Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Hafis

#4351 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

LSD wrote:Majorizirani i dalje kmeče o trećem entitetu, svom tv kanalu, pristaju uz Dodika, svojim politikom se pišaju po sopstvenim žrtvama palim u RSu, Čović i Ljubić ne izlazi iz Dodikovog rektuma, duboko se zavukli , samo nogice vire - dok ih Milorad vec godinama šiša ko ovce.

Image

Taj rad.
Al najjaca floskula im je
"Krst i križ udruženi protiv polumjeseca" :lol: :lol:
O kome pričamo? Ne kontam. Je li o sjevernim Turcima ili južnim Srbima.
Jebote, sve vam neke šifre ovdje: te majorizirani, te južni srbi, djikani, salonci, sjeverni turci. Treba ti rječnik stranih izraza :) .
Daj malo to kume reduciraj.
dulekrele

#4352 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by dulekrele »

Hafis wrote:
LSD wrote:Majorizirani i dalje kmeče o trećem entitetu, svom tv kanalu, pristaju uz Dodika, svojim politikom se pišaju po sopstvenim žrtvama palim u RSu, Čović i Ljubić ne izlazi iz Dodikovog rektuma, duboko se zavukli , samo nogice vire - dok ih Milorad vec godinama šiša ko ovce.

Image

Taj rad.
Jebote, sve vam neke šifre ovdje: te majorizirani, te južni srbi, djikani, salonci, sjeverni turci. Treba ti rječnik stranih izraza :) .
O tebi Hafise i tvom manjinskom narodu.
zenit dozic

#4353 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zenit dozic »

Hafis wrote:Evo i prašinara. Taman sam se pitao gdje su :lol:
Jesi vratio bojler :mrgreen:
kamen spoticanja

#4354 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by kamen spoticanja »

zenit dozic wrote:
Jest...nece se kaze kupat dok se ne promjeni ustav i izborni zakon
Hafis

#4355 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

zenit dozic wrote:
Bojler po bojler, dođe se do nešto malo stana, pa još jednog, pa nešto obrta, a bogami i malo kućice kod Dubrovnika za stare dane i evociranje uspomena :)
pemanapemani

#4356 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pemanapemani »

Hafis wrote:Vodi ga kući ako ti se toliko dopada.
Uostalom nemam pojma ni tko ti je taj milenko Šteko što mi ga guraš u priču.
Inače, ako se ovo može nazvati fratrom, onda taj red treba ukinuti.
Drugo je što on svojom pričom navodi na vodu nekoj političkoj opciji koja ga zbog tog uzdiže više nego što objektivno vrijedi.
Ali, fratar i politika je nespojivo, bilo o kome da se radi.
Fra Miljenko Šteko provincijal (šef) Hercegovačke franjevačke provincije. Prije godinu, dvije u nekoj hajdučkoj kući na Vran planini organizirao skup viđenijih hrvatskih poduzetnika sa ciljem da se prikupe određena sredstva za pomoć haškim uznicima. Njegova braća, dio hercegovačkih franjevaca tokom agresije pravili spiskove bosanskih Hrvata za "humano preseljenje".
Između ostalog, zbog iznošenje istine o tome, degradiran fra Drago Bojić.

Slažem se da se vjerski službenici ne bi trebali petljati u politiku. Znači, svi, a ne samo određeni bosanski fratri koji govore istinu neugodnu HDZ uhu.

Dobro je što navedeni tekst od fra Petra nije samo izjava za klix, nego je izašao u Svjetlu riječi, mjesečnoj novini Franjevačke provincije Bosne Srebrene. Fino je što će ga besplatno dobiti vjernici po franjevačkim crkvama. :)
LSD

#4357 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by LSD »

Hafis wrote:

Image

Taj rad.
Ma mi nešto vamo o nekim manjinama koje Dodik uredno striže.
Ne kontaš ti to.
Hafis

#4358 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

pemanapemani wrote:
Hafis wrote:Vodi ga kući ako ti se toliko dopada.
Uostalom nemam pojma ni tko ti je taj milenko Šteko što mi ga guraš u priču.
Inače, ako se ovo može nazvati fratrom, onda taj red treba ukinuti.
Drugo je što on svojom pričom navodi na vodu nekoj političkoj opciji koja ga zbog tog uzdiže više nego što objektivno vrijedi.
Ali, fratar i politika je nespojivo, bilo o kome da se radi.
Fra Miljenko Šteko provincijal (šef) Hercegovačke franjevačke provincije. Prije godinu, dvije u nekoj hajdučkoj kući na Vran planini organizirao skup viđenijih hrvatskih poduzetnika sa ciljem da se prikupe određena sredstva za pomoć haškim uznicima. Njegova braća, dio hercegovačkih franjevaca tokom agresije pravili spiskove bosanskih Hrvata za "humano preseljenje".
Između ostalog, zbog iznošenje istine o tome, degradiran fra Drago Bojić.

Slažem se da se vjerski službenici ne bi trebali petljati u politiku. Znači, svi, a ne samo određeni bosanski fratri koji govore istinu neugodnu HDZ uhu.

Dobro je što navedeni tekst od fra Petra nije samo izjava za klix, nego je izašao u Svjetlu riječi, mjesečnoj novini Franjevačke provincije Bosne Srebrene. Fino je što će ga besplatno dobiti vjernici po franjevačkim crkvama. :)
Sve su ti to gole karine a ne fratri.
O fratrima imam izuzetno visoko mišljenje i privatno poznajem mnoge. A ovi ovdje pobrojani likovi nemaju veze s tim redom.
Hafis

#4359 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

LSD wrote:[

Ma mi nešto vamo o nekim manjinama koje Dodik uredno striže.
Ne kontaš ti to.
Dodik? Je li to onaj lik, tzv. djikan, što ima jedna čitava tema o njemu ovdje. Onaj što je svako malo na haparatima i svaki drugi dan se očekuje njegovo hapšenje?
zenit dozic

#4360 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zenit dozic »

Hafis wrote: Sve su ti to gole karine a ne fratri.
O fratrima imam izuzetno visoko mišljenje i privatno poznajem mnoge. A ovi ovdje pobrojani likovi nemaju veze s tim redom.
Jel vam i fra sratko karina :lol:
Ili je on dobar jer je blagosiljo skupljanje bijele tehnike :mrgreen:
ultima_palabra

#4361 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ultima_palabra »

Uskoro će fratri morati biti akreditovani u Laktašima da bi imali legitimnost kod ovlaštenih tumača, Afiza & Kolinde.
Hafis

#4362 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

zenit dozic wrote:
Ovaj je uporan :D
Jedan od zadnjih prašinara koje još nisam izfiltrirao. Čisto da me ponekad podsjeti na njih.

Vego, gdje smo stali? Bojler? Fratri?
mO k3

#4363 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

ultima_palabra wrote:Uskoro će fratri morati biti akreditovani u Laktašima da bi imali legitimnost kod ovlaštenih tumača, Afiza & Kolinde.
:thumbup:
Samo legitimni fratari :mrgreen:
Neistomisljenici nisu pozeljni
zenit dozic

#4364 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zenit dozic »

Hafis wrote:
zenit dozic wrote:
Ovaj je uporan :D
Jedan od zadnjih prašinara koje još nisam izfiltrirao. Čisto da me ponekad podsjeti na njih.

Vego, gdje smo stali? Bojler? Fratri?
Nije zar da sam ti udario na obraz pa si se nasekiro :(
Cuj prasinar :lol:
Pa nisam drotovi. Izmisli neki orginalniji naziv kao konjusar ili skripar :mrgreen:
BHCluster

#4365 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Kazu nakon zatvorene sjednice HNS-a povodom novonastale situacije u vezi sa Gospom iz Međugorju odluceno je da Gospu predlože na neku funkciju u Eronetu, naravno u skladu sa svojom strucnom spremom i radnim iskustvom.
Hafis

#4366 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

zenit dozic wrote: Cuj prasinar :lol:
Pa nisam drotovi. Izmisli neki orginalniji naziv kao konjusar ili skripar :mrgreen:
Hajd dobro, neka bude - od sad si za mene - patriJotA.

Nego, nešto iz tvoje oblasti.
Je li istina da insan može duže i lakše ćućati ako drži neki teret u rukama. To mu valjda dođe kao neki balans, jer je inače zadnji trap kod ćućanja u povoljnijoj poziciji.
Neki dan smo o tome raspravljali i nismo se mogli usuglasiti, pa si evo došao k'o kec na desetku.
zenit dozic

#4367 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zenit dozic »

Hafis wrote:

Je li istina da insan može duže i lakše ćućati ako drži neki teret u rukama. To mu valjda dođe kao neki balans, jer je inače zadnji trap kod ćućanja u povoljnijoj poziciji.
Neki dan smo o tome raspravljali i nismo se mogli usuglasiti, pa si evo došao k'o kec na desetku.
S kim si raspravljo :mrgreen:
Jel s fra sratkom :lol:
Prije ili poslije blagosiljanja :D
Drvosjeca iz Dejcica

#4369 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Opa...da vidimo šta naši susjedi kažu na ovaj izvještaj VIjeća Evrope.
VIJEĆE EVROPE UPOZORILO BIH: UKLONITE MJESEC I ZVIJEZDU, KRIŽEVE, ŠAHOVNICE, LJILJANE, ČETIRI ''S'' IZ ŠKOLA
U izvještaju se analiziraju trenutna ključna pitanja i iznose konkretne preporuke vlastima u Bosni i Hercegovini, pri čemu je naglasak stavljen na segregaciju u obrazovnom sustavu, etničke podjele u cijelom društvu, zločine iz mržnje, govor mržnje te nereagiranje vlasti koje bi trebale rješavati te probleme.

Ova komisija Vijeća Europe ipak pozdravlja činjenicu da danas politički predstavnici odmah poslije napada na povratnike osuđuju takve incidente.
Pozitivnim smatra novu strategiju provedbe Aneksa VII Daytonskoga mirovnog sporazuma koja se fokusira na pomoć izgradnji kuća i infrastrukture kao i na zapošljavanje povratnika.

U izvještaju se konstatira i da vlasti organiziraju obuke za suce, tužitelje i policijske službenike o borbi protiv međuetničke diskriminacije kao zločina počinjenih iz mržnje koji se i dalje događaju u BiH.

Navode se i mjere kojima se pokušavaju riješiti problemi diskriminacije na etničkoj osnovi u području mirovinskog osiguranja kao i izdavanja dokumenata pripadnicima romske manjine i podrške obrazovanju romske djece.

Međutim, Povjerenstvo za borbu protiv rasizma i netolerancije Vijeća Europe naglašava da i dalje nema dovoljno političke volje da se izgradi inkluzivno, odnosno uključivo društvo u BiH.

“Usprkos preporukama iznesenim u ranijim izvještajima, i dalje imamo etnički podijeljen obrazovni sustav, a političke elite iz sve tri glavne etničke skupine ne pokazuju volju da integriraju škole u BiH”, ističe se u izvještaju.

Christian Ahlund, predsjedavajući Povjerenstva, naglasio je da je jedna od najvažnijih zadaća BiH ukidanje svakog oblika etničke segregacije u školama.

“To je ključno za izgradnju inkluzivnog društva kako bi se spriječila etnička podjela i mržnja među budućim generacijama”, naglasio je Ahlund.
Vijeće Europe ističe kako su međuetničke napetosti u zemlji i dalje opasno snažne, uključujući i u medijima. Karakterizira ih, kako se navodi, često korištenje govora mržnje dok gotovo ne postoji reakcija vlasti.

Dalje se podsjeća da i dalje nije napravljen nikakav napredak prema izvršenju presude Europskog suda za ljudska prava u predmetu “Sejdić i Finci protiv BiH”.

“Ustav BiH nastavlja uvjetovati određene visoke političke funkcije za etničku pripadnost neke osobe. Nepostojanje želje za ukidanje ovih ograničenja je simptomatično i predstavlja prepreku za prevladavanje etničkih podjela u zemlji”, naglašava se u izvještaju Vijeća Europe.
Dalje se navodi da je Ured ombudsmana i dalje nepopunjen i da je tek oko pola njegovih preporuka do sad implementirano. Učinkovitost te institucije se, upozorava Vijeće Europe, potencijalno ugrožava i prijedlozima novih zakona koji bi mogli utjecati na njezinu financijsku nezavisnost.
U izvještaju su iznesene brojne preporuke. Dvije su označene kao ključne.
“Svi oblici diskriminacije u školama se trebaju ukinuti i mora se uspostaviti zajednička jezgra obrazovnih planova i programa te se dalje razvijati. Mora se osigurati okruženje u kojem neće biti diskriminacije. Bilo kakvi simboli koji su etnički ili religijski pristrani trebaju se ukloniti iz svih obrazovnih institucija”, naglasili su iz Vijeća Europe.
Kao druga preporuka navodi se jačanje institucije ombudsmana, poimence slobodnog procesa donošenja odluka, financiranja i financijske nezavisnosti.
Europska komisija za borbu protiv rasizma i netolerancije načinila je izvještaj nakon prošlogodišnje posjete BiH. Ovo tijelo Vijeća Europe sastavljeno je od nezavisnih eksperata koji prate probleme rasizma, ksenofobije, antisemitizma, netolerancije i diskriminacije na bazi rase, nacionalne/etničke pripadnosti, državljanstva, religije ili jezika.
Alfons Kauders

#4370 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Odakle da uklone mjesec i zvijezdu? Jer ih nema po skolama i fakultetima... Osim ako ne misle selukarizirati medrese i FIN? :lol:
mO k3

#4371 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Alfons Kauders wrote:Odakle da uklone mjesec i zvijezdu? Jer ih nema po skolama i fakultetima... Osim ako ne misle selukarizirati medrese i FIN? :lol:
nema veze uklonicemo .... tako i drugi
Alfons Kauders

#4372 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

mO k3 wrote:
Alfons Kauders wrote:Odakle da uklone mjesec i zvijezdu? Jer ih nema po skolama i fakultetima... Osim ako ne misle selukarizirati medrese i FIN? :lol:
Isti sam... nemam nista protiv. :D Kako i drugi, tako i mi :D

Dok oni poskidaju sve silne krizeve, krstove, grbove i ostalu rekvizitu za guslanje... I recimo, dok promijene ime studentskog doma na Palama... I svih ostalih obrazovnih institucija nazvanih po kojekakvim cetnicima i ustasama

Na otpad ce otici stotine tona savrseno dobrog metala. To ce biti pravi praznik za Rome, koji se takodjer pominju u rezoluciji.

Pretopiti zlocinacku ikonografiju i novac iskoristiti za skolovanje romske manjine, uz puno postivanje prava na jezicku autonomiju. Mozda da napravimo i TV kanal na romskom? Osjecam se velikodusno danas...
mO k3

#4373 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Alfons Kauders wrote:
mO k3 wrote:
Isti sam... nemam nista protiv. :D Kako i drugi, tako i mi :D

Dok oni poskidaju sve silne krizeve, krstove, grbove i ostalu rekvizitu za guslanje... I recimo, dok promijene ime studentskog doma na Palama... I svih ostalih obrazovnih institucija nazvanih po kojekakvim cetnicima i ustasama

Na otpad ce otici stotine tona savrseno dobrog metala. To ce biti pravi praznik za Rome, koji se takodjer pominju u rezoluciji.

Pretopiti zlocinacku ikonografiju i novac iskoristiti za skolovanje romske manjine, uz puno postivanje prava na jezicku autonomiju. Mozda da napravimo i TV kanal na romskom? Osjecam se velikodusno danas...
:mrgreen:
hizo ramidovic

#4374 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hizo ramidovic »

Лепа вест из Брисела. И у Европи су видели где ово све води те да треба коначно стати украј исламизацији и арапизацији школа у тзв. БиХ. Српски и хрватски политичари најавили су да ће у Брисел послати посебан извештај о полумесецима и звездама као и арапским натписима којима су окићене све школе у муслиманском калифату тзв. БиХ, као и о насилном обрезивању немуслимана у тзв. Сарајеву.

СТОП ТУРСКОМ ЗУЛУМУ!!!
Hafis

#4375 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

zenit dozic wrote:
Hafis wrote:

S kim si raspravljo :mrgreen:
Jel s fra sratkom :lol:
Prije ili poslije blagosiljanja :D
Zenite. Da mi ipak oprobamo jedan mjesec filtera? Za tvoje dobro.
Znači, sad ideš u filter s ostalim kolegama prašinarima, ali ti obećajem da ću razmotriti tvoj slučaj za mjesec dana. Pa ako mi jave da si se popravio, tebe će tata vratititi ponovo .
Eto, nemaš razloga za kmečanje :)
Post Reply