Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kmirsad

#43501 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

https://www.nasastranka.ba/sestorka-spr ... w5elbAcDqk

Šestorka spremna za kapitalne projekte
15. Oktobra 2019. 9
0

Danas je u sjedištu Naše stranke održan sastanak predsjednika i predstavnika stranaka koje čine većinu u Kantonu Sarajevo. Sastanku su prisustvovali Predrag Kojović (predsjednik Naše stranke), Nermin Nikšić (predsjednik SDP-a), Elmedin Konaković (predsjednik Naroda i pravde), Ibrahim Hadžibajrić (predsjednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste), Milan Dunović (član Predsjedništva Demokratske fronte) i Zvonko Marić (zastupnik SBB-a u Skupštini KS).

Razgovarano je o dosadašnjem radu Vlade i skupštinske većine. Dosadašnji period rada ocijenjen je kao pozitivan, pogotovo kad se uzmu u obzir reakcije građana kojima mnogo znači borba protiv korupcije, intenzivirana briga o čistoći grada, obnavljanju GRAS-ovog voznog parka, transparentnost rada Vlade, subvencija troškova plina, otvaranje pedijatrije u Općoj bolnici i brojne druge stvari.

Sa svim navedenim će se nastaviti, ali će sljedeća godina biti obilježena novim, za Kanton i građane značajnim, kapitalnim projektima. Neki od njih su početak izgradnje prve transverzale, Muzeja savremene umjetnosti, Univerzitetske biblioteke, rekonstrukcije tramvajske i vodovodne mreže i poboljšanje kvalitete zraka.

Na sastanku je, također, razmatrana i mogućnost koordiniranog nastupa stranaka šestorke na lokalnim izborima sljedeće godine.
JedanMova

#43502 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JedanMova »

Pa sta se to desava ljudi. Poceli botovi udarati kojih nije bilo od kongresa na ovoj temi. Hajde sad priznajte, cisto da nam dusa bude mirna - jel vas hajca Pedja ili Sabina. Cisto da mi neuki znamo koja sluzba preovladava :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Znaci brza retrospektiva:
#1 - SB objavljuje naruceni tekst (mail je pisao Damir, a citao Nihad) - na forumu laganica
#2 - KLIX objavljuje isti tekst - na forumu laganica
#3 - NS objavljuje izvjestaj sa sjednice predsjednistva, sto inace radi svake trece prestupne godine - na forumu i dalje laganica, i latentno "prcanje"
#4 - Intervju.ba objavljuje tekst u kom svoje vidjenje izlaska iz predsjednistva daju clanovi NS-a - na forumu ni laganice nema
#5 - SB i Oslobodjenje objavljuju Damirov FB status u kom se samo referira na stavku #4, potpuno legitimno kada te neko prozove - na forumu dar mar i pljuvanje
#6 - Pedja izlazi na KLIX-u - latentno
#7 - Za ocekivati je da se pljuvanje iz tacke #5 nastavi i u narednom periodu, jer boze moj, otkud nekome pravo da odgovori na prozivke

A cisto podsjecanja radi:
#1 - Sabina ganja popularizam
#2 - Sabina, Pedja & Co. nesposobni neradnici
#3 - Cica glisa
#4 - Sabina negdje izjavila da cita NYT
#5 - Kuku majko, kako nas nije stid komentarisati sta Sabina cita
#6 - Seka nosi skupe kapute
#7 - Hajmo malo o Seki...

Da se vratimo na pocetak - Sabina, Pedja i Forto su uhljebi za koje ce se uvijek naci neka budzetska pipa. To je cinjenica i to nijedan spin ili pokusaj istog nece promijeniti. Sabina ima staza mimo budzeta plafon 6 mjeseci, Forto nesto malo u NEXE-u, a Pedja... ima li ga uopste? Generalnom sekretaru je ovo prvi posao. Za neuke - mi placamo taj njihov nerad i neznanje!

Zivi bili, manite se suplje, ubleha i pokusaja spinovanja. Lijepo vi to, al ne ide vise...
Last edited by JedanMova on 15/10/2019 17:28, edited 1 time in total.
JedanMova

#43503 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JedanMova »

addy_sa wrote:Zanimljivim snobovskim pričama o Sabini C zastupnici, nepravedno je u drugi ili treći ili peti plan pala njena stranačka kolegica federalna zastupnica Milomirka Melank.
Šta je, do sada, konkretno uradila zastupnica Melank?
Ili planira uraditi?
Osim što pomaže Sabini snima je mobitelom kad govori i slično.
Mila zaokruzuje cijene na 5 pf :-D
Nemojte Milu, umjetnicka dusa nicim izazvana zavrsi u federalnom parlamentu. I ona bi voljela da zna bolje, al jbg. :lol:

Nego... sreca pa je Damir najveci problem NS-a...

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 8160700166

"Boris Britvar
10 hrs ·
Često se misli da se međuljudski odnosi mogu urediti na civiliziran i uljudan način preko jasno utvrđenih pravila ponašanja u javnom prostoru, a osobito kada je riječ o javnim dužnosnicima. To i jeste dobrim dijelom istina, ali zasigurno ne uvijek. Naši odnosi sa drugim ljudima su veoma raznovrsni, složeni i često nepredvidivi. Upravo u sivoj zoni nepredvidivosti, u punoj mjeri dolazi do izražaja naša civiliziranost i uljudnost.
U tom kontekstu želim podijeliti jedno svoje iskustvo.
Neposredno prije paralmentarnih izbora 2018.godine, zvanično sam se priključio Našoj stranci na poziv prof.Nasihe Pozder i prof.Damira Marjanovića, prije svega kao poznavalac oblasti prostornog uređenja i zaštite okoliša.
Moje aktivnosti u Zenici su se odnosile na pripreme inicijativa, prijedloga i komentara za sjednice Gradskog vijeća, kao i zvanična saopštenja stranke, tako da mogu reći da sam u periodu 2017. i prve polovine 2018.godine napisao gotovo sve što je pročitano sa govornice Gradskog vijeća u ime Naše stranke.
Nakon što sam to javno obznanio, na službenoj mail stranici Naše stranke Zenica, od strane gđe. Sanje Renić, sam okvalifikovan pogrdnim riječima koje u pristojnom svijetu, a osobito u komunikaciji članice Predsjedništva Naše stranke nije moguće tolerirati, te sam u skladu sa Statutom pokrenuo disciplinski postupak protiv dotične, uz samo jedno pitanje.
Da li je za Predsjedništvo Naše stranke prihvatljiva javna komunikacija gđe Sanje Renić u kojoj se član Predsjedništva BiH naziva "zadnjim smećem", građani Zenice "pametnjakovićima", a stranačke kolege "lažljivim šupčinama", "gerijatrijskim slučajem" "crvima", "hameljem" itd?
Predsjedništvo Naše stranke je, na sjednici koja je održana 2.10.2019.godine, razmatralo moju prijavu i donijelo odluku da ne postoje vjerodostojni dokazi da je naprijed navedeno tačno usprkos činjenici da je pomenute izjave, putem društvenih mreža, mogla vidjeti cijela država, te je zahtjev za provođenje disciplinskog postupka i utvrđivanja odgovornosti, odbačen kao neosnovan.
Obzirom da ovaj oblik komunikacije spada u sivu zonu međuljudskih odnosa, te da mi nije prihvatljiv ovakav komunikacijski kod u javnom prostoru prema državnim dužnosnicima i građanima podnio sam zahtjev za brisanje sa evidencije članstva Naše stranke.
Istinski žalim što je moj "slučaj" i izlazak iz stranke bio jedan od razloga i za napuštanje Predsjedništva NS prof.dr.Damira Marjanovića, jednog od poštenih i pametnih ljudi koji iznad svega poštuje moralne i profesionalne kriterije.
Bez obzira na iluzornu tehnologiju vladanja, nastavljam svoj rad kao građanski aktivista za bolju Zenicu jer je to moj dug prema budućim generacijama.

ZENICA ZNA, ŽELI I MOŽE BOLJE"
JThomas

#43504 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

klasični imač pojma, jedan od forumskih arhetipova, desetine i desetine takvih je procirkulisalo. likovi koji su nekad bili u nekoj stranci i / ili povezanim ngo, pa nekad nešto čuli i vidjeli i fakat znaju nešto što oni koji nisu bili ne znaju. ali oni to ne prezentiraju tako kako jeste, ja bio, čuo, vidio pa znam, nego kao da su pametniji od nas milošću božjom.
JedanMova

#43505 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JedanMova »

JThomas wrote:klasični imač pojma, jedan od forumskih arhetipova, desetine i desetine takvih je procirkulisalo. likovi koji su nekad bili u nekoj stranci i / ili povezanim ngo, pa nekad nešto čuli i vidjeli i fakat znaju nešto što oni koji nisu bili ne znaju. ali oni to ne prezentiraju tako kako jeste, ja bio, čuo, vidio pa znam, nego kao da su pametniji od nas milošću božjom.
Rece neko kome je ocito najveci zivotni problem nacin na koji neko nesto kaze (jos kroz licnu konstrukciju "porjekla informacije" u glavi), a ne to sto je receno istina.

Okrenes, obrnes, kuku i motiku podignes - al cinjenica ostaje cinjenica :izet:
JThomas

#43506 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

idete malo na živce. eto k'o vi pametni, pametniji od svijeta koji nije iz tih priča. još pričate o iskustvu u realnom sektoru, k'o provaljujete jedni druge, a svi ga zajedno imate otprilike isto.
JedanMova

#43507 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JedanMova »

JThomas wrote:idete malo na živce. eto k'o vi pametni, pametniji od svijeta koji nije iz tih priča. još pričate o iskustvu u realnom sektoru, k'o provaljujete jedni druge, a svi ga zajedno imate otprilike isto.
Sve je stvar perspektive. Ja npr. ovdje ne vidjeh niti jednog posta o tome kako je neko pametan ili glup. Jedino sto vidim su neke cinjenice koje se iznose, lako provjerljive i neki spinovi, isto tako lako provjerljivi.

Kad smo kod iskustva u realnom sektoru, i to je za ove koji su tema lako provjerljivo. S druge strane, meni je za mene dovoljno da znam koliko je ono dugo, fino mi pise kad trazim uvjerenje iz PIO/MIO. Ako me kojim slucajem bude placao narod kao njih, onda ce taj isti narod da ima i taj moj podatak i da ga koristi kako mu je volja.

A da ide na zivce, ide...
kmirsad

#43508 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Ne znam gđu Renić....ali dama koristi previše birane riječi, iz bosanskog svakovnevnog jezika.
Ja bi to isto rekao... samo puno... slikovitije.
Last edited by kmirsad on 15/10/2019 19:30, edited 1 time in total.
JThomas

#43509 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

i onako šeldonovski djeluje kad redate te smajlije i iznosite interne priče u komunikaciji s ljudima koji su obični glasači i simpatizeri, i nemaju svog konja u tim vašim prepucavanjima. hiljadu puta viđeno, sad je peđa vs. damir, onda je bio onaj albin kad je napuštao, pa gratz kad je napuštao, i to je samo o našoj stranci...
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#43510 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by izvrsni direktor »

MK81 wrote:
izvrsni direktor wrote:
MK81 wrote:Činjenica je da dosta ljudi u NS jednostavno nisu dorasli odredjenim funkcijama. Problem NS je sto misli da su svi glupi, i igraci SDA naravno osim njih samih. Forto recimo okuplja ljude koji nisu ni formalno obrazovanje zavrsili da se bave ozbiljnim stvarima, operativnim...ljudi ne znaju gdje je sjediste porezne uprave itd... NS jednostavno nema ljude za rezultat koji su ostvarili plus su organizaciono na losem nivou. To moraju mijenjati pod hitno. Sabina koju ovde spominju, je Pedjina miljenica, a realno nije nikakav operativac, ima dug jezik i misli da je mnogo pametna ali realno bez NS je nula. Forto je recimo u USA zavrsio novinarstvo, misli da je to dovoljno da bude ministar finansija ili premijer a realno nije u pravu... dosta propusta u kadrovanju
Dok je u isto vrijeme kod drugih stranaka u bih sve popunjeno kvalitetnim kadrom, svi su dorasli dodijeljenim funkcijama...
Salim se, znam ja da si ti svjestan da i u ostalim strankama nema kvalitetnog kadra, ali od drugih to i ne ocekujes pa neces o njima pisati i kritikovati ih vec samo NS...
Ako nije sarkazam u pravu si. Nije poenta se porediti sa daleko losijim od sebe niti traziti opravdanje u drugima za svoje postupke. Poenta je da ti sam nisi takav i da odskačeš od loših. Znamo mi svi kako radi ta SDA, ko su im kadrovi , vidimo to zadnjih 30 godina ali mi želimo promjenu i stanja i ponašanja političkih organizacija.
Sarkazam naravno
ultima_palabra

#43511 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Ocigledno da tu ima jala i srdzbe jer je neko bio dio tog kruga pa sad vise nije... e sad valja otvoriti oci raji po internetskim bespucima.
madner

#43512 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Kritika je totalna fula, to je kritika dok su bili opozicija. Sada su pozicija i mjere se po rezultatima. Posto su daleko najbolja vlada u BiH, to gdje je ko studirao nije minus.
izvrsni direktor

#43513 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

JedanMova wrote:P
Da se vratimo na pocetak - Sabina, Pedja i Forto su uhljebi za koje ce se uvijek naci neka budzetska pipa. To je cinjenica i to nijedan spin ili pokusaj istog nece promijeniti. Sabina ima staza mimo budzeta plafon 6 , Forto nesto malo u NEXE-u, a Pedja... ima li ga uopste? Generalnom sekretaru je ovo prvi posao. Za neuke - mi placamo taj njihov nerad i neznanje!
Sta velis, Forto nesto malo u nexe radio :D ti kad bi imao karijeru kao forto mogao bi za sebe reci da si uspjesan..
A da ne pricamo o poredjenju fortine karijere sa tvojim politickim ljubimcima, o obrazovanju pogotovo....ah da, ti si glasac NS koji samo misli svojom glavom.
I onda "njihov nerad i neznanj". Svi su jelde isti, ali od NS ocekujemo vise pa samo njih kitikujemo :D
JedanMova

#43514 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JedanMova »

izvrsni direktor wrote:
JedanMova wrote:P
Da se vratimo na pocetak - Sabina, Pedja i Forto su uhljebi za koje ce se uvijek naci neka budzetska pipa. To je cinjenica i to nijedan spin ili pokusaj istog nece promijeniti. Sabina ima staza mimo budzeta plafon 6 , Forto nesto malo u NEXE-u, a Pedja... ima li ga uopste? Generalnom sekretaru je ovo prvi posao. Za neuke - mi placamo taj njihov nerad i neznanje!
Sta velis, Forto nesto malo u nexe radio :D ti kad bi imao karijeru kao forto mogao bi za sebe reci da si uspjesan..
A da ne pricamo o poredjenju fortine karijere sa tvojim politickim ljubimcima, o obrazovanju pogotovo....ah da, ti si glasac NS koji samo misli svojom glavom.
I onda "njihov nerad i neznanj". Svi su jelde isti, ali od NS ocekujemo vise pa samo njih kitikujemo :D
Ja kad bih imao karijeru kao Forto, roknuo bih se sam... da se ne patim.
Al srecom imam tebe da mi mozes otvoriti oci u svom mom zivotnom neuspjehu...

Idi popij malo toplog mlijeka, you silly silly boy! :lol:

PS
Pa necu valjda kritikovat tudje... you... ma znas ostatak
izvrsni direktor

#43515 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

"Forto nesto malo u NEXE-u" :lol:
wewa

#43516 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

Ko je šupalj pod uši, drži se za uši.
JedanMova

#43517 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JedanMova »

"... ti kad bi imao karijeru kao forto mogao bi za sebe reci da si uspjesan..." :thumbup:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mrgreen

#43519 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

I Thomasu puko film sto nema insajderskih informacija pa ne moze da prati ove visinske rasprave. :lol:

Nego, ja ne mogu da vjerujem da stranke fakat placaju botove na forumu, ovaj se jos trudi. Kako se uopšte dolazi do tog posla? Pitam za druga :mrgreen:
kluz franjo

#43520 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Najveću prepreku poboljšanju političke kulture (barem u KS) u ovom trenutku predstavlja loša opozicija sastavljena od nedorasle SDA i razočaranih DF prvoboraca.
Pokušaću objasniti i zašto.
Niko od ovih zbog "krema, časopisa i torbica zabrinutih glasača", nikada nije ni pokušao ponuditi barem jedan jedini agrument, po kojem je aktuelna vlada predvođena NS lošija od prethodnih vođenim SDA.
To nas dovodi do zaključka da je vjerovatno bolja.
A da ima suštinskih promašaja, definitivno ima. Vjerujem da bi ih kolega prpa.ba i budžetski i normativno sam "rastavio na proste faktore" da hoće.

A šta radi opoziciona SDA uz podršku DF prvoboraca?
Umjesto da kritikuju konkretne promašaje ove vlade, oni zbrajaju pedere, kreme, torbice i sl.

Osim zastupnice Bišćević-Tokić - koja ma koliko nekome iritantna bila - ipak na sjednice skupštine KS dolazi pripremljena i sa prilično kvalitetnom argumentacijom, SDA u prvi plan gura priče i likove poput hronične neznalice Devića, hronično nezainteresovanog Čampare i hronično neznalih, a radikalnih Zahiragića i Ćosović-Hajdarević.

A ovi nakon pet godina "reaktivirani" DF-ovci su poseban socio-politički fenomen.

A problem je u tome, da nedorasla opozicija nema kapacitet da vlast čini boljom. Sa ovakvom opozicijom će i ova vlast tzv. 6-orke biti sve gora i gora.
madner

#43521 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

To opozicija i ne moze, pozicija ima previse argumenta preko javnih preduzeca. ZOI ViK, gdje god krenu bezobrazno se kralo.

Zato i strateska odluka da se ide na licno blacenje i pokusaj agiranja unutar pozicije. Pa ce ovi sto nisu zadovoljni dobiti veliki medijski prostor a SB pisati turske sapunice.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#43522 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

JedanMova wrote:.
pretjeruješ.
JedanMova

#43523 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JedanMova »

kluz franjo wrote:Najveću prepreku poboljšanju političke kulture (barem u KS) u ovom trenutku predstavlja loša opozicija sastavljena od nedorasle SDA i razočaranih DF prvoboraca.
Niko od ovih zbog "krema, časopisa i torbica zabrinutih glasača", nikada nije ni pokušao ponuditi barem jedan jedini agrument, po kojem je aktuelna vlada predvođena NS lošija od prethodnih vođenim SDA.
A da ima suštinskih promašaja, definitivno ima. Vjerujem da bi ih kolega prpa.ba i budžetski i normativno sam "rastavio na proste faktore" da hoće.

Umjesto da kritikuju konkretne promašaje ove vlade, oni zbrajaju pedere, kreme, torbice i sl.

Osim zastupnice Bišćević-Tokić - koja ma koliko nekome iritantna bila - ipak na sjednice skupštine KS dolazi pripremljena i sa prilično kvalitetnom argumentacijom, SDA u prvi plan gura priče i likove poput hronične neznalice Devića, hronično nezainteresovanog Čampare i hronično neznalih, a radikalnih Zahiragića i Ćosović-Hajdarević.

A ovi nakon pet godina "reaktivirani" DF-ovci su poseban socio-politički fenomen.

A problem je u tome, da nedorasla opozicija nema kapacitet da vlast čini boljom. Sa ovakvom opozicijom će i ova vlast tzv. 6-orke biti sve gora i gora.
Stovani kolega Kluz,

Mislim da ovde nije bilo pomena o (ne)uspjesima trenutacne Vlade KS, kao ni haoticnom stanju koje su ostavilE prethodnE VladE KS. Ovde je tematika NS kao jedna od clanica Vlade i njeni clanovi i clanice. Analogno tome, rado cu se pridruziti pljuvanju sadasnje opozicije (i to ne zbog toga sto su sada losa opozicija, vec sto su bili uzasna pozicija) na mjestu predvidjenom za to kada bude aktuelno, medjutim ovde se vise volim bazirati na ukazivanje crnih rupa u onome sto gledam kao "vlastite redove". Ponavljam, svjestan sam cinjenice da je u vilenjake lakse vjerovati, medjutim mene je promjenilo licno iskustvo i iskustvo bliskih ljudi.

S tim u vezi, stovani kolega, nadam se da se kao pojedinci necete upustiti u bezuspjesne pokusaje spinovanja cinjenica :thumbup:
kluz franjo

#43524 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

JedanMova wrote:
kluz franjo wrote:Najveću prepreku poboljšanju političke kulture (barem u KS) u ovom trenutku predstavlja loša opozicija sastavljena od nedorasle SDA i razočaranih DF prvoboraca.

Stovani kolega Kluz,

Mislim da ovde nije bilo pomena o (ne)uspjesima trenutacne Vlade KS, kao ni haoticnom stanju koje su ostavilE prethodnE VladE KS. Ovde je tematika NS kao jedna od clanica Vlade i njeni clanovi i clanice. Analogno tome, rado cu se pridruziti pljuvanju sadasnje opozicije (i to ne zbog toga sto su sada losa opozicija, vec sto su bili uzasna pozicija) na mjestu predvidjenom za to kada bude aktuelno, medjutim ovde se vise volim bazirati na ukazivanje crnih rupa u onome sto gledam kao "vlastite redove". Ponavljam, svjestan sam cinjenice da je u vilenjake lakse vjerovati, medjutim mene je promjenilo licno iskustvo i iskustvo bliskih ljudi.

S tim u vezi, stovani kolega, nadam se da se kao pojedinci necete upustiti u bezuspjesne pokusaje spinovanja cinjenica :thumbup:
Uvaženi kolega Jedan,
očigledno ste se prepoznali u mom navodu o "razočaranim i reaktiviranim DF-prvoborcima". I to je dobro.
Podržavam i Vašu želju da se bavite "crnim rupama u vlastitim redovima".
Po mom skromnom mišljenju kasnite nekih 5 godina, "crne rupe" su se u međuvremenu spojile u jednu veliku, ali OK.
Vaše vrijeme, vaši redovi i u to ne ulazim niti komentarišem.
A što se tiče potrebe da forumsku javnost upoznajete sa nekim Vašim individualnim, ličnim osjećanjima, iskustvima itd... isto tako, samo naprijed.
Kome je Vaše lično iskustvo sa vilenjacima interesantno i relevantno, taj će i čitati.
Budite pozdravljeni.
MK81

#43525 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MK81 »

JedanMova wrote:Pa sta se to desava ljudi. Poceli botovi udarati kojih nije bilo od kongresa na ovoj temi. Hajde sad priznajte, cisto da nam dusa bude mirna - jel vas hajca Pedja ili Sabina. Cisto da mi neuki znamo koja sluzba preovladava :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Znaci brza retrospektiva:
#1 - SB objavljuje naruceni tekst (mail je pisao Damir, a citao Nihad) - na forumu laganica
#2 - KLIX objavljuje isti tekst - na forumu laganica
#3 - NS objavljuje izvjestaj sa sjednice predsjednistva, sto inace radi svake trece prestupne godine - na forumu i dalje laganica, i latentno "prcanje"
#4 - Intervju.ba objavljuje tekst u kom svoje vidjenje izlaska iz predsjednistva daju clanovi NS-a - na forumu ni laganice nema
#5 - SB i Oslobodjenje objavljuju Damirov FB status u kom se samo referira na stavku #4, potpuno legitimno kada te neko prozove - na forumu dar mar i pljuvanje
#6 - Pedja izlazi na KLIX-u - latentno
#7 - Za ocekivati je da se pljuvanje iz tacke #5 nastavi i u narednom periodu, jer boze moj, otkud nekome pravo da odgovori na prozivke

A cisto podsjecanja radi:
#1 - Sabina ganja popularizam
#2 - Sabina, Pedja & Co. nesposobni neradnici
#3 - Cica glisa
#4 - Sabina negdje izjavila da cita NYT
#5 - Kuku majko, kako nas nije stid komentarisati sta Sabina cita
#6 - Seka nosi skupe kapute
#7 - Hajmo malo o Seki...

Da se vratimo na pocetak - Sabina, Pedja i Forto su uhljebi za koje ce se uvijek naci neka budzetska pipa. To je cinjenica i to nijedan spin ili pokusaj istog nece promijeniti. Sabina ima staza mimo budzeta plafon 6 mjeseci, Forto nesto malo u NEXE-u, a Pedja... ima li ga uopste? Generalnom sekretaru je ovo prvi posao. Za neuke - mi placamo taj njihov nerad i neznanje!

Zivi bili, manite se suplje, ubleha i pokusaja spinovanja. Lijepo vi to, al ne ide vise...
Sve se možemo složiti međutim dosta više i taj spin kao privatini sektor i iskustvo...koje iskustvo ? kao komercijalista, fiktivni direktor,i slično...čast izuzetcima...ako je čovjek kvalitetan nije bitno gdje je radio, bitno je da je radio u struci, dobro i odgovorno...tvrdim da ima jako mnogo ljudi koji su "uhljebi" , na budžetu i lsično a znaju svoj posao, imaju ogromno iskustvo i rade odgovorno i kvalitetno...
Locked