Moje viđenje je kontra - Carol me nekada malo nervirala, danas me golemo nerviraMargita81 wrote:cyprus wrote:Carol je makijavelistički ideolog ratnih zločina, kako neko može imati simpatija prema njoj?![]()
Ukoliko je lik zlostavljac zene i djeteta a znamo sta je Carol prosla sa svojim bivsim i nakon njega- zasto je cudno sto ga zeli cmeknut.? I ja bih.
Carol je odlicno razvijen lik, nekad mi je isla na zivce ali sve je bolja.
The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- cyprus
#4351 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
- Tito_i_Partija
#4352 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Strasno dobra epizoda. Carol, kao zrtva zlostavljanja, dobro poznaje te odredjene znakove i po tome zna da doktor voli da tuce. Imajuci u vidu koliku su torturu prosla ona i njena kcerka, nije nimalo cudo sto trazi od Ricka da ubije doktora. Ali bas bi bilo interesantno kad bi se ispostavilo da je ona plavka ta koja ustvari zlostavlja familiju, a ne on.
Sto se tice crnca, nije mi bas nesto zao, lika nisu nesto toliko razvili u seriji da bi mi bilo krivo sto su ga ubili. Samo jebote ono je bilo daleko najkrvaviji prizor pokazan dosada u ovoj seriji. Covjeku bukvalno poderase usta.
A za popa, sta reci? Vjerovatno je skont'o da ne moze nikad bit' pop u ovom gradu dok pola stanovnistva zna da je on bio direktno odgovoran za smrt onoliko ljudi, i tako pokusava da se rijesi Rickove grupe i samim tim svoje krvave proslosti. U jednu ruku i nije cudo sto to radi.
Inace, tema cijele epizode je bio kukavicluk, sto mi se jako svidilo.
PS: Ibro je kralj nad kraljevima. Meni najdrazi lik u seriji definitivno.
Sto se tice crnca, nije mi bas nesto zao, lika nisu nesto toliko razvili u seriji da bi mi bilo krivo sto su ga ubili. Samo jebote ono je bilo daleko najkrvaviji prizor pokazan dosada u ovoj seriji. Covjeku bukvalno poderase usta.
A za popa, sta reci? Vjerovatno je skont'o da ne moze nikad bit' pop u ovom gradu dok pola stanovnistva zna da je on bio direktno odgovoran za smrt onoliko ljudi, i tako pokusava da se rijesi Rickove grupe i samim tim svoje krvave proslosti. U jednu ruku i nije cudo sto to radi.
Inace, tema cijele epizode je bio kukavicluk, sto mi se jako svidilo.
PS: Ibro je kralj nad kraljevima. Meni najdrazi lik u seriji definitivno.
- zoza
#4353 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ibro cigo berač željeza
-
serijofanatik
#4354 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Da. I ja se slažem da bi Jessie mogla bit zlostavljač tu. Malog tuče zbog sove, a Petea nekako kontrolira.
Svećenik je baš kukavica, i btw.vidio je samo kako su masakrirali one kanibale u crkvi, sva sreća pa nije vidio šta su radili u Terminusu, Woodburyu, kako su se klali u zatvoru sa Guvernerovom "vojskom", kako je Rick ugrizao onog lika i još puno toga. Trebao bi biti zahvalan jer da nije bilo Ricka i ekipe, on bi postao hrana kanibalima. Živjeli su u blizini njega, a kad tad bi ga uhvatili i ispekli.
Svećenik je baš kukavica, i btw.vidio je samo kako su masakrirali one kanibale u crkvi, sva sreća pa nije vidio šta su radili u Terminusu, Woodburyu, kako su se klali u zatvoru sa Guvernerovom "vojskom", kako je Rick ugrizao onog lika i još puno toga. Trebao bi biti zahvalan jer da nije bilo Ricka i ekipe, on bi postao hrana kanibalima. Živjeli su u blizini njega, a kad tad bi ga uhvatili i ispekli.
- Logovan
#4355 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
zoza wrote:Ibro cigo berač željeza
- ioannes
#4356 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
neznam ali fra Gabriel
je totalno prolupao...ja mislim da je on jednostavno izgubio vjeru i u sebe i sve ostalo(opet ponavljam,nije rekao mozda skroz neistinu)....sicofrenija
predvidam da ce uskoro postati obrok gladnoj rulji.
nesto razmisljam kad gledam one Walkere kako kidaju meso sa Aidena i Noe...
kako njihova probava funcionira? mogu li se oni zasititi?
mislim ono kad bi im covijek zaklao slona i pustio da se dobro nazderu....bili onda isto tako prozdrljivi bili?
predvidam da ce uskoro postati obrok gladnoj rulji.
mislim ono kad bi im covijek zaklao slona i pustio da se dobro nazderu....bili onda isto tako prozdrljivi bili?
- buba80
#4357 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
ioannes wrote: nesto razmisljam kad gledam one Walkere kako kidaju meso sa Aidena i Noe...
- klixoris
#4358 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Al' koliko krvi frca kad su ih krenuli komadati, tacno sam pomislio da su mozda trazili savjet od Quentin Tarantina za snimanje krvavih scena
Siklja iz njih ko socnu sudzuku kad zagrizes onako drito sa rostilja
Siklja iz njih ko socnu sudzuku kad zagrizes onako drito sa rostilja
-
lajkujMe
#4359 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Najbolja epizoda u citavoj sezoni do sada sigurno. Jedva cekam zadnju epizodu da vidimo. Ocigledno ce biti belaj jer ce Rick i grupa ustanoviti da ovi nisu dobri za vodjenje Aleksandrije u apokalipsi.
- IcedMFEarth
#4360 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Po meni treća najbolja ove sezone. Znam da se čini davno, ali Terminus je bio ove sezone 
Najbolja epizoda ove sezone po meni je kad su dokrajčili Garetha i kompaniju u crkvi, druga je kad je Carol razbila Terminus i ova treća
Najbolja epizoda ove sezone po meni je kad su dokrajčili Garetha i kompaniju u crkvi, druga je kad je Carol razbila Terminus i ova treća
- annoy
#4361 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ne znam, ali sjećate se onog zombija što je pojeo Lori? Našli su ga kako sjedi kraj nje omamljen s ogromnim trbuhom, izgledao je sitoioannes wrote:
Međutim, oni uopće nisu konzistentni u prikazu zombija kroz sezone, tako da, mislim da nema odgovora na ovo tvoje pitanje, nego kako njima paše u određenom trenutku tako i bude
- Tito_i_Partija
#4362 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Najbolje je ni ne mislit' na to, jer uopste nema logike. Imajuci u vidu koliko se campaju da pojedu nesto, kako onda mogu nastati novi zombiji?
Ne trazi logiku u ovoj seriji, niposto. Samo ces se nasikirat'.
- irac300
#4363 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Baš tako. Toliko ima rupa u tim objašnjenima zombija, da ne vrijedi razmišljati i tražiti mane. Jednostavno, ovo je tip serije za razbibrigu. Ako se držimo logike, svi zombiji bi istrunuli još u prvoj sezoni.Tito_i_Partija wrote:Najbolje je ni ne mislit' na to, jer uopste nema logike. Imajuci u vidu koliko se campaju da pojedu nesto, kako onda mogu nastati novi zombiji?
- ExNihilo
#4364 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ako se držimo logike, ne bi ni postojali.irac300 wrote:Baš tako. Toliko ima rupa u tim objašnjenima zombija, da ne vrijedi razmišljati i tražiti mane. Jednostavno, ovo je tip serije za razbibrigu. Ako se držimo logike, svi zombiji bi istrunuli još u prvoj sezoni.Tito_i_Partija wrote:Najbolje je ni ne mislit' na to, jer uopste nema logike. Imajuci u vidu koliko se campaju da pojedu nesto, kako onda mogu nastati novi zombiji?
- frontalni_kokuz
#4365 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Valjda je vrijeme da Morgan uleti ničim izazvan, umro Noah, narusila se konstitutivnost crnaca, a ni pop nece jos dugo 
- ExNihilo
#4366 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Istina, majorizirani su. 
- cyprus
#4367 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
U prvoj sezoni je bila scena gdje zombi sa kamenom u ruci razbija staklo čini mi seannoy wrote:Ne znam, ali sjećate se onog zombija što je pojeo Lori? Našli su ga kako sjedi kraj nje omamljen s ogromnim trbuhom, izgledao je sitoioannes wrote:
Međutim, oni uopće nisu konzistentni u prikazu zombija kroz sezone, tako da, mislim da nema odgovora na ovo tvoje pitanje, nego kako njima paše u određenom trenutku tako i bude
- golfiista
#4368 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Iskreno, sve nakon druge sezone je negledljivo, čak i malo smiješno. 286 repriza Boljeg života, duže drži pažnju od nenadjebivog Ricka i društva.
- IcedMFEarth
#4369 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
U pravu si, sad samo ubijedi ostalih par desetina ili stotina miliona gledalaca serije da je negledljivo to što gledaju 
-
__Phoenix__
#4370 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Preskaču ogradu u prvoj sezoni http://img3.wikia.nocookie.net/__cb2013 ... D_Guts.pngcyprus wrote:U prvoj sezoni je bila scena gdje zombi sa kamenom u ruci razbija staklo čini mi seannoy wrote:Ne znam, ali sjećate se onog zombija što je pojeo Lori? Našli su ga kako sjedi kraj nje omamljen s ogromnim trbuhom, izgledao je sitoioannes wrote:
- golfiista
#4371 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Nemam namjeru nikoga ubjeđivati za nešto što je , po meni, notorna stvar, ali isto tako sam prilično siguran da tih par desetina ili stotina (IcedMFEarth wrote:U pravu si, sad samo ubijedi ostalih par desetina ili stotina miliona gledalaca serije da je negledljivo to što gledaju
- janje_
#4372 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
u zombija evolucija ide obrnutim smjerom: vremenom bivaju sve gluplji..
da se rickovci namazu iznutricama zombija ko u ovoj gore epizodi, mogli bi se sa zombijima u petoj sezoni igrati corabake..
da se rickovci namazu iznutricama zombija ko u ovoj gore epizodi, mogli bi se sa zombijima u petoj sezoni igrati corabake..
-
sencobih
#4373 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
dobro si, koristili su tu foru ranijejanje_ wrote:u zombija evolucija ide obrnutim smjerom: vremenom bivaju sve gluplji..
- klixoris
#4374 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Otvarali su i vrata uredno pomocu steke. Sjeti se Morganove zombi zene kad je u vise navrata pokusala uci u kucu - vrti steku i viri kroz spijunkucyprus wrote:U prvoj sezoni je bila scena gdje zombi sa kamenom u ruci razbija staklo čini mi seannoy wrote:Ne znam, ali sjećate se onog zombija što je pojeo Lori? Našli su ga kako sjedi kraj nje omamljen s ogromnim trbuhom, izgledao je sitoioannes wrote:
-
SportLux
#4375 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
A cerka od Carol kad je nestala,dva zombija su krenula za njom,Rick im je odvlacio paznju i bjezao od njih,zapinjao,padao,jedva ih je ubio,sad ih Carl zakolje ko kurbane.
Godine cine svoje,ostarise i zombiji,raspad sistema i kod njih.
Godine cine svoje,ostarise i zombiji,raspad sistema i kod njih.