Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
cindrlimindrli

#4351 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cindrlimindrli »

ultima_palabra wrote:FIFA rang lista: Belgija sa 70. mjesta 2009. na 6. mjesto 2013...
Pa dobro, jesu napredovali, al' i mi smo.

cyprus wrote:Tu je to negdje...
Sta je bolan tu negdje? Pa Engleska nece u devet od deset utakmica uzeti Portugal i Holandiju a ti si napisao da su
bolji od obe ekipe. Cak sam uvjeren da bi ova dva tima ubili hljeb u njima.
Last edited by cindrlimindrli on 10/10/2013 13:33, edited 1 time in total.
KPNCTNJAH

#4352 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by KPNCTNJAH »

Januar 2009. Belgija 54. mi 61. :razz:
ali ta lista je svakako rinaka, znamo po nama... da smo uzeli SAD i Slovacku u prvoj tekmi sad bi bili medju top 10, a realno smo za top 20. Belgija ima strasan niz, ali i to nekad mora stati, a onda ce se vratiti negdje iza desetog mjesta, gdje pripadaju :oops:
ultima_palabra

#4353 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ultima_palabra »

KPNCTNJAH wrote:Januar 2009. Belgija 54. mi 61. :razz:
ali ta lista je svakako rinaka, znamo po nama... da smo uzeli SAD i Slovacku u prvoj tekmi sad bi bili medju top 10, a realno smo za top 20. Belgija ima strasan niz, ali i to nekad mora stati, a onda ce se vratiti negdje iza desetog mjesta, gdje pripadaju :oops:
Ma jeste rinaka, ali pokazuje makar okvirno neke stvari.

Njima se poklopila odlična generacija... mi teško možemo imati nešto tako jer nemamo normalnu ligu i mlade reprezentacije, pa nam ostaje da čvakamo jednog po jednog igrača iz dijaspore.
cyprus

#4354 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

Ta lista pokazuje formu reprezentacija, a ne kvalitet... I prema tome nije rinaka, nego treba znati šta pokazuje...
KPNCTNJAH

#4355 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by KPNCTNJAH »

Ako po toj listi prave jakosne skupine za kvalifikacije, kao i za zavrsnicu SP-a onda navodno pokazuje i snagu, odnosno kvalitet reprezentacija, a ne samo formu.
fantom slobode

#4356 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by fantom slobode »

cindrlimindrli wrote:
cyprus wrote: A Belgija je realno po trenutnom kvalitetu rang Portugala, Holandije, pa možda i Engleske, Francuske i Italije

Image

Ovo bi trebalo znaciti da su Engleska, Francuska i Italija bolji od Portugala i Holandije?
ma ja... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: covjek izvaljuje stoljetna stabla iz korijena... :lol: :lol: :lol: :lol: sad je malo pretjerao, ali me je makar dobro nasmijao prethodno...sa finalistom Brazila...ne upisa protivnika, pa ja pretpostavih Svicarska, da se vise nasmijemo...bravo cypryse :thumbup:

Usput, upratite Zviza, starog Danca :lol: :lol: :lol: ima traumu od nase drage BiH... :lol: :lol: :lol: i stanovnika...sta ces Danska je to... :lol: :lol: :lol:
cindrlimindrli

#4357 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cindrlimindrli »

cyprus wrote:Ta lista pokazuje formu reprezentacija, a ne kvalitet... I prema tome nije rinaka, nego treba znati šta pokazuje...
Kvalitetne reprezentacije su vazda u formi. :D
cindrlimindrli

#4358 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cindrlimindrli »

fantom slobode wrote: ma ja... covjek izvaljuje stoljetna stabla iz korijena... sad je malo pretjerao, ali me je makar dobro nasmijao prethodno...sa finalistom Brazila...ne upisa protivnika, pa ja pretpostavih Svicarska, da se vise nasmijemo...bravo cypryse
Ma sajprus je ok momak, samo je vazda u nekakvim crnjacima, boga pitaj sto. Sigurno jedan od najvecih zaljubljenika
u fudbal na ovom forumu, al' brate, da nema pojma-stvarno nema. :D
cyprus

#4359 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

KPNCTNJAH wrote:Ako po toj listi prave jakosne skupine za kvalifikacije, kao i za zavrsnicu SP-a onda navodno pokazuje i snagu, odnosno kvalitet reprezentacija, a ne samo formu.
Pa lista pokazuje zbir rezultata u posljednje vrijeme... I to je jedino što možeš numerički mjerit... Snagu možeš samo odokativno... A to što je česta pojava da se neko realno slabiji nađe iznad nekog realno jačeg je posljedica činjenice da jači timovi ne igraju uvijek bolje od slabijih... Fudbal je to...
cyprus

#4360 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

cindrlimindrli wrote:
cyprus wrote:Ta lista pokazuje formu reprezentacija, a ne kvalitet... I prema tome nije rinaka, nego treba znati šta pokazuje...
Kvalitetne reprezentacije su vazda u formi. :D
Jašta su, kako nisu...
Idemedosumom

#4361 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Idemedosumom »

Hajde neka kipar i ultima navedu sve pobjede koje je Belgija ostvarila protiv VELIKIH selekcija od 2009 godine pa do danas. Pod "velikim selekcijama" mislim na one s kojim ih poredite. Prijateljske necemo racunati.

Evo ja cu navest neke njihove duele s velikim i prosjecnim repkama:

Protiv Srbije imaju dvije pobjede (2:1 , 0:3)
Protiv BiH imaju dva poraza (2:4 , 2:1)
Protiv Hrvatske imaju remi (1:1)
Protiv Austrije imaju pobjedu (0:2) i remi (4:4)
Protiv Turske imaju pobjedu (2:0), poraz (3:2) i dva remi-a (1:1 , 1:1)
Protiv Njemacke imaju dva poraza (0:1 , 1:3 )
Protiv Spanije imaju dva poraza (1:2 , 5:0)

U protekla dva takmicenja su zavrsavali kao 4. u grupi (iza Spanije, BiH i Turske) i kao 3. u grupi (iza Njemacke i Turske).

A po fifinoj rang listi je Belgija trenutno jaca od Brazila, Urugvaja, Holandije, Portugala i Engleske. Kul :thumbup:
fantom slobode

#4362 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by fantom slobode »

cindrlimindrli wrote:
fantom slobode wrote: ma ja... covjek izvaljuje stoljetna stabla iz korijena... sad je malo pretjerao, ali me je makar dobro nasmijao prethodno...sa finalistom Brazila...ne upisa protivnika, pa ja pretpostavih Svicarska, da se vise nasmijemo...bravo cypryse
Ma sajprus je ok momak, samo je vazda u nekakvim crnjacima, boga pitaj sto. Sigurno jedan od najvecih zaljubljenika
:thumbup: :thumbup: u potpunosti se slazem... :lol: :lol: :lol: ponese to njega...sta ces kad voli...
cyprus

#4363 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

cindrlimindrli wrote:
Da mi to neko drugi kaže, pa hajde... Ali ti? :mrgreen:
ultima_palabra

#4364 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ultima_palabra »

Idemedosumom wrote:Hajde neka kipar i ultima navedu sve pobjede koje je Belgija ostvarila protiv VELIKIH selekcija od 2009 godine pa do danas. Pod "velikim selekcijama" mislim na one s kojim ih poredite. Prijateljske necemo racunati.

U protekla dva takmicenja su zavrsavali kao 4. u grupi (iza Spanije, BiH i Turske) i kao 3. u grupi (iza Njemacke i Turske).

A po fifinoj rang listi je Belgija trenutno jaca od Brazila, Urugvaja, Holandije, Portugala i Engleske. Kul :thumbup:
Ma ja ih ne poredim, samo kažem da to nije nikako ista ekipa kao prije 4 godine... tad su bili u rangu Mađara ili Izraelaca recimo. A svi tvoji argumenti se svode na njihove slabe rezultate u prethodnim ciklusima, koje ja uopšte ne sporim.

A sa velikim ekipama nisu ni igrali u zadnjih godinu-dvije otkako je njihov uspon počeo, tako da možemo samo špekulirati.
fantom slobode

#4365 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by fantom slobode »

ma zna cajprus, zna...

Eto je li sad bolje...

Belgija u finalu... :lol: :lol: :lol: :thumbup:
cyprus

#4366 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

ultima_palabra wrote:Ma ja ih ne poredim, samo kažem da to nije nikako ista ekipa kao prije 4 godine... tad su bili u rangu Mađara ili Izraelaca recimo. A svi tvoji argumenti se svode na njihove slabe rezultate u prethodnim ciklusima, koje ja uopšte ne sporim.
Pa ne bih se ja baš složio... Jeste da su igrama bili na niskom nivou tada, ali pojedinačna kvaliteta tima je bila i tad solidna... Kažem, naš rang...
cyprus

#4367 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

fantom slobode wrote:ma zna cajprus, zna...

Eto je li sad bolje...

Belgija u finalu... :lol: :lol: :lol: :thumbup:
E dogura li stvarno do finala, sjetiću te se :mrgreen:
Great Cornholio

#4368 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Great Cornholio »

Sutra Grci izgube, mi pobijedimo, i to je to.
Idemedosumom

#4369 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Idemedosumom »

ultima_palabra wrote:
Idemedosumom wrote:Hajde neka kipar i ultima navedu sve pobjede koje je Belgija ostvarila protiv VELIKIH selekcija od 2009 godine pa do danas. Pod "velikim selekcijama" mislim na one s kojim ih poredite. Prijateljske necemo racunati.

Ma ja ih ne poredim, samo kažem da to nije nikako ista ekipa kao prije 4 godine... tad su bili u rangu Mađara ili Izraelaca recimo. A svi tvoji argumenti se svode na njihove slabe rezultate u prethodnim ciklusima, koje ja uopšte ne sporim.

A sa velikim ekipama nisu ni igrali u zadnjih godinu-dvije otkako je njihov uspon počeo, tako da možemo samo špekulirati.
Pa nek smo konacno nasli jednu zajednicku, majka mu stara :-D

Ja uopste ne sporim da su bolji nego prije 4 godine, ali isto tako sumnjam da ce do finala SP dogurati. Zivi bili pa vidjeli u Brazilu :bih:
fantom slobode

#4370 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by fantom slobode »

cyprus wrote:
ultima_palabra wrote:Ma ja ih ne poredim, samo kažem da to nije nikako ista ekipa kao prije 4 godine... tad su bili u rangu Mađara ili Izraelaca recimo. A svi tvoji argumenti se svode na njihove slabe rezultate u prethodnim ciklusima, koje ja uopšte ne sporim.
Pa ne bih se ja baš složio... Jeste da su igrama bili na niskom nivou tada, ali pojedinačna kvaliteta tima je bila i tad solidna... Kažem, naš rang...
Je li nam to otkri drugog finalistu :lol: :lol: :lol: :lol: Znaci Belgija BiH finale u Brazilu... :lol: :lol: :lol:
ultima_palabra

#4371 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ultima_palabra »

Ja im dajem osminu finala ili eventualno četvrtfinale ako ih žrijeb posluži... ali 2016. bi mogli biti opasni :D
cyprus

#4372 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

fantom slobode wrote:
cyprus wrote:
Je li nam to otkri drugog finalistu :lol: :lol: :lol: :lol: Znaci Belgija BiH finale u Brazilu... :lol: :lol: :lol:
Da se malo uozbiljimo: zašto pričaš o finalu?
palermo

#4373 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:
Tako je, i ja i ti možemo samo na osnovu nekih subjektinih utisaka pričati. Nesumljvo je da imaju klasne igrače, ali eto moj je utisak da nemaju, kako bih to rekao, igrača koji odlučuje, ono neku istinsku klasu, nekog ko riješava utakmice ...
Govorim u kontekstu njih kao nekih favorita u rangu sa najvećim reprezentacijama.

Naravno, može se sad špekulirati sa imenima, Hazarda, Kompanyja, Lukakua.....al kažem jednostavno moj utisak....
popokatepetl_com

#4374 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by popokatepetl_com »

Kakve veze ima kakvi su bili prije 2 ciklusa? Sada imaju beton sastav, svi igraci medju glavnima u nekim od najboljih evropskih klubova, pogledaj samo imena igraca i klubova i njihovu vrijednost, u poredjenju sa nama druga galaksija. njihova liga i mlada reprezentacija konstantno proizvode talente i to im se sad isplatilo. Glupo je sad pricati hoce li napraviti velki rezultat u Brazilu ili nece ali ono sto je cinjenica je da imaju tim i sirinu da svakome od ovih najjacih naprave belaj, oni ce biti dark horse svjetskog prvenstva.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#4375 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Zviz »

U BiH svak ekspert za fudbal... sta reci svi upisali fudbalski fakultet a kaldionicarski kao vandredni supliment :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Koji ste vicevi u raspravi majko mila... jedno je navijati za nekoga a drugo je biti budala a vidim vecina nema pojma ni sta je jedno ni drugo.

BiH ce zavrsiti na mjestu na kojem to njoj Fifa u kooperaciji sa Uefom odredi, a to isto vazi i za druge drzave. Koliko para toliko muzike - ako to niste jos skontali onda se upucajte, jer se u fudbal razumite ko mare u kriv kur*c!
Locked