Vi povedite računa da manje naseljavate užu i širu famEliju i pravite im nelegalne stambene objekte koji posjeduju divlje priključke na vik i devastiraju taj isti sistem,onemogućujući legalnim priključcima da u potpunosti realizuju svoje potrebe.susc_ovjek wrote:pa dobro, znači koristiš vodu koju nisi platio, tj. kradeš, ima i takvih.dječak sa šibicama wrote:Ja im placam jedan racun u 3 mjeseca, taman koliko i zasluzuju.
Nedeljom uvijek smanje pritisak vode, ili je nema, kad je jeftina i kad covjek zeli upaliti masinu, bojler i ostalo. Takodje i navece, redovno "jedva curi" od 22 pa na dalje, po danu ne mozes visiti kuci da bi iskoristio jeftinu struju.
Sve po zaslugama.
Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- Hemera
#4351 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
- jao_situacije
#4352 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
zanimljiv pristupvjesticanametli wrote:e svaka cast.....odlicno hahahha supersahara1428 wrote:Da li je ovo način da se dohaka VIK-u???
ima logike
-
susc_ovjek
#4353 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
ko ba?Hemera wrote:Vi povedite računa da manje naseljavate užu i širu famEliju i pravite im nelegalne stambene objekte koji posjeduju divlje priključke na vik i devastiraju taj isti sistem,onemogućujući legalnim priključcima da u potpunosti realizuju svoje potrebe.susc_ovjek wrote:pa dobro, znači koristiš vodu koju nisi platio, tj. kradeš, ima i takvih.dječak sa šibicama wrote:Ja im placam jedan racun u 3 mjeseca, taman koliko i zasluzuju.
Nedeljom uvijek smanje pritisak vode, ili je nema, kad je jeftina i kad covjek zeli upaliti masinu, bojler i ostalo. Takodje i navece, redovno "jedva curi" od 22 pa na dalje, po danu ne mozes visiti kuci da bi iskoristio jeftinu struju.
Sve po zaslugama.
Ja sam nezadovoljni korisnik ViK-a, tj. frustrirani korisnik kao i većina građana, ali pristup... da trošim vodu koju izmjeri mjerilo a da je ne plaćam... ne može preko obraza.
- tututuuuu
#4354 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Postoji granica izmedju obraza i biti tek jos jedna budala. Recimo, da li bi vi placali el. energiju da je imate pola dana dnevno i koliko bi tako izdrzali? Ili bi placali vodu da je imate 30 minuta dnevno? Ili bi placali nesto sto vam neko ili nesto izmjeri mada je to nesrazmjerno stvarnoj potrosnji ili realnoj cijeni usluge/kvalitete. Vi mislite da je nesto posve normalno to platit? Ja vas uvjeravam da je to sve ali ne i normalno.susc_ovjek wrote: Ja sam nezadovoljni korisnik ViK-a, tj. frustrirani korisnik kao i većina građana, ali pristup... da trošim vodu koju izmjeri mjerilo a da je ne plaćam... ne može preko obraza.
Kako se vi kao "frustrirani" korisnik ViK borite za svoja prava? Tako sto im placate za poluuslugu, a svoje nazadovoljstvo izrazavate na forumu? Ta vam je dobra.
- tututuuuu
#4355 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ne placanje je itekako legitiman i efikasan nacin borbe za svoja prava. Samo sto su ljudi ovdje, kakvi jesu, pa placaju racune koji stizu, makar nemaju uslugu. Postoje i ombudmsani za zastitu postrosava, udruge, inspekcije itd... ja im platiti necu sto se mene tice, a na svaku tuzbu cu se uredno odazvati na sud pa cu tamo dalje rjesavati. za druge ne znam. I ne samo za ViK.bull21 wrote:Odavno to govorim - pronaći regularni način da im se dohaka i da ih se sje*e a ne pričom ja neću plaćati i tako to.sahara1428 wrote:Da li je ovo način da se dohaka VIK-u???
-
susc_ovjek
#4356 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Pa objasnite mi logiku da koristite uslugu a ne plaćate je?! Ako ste bili (ne znam zašto se persiramo,ali hajde, nije problem) u ratu u Sarajevu onda znate šta znači biti bez vode. To što neko dostavi vodu do pipe u kuhinji košta i mora se platiti, za sve ostalo postoji ime.tututuuuu wrote:Postoji granica izmedju obraza i biti tek jos jedna budala. Recimo, da li bi vi placali el. energiju da je imate pola dana dnevno i koliko bi tako izdrzali? Ili bi placali vodu da je imate 30 minuta dnevno? Ili bi placali nesto sto vam neko ili nesto izmjeri mada je to nesrazmjerno stvarnoj potrosnji ili realnoj cijeni usluge/kvalitete. Vi mislite da je nesto posve normalno to platit? Ja vas uvjeravam da je to sve ali ne i normalno.susc_ovjek wrote: Ja sam nezadovoljni korisnik ViK-a, tj. frustrirani korisnik kao i većina građana, ali pristup... da trošim vodu koju izmjeri mjerilo a da je ne plaćam... ne može preko obraza.
Kako se vi kao "frustrirani" korisnik ViK borite za svoja prava? Tako sto im placate za poluuslugu, a svoje nazadovoljstvo izrazavate na forumu? Ta vam je dobra.
Kako se borim? Glasam za druge jer oni biraju upravu vodovoda. Očigledno živim u gradu gdje je većina onih kojima odgovara ovako... tj. ja i ljudi s kojim razgovaram smo manjina.. i šta da radim?! Koristit a ne platit, fkt. ne mogu... ni gras ni vodovod ni bilo šta drugo.
-
PM72
#4357 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Postoji granica izmedju obraza i biti tek jos jedna budala. Recimo, da li bi vi placali el. energiju da je imate pola dana dnevno i koliko bi tako izdrzali? I
Plaćao bi ti - itekako.Kad ni je imao i 15 minuta.Jer bi ti je precvikali sa drugim neplaćenim računom.U tome i jeste kvaka.Što ti ne mogu zatvoriti ili zavrnuti - ne plaćaš.Prije neki dan poskupilo grijanje i niko ništa.Ma ni mukajet.Nigdje protesta i stranica na kojima jebu mater svima u toplanama.Ali kad je voda poskupila nakon 10 ili 15 godina...
-
walk_M-A-N
#4358 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Žalosno je da uopšte ViK i druge kantonalne organizacije troše pare na te šuplje papirčine, tzv. certifikate.sahara1428 wrote:Da li je ovo način da se dohaka VIK-u???
I sad umjesto da je prvi problem što ne isporučuju kvalitetno osnovni proizvod, građanin se obraća nekakvoj certifikacijskoj kući.
Ma otiđi ministru i lupi mu šakom od sto! Pitaj za kriminal, za nelegalne priključke, za neplaćanje, za spiskove koje je obećao, za nesposobne, za stranačke kadrove, je li podnio kakve optužbe, za sve što piše ovdje!!
- karanana
#4359 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
pa ja.
sta i da im uzmu certifikat?
-
PM72
#4360 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
karanana wrote:pa ja.
Što bi rek'o Mile - mogu ga okačiti mačku o rep.
-
neki
#4361 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Jbt koje naivčine..
Pa te certifikacijske kuće, tj njihove ispostave kod nas, i jesu osnovane da bi dijelile fantomske certifikate državnim firmama i tako uzimale pare iz budžeta.
Nije samo stvar sa ISO certifikatom, najnovija ubleha je certifikat energetske efikasnosti. Izdaju ga samo na osnovu glavnog projekta, a stvarno stanje ugradjenih materijala provjere jednom u 15 slučajeva...bitno je samo pare uzeti
Pa te certifikacijske kuće, tj njihove ispostave kod nas, i jesu osnovane da bi dijelile fantomske certifikate državnim firmama i tako uzimale pare iz budžeta.
Nije samo stvar sa ISO certifikatom, najnovija ubleha je certifikat energetske efikasnosti. Izdaju ga samo na osnovu glavnog projekta, a stvarno stanje ugradjenih materijala provjere jednom u 15 slučajeva...bitno je samo pare uzeti
- tututuuuu
#4362 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Poetna je kako bi bilo zivjeti pola dana bez el. energije, kao sto je to slucaj s vodom. Oni su duzni vrsiti sporuku 24h dnevno. El. energiju imam 24h dnevno. Medjutim, ja sam El. tuzio, platio im jesam jer ne bih imao el. energiju dok traje spor pred sudom, ali isto tako prije nego sam platio poslao sam dopis da zadrzavam pravo da taj iznos s kamatama trazim natrag. I traziti cu.PM72 wrote:Postoji granica izmedju obraza i biti tek jos jedna budala. Recimo, da li bi vi placali el. energiju da je imate pola dana dnevno i koliko bi tako izdrzali? I![]()
![]()
![]()
Plaćao bi ti - itekako.Kad ni je imao i 15 minuta.Jer bi ti je precvikali sa drugim neplaćenim računom.U tome i jeste kvaka.Što ti ne mogu zatvoriti ili zavrnuti - ne plaćaš.Prije neki dan poskupilo grijanje i niko ništa.Ma ni mukajet.Nigdje protesta i stranica na kojima jebu mater svima u toplanama.Ali kad je voda poskupila nakon 10 ili 15 godina...
Da mi vodu zavrnu isto bih ucinio.
- tututuuuu
#4363 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ja cu rado platiti vodu da je imam 24h dnevno. To mi je ionako uvjerljivo najmanja stavka od sveg ostalog sto placam. Oni kao javna firma su duzni, obavezni vrsiti urednu isporuku 24h dnevno, svaki dan 365 dana u godini osim vanrednih situacija i vise sile tipa pukla cijev pa je treba popraviti. To sigurno nije da vrse redukcije evo skoro 4 godine mislim. Uredna usluga = uredno placanje usluge.susc_ovjek wrote:Pa objasnite mi logiku da koristite uslugu a ne plaćate je?! Ako ste bili (ne znam zašto se persiramo,ali hajde, nije problem) u ratu u Sarajevu onda znate šta znači biti bez vode. To što neko dostavi vodu do pipe u kuhinji košta i mora se platiti, za sve ostalo postoji ime.tututuuuu wrote:Postoji granica izmedju obraza i biti tek jos jedna budala. Recimo, da li bi vi placali el. energiju da je imate pola dana dnevno i koliko bi tako izdrzali? Ili bi placali vodu da je imate 30 minuta dnevno? Ili bi placali nesto sto vam neko ili nesto izmjeri mada je to nesrazmjerno stvarnoj potrosnji ili realnoj cijeni usluge/kvalitete. Vi mislite da je nesto posve normalno to platit? Ja vas uvjeravam da je to sve ali ne i normalno.susc_ovjek wrote: Ja sam nezadovoljni korisnik ViK-a, tj. frustrirani korisnik kao i većina građana, ali pristup... da trošim vodu koju izmjeri mjerilo a da je ne plaćam... ne može preko obraza.
Kako se borim? Glasam za druge jer oni biraju upravu vodovoda. Očigledno živim u gradu gdje je većina onih kojima odgovara ovako... tj. ja i ljudi s kojim razgovaram smo manjina.. i šta da radim?! Koristit a ne platit, fkt. ne mogu... ni gras ni vodovod ni bilo šta drugo.
To nije tek izgovor da bih eto ustedio tih 5 - 7 KM mjesecno sto meni dodje, vec veliki problem i neugodnost. Sad sam bio bolestan odem u vc povracam nema vode. Ne mogu se prisilit da im platim. A kao sto sam pisao i trosak. Ja po danu nisam u kuci, navecer ne mogu ukljuciti trosila tipa bojler, masina za sudje itd. jer nema vode, znaci kad je jeftina. Kroz godine redukcija tu su fini novci otisli meni iz djepa zbog bezobrazluka ViK-a. Sto je najgore oni opet apsolutno nista ne rade da to promijene. Jos lazu, cisto lazu kako je samo eto "oboren pritisak" po noci sto je naravno laz. Meni je oboren pritisak po danu tako da ako se tusiram a ispod mene otvore vodu moram cekati da zavrse jer nece voda na tus, po noci je nema nikako i tako godinama. Zar to nije zalosno za glavni grad i tako godinama? Ja se borim kako znam, pa tako i neplacanjem neadekvatne usluge.
-
PM72
#4364 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ja cu rado platiti vodu da je imam 24h dnevno
A ako je imaš 23 ili 21,5 h - onda im nećeš platiti u znak protesta?
- tututuuuu
#4365 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
slusaj trollu, vec sam ti odgovorio na tvoje nekadasnje pitanje u kojem zakonu se nalazi uporiste za takvo sta. To sto ti trolas, ne zelis da procitas, imas tamo svoje koji bi da sisaju moj novac i zive na moj racun dok ja ne mogu kao covjek ni biti bolestan. ViK ima punu slobodu da mene tuzi (kad ne mogu zavrnuti vodu, tuziti mogu, i tuze), ja cu na tuzbu u tom slucaju odgovoriti pa nek sud kaze. Mislim da je to sasvim posteno.PM72 wrote:Ja cu rado platiti vodu da je imam 24h dnevno![]()
![]()
![]()
A ako je imaš 23 ili 21,5 h - onda im nećeš platiti u znak protesta?Joj šuplje.Plaćaš što si potrošio a ne što si nanijetio potrošiti.Ali,samo naprijed.Ne moraš platiti ništa,šta te briga.Ne mogu ti je zatvoriti ako stanuješ u zgradi.Svi ostali što plaćaju su budale.
- Hemera
#4366 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
viK je i pretplacen u odnosu na to kako su vodili poslovnu politiku proteklih godina
Treba se prilagodjavati ucjenama i koristiti vodu samo u periodu kad vik odluci da je distribuira
Polako,doci ce vrijeme i vecih redukcija pa ce uza i sira familija zaposlenika da opravdava i kad bude jednom dnevno sat vremena vode.
Sav svoj zivot i rasporede treba prilagodjavati viku i njihovom cetnistvu na ventilima.
Treba se prilagodjavati ucjenama i koristiti vodu samo u periodu kad vik odluci da je distribuira
Polako,doci ce vrijeme i vecih redukcija pa ce uza i sira familija zaposlenika da opravdava i kad bude jednom dnevno sat vremena vode.
Sav svoj zivot i rasporede treba prilagodjavati viku i njihovom cetnistvu na ventilima.
-
PM72
#4367 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Čuj neko je "trol" što mu fino kaže da treba platiti ono što je potrošio.Doduše,priznaje da je bolestan a zaista je uzaludan posao staro krpiti i ludog savjetovati.Što ti je rat i protjerivanje...
- Hemera
#4368 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Pricalo se nekad za vik da gradska raja tamo radi i da je to uvijek bilo rezervisano za upravo taj gradski svijet.
Zahvaljujuci ratu i protjerivanju tamo je obrnuta situacija pa rade primitivci i najveci talog drustveni. Dosta je da digne dezurni slusalicu i da se prolomi jauk neandertalca sa radnog mjesta koji samo zna objasniti da je kvar i zna tresnuti slusalicom...i to smo dozivjeli.
Zahvaljujuci ratu i protjerivanju tamo je obrnuta situacija pa rade primitivci i najveci talog drustveni. Dosta je da digne dezurni slusalicu i da se prolomi jauk neandertalca sa radnog mjesta koji samo zna objasniti da je kvar i zna tresnuti slusalicom...i to smo dozivjeli.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#4369 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ni Kenan Djipa ni ti , ni sva ostala vasa raja iz Vodovoda mi niste odgovorili na nedavno jasno poostavljeno pitanje : kako je moguce dobiti racun za vodu , kada je mjerilo potrosnje vode potopljeno u sahtu i fizicki nije moguce ocitati stanje izuzev amfibiji ?PM72 wrote:Čuj neko je "trol" što mu fino kaže da treba platiti ono što je potrošio.Doduše,priznaje da je bolestan a zaista je uzaludan posao staro krpiti i ludog savjetovati.Što ti je rat i protjerivanje...
Ps. Kvar je uredno prijavljen
-
neki
#4370 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
do 6 mjeseci se racun moze slati akontativno.sabina1 wrote:Ni Kenan Djipa ni ti , ni sva ostala vasa raja iz Vodovoda mi niste odgovorili na nedavno jasno poostavljeno pitanje : kako je moguce dobiti racun za vodu , kada je mjerilo potrosnje vode potopljeno u sahtu i fizicki nije moguce ocitati stanje izuzev amfibiji ?PM72 wrote:Čuj neko je "trol" što mu fino kaže da treba platiti ono što je potrošio.Doduše,priznaje da je bolestan a zaista je uzaludan posao staro krpiti i ludog savjetovati.Što ti je rat i protjerivanje...
- sabina1
#4371 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Molim ?neki wrote:do 6 mjeseci se racun moze slati akontativno.sabina1 wrote:Ni Kenan Djipa ni ti , ni sva ostala vasa raja iz Vodovoda mi niste odgovorili na nedavno jasno poostavljeno pitanje : kako je moguce dobiti racun za vodu , kada je mjerilo potrosnje vode potopljeno u sahtu i fizicki nije moguce ocitati stanje izuzev amfibiji ?PM72 wrote:Čuj neko je "trol" što mu fino kaže da treba platiti ono što je potrošio.Doduše,priznaje da je bolestan a zaista je uzaludan posao staro krpiti i ludog savjetovati.Što ti je rat i protjerivanje...
-
neki
#4372 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Sta moliš?sabina1 wrote:Molim ?neki wrote:do 6 mjeseci se racun moze slati akontativno.sabina1 wrote:
Ni Kenan Djipa ni ti , ni sva ostala vasa raja iz Vodovoda mi niste odgovorili na nedavno jasno poostavljeno pitanje : kako je moguce dobiti racun za vodu , kada je mjerilo potrosnje vode potopljeno u sahtu i fizicki nije moguce ocitati stanje izuzev amfibiji ?
Sta je tu čudno?
U hr i struju i vodu očitavaju jednom u 6 mjeseci i na osnovu toga obračunavaju akontativno narednih 6 mjeseci.
Vjerovatno će tako i kod nas početi, zasad se tako radi samo kad ne postoji mogućnost očitanja, npr nema nikog u kući ili je mjerač trenutno nedostupan
- sabina1
#4373 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ovo "sta molis" ostavi za svoju kucu , zenu , raju , rodjake....ne interesuje me....neki wrote: Sta moliš?
Sta je tu čudno?
U hr i struju i vodu očitavaju jednom u 6 mjeseci i na osnovu toga obračunavaju akontativno narednih 6 mjeseci.
Vjerovatno će tako i kod nas početi, zasad se tako radi samo kad ne postoji mogućnost očitanja, npr nema nikog u kući ili je mjerač trenutno nedostupan
Znaci s obzirom da je fizicki nemoguce prici mjerilu koje je potopljeno a potop je uredno prijavljen I ocekivana popravka , vikovci koji ne posalju ljude da uklone kvar I obezbijede fizicki prilaz brojilu , mogu poslati racun "akontativno" jer je to "praksa u hr".
Kenan Djipa I Raja uopste ne moraju plasirati vodu I popravljatii kvarove....cemu ta zajebancija , Zakon je na njihovoj strani , iz socijalizma su promijenili sve , grb , zastavu ,naziv zemlje samo nisu Zakone kojima monopolisticka preduzeca u trzisnim uslovima mogu da handre u mozak svakog potrosaca ponaosob , bez ikakve odgovornosti , kao sto je zasnovan cijeli ovaj sistem nepotizma , jada I bijede....Da se razumijemo u ono "sjevernokorejsko vrijeme" bi zbog ovog javasluka na Golom otoku zavrsili I Kenan I Raja I svi kantonalni , federalni I drzavni premijeri, ,ministri i poslanici.....
Banda.
Samo neka salju "akontativno" , platice im se "sukcesivno" odnosno one sate kada bude vode...
-
neki
#4374 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
To je praksa svuda u normalnom svijetu, na kraju će ti se očitati i obračunati razlika između potrošenog i plaćenog. Ako si preplatila naredni račun će ti biti umanjen, ne brini nećeš bit zakinuta.sabina1 wrote:Ovo "sta molis" ostavi za svoju kucu , zenu , raju , rodjake....ne interesuje me....neki wrote: Sta moliš?
Sta je tu čudno?
Znaci s obzirom da je fizicki nemoguce prici mjerilu koje je potopljeno a potop je uredno prijavljen I ocekivana popravka , vikovci koji ne posalju ljude da uklone kvar I obezbijede fizicki prilaz brojilu , mogu poslati racun "akontativno" jer je to "praksa u hr".
Kenan Djipa I Raja uopste ne moraju plasirati vodu I popravljatii kvarove....cemu ta zajebancija , Zakon je na njihovoj strani , iz socijalizma su promijenili sve , grb , zastavu ,naziv zemlje samo nisu Zakone kojima monopolisticka preduzeca u trzisnim uslovima mogu da handre u mozak svakog potrosaca ponaosob , bez ikakve odgovornosti , kao sto je zasnovan cijeli ovaj sistem nepotizma , jada I bijede....Da se razumijemo u ono "sjevernokorejsko vrijeme" bi zbog ovog javasluka na Golom otoku zavrsili I Kenan I Raja I svi kantonalni , federalni I drzavni premijeri, ,ministri i poslanici.....
Banda.
Samo neka salju "akontativno" , platice im se "sukcesivno" odnosno one sate kada bude vode...
P.s. Ako je šaht poplavljen zbog kvara na instalaciji s tvoje strane brojila dzaba čekaš popravak
- sabina1
#4375 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Jedino sto sam zakinuta za - vodu u nocnim satima pa placam vazduh...VIK svakako znaci Voda I Kisik....neki wrote: To je praksa svuda u normalnom svijetu, na kraju će ti se očitati i obračunati razlika između potrošenog i plaćenog. Ako si preplatila naredni račun će ti biti umanjen, ne brini nećeš bit zakinuta.
P.s. Ako je šaht poplavljen zbog kvara na instalaciji s tvoje strane brojila dzaba čekaš popravak
Za ovo drugo isto "ne brinem" sve dok je "akontativno".
Praksa u svijetu je pravo na privatnu imovinu I maksimalna prava potrosaca.
Ako se u VIKU poklanjaju plate I novci u realnom svijetu nije tako....