Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
max07

#4351 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by max07 »

mali_balon wrote:Nama su protiv grceva pomogle Biogaia kapi.
Ja ih malom jos uvijek dajem jer su dobre za jacanje imunog sistema ali nam, nazalost, nisu nesto pomogle kod grceva :(
Drago mi je da barem kod nekog djeluju!
Nama doduse nije pomogao ni komorac, ni Espumisan, a u biti ni Coli-b sirup...

Nego, znam da vas se ovdje puno "kune" u Divketa :D . Trebam raditi papa-nalaz i razmisljam da odem kod njega. Kojem citologu on šalje briseve? Moze li mi koja od vas sibnuti njegov broj da zakazem termin. Znam da je sad u onoj novoj zgradi Uniprometa.
mali_balon

#4352 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by mali_balon »

max07 wrote:
Ja ih malom jos uvijek dajem jer su dobre za jacanje imunog sistema ali nam, nazalost, nisu nesto pomogle kod grceva :(

Nego, znam da vas se ovdje puno "kune" u Divketa :D . Trebam raditi papa-nalaz i razmisljam da odem kod njega. Kojem citologu on šalje briseve? Moze li mi koja od vas sibnuti njegov broj da zakazem termin. Znam da je sad u onoj novoj zgradi Uniprometa.
Pokusajte sa jasucicem punjenim kospicama, to se ugrije i malo grije stomak ili toplom krpom, a imas hippovu hapicu za grceve 27KM kutija. Masaza stomacica u krug ili lagano ljuljanje, truckanje, kao da se vozi u autu.
Alhemicarkaa

#4353 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

mali_balon wrote:
max07 wrote:

Pokusajte sa jasucicem punjenim kospicama, to se ugrije i malo grije stomak ili toplom krpom, a imas hippovu hapicu za grceve 27KM kutija. Masaza stomacica u krug ili lagano ljuljanje, truckanje, kao da se vozi u autu.
Pa žena doji, kakva hapica! Nas cijeli svijet, ne uzimaj hapicu i ne daji pare to je adaptirano mlijeko, nije lijek!

Mi nismo imali jake grčeve, ali smo imali pri dojenju. Pomagalo nam je da dojimo ležeći, tako da sam ja na boku, beba na boku, njen stomačić uz moj, i ja lagano masiram rukom bebina leđa.
radenska

#4354 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

max07 wrote:

Cini mi se da on sve briseve salje u onu polikliniku Nalaz na grbavici. Ja mimo trudnoce za te papa testove sam uvijek isla kod Spahovica, kazu da je on jedan od najboljih citologa u gradu. TAKo da, biraj jednog od njih dvojice. Smijem li ti ovdje napisati telefone.
niko_niko_kao_ja

#4355 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by niko_niko_kao_ja »

mali_balon wrote:
max07 wrote:

ma kakva hippova hapica, beba doji sta ce joj hapica, a i na kraju krajeva to samo moze izazvati kontraefekat, bebin stomacic je navikao na mamino mlijeko, a AD bi ga samo dodatno opteretio i vrlo vjerovatno izazvao jos vece grceve.
max07

#4356 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by max07 »

@radenska
za spahovića sam čula da je previše star i da nije više pouzdan. ja lično nemam iskustva jer - čini mi se - još jedino kod njega nisam bila (od citologa).
meni odgovara da mi brojeve pošalješ ili ovdje javno ili u inbox, pa kako god tebi odgovara. hvala puno u svakom slučaju :kiss:

@mali_balon
nama su grčevi manje-više prestali, ali dok su trajali ništa nije pomagalo. stavljala sam ja i tople obloge, nosala, njihala (jedino ga je to ponekad malo umirivalo). ja dojim odn. izdajam jer mali neće da doji direktno. pošto već radim a i inače ne mogu izdojiti toliko mlijeka koliko njemu treba, ja i nadohranjujem. za to sam upravo i koristila formulu novalac protiv kolika ali ni ona nije pomagala. generalno, od oko 8 hranjenja u toku 24 sata, mali 6 ili 7 puta dobije moje mlijeko a jednom ili dva puta dohranu. ne pitajte me za bolove u desnoj ruci :sad:
Lounge Act

#4357 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:35, edited 1 time in total.
nas cijeli svijet

#4358 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by nas cijeli svijet »

Nama izgleda nista ne pomaze kod grceva..kupili smo Espumisan kapi ali nista,masaza,topla krpa,nosanje na kratko pomognu i onda sve ispocetka :sad: tako mi je zao...ima bas jake vjetrove,to je i budi ne da joj da spava a i da se fino narucka..patronazna kaze da se naguta zraka prilikom dojenja pa je zbog toga..pijemo obje i caj od komoraca ali ni on bas ne pomaze previse..cula sam za te kospice sto se griju i stave bebi na stomak,narucili smo ih iz Austrije,za par dana cemo vidjeti ucinak..ne koristimo nikakvu dohranu,izborili smo se sa dojenjem jupiiii :) i naravno trudimo se i vise i jos viseee :) samo da nas grcevi bar malo popuste.. hvala vam na savjetima zene :)
vanad

#4359 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by vanad »

nazalost ja sam se mucila sa obadvoje djece. Grcevi ce proci sa cca tri-cetiri mjeseca sami od sebe. I ja sam probala sve i svasta...najbolje se dijete urahati kad mu kod mjenjanja pelene dignes nogice i sacekas koji minut da se isprazni.
otherside

#4360 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

mozda da probas nurse harvey sirup, bilo ga je kupiti u svakoj apoteci.
nijedan preparat nije u potpunosti uklonio kolike ali kazu da ovaj poprilicno olaksa.
Arminaa

#4361 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Arminaa »

Ima li neko od vas viska vaucer Crio Save za pohranu maticnih celija koji bi poklonio?
safran

#4362 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

Ima!
LieToMe

#4363 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LieToMe »

Ja sam se spakovala :) jos par sitnica i ovi famozni vir ulosci (btw bila sam u cetvrtak i u dm-u ali ni tamo naravno NIJEDNOG paketa :lol: hajmo brzo koja od vas je opuhala dm u koreji na pofalicima)
Dragi je uzeo uputnicu za bolnicu, sutra smo kod Nakasa. Usli smo u 37 sedmicu pa je sve relaksirajuce. Jos samo pranje i peglanje i da cekamo.
Valjda nisam sta zaboravila staviti u kofer. Joj komedije krenula ja pakovat i dok sam ovo dok ono kofer pun a ja ni do pola :shock: fale mi i ti ulosci i doping materijal (snikers i sokovi). Fakat mal kofer (vise onaj za licnu prtljagu) za ove egzibicije :lol:
niko_niko_kao_ja

#4364 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by niko_niko_kao_ja »

LieToMe wrote:Ja sam se spakovala :) jos par sitnica i ovi famozni vir ulosci (btw bila sam u cetvrtak i u dm-u ali ni tamo naravno NIJEDNOG paketa :lol: hajmo brzo koja od vas je opuhala dm u koreji na pofalicima)
Dragi je uzeo uputnicu za bolnicu, sutra smo kod Nakasa. Usli smo u 37 sedmicu pa je sve relaksirajuce. Jos samo pranje i peglanje i da cekamo.
Valjda nisam sta zaboravila staviti u kofer. Joj komedije krenula ja pakovat i dok sam ovo dok ono kofer pun a ja ni do pola :shock: fale mi i ti ulosci i doping materijal (snikers i sokovi). Fakat mal kofer (vise onaj za licnu prtljagu) za ove egzibicije :lol:
ja sam jucer vidjela VIR uloske roze u DM na Pofalicima, pa trk dok nije nestalo. :D
radenska

#4365 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Eh sad pitanje licne higijene za bebe :lol:
Gdje ste to kupovale, tipa onih kremica i sampona. Da li ste kupovale, dr. pasha, johnson, ili neke druge sve posebno, ili skupa s torbom. Vidim ima u DM ona torba za bebu ( ne znam sta dodje u njoj). Gdje se uopce ima kupiti ta torba posebno :shock:
radenska

#4366 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

A broj od divanovica je 033 641 666
Od SPahovica 033 640 655
Lounge Act

#4367 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:35, edited 1 time in total.
affidavit

#4368 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by affidavit »

Kad smo vec kod kremica, kazite mi koje ste losione za tijelo koristile u trudnoci ili koje ulje za kupanje? Ja inace koristim, poslije tusiranje, DM-ovo ulje od limunske trave, koje mi je do sad bas super odgovaralo, ali vidim da se stomak vec po malo poceo siriti i koza na stomaku je malo suha. Od kako sam trudna koristim baby sapune za tusiranje, onda sam se zapitala mogu li i dalje koristiti ovo ulje, ili ima neki losion ili krema za trudnice, da se ne pretvorim u orah na kraju. :D
vanad

#4369 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by vanad »

muz mi ima atopicni dermatitis i preporuka njegovog dermatologa za nasu dijecu je glasila - ne johnson i ne vlazne maramice za guzu. Pridrzavam se i hvala Bogu djeca nemaju problema sa kozom.
Za guzu koristim ili bademovu mast ili Bepanthen mast koja je zakon za sve manje kozne probleme.

Sto se tice mene, ja sam se mazala isto kao i prije trudnoce, nista posebno. Nemam niti jedne strije poslije dvije trudnoce. Genetika je cudo :) .
Smile :)

#4370 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Smile :) »

Ja sam kupila u DM-u ulje za trudnice "Baby love" i kremu isto. Lijepo mirišu! :) a košta oko 4 KM i jedno i drugo.
radenska

#4371 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Ma ja sam potrosila 5 Hipp krema za trudnice pa sam opet poucala kao krizaljka :lol: Tj, grudi i butine :D Sa butina se obicno povuku kad smrsam, sa grudi cisto sumnjam.
Stomak nije popucao ali ga trackam stalno obicnom Soleom ili melemom, to mi najmasnije :D valjda nece popucati
affidavit

#4372 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by affidavit »

Nista, fino cu ja do DM-a, po to ulje i kremicu. :)
safran

#4373 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

Jomelop losion - najbolja stvar za strije, ožiljke i sl. Neko vrijeme ga nije bilo ali vidim da se opet ukazao u apotekama.
A još bih prepručila njegu iznutra - riblje ulje u gel-kapsulama.
affidavit

#4374 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by affidavit »

safran wrote:Jomelop losion - najbolja stvar za strije, ožiljke i sl. Neko vrijeme ga nije bilo ali vidim da se opet ukazao u apotekama.
Njega koristim za cijelo tijelo ili samo za stomak? A riblje ulje u kapsulama svakako uzimam, to uzimam i bez trudnoce, a dr. Divanovic mi je rekao da pogotovo nastavim u trudnoci. :-D
safran

#4375 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

affidavit wrote:
safran wrote:Jomelop losion - najbolja stvar za strije, ožiljke i sl. Neko vrijeme ga nije bilo ali vidim da se opet ukazao u apotekama.
Njega koristim za cijelo tijelo ili samo za stomak? A riblje ulje u kapsulama svakako uzimam, to uzimam i bez trudnoce, a dr. Divanovic mi je rekao da pogotovo nastavim u trudnoci. :-D
Ugrožena područja :-D - nekom samo stomak a nekom i butke i grudi - eno one LTM - 6 kg dobila u trudnoći i još je nije stid reći - njoj vjerovatno samo tiba.
Uzimam i ja riblje ulje i mimo trudnoće - u mjesecima koji u nazivu sadrže slovo R. Kad se govori o ribljem ulju obično se misli na vit. D (skelet, zubi) međutim jako je vrijedan i kao izvor Vit. A i E.
Post Reply