SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
-
papedzaja
#4351 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ma to je bilo tako teško jer se skvasilo u vodi, kad se suhnulo to je gramaža za tek nekih par motuljaka i zato je red da momka puste i izvinu mu se. Plus da mu daju pare da ga drug kojeg nisu uspjeli na motoru uhvatiti može vratiti za Bi'ać

-
lol_sa
#4352 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
prije nekih 40 minuta u naselju Hrasno ukradeno vozilo u kojem se nalazilo dvoje malodobne djece....majka se vratila do stana jer je nesto zaboravila, "gospodin kriminalac" je to iskoristio sjeo u auto i otisao..
ebem ja ovakvu drzavu

ebem ja ovakvu drzavu
- Don Zivconi
#4354 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
lol_sa wrote:prije nekih 40 minuta u naselju Hrasno ukradeno vozilo u kojem se nalazilo dvoje malodobne djece....majka se vratila do stana jer je nesto zaboravila, "gospodin kriminalac" je to iskoristio sjeo u auto i otisao..
ebem ja ovakvu drzavu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
isao sam u hitnu da mi nesto previju kad ulaze ljudi i pitaju jesu li u hitnoj djeca koja su oteta
- JoeyTribbiani
#4355 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Zna li iko šta je s djecom?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4356 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Q-Q-le-le....pomagajte ljudi! Kriminalci će sigurno u kafanu ili na benzinsku pumpu, pa moraju ostaviti djecu na parkingu. Nema haira i pomoći od policije. Oni zaprimaju nestanke nakon određenog vremena, valjda 48 sati ili manje.lol_sa wrote:prije nekih 40 minuta u naselju Hrasno ukradeno vozilo u kojem se nalazilo dvoje malodobne djece....majka se vratila do stana jer je nesto zaboravila, "gospodin kriminalac" je to iskoristio sjeo u auto i otisao..
ebem ja ovakvu drzavu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4357 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Trebala bi matera slike ovdje objaviti, prije će se naći djeca.
- PipiDugaDevetka
#4358 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Pošto i kriminalci čitaju ovo, trebalo bi postaviti izvod iz zakona kolika im kazna slijedi za kidnapovanje djece, pa da malo razmisle.
- PipiDugaDevetka
#4359 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Hoće li te slike djece? Vrijeme je da djeca spavaju.
- PipiDugaDevetka
#4360 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Izvinjavam se ako sam paničenjem uzbunio koga, izgleda da se sve okončalo najsretnije što je moguće.Sunrise00 wrote:zena otisla da nesto uzme, dvoje djece ostalo u autu, lik sjeo u auto i odvezao se, skontao da su djeca tu i vratio autoplejka2 wrote:Ako more vise informacija bila vracena ili ne....
preskocih desavanja u mahaliako su slagali mene i ja sam vas
![]()
- astala_vistala
#4361 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
"Sarajevo je siguran grad"

- plejka2
#4362 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Kakvo je doslo vrijeme nemozes ostavit kasikaru sa izvadjenim osiguracem u kolima neko ce je klepit 
- PipiDugaDevetka
#4363 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Sreća, pa se desio ''kriminalac meHka srca''. Ni 50 feninga vrijednu neku stvar ne možeš ostaviti na ulici ili dostupno prolaznicima. Prije rata nije tako bilo.astala_vistala wrote:"Sarajevo je siguran grad"![]()
![]()
Prije godinu ili dvije ja našao u centru Ilidže LOPATU. Dobra lopata za miješanje betona....Neko je odbacio.
- hamalalija
#4364 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Zamisli tuke ostavila upaljeno auto sa djecom, i Bog svakom da djecu. Da je kakve drzave pa da joj oduzme djecu zbog nemara ili da je dooooobro kazni.
Zamisljam situaciju da je dio kakav lopov sa vecim mudima pa nedaj Boze djecu negdje ne Trebevicu izbacio iz auta.
Eto kao sad traze lopova i bas me zanima ako ga ufate da li ce ga teretiti za kradju auta i otmicu dvoje maloljetne djece ili samo za kradju.
Zamisljam situaciju da je dio kakav lopov sa vecim mudima pa nedaj Boze djecu negdje ne Trebevicu izbacio iz auta.
Eto kao sad traze lopova i bas me zanima ako ga ufate da li ce ga teretiti za kradju auta i otmicu dvoje maloljetne djece ili samo za kradju.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4365 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
o vakim stvarima sam čitao u stripu nik rajderu kao dječak 
- Skyfox
#4366 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ovo s djecom koja su ostala u autu je stvarno katastrofa!!! Misli li iko poduzeti ista u ovoj drzavi.... strasno
- hamalalija
#4367 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ma ko ce sta poduzeti. Evo vidis da mi "napadamo" zenu, jer smo dolsli do situacije da su lopovi neka konstanta, ono uzeli smo ih zdravo za gotovo.
Niko se ne zgrazava nad cinom lopovluka nego nad zenom, koja je ostavila auto upaljeno, mamac za lopove. Mislim da se razumijemo u ovakvom drustvu , sistemu i drzavi sama je trazila belaj, ali tuzno je to sto je ovakav sistem, drustvo i drzava pa se vise ne smije skonuti do granapa uzeti cigare, kupiti sladoled, sati pa na trafici uzeti novine, iznijeti nesta iz auta a da ne ugasis i zakljucas auto.
Slicna situacija kada se napadne zena sto joj je lopov strgnuo zlatni lancic, ili ako nekog izdjepare u tramvaju a mi kazemo pa sto drzis novcanik na guznom djepu ili ne valja ti tasna itd itd
Niko se ne zgrazava nad cinom lopovluka nego nad zenom, koja je ostavila auto upaljeno, mamac za lopove. Mislim da se razumijemo u ovakvom drustvu , sistemu i drzavi sama je trazila belaj, ali tuzno je to sto je ovakav sistem, drustvo i drzava pa se vise ne smije skonuti do granapa uzeti cigare, kupiti sladoled, sati pa na trafici uzeti novine, iznijeti nesta iz auta a da ne ugasis i zakljucas auto.
Slicna situacija kada se napadne zena sto joj je lopov strgnuo zlatni lancic, ili ako nekog izdjepare u tramvaju a mi kazemo pa sto drzis novcanik na guznom djepu ili ne valja ti tasna itd itd
- amortizer
#4368 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
E svasta!
U najtiraznijem, najovom i najonom listu pise: " Merjemin muž trenutno boravi u Beču odakle bi se trebao vratiti večeras. Kažu da su odlučili da mu o nemilom događaju, koji je na svu sreću ipak dobro završio ništa neće govoriti dok ne stigne u Sarajevo."
Objavili zenino ime i prezime, a nakon toga ove gore recenice.
Vjerovatno konta gamad da ce mustuluk uhvatiti.
Nece saznati covjek garant! Nadam se da ga nece opaliti hercika.
U najtiraznijem, najovom i najonom listu pise: " Merjemin muž trenutno boravi u Beču odakle bi se trebao vratiti večeras. Kažu da su odlučili da mu o nemilom događaju, koji je na svu sreću ipak dobro završio ništa neće govoriti dok ne stigne u Sarajevo."
Objavili zenino ime i prezime, a nakon toga ove gore recenice.
Vjerovatno konta gamad da ce mustuluk uhvatiti.
Nece saznati covjek garant! Nadam se da ga nece opaliti hercika.
- zateznistub
#4369 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
sa jedno drugog foruma:
amrica wrote:"Zećir Sulja, vlasnik trgovine na Bistriku, za "Dnevni avaz": Žiga nije ubijen zbog mene!
Nije uopće bio prisutan kada su me napali u radnji
Autor M. AŠČIĆ | Objavljeno 11.05.2012. u 06:14
Verzija za štampu Samo tekst Decrease font Enlarge font
Zećir Sulja: Svi nas optužuju
Nije tačno da je Haris Žiga ubijen zato što je mene branio, izjavio je jučer Zećir Sulja, vlasnik trgovine u sarajevskom naselju Bistrik, u ispovijesti za "Dnevni avaz", nakon što je brutalno ubistvo Sarajlije izazvalo cijeli talas reakcija i proteste "Zelenih beretki".
Prema riječima Sulje, proteklih nekoliko dana on i njegova porodica proživljavaju pravi pakao, a pogotovo im teško padaju dezinformacije da se ubistvo desilo "jer napadačima nije htio dati piće zbog 30 feninga".
Nastao belaj
- Žiga uopće nije bio prisutan kada sam ja napadnut. Žao mi je čovjeka i teško mi je. I ja sam otac, imam djecu, ali on uopće nije bio prisutan u vrijeme napada. Ubistvo se dogodilo nekoliko sati nakon mog susreta s napadačima - tvrdi Sulja, koji nam je ispričao svoju verziju događaja od petka, 4. maja, kada se ubistvo dogodilo.
Osumnjičeni za ubistvo su Suad Kurtović iz Skoplja i Mirza Milić iz Sarajeva.
- Krenuo sam da stavim katanac kada su se oni pojavili. Jedan od njih čak mi je pokušao uzeti i ključeve od radnje. Rekli su mi: "Ili ćeš nam dati piće, ili ćemo ti polupati radnju i auto." Vidio sam da se ne šale, pa sam im rekao da sačekaju da stavim kesu u auto, nakon čega sam pozvao komšiju Sakiba Karlovića iz obližnje bašte da dođe. On ih je zamolio da ne prave belaj, a da ćemo im dati piće. Nastavili su mi prijetiti, ali sam ušao u auto i otišao kući. Ali, ponavljam, Žiga nije bio tu - kaže on.
Nekoliko sati kasnije, tvrdi Sulja, pozvala ga je policija i rekla mu da mora doći do radnje.
- Mislio sam da me zovu jer su mi kriminalci polupali radnju. Uostalom, napad na mene desio se oko 23.30 sati, a policija me pozvala oko 1.50 sati ujutru, kada se ubistvo i desilo. Znači, ja s tim nemam ništa, niti znam kako se tu Žiga zadesio, šta je radio i šta je kasnije bilo - ističe Sulja.
Tvrdi da je došlo do velikog nesporazuma, ali da ih niko već danima nije htio saslušati.
- Svi nas osuđuju kao da smo mi krivi za njegovu smrt, što nije tačno. Zašto policija o tome šuti, što nije rekla pravu istinu - kaže Sulja.
Zbog cijele ove situacije, kaže on, na meti je kritika i prijetnji komšija, koji ne znaju pravu istinu.
- Ne bojim se nikoga. Allah mi je svjedok šta se desilo. Ali, nije jednostavo kada upiru prstom u vas. Dođe mi da zatvorim radnju, da sve ostavim, samo da se riješim belaja - kaže Sulja.
Ugrožena sigurnost
Njegova supruga Sabaha, s kojom smo jučer, također, razgovarali, kazala nam je da ih je ova nepravda teško pogodila te da se boji za sigurnost sebe i svoje porodice.
- Optužili su nas na pravdi Boga. Žao mi je samo one Žigine djece. Huškaju ih da smo mi krivi za smrt njihovog oca, što je neistina. Danima ne spavamo. Preko noći nam se život promijenio - kaže Sabaha.
Neka se sele s Bistrika
Građani Bistrika ogorčeni su na porodicu Sulja, koju optužuju da je kriva za Žiginu smrt.
- Bolje im je da idu odavde, da se kupe. Ako imaju morala, neka se pokupe i odsele s Bistrika. Dopustio je da zbog 30 feninga ubiju čovjeka. Neka idu. Ne trebaju nam ovdje - rekla je Nermana Muhić.
Vlada KS traži akciju policije
Vlada KS na jučerašnjoj sjednici uputila je zahtjev u kojem traži od svih institucija koje su zadužene za sigurnost građana u Kantonu da u narednom periodu pojačaju svoje aktivnosti, a to su hitne i pojačane akcije prikupljanja i oduzimanja nelegalnog naoružanja te sprečavanja rasturanja i prodaje narkotika. Zatraženo je i poštivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata u večernjim satima. "
-
Melami
#4370 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Svasta. Pa i da je bilo kako su svi objavili nije on kriv jer nije znaod a ce tog rahmetliju ubiti. ja naroda smijesna bogte mazo ne mogu da vjerujem. I treba se odseliti u kakvoj mahali zivi tobejarabi.zateznistub wrote:sa jedno drugog foruma:amrica wrote:"Zećir Sulja, vlasnik trgovine na Bistriku, za "Dnevni avaz": Žiga nije ubijen zbog mene!
Nije uopće bio prisutan kada su me napali u radnji
Autor M. AŠČIĆ | Objavljeno 11.05.2012. u 06:14
Verzija za štampu Samo tekst Decrease font Enlarge font
Zećir Sulja: Svi nas optužuju
Nije tačno da je Haris Žiga ubijen zato što je mene branio, izjavio je jučer Zećir Sulja, vlasnik trgovine u sarajevskom naselju Bistrik, u ispovijesti za "Dnevni avaz", nakon što je brutalno ubistvo Sarajlije izazvalo cijeli talas reakcija i proteste "Zelenih beretki".
Prema riječima Sulje, proteklih nekoliko dana on i njegova porodica proživljavaju pravi pakao, a pogotovo im teško padaju dezinformacije da se ubistvo desilo "jer napadačima nije htio dati piće zbog 30 feninga".
Nastao belaj
- Žiga uopće nije bio prisutan kada sam ja napadnut. Žao mi je čovjeka i teško mi je. I ja sam otac, imam djecu, ali on uopće nije bio prisutan u vrijeme napada. Ubistvo se dogodilo nekoliko sati nakon mog susreta s napadačima - tvrdi Sulja, koji nam je ispričao svoju verziju događaja od petka, 4. maja, kada se ubistvo dogodilo.
Osumnjičeni za ubistvo su Suad Kurtović iz Skoplja i Mirza Milić iz Sarajeva.
- Krenuo sam da stavim katanac kada su se oni pojavili. Jedan od njih čak mi je pokušao uzeti i ključeve od radnje. Rekli su mi: "Ili ćeš nam dati piće, ili ćemo ti polupati radnju i auto." Vidio sam da se ne šale, pa sam im rekao da sačekaju da stavim kesu u auto, nakon čega sam pozvao komšiju Sakiba Karlovića iz obližnje bašte da dođe. On ih je zamolio da ne prave belaj, a da ćemo im dati piće. Nastavili su mi prijetiti, ali sam ušao u auto i otišao kući. Ali, ponavljam, Žiga nije bio tu - kaže on.
Nekoliko sati kasnije, tvrdi Sulja, pozvala ga je policija i rekla mu da mora doći do radnje.
- Mislio sam da me zovu jer su mi kriminalci polupali radnju. Uostalom, napad na mene desio se oko 23.30 sati, a policija me pozvala oko 1.50 sati ujutru, kada se ubistvo i desilo. Znači, ja s tim nemam ništa, niti znam kako se tu Žiga zadesio, šta je radio i šta je kasnije bilo - ističe Sulja.
Tvrdi da je došlo do velikog nesporazuma, ali da ih niko već danima nije htio saslušati.
- Svi nas osuđuju kao da smo mi krivi za njegovu smrt, što nije tačno. Zašto policija o tome šuti, što nije rekla pravu istinu - kaže Sulja.
Zbog cijele ove situacije, kaže on, na meti je kritika i prijetnji komšija, koji ne znaju pravu istinu.
- Ne bojim se nikoga. Allah mi je svjedok šta se desilo. Ali, nije jednostavo kada upiru prstom u vas. Dođe mi da zatvorim radnju, da sve ostavim, samo da se riješim belaja - kaže Sulja.
Ugrožena sigurnost
Njegova supruga Sabaha, s kojom smo jučer, također, razgovarali, kazala nam je da ih je ova nepravda teško pogodila te da se boji za sigurnost sebe i svoje porodice.
- Optužili su nas na pravdi Boga. Žao mi je samo one Žigine djece. Huškaju ih da smo mi krivi za smrt njihovog oca, što je neistina. Danima ne spavamo. Preko noći nam se život promijenio - kaže Sabaha.
Neka se sele s Bistrika
Građani Bistrika ogorčeni su na porodicu Sulja, koju optužuju da je kriva za Žiginu smrt.
- Bolje im je da idu odavde, da se kupe. Ako imaju morala, neka se pokupe i odsele s Bistrika. Dopustio je da zbog 30 feninga ubiju čovjeka. Neka idu. Ne trebaju nam ovdje - rekla je Nermana Muhić.
Vlada KS traži akciju policije
Vlada KS na jučerašnjoj sjednici uputila je zahtjev u kojem traži od svih institucija koje su zadužene za sigurnost građana u Kantonu da u narednom periodu pojačaju svoje aktivnosti, a to su hitne i pojačane akcije prikupljanja i oduzimanja nelegalnog naoružanja te sprečavanja rasturanja i prodaje narkotika. Zatraženo je i poštivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata u večernjim satima. "
A sta tek reci za ovu tuku sto je djecu ostaivla u upaljenom autu u SIGURNOM GRADU, kako ono rece neko iz mup-a.Bitno je da je njima siguran al dokle to cemo vidjeti, dok se neko ne nadje da pocne smjenjivati ove na vlasti metcima kad nema drugog nacina.
- snaga_znanja
#4371 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Zecir, vlasnik trgovine, je KRIV jer je Ziga ubijen.
Majka dvoje djece je KRIVA jer su djeca oteta.
Kakav smo mi to narod? Neko je davno rekao Prkosan i ponosan! Ma jok samo pakostan i malo opaljen u vugla.
Kakav smo mi to narod? Neko je davno rekao Prkosan i ponosan! Ma jok samo pakostan i malo opaljen u vugla.
- Cholina_Lokica
#4372 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Jasta on je kriv a ne retardi koji bodu okolo, kretenski narod totalno
- JoeyTribbiani
#4373 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Najgori su mi ovi mahalaši ko ova žena što je poletila da kaže da "sele iz mahale". Pa đe si ti ranije "raseljavala" jebo te tito? Još ostavi ime i prezime da može reć' da je bila u novinama. Samo nek se nešto priča i mahala, jebo sve ostalo.
- hamalalija
#4374 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
To i ja maloprije kazem, prifatili smo klosare kao i ovo sunce, zdravo za gotovo, sad sto ce neko izgoriti na suncu to je on sam kriv.
Ali eto takav vakat dosao pa ako vec drzava nece da se brine moramo mi sami poraditi na svojoj bezbijednosti koliko god mozemo.
Ali eto takav vakat dosao pa ako vec drzava nece da se brine moramo mi sami poraditi na svojoj bezbijednosti koliko god mozemo.
-
Melami
#4375 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
A jel to sad hoces reci da je pametna jer je ostavila auto ispred zgrade upaljeno dok ode do stana :S Mislim ono, mros joj ugasiti pa ponovo upaliti? :S Ne kontam nikako. Zna se kakva je sigurnost i treba se paziti. Al to na kraju krajeva nema misla nigdje, da s eostave djeca, ili samo upaljeno auto. Gdje to moze biti normalno.snaga_znanja wrote:Zecir, vlasnik trgovine, je KRIV jer je Ziga ubijen.