoj stranci, a ti u priču imputiraš kriminalce i pišeš teze koje sam i sam pisao na forumu. i sve što si napisala evo ponovo da ti ponovim da se slažem sa tobom, i svašta si napisala, a nisi se dotakla svrhe moga posta i kružila si okolo kao kiša oko kragujevca.
ja sam konkretizirao djelovanje naše stranke i isključivo se vodio činjenicom da naša stranka već nagovještava da će i poslije 2018. godine biti u opoziciji, jer im tobože niko nije pošten (siguran sam da ćeš se uhvatiti ove teze), jer su idealisti, i po njihovom, u bh politici ne postoji niti jedna stranka sa kojom bi oni mogli koalirati.
činjenica jeste da je naša stranka dugo na političkoj sceni, da više nije mlada stranka i da su do sada dosta toga ponudila i na osnovu ponuđenog dobili glasova. po mom mišljenju i 2018. će se vidno poboljšati njihov rezultat, a isti već najavljuju da će biti opozicijia. onda koja je svrha tih glasova kada iz opozicije ništa ne mogu promijeniti i koja je svrha postojanja naše stranke? šta ja kao građanin imam od nekog njihovog prijedloga, ako znam da je taj prijedlog unaprijed osuđen na propast.
i kao što prije rekoh, sabina, peđa, dennis i edin su caklina naše stranke, ali ispod cakline je velika hrđa. i kao što su svakoj kriminogenoj stranci ima čestitih, poštenih i sposobnih kadrova, tako i u svakoj čestitoj, poštenoj i sposobnoj stranci ima kriminogenih kadrova.
ovo je moj lični stav, a naravno stavovi se razlikuju od čovjeka do čovjeka.
p.s. nikada mi neće biti jasno ovo stranačko etiketiranje. ako izneseš svoj stav, odma si sda, sdp, df, gs, hdz ili naše stranke bot. demokratija ljudi, demokratija
Ako smo napisali tone i tone istinske kritike o stranci na čijoj smo temi kako možeš u istu tražiti povjerenje bez da je ista samo jedan promil izvršila reformu u pravcu vraćanja povjerenja.
Da li su reformisali vodeće kadrove - nisu , da li su PRESTALI BITI KOALICIONI SAVEZNIK SA SDA nakon 2014 - nisu , u gradu Sarajevu su bili koalicioni saveznici do posljednjeg dana oktobra 2016 , zbog čega - zbog privilegija upravo pojedinih nepromijenjenih kadrova , jel tako ili nije ?
I ko još preostaje - DF , daj molim te tu stranku čini danas ukupno tri državna parlamentarca i parlamentarke a degradacija i srozavanje tog brenda je nezabilježen čak i u analima bh.politike.
Da rezimiramo a sretna sam jer smo makar načelno "približili stavove".
SDA neće dobiti izbore 2018 godine , čak će i Fahro do septembra napustiti taj šit od interesne koalicije (možda će i sam izgubiti ljude kojima će vlast biti veća korist od koristi koju imaju kao članovi SBB) dakle neko će ih naslijediti i njega zanima - predsjedništvo.
Po svemu sudeći izbore će dobiti - SDP (ujedinjen sa ostacima DF) vrlo tijesno i vrlo teško ali će taj ujedinjeni SDP imati nešto veći broj glasova od SDA u državi i FBiH.
HDZ i SDS i SBB ako uđe će biti vjerovatno ključni partneri njima na državnom nivou , gdje se već sad ma kako paradoksalno i idiotski zvučalo vidi da je SDS retorički najdržavotvornija stranka koja konstatno na vijestima poziva sve da rade u interesu - Bosne i Hercegovine.
U FBiH SDP i SBB će morati napraviti neki ustupak HDZ-u radi normalnog funkcionisanja vlasti ali ako se SDP usko veže sa GS-om iz bilo kog razloga (kampanja ili glasovi u KS) do te saradnje će teže doći(i sa HDZ i sa SBB) plus svi ovi nezavisni lokalni političari koji će imati domet da uđu u parlament FBIH.
Ako NS bude samostalno izašla na izbore ne mislim da će imati više od 2 maksimalno 3 zastupnika (da obore sve rekorde) u federalnom parlamentu (za GS ne mislim da uopšte ulazi u federalni parlament) i uvijek ću podržati opciju da ako NS bude "prelomna tačka" za vladu Federacije neka prelomi , neka da podršku SDP-u ali nikako da sama preuzima resore i ministarstva iz prostog razloga što em nema kadrovski kapacitet da provodi reforme em sve i da ih ima , SDP nikada neće dozvoliti ozbiljne reforme koji njima ne idu u prilog (čitaj gdje bi oni gubili postojeći tal) uz konstantnu opciju da se ta podrška iste sekunde povuče ako SDP krene putevima "stare slave" , ko bi bio onda odgovoran za krizu vlasti (pogađaš za sve ove "ljevičare" : NS).
U Kantonu Sarajevo NS bi trebala uzeti maksimalno 6 zastupnika što je apsolutno nedovoljno i za samostalnu vlast i za vodeću ulogu u koaliciji jer bi tu i SDP trebao uzeti barem 6 ,a trebao bi se tražiti i treći partner kog na ljevici nema (GS maksimalno 1) a to može biti samo SBB a tu NS-u realno nije mjesto. (kao i u Federaciji u slučaju aktivnije uloge SBB-a u vladi sa SDP).
Neralan broj kantonalnih zastupnika Naše Stranke u KS od 8 ili 9 nameće da se sarazgovara o kantonalnoj vladi ali sa kime moj Malakh...sa kime , u "saveznike" se jednostavno nema ni trunka povjerenja a SBB pogotovo.
Lijep pozdrav.
-
putokaz1
#43529 Re: SDP
Dosta lijepo napisano
Ja ne očekujem pobjedu SDP ali dobar rezultat DA.
Široke narodne mase ili neće izaći ili će ''poletiti' za Nezavisnim.
Jedini razlog dobrog rezultata SDP je loša politika SDA,BAKIRA,Sebije,Novalića...
Da zamisliti NS sa SDP a tu npr:SBB,ASDA,LBH,SBIH,BPS,BOSS,NEZAVISNI I KO ZNA KO JE NEREALNO.
Mi od SDP imamo samo ''Garanciju'' DA neće s SDA.
Lažnu Garanciju,bez pokrića.
S HDZ om moraju ako stvore koaliciju s manjim strankama.
Da sam u Sarajevu vjerovatno bi zaokruzio NS ili GS zbog djelovanja
Da bi NS uspjeo na TK mora formirat jake odbore u Tuzli,i većim Gradovima(Gračanica imaju) na svojoj strani ima razočarane DF koji će ići ka SDP ili NS ali protiv sebe lokalne izbore.
Prema lokalnim izborima čak je i DF upitan za kantonalni prag,a oni su se srozali svakako.
Eventualnu ujedinjeni mogu proć:(sund lds gds ta sdu usd itd) jer po lokalnim izborima kad im se glasovi saberu mogu kroz koaliciju proći prag ali prošli puta nisu uspjeli.
Ja ne očekujem pobjedu SDP ali dobar rezultat DA.
Široke narodne mase ili neće izaći ili će ''poletiti' za Nezavisnim.
Jedini razlog dobrog rezultata SDP je loša politika SDA,BAKIRA,Sebije,Novalića...
Da zamisliti NS sa SDP a tu npr:SBB,ASDA,LBH,SBIH,BPS,BOSS,NEZAVISNI I KO ZNA KO JE NEREALNO.
Mi od SDP imamo samo ''Garanciju'' DA neće s SDA.
Lažnu Garanciju,bez pokrića.
S HDZ om moraju ako stvore koaliciju s manjim strankama.
Da sam u Sarajevu vjerovatno bi zaokruzio NS ili GS zbog djelovanja
Da bi NS uspjeo na TK mora formirat jake odbore u Tuzli,i većim Gradovima(Gračanica imaju) na svojoj strani ima razočarane DF koji će ići ka SDP ili NS ali protiv sebe lokalne izbore.
Prema lokalnim izborima čak je i DF upitan za kantonalni prag,a oni su se srozali svakako.
Eventualnu ujedinjeni mogu proć:(sund lds gds ta sdu usd itd) jer po lokalnim izborima kad im se glasovi saberu mogu kroz koaliciju proći prag ali prošli puta nisu uspjeli.
- Better Man
#43530 Re: SDP
Ljevica 2018. godine mora ostaviti po strani sve svoje lične nesuglasice i ujediniti se u jednom cilju, a to trajno rušenje i SDA i HDZ, a to se može uraditi samo ako osvoje apsolutnu vlast. Nakon toga krenuti u žestoke reforme tako što će se protjerati svi uhljebi SDA i HDZ i na njihova mjesta postaviti visoko moralne i stručne osobe. I naravno procesuiranje odgovornih za kriminal i pljačku sve ove godine.
- drug_profi
#43531 Re: SDP
HDZ neces nikad smjeniti jer na podrucjima gdje HDZ vlada ocigledno je da je ljudima dobro, toliko da nema ozbiljne opozicije.Better Man wrote:Ljevica 2018. godine mora ostaviti po strani sve svoje lične nesuglasice i ujediniti se u jednom cilju, a to trajno rušenje i SDA i HDZ, a to se može uraditi samo ako osvoje apsolutnu vlast. Nakon toga krenuti u žestoke reforme tako što će se protjerati svi uhljebi SDA i HDZ i na njihova mjesta postaviti visoko moralne i stručne osobe. I naravno procesuiranje odgovornih za kriminal i pljačku sve ove godine.
Malo sam sarkastican a pomalo i ozbiljan. Boravim ponekad u Hercegovini poslom. nezaposlenost niska, gradjani EU... nma beznadja kao kod nas gdje nam El Bake i El Fake kroje kapu.
-
bob_rock
#43532 Re: SDP
Ako poznaješ njihove predstavnike, znaš da od toga nema ništa i da se neće ujediniti. U stvari, bolje rečeno, oni su se izmedju sebe posvađali radi pozicija i uticaja u sdp-u tako da teško opet mogu zajedno. Ismijavanje jednih drugima iza ledja i prozivanja preko twittera i sl.Better Man wrote:Ljevica 2018. godine mora ostaviti po strani sve svoje lične nesuglasice i ujediniti se u jednom cilju, a to trajno rušenje i SDA i HDZ, a to se može uraditi samo ako osvoje apsolutnu vlast. Nakon toga krenuti u žestoke reforme tako što će se protjerati svi uhljebi SDA i HDZ i na njihova mjesta postaviti visoko moralne i stručne osobe. I naravno procesuiranje odgovornih za kriminal i pljačku sve ove godine.
Jedino poslije izbora, ako bude dovoljan broj glasova kontra sda, da se spoje u koaliciju i to je maksimum.
-
putokaz1
#43533 Re: SDP
Ne treba se ujedinit za Kantonalni nivo
Razjedinjena može profitirati više ako bi sve četri stranke prešle prag-samo pod tim uslovom
Dobili bi koji mandat više nego zajedničkim nastupom
zbog toga što bi imali više kandidata na listama npr jedna stranka 30 kandidata
ukupno 120 kandidata,koji privlače 4 puta više glasova nego 30 kandidata
Razjedinjena može profitirati više ako bi sve četri stranke prešle prag-samo pod tim uslovom
Dobili bi koji mandat više nego zajedničkim nastupom
zbog toga što bi imali više kandidata na listama npr jedna stranka 30 kandidata
ukupno 120 kandidata,koji privlače 4 puta više glasova nego 30 kandidata
- Matzan
#43534 Re: SDP
Better Man wrote:Ljevica 2018. godine mora ostaviti po strani sve svoje lične nesuglasice i ujediniti se u jednom cilju, a to trajno rušenje i SDA i HDZ, a to se može uraditi samo ako osvoje apsolutnu vlast. Nakon toga krenuti u žestoke reforme tako što će se protjerati svi uhljebi SDA i HDZ i na njihova mjesta postaviti visoko moralne i stručne osobe. I naravno procesuiranje odgovornih za kriminal i pljačku sve ove godine.
Da postave iste takve kriminalce i kokošare samo u dresovima drugih boja.
SDP je toliko unazadio FBiH i BiH da je potrošen skoro cijeli mandat njihovih nasljednika samo da bi koliko toliko ispravili njihove katastrofalne greške.
Niko normalan ne bi smio ni pomisliti da svoj glas dâ prevarantima i jeftinim populistima iz SDP-a, DF-, GS-a i nekih tzv. "nezavisnih prelivoda."
NS je principijelna stranka, nemaju kapacitet za neki veći rezultat na svm nivoima, ali su zasto kvalitetna i dosljedna opozicija tamo gdje participiraju u vlasti.
Daleko je SDA od otga da bude normalna evropska stranka, al puno gori, bezobrazniji i bezobzirniji su kadrovi SDP-a.
Puno korisnije za Političku scenu i sam SDP bilo bi da je ZL ostao na čelu stranke, a da je rastjerao poltrone kojima jebio okružen i doveo sasvim nova i nekompromitovana imena.
-
putokaz1
#43535 Re: SDP
Bakir ,Fadil(Opančić),Sebija,Kuko,Guto,Tare....
Da li se predhodni kolega s foruma zeza kad kaže da su bolje od nekoga.
Serija:''Dva smo svijeta različita'' opisuje
Bakira i Sebija=Fadil i Bahra,ustvari Alija i Bakir=Fadil i Pipun ali ista serija opisuje u Nikšića i brata,što je Apsurd
Sarajlije imaju mogućnost ako ljevica ČUDOM pobjedi da im premijer bude iz GS ili NS,mi ostali nemamo tu mogućnost ,zasad,samo SDA ili ČUDOM SDP.
Ovi u Bihaću imaju mogućnost d aih vodi iz ASDA ili iz LBH,Goraždani mu izabrat osobu kojeg predlože Ramović.
SDP u mom mjestu uvodi drugu smjenu u DZ,Dom Zdravlja će raditi do naveče,da li je to OK?
Da li se predhodni kolega s foruma zeza kad kaže da su bolje od nekoga.
Serija:''Dva smo svijeta različita'' opisuje
Bakira i Sebija=Fadil i Bahra,ustvari Alija i Bakir=Fadil i Pipun ali ista serija opisuje u Nikšića i brata,što je Apsurd
Sarajlije imaju mogućnost ako ljevica ČUDOM pobjedi da im premijer bude iz GS ili NS,mi ostali nemamo tu mogućnost ,zasad,samo SDA ili ČUDOM SDP.
Ovi u Bihaću imaju mogućnost d aih vodi iz ASDA ili iz LBH,Goraždani mu izabrat osobu kojeg predlože Ramović.
SDP u mom mjestu uvodi drugu smjenu u DZ,Dom Zdravlja će raditi do naveče,da li je to OK?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#43536 Re: SDP
Fadil ispravljačMatzan wrote:
SDP je toliko unazadio FBiH i BiH da je potrošen skoro cijeli mandat njihovih nasljednika samo da bi koliko toliko ispravili njihove katastrofalne greške.
Niko normalan ne bi smio ni pomisliti da svoj glas dâ prevarantima i jeftinim populistima iz SDP-a, DF-, GS-a i nekih tzv. "nezavisnih prelivoda."
NS je principijelna stranka, nemaju kapacitet za neki veći rezultat na svm nivoima, ali su zasto kvalitetna i dosljedna opozicija tamo gdje participiraju u vlasti.
Daleko je SDA od otga da bude normalna evropska stranka, al puno gori, bezobrazniji i bezobzirniji su kadrovi SDP-a.
Puno korisnije za Političku scenu i sam SDP bilo bi da je ZL ostao na čelu stranke, a da je rastjerao poltrone kojima jebio okružen i doveo sasvim nova i nekompromitovana imena.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#43537 Re: SDP
Ne glasam za ezdea, ali...
-
putokaz1
#43538 Re: SDP
Nemaš za koga drugog!_BataZiv_0809 wrote:Ne glasam za ezdea, ali...
- Chmoljo
#43539 Re: SDP
inače ništa od kafe i kocke...
- Matzan
#43540 Re: SDP
Chmoljo wrote:Fadil ispravljačMatzan wrote:
Fadil komunalac.
- Chmoljo
#43541 Re: SDP
al je prejako ovo hvaljenje stranke koja je van kantona sarajevo ambiciozna ko Zvjezdan Misimović u sprintu..._BataZiv_0809 wrote:Ne glasam za ezdea, ali...
- Chmoljo
#43542 Re: SDP
u očima budžetarijata.Matzan wrote:
Fadil komunalac.
- Banksy
#43543 Re: SDP
Chmoljo wrote: Fadil ispravljač
putokaz1 wrote:Nemaš za koga drugog!_BataZiv_0809 wrote:Ne glasam za ezdea, ali...
- Banksy
#43544 Re: SDP
Matzan wrote:
-
Mohamad Sissoko
#43545 Re: SDP
Nema većih govana od crvenih titomana.Matzan wrote:
-
putokaz1
#43546 Re: SDP
Mohamad Sissoko wrote:Nema većih govana od crvenih titomana.Matzan wrote: U Sarajevu neznamo ko koliko krade
Bihać je objavio stanje budžeta uvjek se ima uvid
Nešto slično i Lukavac
S SDA se samo može poredit SNSD I HDZ
SDP i Predsjendika koji......kao da je njihov igrač
- JThomas
#43547 Re: SDP
čuj zlatko da rastjera poltrone. a on rastjerao i nije trpio upravo ništa osim najvećih poltrona...
-
Novak20
#43550 Re: SDP
PREDSJEDNIK SDP-a NERMIN NIKŠIĆ: „Ova vlast ne gradi, ne zapošljava, smanjuje plate i penzije“
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/538 ... nzije.html
....Zamislite koje licemjerstvo SDA. Djele vlast sa HDZ na svim nivoima, sve što je HDZ poželio dobio je, a oni optužuju opoziciju kada ne prođe neki zakon......
.....Ponudili smo gotovo sto amandmana na taj zakon i ni jedan nije prihvaćen, a onda kažete da očekujete da neko glasa za takav zakon. Budući penzioneri bi imali znatno niže penzije u odnosu na dosadašnje......
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/538 ... nzije.html
....Zamislite koje licemjerstvo SDA. Djele vlast sa HDZ na svim nivoima, sve što je HDZ poželio dobio je, a oni optužuju opoziciju kada ne prođe neki zakon......
.....Ponudili smo gotovo sto amandmana na taj zakon i ni jedan nije prihvaćen, a onda kažete da očekujete da neko glasa za takav zakon. Budući penzioneri bi imali znatno niže penzije u odnosu na dosadašnje......