Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#4351 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

mahmoud a d wrote: Ma da budemo prvaci svijeta ja svoje misljenje zasnovano na cinjenicama promjeniti necu :bih:
Ne moraš promijeniti, ne tjera te niko ali malo odmori od iznošenja svog mišljenja. :skoljka:
Đinajlu

#4352 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Đinajlu »

Nisam znao gdje ovo da metnem, nadam se da neće biti obrisano: http://www.mozzartsport.com/vesti/dortm ... rahimovica

Ibrahimović, Salihović? WTF?
mahmoud a d

#4353 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by mahmoud a d »

Đinajlu wrote:Nisam znao gdje ovo da metnem, nadam se da neće biti obrisano: http://www.mozzartsport.com/vesti/dortm ... rahimovica

Ibrahimović, Salihović? WTF?
taman mogu sa kosovom igrati kao neregisrovane članice hehhehehehehe

ma daj svi ti ljudi su igrali za reprezentacije vec.Zamisli Ibisevica,Salihovica kojeg su protjerali iz I.Bosne st amislis da bi oni obukli dres Srpske.Ibrahimovic ih ne bi ni p....o .Marin ultraHrvat.Mozda bi koji neafirmisani srbin mogao zaigrati i to je to
Đinajlu

#4354 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Đinajlu »

Marin je ipak Srbin koliko ja znam...
mahmoud a d

#4355 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by mahmoud a d »

Đinajlu wrote:Marin je ipak Srbin koliko ja znam...
upravu si.od kud meni da je rvat.
noiserr

#4356 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by noiserr »

Ivica Osim saradjuje sa Papetom, kolege su. Ja nemislim da Osim nebi rekao Papetu da ovaj pravi neke greske. Tako da se ja nesikiram sto se tice taktike. Taktika se pravi po igracima koje imas. Pape je to poslozio odlicno a siguran sam da se i Osim slaze.

Pape non stop govori kako samo oni koji redovno igraju u svom klubu imaju mjesto. Sto me podsjeca na onu Osimovu: "Kad ti nemozes da trcis nemozes ni da igras.. taktika pada u vodu"

A sad je na igracima.
MOSALJOZE

#4357 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by MOSALJOZE »

noiserr wrote:Pape non stop govori kako samo oni koji redovno igraju u svom klubu imaju mjesto. Sto me podsjeca na onu Osimovu: "Kad ti nemozes da trcis nemozes ni da igras.. taktika pada u vodu"

A sad je na igracima.

Još jednom pregledati predavanje DOCENTA PRIMARIUSA FUDBALA :thumbup:
frngla

#4358 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by frngla »

Kako ovi voditelji "upijaju" govor Ivice
Stari

#4359 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Stari »

Ivica Osim je svakako najbolji trener svih vremena iz BiH ... ali imam osjecaj da se malcice pretjeruje ... jos malo ce ga skovati u sveca. A njegova velicina i jest u tome sto je sasvim obican covjek.

A buduci da jeste sasvim obican covjek znao je i on kixati utakmcu sa losim igracem na losem mjestu. Kad se sjetim Dragoljuba Brnovica iz njegovog omiljenog FK Partizana ... huh ... i taj nije jedini.

Al da je najbolji sa BiH prostora svih vremena ...stoji.
kandelabar

#4360 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by kandelabar »

od ovih novijih Vahid HAlilhodzic,MEsa BAzdarevic,Dusan BAjevic...inace mene licno Osim u zadnjih godina malo nervira kad gostuje u nekim emisijama sportskim njegove recenice i stav su vise iritantne nego li konstruktivne,pocesto ima sarkastican humor koji mi se ne dopada..
shake69

#4361 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by shake69 »

kandelabar wrote:od ovih novijih Vahid HAlilhodzic,MEsa BAzdarevic,Dusan BAjevic...inace mene licno Osim u zadnjih godina malo nervira kad gostuje u nekim emisijama sportskim njegove recenice i stav su vise iritantne nego li konstruktivne,pocesto ima sarkastican humor koji mi se ne dopada..
Na to trebas gledati kao na posljedicu bolesti, a ne njegove arogancije i oholosti. Znas li ti sta znaci prezivjeti onako tezak mozdani udar?
Stari

#4362 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Stari »

Ne ne radi se o tome da mi smeta njegov nacin price ... to je stvar ukusa ...meni se licno svidja to kako se on formulise, kad je lagano sarkastican i sve to skupa zajedno ... nije ni najmanje njegova krivica to sto ga drugi hoce napraviti bezgresnim ...

A znao je kixati ...kad smo vec kod toga evo naletih na ovo

http://www.youtube.com/watch?v=GR3llQna0Ig

...jedna od legendarnih antologijsko-klasicnih :-) havarija :-) na domacem terenu ...i molim vas :D obratite paznju na prvi gol Engleza ...i sta uradise YU bek Elzner i golman Ravnic ... (a Osim ih je stavio u tim ). Heeej ....sutra ili nedaj boze u utorak kad bi recimo Avdija i Asmir uradili nesto slicno pa ne bi zivi sa stadiona izasli. Ovom jadnom Avdiji se podsmjehuju i po njemu se izrigavaju bez da je momak bilo sta slicno ovom Osimovom beku ikad napravio.

Ali eto nogomet je takav ... jebatga zato ga i gledamo
Last edited by Stari on 10/10/2013 15:32, edited 1 time in total.
Jack Be Nimble

#4363 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Jack Be Nimble »

Mislim da Osim nema sta govoriti Safetu, niti Safet (ili bilo koji drugi trener) zeli da slusa nekoga sa strane kako mu soli pamet. Osim to zna i prije izjavio nesto slicno kako se ne zelis petljati u posao bilo kojeg trenera.
Infaze Studio

#4364 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Infaze Studio »

shake69 wrote:
kandelabar wrote:od ovih novijih Vahid HAlilhodzic,MEsa BAzdarevic,Dusan BAjevic...inace mene licno Osim u zadnjih godina malo nervira kad gostuje u nekim emisijama sportskim njegove recenice i stav su vise iritantne nego li konstruktivne,pocesto ima sarkastican humor koji mi se ne dopada..
Na to trebas gledati kao na posljedicu bolesti, a ne njegove arogancije i oholosti. Znas li ti sta znaci prezivjeti onako tezak mozdani udar?
Ne daj Boze da ti znas, ili bilo ko od nas..
Moja neimpresioniranost Osimom ne vuce samo iz vremena poslije njegovog zdravstvenog kraha, nego I prije toga. Daleko od toga da zelim reci da nije dobar strucnjak, ali cak I u ovom videu gore se malo prica "okolo-naokolo" bez da se mnogo toga kaze. "Ovaj vamo, onaj tamo,ne mozes naprijed, ne mozes nazad, Prso vaki, onaj naki...." Mislim OK...sta se htjelo reci? Ko ne trci, ne moze igrati.
Da skratim:
Ivica Osim je za mene fudbalska velicina, ne samo BiH, nego I citave bivse Juge, ali se ne slazem sa mnogima koji ga predstavljaju kao nedodirljivog I svaku njegovu rijec u zlato kuju.
Osim je bio I ostao:
-Pametan
-dobar trener
-DRZAK
-ponekad tezak I dosadan :?

Volim ga I postujem! :thumbup:
kandelabar

#4365 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by kandelabar »

Jack Be Nimble wrote:Mislim da Osim nema sta govoriti Safetu, niti Safet (ili bilo koji drugi trener) zeli da slusa nekoga sa strane kako mu soli pamet. Osim to zna i prije izjavio nesto slicno kako se ne zelis petljati u posao bilo kojeg trenera.
„Možemo mi igrati još i bolje. Moje je neko mišljenje da treba tražiti još dva jaka igrača sa strane, malo jača. Igrača na obje vanjske pozicije. Bekovske? Ma ne, jer kad kažeš nekom da je bek, on se naljuti. Malo je to komplikovanije“, kaže kroz smijeh Osim.
„Još uvijek ima igrača koji se traže, igraju na mjestima koja im nisu, kako kažu, namijenjena. Recimo Salihović, Lulić... Kada se sve to posloži i iako nađemo još nekoliko jačih igrača na bokovima, biće to ok.“
solo2

#4366 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by solo2 »

Glavni fol kod gospodina Osima je sto (skoro uvijek) vidi ono sto drugi ne vide i sto se ne boji reci ono sto vidi tj. objasniti
Njegova najveca vrlina (koju ima i Amar) je objektivnost - zbog toga je u stanju da se oslobodi kojekakvih predrasuda s tim donijeti puno bolju procjenu i odluku. sto se tice njegove velicine - dobio je ponudu Real Madrida ali je odbio svjestan sebe i svjestan tezine koju bi morao ponijeti = nema dalje! Da ponovim NEMA DALJE!

BTW - navijam za FKS - cisto da se zna pozz :bih:
nKrkan

#4367 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nKrkan »

Tuzla111

#4368 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tuzla111 »

Imal linkova?
Tuzla111

#4369 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tuzla111 »

gleda li iko tekmu online>>?
avantgarde

#4370 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by avantgarde »

i mene bi interesovao link ako ga ima da pogledam tekmu,ali kao da niko ne gleda utakmicu.. :bih:
JanuaryJones

#4371 Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JanuaryJones »

Last edited by JanuaryJones on 11/10/2013 20:12, edited 1 time in total.
Šveđanin

#4372 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Šveđanin »

reprezentacija-uzivo.blogspot.com/2013/10/bih-lihtenstajn-uzivo-1110213.html

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
SaMaster

#4373 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SaMaster »

Kako su ovi slovaci ofirni. Jel iko vidio autogol? Oj ne mogu da vjerujem mamu im jebem...
noiserr

#4374 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by noiserr »

SaMaster wrote:Kako su ovi slovaci ofirni. Jel iko vidio autogol? Oj ne mogu da vjerujem mamu im jebem...
Usljavije ekipe a da imaju vise srece od Grcke nisam vidio.
Havatar

#4375 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Havatar »

noiserr wrote:
SaMaster wrote:Kako su ovi slovaci ofirni. Jel iko vidio autogol? Oj ne mogu da vjerujem mamu im jebem...
Usljavije ekipe a da imaju vise srece od Grcke nisam vidio.
Ali zato imaju sposoban savez
Post Reply