Sirija

Locked
Klavikula

#4351 Re: Rusija Assadu isporučila projektike Iskander

Post by Klavikula »

Alfons Kauders wrote:
Klavikula wrote: pazi, iskander nije historija, iskander je sadasnjost.
sto se tice uspjesnosti, najbolje bi bilo da se vratis par godina unazad, do rusko-gruzijskog rata. sve ce ti se samo kazati.
jednostavno za iskander nema obrane, to znaju i Ameri i Izrael, ako te bas interesuje Sirija je nekoliko godina prije sukoba htjela naruciti iskander, ali zbog uticaja amera i cionista rusi nisu prodali te projektile Siriji. razumije se rusi su hajrovali na neki drugi nacin.
Ok, dakle mozemo se sloziti da su, statisticki i istorijski, ruski avioni, brodovi, tenkovi i sl. naoruzanje bili inferiorni u odnosu na zapadne sisteme, sto je potvrdjeno u svim sukobima od Koreje do danas?

Ali Iskander je drugaciji! :D

U Gruziji su ih isprobali, ali mete nisu bile branjene - tako da ti dodje kao da su ih lansirali na poligonu. Da su lansirali npr. salvo od 20 komada na podrucje koje je branjeno Patriotima ili Aegis brodovima sa SM-3... I da je proslo 15 od tih 20, ja bi prvi rekao "svaka cast"... A ovako uopste ne kontam sta ti je mjerilo uspjeha? Pogoditi metu balistickom raketom u danasnje doba? Sta je tu toliko spektakularno?
prvi dio posta: ja bi reko bas obrnuto, gdje god su ameri udarili na tvrdji orah dobili su po pi...
istina u gruziji mete nisu bile branjene, al znas li uopste zbog cega?
ne znam na koji nacin da ti objasnim, al niko nikad nije skino iskandera, a i nece kako stvari stoje. uz sve to ako se u obzir uzme kvalitet patriota i "zeljezne kupole" sanse iskandera se rapidno povecavaju.
Alfons Kauders

#4352 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

occupylove wrote:Alfons Kauders
Hm. Meni se nesto cini da NATO ne ratuje u Siriji... Ili su po defaultu svi oni koji se protive pro-ruskim rezimima u svojim zemljama zapravo dio te imperijalisticke alijanse?
fulio si jedno dvije decenije :D SSSR vise ne postoji , kao niti "pro-Ruski rezimi " osim eventualno bliski odnosi kao sa Bjelorusijom ili Ukrajinom ili par bivsih republika SSSR , ali niti te drzave nisu pod nekom Ruskom shapom bas i svadjaju se sa Rusijom vrlo cesto
Rusija ima slovom i brojem ; 5 vojnih baza i to sve u njihovim bivsim republikama
nema ih niti na Kubi , , nema ih u Vijetnamu , nema ih u Srbiji
Venecuela nije "pro-Ruski rezim "na primjer , ljudi imaju vojnu i ekonomsku suradnju i sto je spasilo Venecuelu od Sirijskoga scenarija usput , da se pametni Hugo nije do zuba naoruzao , Venecuela bi bila kao Libija danas
ali itekako postoje diktatorski rezimi koje podrzavaju imperijalisti , masa njih , i teroristi pod komandom NATO
na kraju krajeva ? ko je pustio mudzahedine u BiH preko Hrvatske ?
ili na Kosovu ?
bili su opremljeni NATO oruzjem
samo pitam 8)
Ne, mene samo zanima ta logika.

"NATO ima metar vojnih baza... Hajmo pustit Asada da pobije jos naroda"

I cime se to Hugo "do zuba" naoruzao ziv bio?
Klavikula

#4353 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Alfons Kauders wrote:
occupylove wrote:Alfons Kauders
Hm. Meni se nesto cini da NATO ne ratuje u Siriji... Ili su po defaultu svi oni koji se protive pro-ruskim rezimima u svojim zemljama zapravo dio te imperijalisticke alijanse?
fulio si jedno dvije decenije :D SSSR vise ne postoji , kao niti "pro-Ruski rezimi " osim eventualno bliski odnosi kao sa Bjelorusijom ili Ukrajinom ili par bivsih republika SSSR , ali niti te drzave nisu pod nekom Ruskom shapom bas i svadjaju se sa Rusijom vrlo cesto
Rusija ima slovom i brojem ; 5 vojnih baza i to sve u njihovim bivsim republikama
nema ih niti na Kubi , , nema ih u Vijetnamu , nema ih u Srbiji
Venecuela nije "pro-Ruski rezim "na primjer , ljudi imaju vojnu i ekonomsku suradnju i sto je spasilo Venecuelu od Sirijskoga scenarija usput , da se pametni Hugo nije do zuba naoruzao , Venecuela bi bila kao Libija danas
ali itekako postoje diktatorski rezimi koje podrzavaju imperijalisti , masa njih , i teroristi pod komandom NATO
na kraju krajeva ? ko je pustio mudzahedine u BiH preko Hrvatske ?
ili na Kosovu ?
bili su opremljeni NATO oruzjem
samo pitam 8)
Ne, mene samo zanima ta logika.

"NATO ima metar vojnih baza... Hajmo pustit Asada da pobije jos naroda"

I cime se to Hugo "do zuba" naoruzao ziv bio?
Hugo je prica za sebe, novi ruski bombarderi, novi helikopteri, a ubrzo stize i S300 :thumbup:
jedva cekam da vidim njihove regimente
Alfons Kauders

#4354 Re: Rusija Assadu isporučila projektike Iskander

Post by Alfons Kauders »

Klavikula wrote:
Ok, dakle mozemo se sloziti da su, statisticki i istorijski, ruski avioni, brodovi, tenkovi i sl. naoruzanje bili inferiorni u odnosu na zapadne sisteme, sto je potvrdjeno u svim sukobima od Koreje do danas?

Ali Iskander je drugaciji! :D

U Gruziji su ih isprobali, ali mete nisu bile branjene - tako da ti dodje kao da su ih lansirali na poligonu. Da su lansirali npr. salvo od 20 komada na podrucje koje je branjeno Patriotima ili Aegis brodovima sa SM-3... I da je proslo 15 od tih 20, ja bi prvi rekao "svaka cast"... A ovako uopste ne kontam sta ti je mjerilo uspjeha? Pogoditi metu balistickom raketom u danasnje doba? Sta je tu toliko spektakularno?
prvi dio posta: ja bi reko bas obrnuto, gdje god su ameri udarili na tvrdji orah dobili su po pi...
istina u gruziji mete nisu bile branjene, al znas li uopste zbog cega?
ne znam na koji nacin da ti objasnim, al niko nikad nije skino iskandera, a i nece kako stvari stoje. uz sve to ako se u obzir uzme kvalitet patriota i "zeljezne kupole" sanse iskandera se rapidno povecavaju.[/quote]

Ma mozes ti druze tvrditi sta god hoces, niko ti ne brani, ali ako hoces da te shvatim ozbiljno, ne bi bilo lose da ponudis neki argument. Onako, usput.

Eto, ja sam naveo kao primjer jako lose rezultate ruskog oruzja u nekoliko sukoba - ti nisi naveo nijedan suprotan primjer, ali zato "tvrdis obrnuto"... Sta ocekujes da ti kazem na to? Bujrum, od Koreje do danas, daj primjere.

Niko nikad nije "skinuo Iskandera" zato jer niko nije ni probao, i zato jer je koristen samo par puta. Fino ti kazem, kada probiju AEGIS, ili kada ih ne skine Patriot ili Arrow, odmah cu reci da grijesim. I kakve veze Iron Dome ima s ovom pricom ziv bio?
sitnaburanija

#4355 Re: Sirija

Post by sitnaburanija »

znate li šta je najsmiješnije u svoj ovoj tragediji kroz koji prolazi jadni sirijski narod kojeg teroriše Bašar i njegov režim, činjenica da će Bašara i silnu, do zuba njegovu naoružanu vojsku zbaciti sa trona ljudi u papučama i mitraljezima na traktorima i tojotama :lol:

džaba mu ruski Scudovi, Iskenderi, Točke, Smerčevi, klinci-palci... :dance:
Klavikula

#4356 Re: Sirija

Post by Klavikula »

@Alfons
mozda je prije sat vremena bilo zanimljivo, sad vise nije, bar meni.
vrati se na jedan od prvih postova o Iskanderu i proctaj sta sam napiso. citiracu sam sebe:
to je prvi projektil koji ima ugradjene sisteme za savladavanje protubalisticke obrane
dalje, ti npr. tvrdis da Iskander nije tako dobar, a kako sam kazes njegovi nastupi su zanemarivi. kako si onda doso do tog zakljucka. druga stvar, nisi mi odgovorio zasto je gruzijsko PVO napusteno?
posto vise necu pisati o Iskanderu evo da ti kazem. napusteno je zato sto su gruzijske posade znale da bi zijanile, jednostavno nisu imali sanse ni u teoriji da ga skinu pa su pobjegli da bi izvukli zivu glavu.

a sto se tice ruske tehnike, samo cu te pitati kolko je americkih aviona oboreno u Koreji, sta je bilo u "zaljevu svinja", kako su Kubanci, uz logisticku podrsku SSSR-a, oslobodili Angolu i Etiopiju, sta se desilo u Gruziji?
Avetinho

#4357 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote: Asadov režim je proruski samo kolateralno. On je prije svega prosirijski i proarapski, čak bi se usudio reći proislamski.
Asadov rezim je samo pro-asadovski. Nista njega drugo ne zanima.
Challenger__

#4358 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ja Sam Odavle wrote: Asadov rezim je samo pro-asadovski. Nista njega drugo ne zanima.
Taj režim ima saveznički kapacitet, ima dvije moćne ruke u SB UN, a psi rata imaju samo izraelske i američke vojne instruktore. Šta to znači, pokazaće ti budućnost, ali će vam tada biti kasno.
sitnaburanija

#4359 Re: Sirija

Post by sitnaburanija »

Challenger__ wrote:
Ja Sam Odavle wrote: Asadov rezim je samo pro-asadovski. Nista njega drugo ne zanima.
Taj režim ima saveznički kapacitet, ima dvije moćne ruke u SB UN, a psi rata imaju samo izraelske i američke vojne instruktore. Šta to znači, pokazaće ti budućnost, ali će vam tada biti kasno.
samo instruktore, a zar ih ne podržavaju i finansijski i MTS-om!? :lol:
Alfons Kauders

#4360 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Klavikula wrote:@Alfons
mozda je prije sat vremena bilo zanimljivo, sad vise nije, bar meni.
vrati se na jedan od prvih postova o Iskanderu i proctaj sta sam napiso. citiracu sam sebe:
to je prvi projektil koji ima ugradjene sisteme za savladavanje protubalisticke obrane
dalje, ti npr. tvrdis da Iskander nije tako dobar, a kako sam kazes njegovi nastupi su zanemarivi. kako si onda doso do tog zakljucka. druga stvar, nisi mi odgovorio zasto je gruzijsko PVO napusteno?
posto vise necu pisati o Iskanderu evo da ti kazem. napusteno je zato sto su gruzijske posade znale da bi zijanile, jednostavno nisu imali sanse ni u teoriji da ga skinu pa su pobjegli da bi izvukli zivu glavu.

a sto se tice ruske tehnike, samo cu te pitati kolko je americkih aviona oboreno u Koreji, sta je bilo u "zaljevu svinja", kako su Kubanci, uz logisticku podrsku SSSR-a, oslobodili Angolu i Etiopiju, sta se desilo u Gruziji?
Meni zanimljivo, vjeruj mi. :D Dakle citiras sam svoju ocjenu kao argument? :D Ok, hajmo dalje...

Ja ne kazem da Iskander nije dobar, vec da se nigdje nije dokazao. Po treci put, kada se fakat uspjesno probije kroz odbranu, ja cu reci da grijesim. :D

Gruzijska PVO nije imala nista cime bi se mogla suprotstaviti Rusima, a pogotovo nije imala nista cime bi mogla obarati balisticke i krstarece rakete. I to je po tebi uspjeh? Neprijatelj koji nije imao cime da se brani nekim cudom nije oborio balisticku raketu? Jel se ti zajebavas druze? :-)

Hajmo dalje... Zaljev Svinja?! Jesi li ti svjestan koliko si sad izvalio? Pa tamo su koristili svega nekoliko aviona, i to iz Drugog Svjetskog... :lol: I jos pride si udrobio Koreju - gdje je na jednog oborenog Sabrea dolazilo deset skrsenih MiGova... (ovo vise radi kvalitete pilota, MiG-15 je bio jebeno dobar za svoje vrijeme)... Slican odnos imas i u Vijetnamu, a o Izraelu je suvisno i pricati.
Avetinho

#4361 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
Kasno za sta? Jedini kome je nesto kasno je Asad. Da je prije godinu ipo pristao na zahtjeve opoziceje, imao bi mnogo vise sansi da ne zavrsi kao Pukovnik, s drskom od metle. Ovako, kako mu bog da.
sitnaburanija

#4362 Re: Sirija

Post by sitnaburanija »

Jazeera javlja da je zapadno od Damaska pao još jedan granični prelaz prema Libanu..takodjer izvještava se da je pao grad Hijalin

http://www.youtube.com/watch?v=Cg2139YLz08
amoninan

#4363 Re: Sirija

Post by amoninan »

Ja Sam Odavle wrote:
Challenger__ wrote:
Kasno za sta? Jedini kome je nesto kasno je Asad. Da je prije godinu ipo pristao na zahtjeve opoziceje, imao bi mnogo vise sansi da ne zavrsi kao Pukovnik, s drskom od metle. Ovako, kako mu bog da.
I ti si mi previše euforičan. Šansa da nova vlast bude proamerička je negdje 0.1%.
Challenger__

#4364 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

amoninan wrote:
I ti si mi previše euforičan. Šansa da nova vlast bude proamerička je negdje 0.1%.
Jeli? Sa srećom.
amoninan

#4365 Re: Sirija

Post by amoninan »

Challenger__ wrote:
amoninan wrote:
Jeli? Sa srećom.
Dobro, neće biti ni proiranska. Izvini. :D
Opetja033

#4366 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:Asadov režim je proruski samo kolateralno. On je prije svega prosirijski i proarapski, čak bi se usudio reći proislamski.

Image

SAD, Izrael i dio EU pripremaju uništenje velikog broja muslimana i stvaranje novih država na temeljima genocida. Sirija je samo jedan od koraka u tom pravcu. Protiv Asada danas mogu biti samo mizantropi, islamofobi ili neuki među muslimanima.

:lol: :lol: :lol:
jao majko draga, znaci bukvalno placem od smijeha. Sta frajer izvali. Ko ti je izvor? David Icke? :lol:
sitnaburanija

#4367 Re: Sirija

Post by sitnaburanija »

susret sa borcima koji su zauzeli aerodrom Kuvejris

http://www.youtube.com/watch?v=5cxIqHAliYg

aerodrom i srušeni helikopter

http://www.youtube.com/watch?v=ik79J1iL-cw

samo podsjetnik da Bašarovci još uvijek nisu naučili voziti tekove

20.decembar

http://www.youtube.com/watch?v=lt5EWVPftgQ

pitam se koliko je li samo Rusa izginulo u ovom tenkovima.. :thumbup:
Avetinho

#4368 Re: Sirija

Post by Avetinho »

amoninan wrote:
Ja Sam Odavle wrote: Kasno za sta? Jedini kome je nesto kasno je Asad. Da je prije godinu ipo pristao na zahtjeve opoziceje, imao bi mnogo vise sansi da ne zavrsi kao Pukovnik, s drskom od metle. Ovako, kako mu bog da.
Pro- cija ce bit uopste me se ne tice, ali mislim da nece biti ni pro-ruska ni pro-iranska. Tako da ti u mene nema euforije sto se toga tice.
Challenger__

#4369 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Opetja033 wrote: :lol: :lol: :lol:
jao majko draga, znaci bukvalno placem od smijeha. Sta frajer izvali. Ko ti je izvor? David Icke? :lol:
Hajde da se dogovorimo... Oni izraelski i američki vojni instruktori rebelsa u pograničnim oblastima u Turskoj su najmoćniji proarapski i proislamski faktor. :-D

Uživaj.

;-)
sitnaburanija

#4370 Re: Sirija

Post by sitnaburanija »

Opetja033 wrote:
Challenger__ wrote:Asadov režim je proruski samo kolateralno. On je prije svega prosirijski i proarapski, čak bi se usudio reći proislamski.

Image

SAD, Izrael i dio EU pripremaju uništenje velikog broja muslimana i stvaranje novih država na temeljima genocida. Sirija je samo jedan od koraka u tom pravcu. Protiv Asada danas mogu biti samo mizantropi, islamofobi ili neuki među muslimanima.

:lol: :lol: :lol:
izvor Ruskaja Pravdaja, općepoznato je da Rusi štite muslimane od genocida, Kavkaz je najbolji dokaz, a bome i Bosna..

ne može čojk da prežali što im uskoro pad još jedan Milošević inače veliki ruski saveznik, a Rusija kao i uvijek, samo lajucka i vodku pijucka ...
Alfons Kauders

#4371 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Challenger__ wrote:
Opetja033 wrote: :lol: :lol: :lol:
Hajde da se dogovorimo... Oni izraelski i američki vojni instruktori rebelsa u pograničnim oblastima u Turskoj su najmoćniji proarapski i proislamski faktor. :-D

Uživaj.

;-)
Znaci u Tursku idu izraelski i americki instruktori... Da obucavaju sirijske pobunjenike naoruzane oruzjem iz istocnog bloka. Ja ovdje vidim samo nekoliko malih nelogicnosti... :D
Shahab

#4372 Re: Sirija

Post by Shahab »

Opetja033

#4373 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Alfons Kauders wrote:
Challenger__ wrote:Hajde da se dogovorimo... Oni izraelski i američki vojni instruktori rebelsa u pograničnim oblastima u Turskoj su najmoćniji proarapski i proislamski faktor. :-D

Uživaj.

;-)
Znaci u Tursku idu izraelski i americki instruktori... Da obucavaju sirijske pobunjenike naoruzane oruzjem iz istocnog bloka. Ja ovdje vidim samo nekoliko malih nelogicnosti... :D
Jebo majku, da mi je samo znati kakav je osjecaj sjesti za kompjuter i napisati nesto a da me apsolutno boli briga sto to ne mogu na bilo koji nacin dokazati.
Cuj americki i izraelski vojni instruktori u pogranicnim oblastima Turske. :lol: :lol:
Pa ni Baghdad Bog im nije ravan. :lol:
Alfons Kauders

#4374 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Opetja033 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Challenger__ wrote:Hajde da se dogovorimo... Oni izraelski i američki vojni instruktori rebelsa u pograničnim oblastima u Turskoj su najmoćniji proarapski i proislamski faktor. :-D

Uživaj.

;-)
Jebo majku, da mi je samo znati kakav je osjecaj sjesti za kompjuter i napisati nesto a da me apsolutno boli briga sto to ne mogu na bilo koji nacin dokazati.
Cuj americki i izraelski vojni instruktori u pogranicnim oblastima Turske. :lol: :lol:
Pa ni Baghdad Bog im nije ravan. :lol:
Hajd to, al ako ces makar izmisljat, uradi prvo domacu zadacu.... Npr. da je rekao instruktori iz Iraka, pa hajd... Ljudi imaju iza sebe 10 godina gradjanskog rata, koristili istu tehniku, pricaju isti jezik... Zvuci logicno. :D

Ali jok, moraju vazda bit zli americki cafiri i cifuti... Jos samo fale masoni i Bilderberg grupa. :-)
amoninan

#4375 Re: Sirija

Post by amoninan »

Ja Sam Odavle wrote:
amoninan wrote:
Ja Sam Odavle wrote: Kasno za sta? Jedini kome je nesto kasno je Asad. Da je prije godinu ipo pristao na zahtjeve opoziceje, imao bi mnogo vise sansi da ne zavrsi kao Pukovnik, s drskom od metle. Ovako, kako mu bog da.
Pro- cija ce bit uopste me se ne tice, ali mislim da nece biti ni pro-ruska ni pro-iranska. Tako da ti u mene nema euforije sto se toga tice.
Ma zezam se ba...

Sirija je nekoć bila dom i pokretna snaga iza ideje o ujedinjenju Arapa. Upravo je stara Ba'ath partija bila svjetionik te ideje. Neuspio pokušaj ujednjinjena s Egiptom je doveo nažalost do gašanje te partije i njenih ideala od strane vojnog establišmenta. Ba'ath partija od 1966 praktički ne postoji. Ostalo je samo ime... Od 1966, odnosno dolaska Hafeza Sirija je prestala biti republika i postala kopile republike i monarhije. Ista sudbina je zadesila i Irak... nažalost. Okupacija Libana, zločini nad Plaestincima, kasnije i iračka okupacija Kuvajta učinili su više štete toj ideji nego Izrael, Britanija, CIA, Mossad i svi ostali dežurni krivci zajedno... Kojeg li paradoksa jbt... Čak su dvije države, "batističke", ne da se nisu ujedinile nego su postale smrtni neprijatelji zahvaljući kretenima poput Hafeza i Saddama... Michel Aflaq i Salah el-Din el-Bita se i dan danas okreću u grobu. I onda mi lik piše o proarapskom i proislamskom režimu u Siriji :-)
Locked