Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
serum

#4351 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by serum »

Ljudi pomagajte....

Imam Logosoft Super TV i NET već 3-4 godine,u međuvremenu i telefon, međutim ono što me nervira u posljednje vrijeme jeste neki šumovi koje čujem na zvučnicima tv-a..I prije sam imao sličan problem, mjenjali su jednom neki kabal, ali bojim se da nije do toga. Ne mogu da tačno ocjenim šta uzrokuje to pucketanje, šumove koji me iritiraju do te mjere da bih tv izbacio kroz prozor....Ipak mislim da je to do onog uređaja AMINO i to gdje se ubacuje onaj kabal sa iglicama...
Zvao logosoft bezbroj puta, jednom neki momak došao zamjenio onaj drugi uređaj mislim Bilion, ali i dalje problem ostao...

Je li se nekome dešavalo, i kako riješiti probelm????

Unaprijed hvala

Napomena: nije do tv-a jer sam probavao sa zemaljskim tv kanalima i dvd-ima.......i uredu je nema nikavog pucketanja
zgembudin

#4352 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zgembudin »

serum wrote:Ljudi pomagajte....

Imam Logosoft Super TV i NET već 3-4 godine,u međuvremenu i telefon, međutim ono što me nervira u posljednje vrijeme jeste neki šumovi koje čujem na zvučnicima tv-a..I prije sam imao sličan problem, mjenjali su jednom neki kabal, ali bojim se da nije do toga. Ne mogu da tačno ocjenim šta uzrokuje to pucketanje, šumove koji me iritiraju do te mjere da bih tv izbacio kroz prozor....Ipak mislim da je to do onog uređaja AMINO i to gdje se ubacuje onaj kabal sa iglicama...
Zvao logosoft bezbroj puta, jednom neki momak došao zamjenio onaj drugi uređaj mislim Bilion, ali i dalje problem ostao...

Unaprijed hvala

Napomena: nije do tv-a jer sam probavao sa zemaljskim tv kanalima i dvd-ima.......i uredu je nema nikavog pucketanja
Jesi pokusavao na isti konektor neki drugi uredjaj ? (pretpostavljam da je scart u pitanju)

Image
Sakazulu

#4353 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

NOVO: Od 11. marta povećanje mailbox-a
Poštovani,
Zadovoljstvo nam je obavijestiti sve privatne korisnike naših Internet usluga, da smo u cilju unaprijeđivanja mail sistema, povećali veličinu mailbox-a sa 150 na 500 MB.
Iskreno se nadamo da će vam ovo povećanje olakšati svakodnevnu komunikaciju putem LOL e-mail servisa.

Vaš LOL tim :)

Super, sad se ova 24 emaila bez attachmenta još manje vide na grafičkom prikazu veličine inboxa :)
edin.h

#4354 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by edin.h »

Dobro je ipak su krenuli povecavati, pa makar i mailbox :D
Sakazulu wrote:NOVO: Od 11. marta povećanje mailbox-a
Poštovani,
Zadovoljstvo nam je obavijestiti sve privatne korisnike naših Internet usluga, da smo u cilju unaprijeđivanja mail sistema, povećali veličinu mailbox-a sa 150 na 500 MB.
Iskreno se nadamo da će vam ovo povećanje olakšati svakodnevnu komunikaciju putem LOL e-mail servisa.

Vaš LOL tim :)

Super, sad se ova 24 emaila bez attachmenta još manje vide na grafičkom prikazu veličine inboxa :)
edin.h wrote:Očekujemo li neka poboljšanja i od strane Logosofta? (hint: niže cijene? ili povecanje brzine?) s obzirom da svi ostali Provideri od 01.03.2013 nude mnogo više nego što su ikad do sad...

Primjera radi, Telemach nudi za manje novca, brži internet i digitalnu TV, ne kazem kvalitetniju, ali ipak je i jeftinije ;)

Image

Image
TwistedX

#4355 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TwistedX »

Nemam pojma kada sam se logirao na lol mail. Ovo prosirenje mi vala nije od nikakvog znacaja jer ne koristim mail od lol-a...
afannedim

#4356 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

GREŠKA
serum

#4357 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by serum »

Mislim da je druga strana Scart-a onaj što ide uAMINO uređaj, da sitnim iglicama, ali nisam siguran...nemam gdje isprobati/testirati ovaj kabal

zgembudin wrote:

Unaprijed hvala

Jesi pokusavao na isti konektor neki drugi uredjaj ? (pretpostavljam da je scart u pitanju)

Image
novi.dan.nova.nafaka

#4358 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by novi.dan.nova.nafaka »

TwistedX wrote:Nemam pojma kada sam se logirao na lol mail. Ovo prosirenje mi vala nije od nikakvog znacaja jer ne koristim mail od lol-a...
Ama, koji će ti klinac - na gmail-u imaš 10 GB-a, i možeš otvorit kol'ko hoćeš acc-a...
Sakazulu

#4359 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Bolje bi bilo da su povećali veličinu attachmenta u odlaznim, a i dolaznim emailovima, zar ne?

BTW, da li je neko izmjerio koje veličine prihvata LOL email u in i out mailu?
TwistedX

#4360 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TwistedX »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
TwistedX wrote:Nemam pojma kada sam se logirao na lol mail. Ovo prosirenje mi vala nije od nikakvog znacaja jer ne koristim mail od lol-a...
Ama, koji će ti klinac - na gmail-u imaš 10 GB-a, i možeš otvorit kol'ko hoćeš acc-a...
Zato i kazem da za mene ovo nije vazno prosirenje...
apsolut

#4361 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by apsolut »

Iskreno sve mi je super, optika itd... ali kad predjes sa kablovskog i veci ti ping skoro duplo, josh se i prijavis da ti smanje ping i kao smanje.. i opet skoro duplo veci :D pa to ej strasno..
zgembudin

#4362 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zgembudin »

serum wrote:Mislim da je druga strana Scart-a onaj što ide uAMINO uređaj, da sitnim iglicama, ali nisam siguran...nemam gdje isprobati/testirati ovaj kabal
Pa imas neki drugi uredjaj koji se moze skaciti na scart ?
edin.h

#4363 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by edin.h »

Pa kupi Scart kabal, u vrh glave kosta 4KM, pa isprobaj....
serum wrote:Mislim da je druga strana Scart-a onaj što ide uAMINO uređaj, da sitnim iglicama, ali nisam siguran...nemam gdje isprobati/testirati ovaj kabal

zgembudin wrote:

Unaprijed hvala

Image
aMeR_BH

#4364 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by aMeR_BH »

Opet prekidi i pucanje veze...
Praetorious

#4365 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

U Saraj-Polju je OK, bar do sada.
apsolut

#4366 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by apsolut »

:lol: Ping ?

Ako izaberem LOL server:
Image

ako izaberem bht:
Image

zagreb:
Image

beograd:
Image

i sta uredu je 50 minimalan ? i da se tjesim da je ping 12 :D al na lol mrezi il sta vec hahah :)
Beta-net paket. :lol:
bankok

#4367 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

Pa majku mu ovo je preslo sve moguce granice sa pucanjem konekcije,
fakat prelazi u cisti bezobrazluk, svaki dan isto dokle vise haloo.
Pa dal se odgovorni iz Logosofta bar mogu izvinuti, obrazloziti zasto se to desava, nesto objasniti
korisnicima, beknuti bilo sta i uciniti da se ovo prekine, ne nemogu i nece jer ih boli neka stvar,
bitno je da racune salju japanskom tocnoscu, dal bi bilo ok te iste racune platiti u kompletnom iznosu to je druga stvar
i nebi zelio da mnogo filozofiram oko toga ali ljudi iz Logosofta se moraju probuditi i nesto uraditi po ovom pitanju,
jer je ovo postalo smijesno i zalosno.
Praetorious

#4368 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Eh, danas je i kod mene pucala, tačnije stajala. Malo radi, sporo ali ide ... onda se samo sve zaustavi. Oprema upaljena, diode signaliziraju sve OK, konekcija se ne prekida ali prometa nema. Nakon nekog vremena opet sve krene ... I ide ciklus iz početka.
Malo sam gledao LOG-ove, dešavalo se ovo i ranijih dana, samo što nisam primjećivao, nisam baš zalijepljen za monitor. Zaista iritantno, pokušavao sam se izboriti ali nije bilo do moje strane ...
last mohicans

#4369 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by last mohicans »

Kod mene puca haman svaki dan (Čvila 2). Malo su se ubezobraznili. Dva puta sam telefonski tražio da mi interveniraju, pa i u centrali neki lik lično zapisao, nikad nisu došli. Elem, njihov HD stb mi sranja pravi i nemam živaca da se "pravo" požalim, a kad to bude, bit ću jako neugodan. Ne znam do koga je, do mene nije sigurno. Slika ledi, vrlo često, možeš samo restartovati da bi nakon nekog vremena došla slika, a daljinski možeš okačiti mačku o rep. Na starom Aminu sam mogao nešto učiniti, na ovom nema pomoći. Slika na ostalim kanalima je smeće, na sport klubovima po tri igrača vidim, jedino što valja su HD kanali, ali mi je to prevelika cijena za sve smetnje koje imam. Razmišljam da vratim stari, ukoliko ovaj ne mogu usavršiti.
Praetorious

#4370 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Trio Light paket ... Kanali počesto izbace smetnju, kratku pixelizaciju praćenu i zvučnom smetnjom, ima samo SD kanale, telefon se plaća svaki fening, internet ultra-spor. Receiver ledi skoro svaki dan, moram ga isključiti iz struje, pa dok dođe k sebi, pa nema Nekakav-Šit-Koji-Traži-2-Minute-Odbrojavanja-Za-Reset, daljinski dobio napola razvaljen ...
Ako u sljedećih mjesec dana ne ubrzaju internet, koji mi je primarniji od TV-a, kontam da se vratim na Telemach, dosta mi je ovog pre**ravanja.
Qler

#4371 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Ne kontam sta je problem oko plaćanja telefona i brzine interneta? To si znao kada si uzimao tu uslugu. Za ostalo ok slazem se, ja srecom nemam problema ali znam kako nervira kad ne radi kako treba.
Praetorious

#4372 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Stvar je u tome da je nakon povećanja svih paketa kako kod LoL-a tako i kod drugih ISP, Trio Light postao najlošija opcija na SA tržištu. Nadam se da će biti pojačan ili ga ne vrijedi više imati.

BTW
Receiver je (opet) sinoć blokirao u gluho doba. Lagano surfam kanalima u pauzi reklama, kad blokira: ima slike, dioda upaljena ali ne reagira ni na šta. I onda se treba iskobeljati iz krevetića, resetovati ... nervira me to. Jednom je OK, ali kao redovna pojava jede nerve.
afannedim

#4373 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Ja sam imao problema sa netom i tv, prošle sedmice i poslije poziva zaista su mi sve sredili, nisu dolazili već je nešto kod njih bilo, sad sve ok nema pucanja neta tv super radi.
opa22

#4374 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by opa22 »

Je li ima kakav forumaš da radi u Logosoft????? je li postoji kakva šansa da ubacite CNN Int u ponudu? hvala
bankok

#4375 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

Ma sve bi se to moglo trpiti da je to ponekad nebi niko rijec rekao ali ovo je stvarno postalo
iritantno,sjednem za racunar konekcija pukla,pocnem gledati nesto na tv-u sve zaledi i sto neko gore napisa
ne pomaze nista osim restarta modema ili STB-a i dok to sve ponovo ocita i pokrene ukiselis se, uzmem telefon
javlja mi nekakve erore vrazije matere ne mogu mi zvat niti me moze neko pozvati.
Ok ne kazem da se to desava konstantno ali se ti prekidi i pucanja desavaju po nekoliko puta na dan,
ja sam vec jednom napisao da se ljudi u Logosoftu trebaju uozbiljiti jel ce zavrsiti kao Cabel-net
sto bi zaista bila velika steta za nekog ko je bio svjetla tacka u ovom biznisu, ovako nesto nije potrebno
ni korisnicima niti njima pogotovo sto je konkurencija tu i kuca svaki dan na vratima svima.
Post Reply