Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
missko

#4351 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by missko »

nemam_ideje wrote:Utakmica onako što se tiče kvaliteta. Ako uzmemo u obzir da je bila više-manje korektna bez previše grubih startova to je poboljšanje u odnosu na prošlih par el classica.

Real je zabio sretan gol na početku utakmice. Za očekivati je bilo da se Barselona još više otvori a da im ovi trče kontre. To nisu učinili. Barselona neprepoznatljiva do izjednačenja u 30 minuti. Mesi je imao priliku kada se Ramos okliznuo i to je bilo to.
S sruge strane ni Real se nije proslavio, Ronaldo je imao jednu priliku koju je morao zabiti. Mogao je i dodati loptu Di Mariji koji bi ostao sam kao duh ali naravno nije. Dečko je sebičan. Još je par puta šutirao kada nije trebao. Ulazi u driblinge, gubi lopte, ne dodaje. Još jednom je dokazao da jednostavno nije igrač za velike utakmice. Ne bi njega žvaka tek tako pustio da ode iz Mančestera. Imao je i u drugom poluvremenu dva slobodnjaka iz vrlo izglednih pozicija, naravno, nije bio ni blizu da ih iskoristi.
Majstorija Mesija i Sančeza koji je zabio mangupski gol je vratla utakmicu u egal iako je Barselona odigrala prvo poluvrijeme veoma loše sa puno grešaka.

U drugom poluvremenu Barselona zabija sretan gol. Ronalno skida lotpu Benzemi, promašuje glavom sa 5-6 metara odmah potom majstorska akcija Barselone i tu negdje i bi kraj.
Do kraja je bilo pitanje koliko će Barselona zabiti, Real se rasuo ko riža nakon trećeg gola.

Ako Real ne može da dobije "ovakvu Barselonu"(koja je blago rečeno podbacila a dobila ih skoro pa rutinski) onda je više nego jasno da imaju psihološki problem i da je Barselona par klasa iznad njih.

Murinjo je morao izbaciti Ronalda iz igre na poluvremenu(lako je sad pričati, jel) :D Da ovaj nije igrao vjerujem da bi bilo neizvjesnije. Nije mu Marca bezveze dala ocjenu 1 :skoljka:

Pep se pokazao kao odličan taktičar. Sančez je bio pogodak kao i Alveš u ofanzivi. Murinju ostaje nada da će nekada dobiti Barselonu. Možda kalaše da podijeli igračima :D
Psiholoski pritisak od pobjede imaju u Realu Ronaldo i Ramos i malo manje Marcelo, dok je to proteklih tekmi bio Pepe sada se osjeti da je puno opusteniji, i tu je razlog poraza Reala i sto je najgore ova tri igraju na istoj strani i sa te iste strane je Barca bila najopasnija. Pitanje za Murinja je kako spustiti tenzije pred mec sa Barcom a odrzati igrace dovoljno napaljenim, tu ga je Guardiola uzeo.
pirmin

#4352 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by pirmin »

Nadao sam se masnom iksu, nesto kao 3:3, 4:4. U drugom sam postu opet prognozirao
pobjedu Reala vodeci se iskustvom da svaka serija mora naci svoj kraj kao i da je
Muris sa svojim pulenima nesto naucio i izvukao korisne pouke iz zadnjih duela.

Ali jock, deeebelo sam se presao :oops: , onakvo ponizenje nisam odavno vidio u kraljevskoj klasi.
Cak i da Madridisti osvoje Primeru, ostat ce im gorak okus ponizenja u ustima.
ek0

#4353 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ek0 »

Ne znam koliko sam objektivan, ali ja sam i pored poraza relativno zadovoljan vidjenim.

Evo kako sam ja vidio utakmicu.

Prvo poluvrijeme, Real za nijansu bolji, rani pogodak, imam osjecaj da smo dobar dio poluvremena imali cak i posjed lopte na svojoj strani, Barcelona u dosta navrata "stisnuta" skoro na gol liniji, par dobrih prilika. Bilo je vidljivo da Barcelona nije bila u polozaju da razvije svoju igru, vec su to cinili na momente, takodjer i oni stvorili par dobrih prilika iz kakve su i postigli gol.

Drugo poluvrijeme, Barcelona bliza svojoj igri nego u prvom, ali Real i dalje ravnopravan, pokusaji i na jednoj i na drugoj strani. Barcelona postize "sretan" pogodak za 1-2, Real se ne predaje, napada, stvaraju se prilike, Ronaldo promasuje nemoguce, odmah nakon toga Barcelona kaznjava, 1-3. Nakon toga Barcelona skoro u potpunosti razvija svoju igru, a nasa igra se najvise u defanzivi skoro raspada. Tu smo mogli komotno popusiti jos koji gol, ali smo imali i prilike za postizanje preko Kake kada brani Valdez te iz nekoliko slobodnih udaraca koje Ronaldo tragicno izvodi. Istina, tu je vec jasno bilo da su igraci Reala psiholoski "ubijeni" i vise sam se pribojavao da ne primimo jos koji gol nego sto sam se nadao da mozemo stici zaostatak.

Ukupno Barcelona jeste odigrala bolje kao sto se vidi i iz rezultata, ali razlika nije bila velika i lako se moglo desiti da rezultat bude obrnut. Sta je tu je, ponavljam, ja sam relativno zadovoljan igrom, mada se jos vidi da je Barcelona kao ekipa, nivo iznad.
East_side

#4354 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by East_side »

missko wrote:Ja mislim Xavi uzima i to glat. Ima sve sto ova dva nemaju u reprezentaciji a u klubu je ruku pod ruku s njima , mada ima mozak ko njih 2 zajedno. Ne volimm Barcu ali i ne mrzim je, ali jednostavno Xavi je zasluzio zlatnu loptu.
Slažem se. Osim toga, ovo mu je vjerovatno jedna od posljednjih prilika za takvo priznanje (eventualno sljedeća sezona). Ipak mislim da je upravo sada pravi trenutak za to! :thumbup:

A Ronaldo i Messi će imati još dosta vremena/prilika za zlatnu loptu koju (obojica) svakako već imaju u svom vlasništvu.
LFC the kings

#4355 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by LFC the kings »

Better Man wrote:
505sCrtom wrote:Praznik za ljubitelje fudbala. Dva najjaca tima trenutno u svijetu cetiri puta za redom jedan protiv drugog. Procjene, vijesti, statistika, zelje, pozdravi... :-D Probajmo u jednoj pozitivnoj navijackoj atmosferi, uz zezanciju, propratiti ove cetiri utakmice, bez vrijedjanja i (neukusnog) prepucavanja.

Pa, da pocnem prvi. Nadam se pobjedi Barcelone u finalu kupa i dobrom rezultatu kuci u LS. Utakmice u Madridu mogu i izgubiti, sto se mene tice. Jer, Madrid tesko da moze pobjediti Barcu 6:0 (koliko im je potrebno u slucaju da na kraju sezone imaju isti broj bodova). U LS sve zavisi od dana do dana. Ono sto je bitno za BCN je da Carvalho nece igrati prvu utakmicu a Ramos (nadam se) drugu. Ronaldo i Messi se vracaju u formu sto moze biti samo pozitivno za ove utakmice. Pozdravljam sve Madriste. Neka bolji pobjedi.
Ko kaze da su dva najaca trenutno tima u Evropi? Barcelona da, ali Real ne!
ja mislim da su real,barca,bayern tri najbolja
mozda je barca uzela el classico ali zato su izgubili od granade
u el classic-u oba tima su bili na nekom srednjem nivou jacine koje inace mogu bit 8)
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#4356 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by odesveuhonduras »

Ko kaze da su dva najaca trenutno tima u Evropi? Barcelona da, ali Real ne!

slažem se, Barcelona, Basel pa Real Madrid :-D
darius_maximus

#4357 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by darius_maximus »

seln wrote:Sama cinjenica da mi je skoro svako od vas odgovorio pojedinacno je najbolja potvrda onog sto sam napisao.
Jedni me psihoanaliziraju, drugi prozivaju proletom, treci psuju, cetvrti pozivaju da zaobidjem temu (isto kao sto bi oni mogli zaobici moj post ako im se ne svidja)...
drugim rijecima..."umri, kaurine, kako se usudjujes da omalovazavas lik i djelo obozavanog............"(upisite sami).
Ok, zao mi je sto sam potcijenio vaznost ovog globalnog dogadjaja, ovog orkestra klasicne muzike, ove utakmice koju prati cita svijet. Vjerovatno sam to ucinio jer sam prerano odbijen od sise, pa sam zbog toga frustriran.
Izvinjavam se.
Doduse, kad sam bio mlad, ljudi su navijali za neki tamo Zeljeznicar, Sarajevo, Ajduk, Zvezdu, Partizan...a svi zajedno za reprezentaciju. Sta ces, komunizam, diktatura, nije se znalo za bolje.
Jos jednom se izvinjavam, nastavite sa globalnim analizama.
Stvarno ne vidim potrebu da budes iskljuciv...
Znaci ako neko navija za Zelju, Sarajevo, itd. onda ne smije pratiti Clasico i komentarisati utakmicu jer se to dvoje medjusobno iskljucuje? Clasico jeste globalni dogadjaj, kao i Liga prvaka, Evropsko i Svjetsko prvenstvo, pa sad nista ne treba pratiti i nista ne komentarisati?
Izvini, ali nikako mi nije jasna ta logika. Sutra kada bi ekipe Brazila i Argentine igrale jedan od historijski najvecih okrsaja, ja ne bih smio navijati za nekoga zato sto navijam za BiH? Kada Brazil bude igrao s Bosnom, navijat cu za Bosnu, zasto je to tebi problem?
Hajd' malo saberi misli, sem sto nabacujes tu pricu o "nelojalnosti"...
Saian

#4358 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Saian »

seln wrote:
juventus wrote:
Nađi ti care nekog dobrog psihijatra. Zadnju marku za to daj. Bolju investiciju nećeš imati. :thumbup:
Halo, ba, koji vam je andrak? Zasto me vrijedjate?
Ne svidja vam se moje misljenje?
Ni meni vase, ali nisam zbog toga nikome rekao "ne seri, puko si, trebas psihijatra, seljacina koja slusa Pink"..
@juventus, zasto me vrijedjas? Jesam li ti nesto duzan? Jesam li te uvrijedio, potpisao ti se kljucem po haubi auta, bacio smece na tvoj balkon?
Zasto me vrijedjas?
ama ne vrijedja te, vi'sh da cojk 'oce da ti pomogne i olaksa :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#4359 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by JoseMujica »

"U životu morate izabrati da budete hrabri. Ili vrlo hrabri"
svaka čast Guardiola :thumbup:

u kakvoj su formi igrala ova dva kluba ja sam prije tekme mislio da Barca nema šanse..još kad pade onaj gol nakon 30 sekundi :-) stvarno svaka čast za onakav comeback i to u sred Madrida :thumbup: jebote zadnjih 20 minuta utakmice mene je preštampavalo da je Barca domaćin :-) sMorinjo :zzzz: a Valdesu hvala za ono malo napetosti :D

Ma pustite Selna ljudi i te šupljikate....likovi poput njega ne shvataju da postoje ljudi koji vole fudbal kao igru i kojima nije bitno ko igra ako je utakmica dobra.

Relano hajte navedite barem jedan dobar sarajevski derbi u zadnjih 10 godina? Šta čovjek tamo ima gledati na terenu? Ništa! i takva nam je čitava liga da su zanimljivija navijačka sranja na tribinama nego fudbal koji se igra na terenu.

Pa prije rata je na košarci u SA znalo biti po 10-12.000 ljudi, ali tada se igrala košarka. :skoljka:
citadela

#4360 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by citadela »

Kad vidis kako pojedinci masturbiraju na Real/Barcelona i njihove zvjezdice uz izjave tipa "mi smo imali posjed lopte","mi smo zabili", mi smo ovo, ono -- mislim, KO -osim ako se sam Pep, Mou, Xavi ne kriju iza ovih nickova,, onda ovo sto @seln govori ima smisla, mislim malo grubo i hiperbolicno ali shvatam sta hoce da kaze i ima smisla ..

Licno sam simpatizer Bayerna otkada znam za sebe, obavezno pratim njihove tekme, ali ne pada mi na pamet da imam slicne izljeve emocija (i jos nekih tjelesnih tekucina kao kod pojedinih) pri spomenu istog ...
5 0 5

#4361 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

citadela wrote:Kad vidis kako pojedinci masturbiraju na Real/Barcelona i njihove zvjezdice uz izjave tipa "mi smo imali posjed lopte","mi smo zabili", mi smo ovo, ono -- mislim, KO -osim ako se sam Pep, Mou, Xavi ne kriju iza ovih nickova,, onda ovo sto @seln govori ima smisla, mislim malo grubo i hiperbolicno ali shvatam sta hoce da kaze i ima smisla ..

Licno sam simpatizer Bayerna otkada znam za sebe, obavezno pratim njihove tekme, ali ne pada mi na pamet da imam slicne izljeve emocija (i jos nekih tjelesnih tekucina kao kod pojedinih) pri spomenu istog ...
Kako upakovati uvredu.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#4362 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by odesveuhonduras »

jesu dosadni ovi bundesligaši :D
capitano10

#4363 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by capitano10 »

citadela wrote:Kad vidis kako pojedinci masturbiraju na Real/Barcelona i njihove zvjezdice uz izjave tipa "mi smo imali posjed lopte","mi smo zabili", mi smo ovo, ono -- mislim, KO -osim ako se sam Pep, Mou, Xavi ne kriju iza ovih nickova,, onda ovo sto @seln govori ima smisla, mislim malo grubo i hiperbolicno ali shvatam sta hoce da kaze i ima smisla ..

Mene smaraju oni što navijaju za Sarajevo ili Želju, a subotom i nedjeljom kad im klubovi igraju pred nosom, ispijaju kafe po gradu.

On topic.
Zaslužena pobjeda Barcelone. :D
samaran

#4364 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by samaran »

zalizani wrote:
seln wrote:Evo nas opet po hiljaditi put, vodimo nas mali frustrirani rat. El Clasico, drugim rijecma, dosadan ko klasicna muzika, ali nama zamjenski orgazam za nasu cigansku ligu i namjesnicka pobjeda za nasu beznacajnu reprezentaciju.
Pri tome se krve klinci nepismenim komentarima, stariji, ozbiljni ljudi upotrebljavaju kraljevsko "mi" (biva, on i Mourinho...ili guardiola), a svi skupa ne mogu mjesecnom platom kupiti ulaznicu za ovaj spanski cirkus.
Fudbal je, drustvo drago, odavno otisao niz vodu. Sprao ga je u WC solji veliki biznis, sekundiran Blaterom i Platinijem.
Iskreno, ne volim ni jedne ni druge. Ne volim ufuranog portugalskog seljaka, koji nikad nije aktivno igrao fudbal ni njegove precijenjene manekene. Ne volim ni separatisticka govna iz Barcelone, koji su uz to hem kepeci, hem ruzni.
Nije vise Real kraljevski, onaj tim Di Stefana i Puskasa, Zidana i slicnih kompletnih igraca. Niti je, kako neko u pijanstvu rece, Barcelona najuspjesniji fudbalski kolektiv, jer je hejbet klubova imalo daleko vece uspjehe.
I jedni i drugi su samo slika i prilika naseg frusta, naseg sranja od drzave, loseg standarda i mizerabilnog fudbala.
Ni jedan Nijemac se veceras nece pocesati po medjunozju zbog el clamauka. Zasto bi? Imaju klubove koji su derali i Real i barcelonu, uzeli su SP vise puta, a Spaniju mogu kupiti iz lijevog dzepa.
Zato, sabur... sutra je novi dan i nova frustracija.
:D
Frustrirani
Frustracija
Frust
Frustrirao
Frustrirati

Image
svaka cast za post! :thumbup:
Šibicar

#4365 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Šibicar »

Nisam simpatizer ni jednog od ova 2 kluba,ali mi je merak gledati sjebanog Murinja. :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#4366 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Tomahawk11 »

Nema se tu sta pricati i duljiti, Barcelona zasluzeno pobijedila. Bice zanimljivija trka u Spaniji :thumbup:
ljevoruki

#4367 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ljevoruki »

Rekoh zao mi Murinja i odmah me napadose :x
Takticki je dobro postavio, Barca u prvom poluvremenu nije mogla doci do svoje igre, dobro su stajali do (sretnog) gola Xavija ali nije on kriv sto mu njegov najskuplji igrac ne da gol iz dvije mrtve sanse i rijesi utakmicu.
Da se razumijemo meni je drago da kristina nije dala gol, ne mogu ga ocima smisliti ali Murinjo je svoj posao obavio profesionalno, nije cak nikome ni oko vadio :D . Ponavljam, nije on izgubio utakmicu, kristina je, zato mi ga je zao.
Baltazar_khan

#4368 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Baltazar_khan »

:lol:
Distortion

#4369 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Distortion »

Barcelona sasvim zasluzeno pobjedila u sred Madrida 1:3 iako nisu odigrali nista spektakularno kako to rezultat pokazuje jer je tesko vratiti se nakon 1:0 u prvoj minuti i onog poklon-sretnog gola. Prvo im Valdes pokloni loptu, pa se onda sretno odbije do Ozila pa onda opet dodje u noge Benzemi i onda murinjo prica o nekoj sretnoj pobjedi Barcelone :lol:

Murinjo i nakon ove utakmice pokazuje da je totalni kreten koji ne zna podijeti poraz i cestitati protivniku. Pa zar mu tako tesko pada poraz od Barcelone, Guardiole da i ovog puta mora govorit o crvenom kartonu Messija koji nije postojao. Dizu bijele zastavice a Messi prvi faul pravi na utakmici i to u zaru borbe. Sta bi onda tek trebali reci za startove Pepea, Ramosa, Coentrraa i jos nekih igraca prije zutih kartona? Ako je Messi trebao dobiti drugi zuti onda je Real trebao ostati bez 3-4 igraca.

Za ovaj poraz Reala krivi su igraci i trener i tu nema vise sta da se prica. Imali su od prvog minuta poklon gol i vodstvo i to nisu znali iskoristiti. Imali su svoje sanse i nisu ih iskoristili.

Barcelona je na Beranbe dosla sa zaostatkom od 3 boda (real utakmica manje, realnije 6) i bila je pod pritiskom jer ni nerijesen rezultat joj nije odgovarao. Nakon 1:0 digli su se, uspjeli izjednaciti i na kraju cak i lagano dobiti 1:3 mada su u par navrata mogli zabiti jos koji da su bili ozbiljniji i prisebniji u napadu. Rutinski su priveli utakmicu kraju i ocitali lekciju najvecem konkurentu za titulu na njihovom stadionu.

Bez obzira na rezultat, mislim da Barcelona nije odigrala nesto pretjerano dobru utakmicu a znamo da oni to mogu puno bolje. Svaka cast Messiju koji je odigrao fantasticno, razigravao svoje saigrace, primao udarce u onih krvnickim startovima u reziji Murinja. Za razliku od Ronalda koji se obrukao sinoc, Messi je bez obzira na to sto nije dao gol pokazao da je bolji igrac, i igrac koji mnooooogo vise ucestvuje i kreira svaku pobjedu svog tima u odnosu na onog manekena...

Visca Barca!!! :thumbup:
LSD

#4370 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by LSD »

Jbg, trebao je Mourinho uci u igru i zabiti ga umjesto Ronalda ha ja...mislim, ne simpatišem ga nikako, niti sam ga kad simpatisao - ali pretjerujete.
A da je ostavio Ronalda na klupi, citav svijet bi ga danas razapinjao.
erik2

#4371 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by erik2 »

East_side wrote:
missko wrote:Ja mislim Xavi uzima i to glat. Ima sve sto ova dva nemaju u reprezentaciji a u klubu je ruku pod ruku s njima , mada ima mozak ko njih 2 zajedno. Ne volimm Barcu ali i ne mrzim je, ali jednostavno Xavi je zasluzio zlatnu loptu.
Slažem se. Osim toga, ovo mu je vjerovatno jedna od posljednjih prilika za takvo priznanje (eventualno sljedeća sezona). Ipak mislim da je upravo sada pravi trenutak za to! :thumbup:

A Ronaldo i Messi će imati još dosta vremena/prilika za zlatnu loptu koju (obojica) svakako već imaju u svom vlasništvu.
I moj favorit je Xavi, ali kontam kad prošle godine nije uzeo, bio je svjetski prvak sa Španijom....onda sam skeptik i za ovu godinu.
Baudelaire

#4372 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Baudelaire »

Ovaj put sam stvarno mislio da će Real spustiti Barcelonu na zemlju, ali ona ekipa je najbolja u historiji. To sam sad siguran. A jedan od najzaslužnijih za to je Pep Guardiola. Ja ih nikako ne volim, ali neke stvari, volio ne volio moraš da respektuješ maksimalno.
East_side

#4373 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by East_side »

erik2 wrote:
East_side wrote:

I moj favorit je Xavi, ali kontam kad prošle godine nije uzeo, bio je svjetski prvak sa Španijom....onda sam skeptik i za ovu godinu.
Ima i toga. Ali ako bi ponovo Messiju dodijelili (bez obzira što je apsolutno zaslužuje, priznao je i sam Xavi) u trenutku kada je višegodišnje srce igre Blaugrane, pa i Furije (naravno Xavi) na zalasku karijere, mislim da bi to bilo preseravanje...

Osim toga, Lionelu do kraja karijere (naravno, ako nastavi ovako) sigurno 'ne ginu' još barem 2-3 zlatne lopte.

A da jedan Xavi nakon svega što je napravio i postigao u svojoj karijeri ostane bez jednog takvog priznanja, mislim da bi bila velika šteta. Sve ovo što pišem za Xavi-a važi i za Iniestu, s tim što je ovaj drugi nešto mlađi pa ima još fore za razliku od prvog.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#4374 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Entropio »

Image
BHF_Manijak

#4375 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by BHF_Manijak »

Melodicni wrote:Za poraz Reala nije kriv Ronaldo nego Xavi,Iniesta,Messi,Sanchez,Alves,Fabregas i Co
Jok ja sam kriv! Kad kod 1:0 promasis dvije odlicne prilike, mozes se onda samo jebat, ali ne i pobjedit! :oops:

PS Kod Ronaldovog suta u provom poluvremenu, sa nekih 17-18metara, je li Valdes boksom odbranio sut ili je lopta udarila u precku, jer nije bilo usporenog snimka tog suta??? :?
Locked