The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
cyprus

#4351 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by cyprus »

Margita81 wrote:
cyprus wrote:Carol je makijavelistički ideolog ratnih zločina, kako neko može imati simpatija prema njoj? :D :oops:

Ukoliko je lik zlostavljac zene i djeteta a znamo sta je Carol prosla sa svojim bivsim i nakon njega- zasto je cudno sto ga zeli cmeknut.? I ja bih.
Carol je odlicno razvijen lik, nekad mi je isla na zivce ali sve je bolja.
Moje viđenje je kontra - Carol me nekada malo nervirala, danas me golemo nervira :mrgreen: Valjda zato što se ne mogu složiti sa njenom legitimizacijom ubijanja :oops: Kontam ja sve da je apokalipsa, but still...
Tito_i_Partija

#4352 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Strasno dobra epizoda. Carol, kao zrtva zlostavljanja, dobro poznaje te odredjene znakove i po tome zna da doktor voli da tuce. Imajuci u vidu koliku su torturu prosla ona i njena kcerka, nije nimalo cudo sto trazi od Ricka da ubije doktora. Ali bas bi bilo interesantno kad bi se ispostavilo da je ona plavka ta koja ustvari zlostavlja familiju, a ne on. :wink:

Sto se tice crnca, nije mi bas nesto zao, lika nisu nesto toliko razvili u seriji da bi mi bilo krivo sto su ga ubili. Samo jebote ono je bilo daleko najkrvaviji prizor pokazan dosada u ovoj seriji. Covjeku bukvalno poderase usta. :shock:

A za popa, sta reci? Vjerovatno je skont'o da ne moze nikad bit' pop u ovom gradu dok pola stanovnistva zna da je on bio direktno odgovoran za smrt onoliko ljudi, i tako pokusava da se rijesi Rickove grupe i samim tim svoje krvave proslosti. U jednu ruku i nije cudo sto to radi.

Inace, tema cijele epizode je bio kukavicluk, sto mi se jako svidilo. :thumbup:

PS: Ibro je kralj nad kraljevima. Meni najdrazi lik u seriji definitivno. :thumbup:
zoza

#4353 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by zoza »

Ibro cigo berač željeza
serijofanatik

#4354 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by serijofanatik »

Da. I ja se slažem da bi Jessie mogla bit zlostavljač tu. Malog tuče zbog sove, a Petea nekako kontrolira.

Svećenik je baš kukavica, i btw.vidio je samo kako su masakrirali one kanibale u crkvi, sva sreća pa nije vidio šta su radili u Terminusu, Woodburyu, kako su se klali u zatvoru sa Guvernerovom "vojskom", kako je Rick ugrizao onog lika i još puno toga. Trebao bi biti zahvalan jer da nije bilo Ricka i ekipe, on bi postao hrana kanibalima. Živjeli su u blizini njega, a kad tad bi ga uhvatili i ispekli. :D
Logovan

#4355 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

zoza wrote:Ibro cigo berač željeza
:mrgreen: :lol:
ioannes

#4356 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ioannes »

neznam ali fra Gabriel :D je totalno prolupao...ja mislim da je on jednostavno izgubio vjeru i u sebe i sve ostalo(opet ponavljam,nije rekao mozda skroz neistinu)....sicofrenija
predvidam da ce uskoro postati obrok gladnoj rulji.

nesto razmisljam kad gledam one Walkere kako kidaju meso sa Aidena i Noe...
kako njihova probava funcionira? mogu li se oni zasititi?
mislim ono kad bi im covijek zaklao slona i pustio da se dobro nazderu....bili onda isto tako prozdrljivi bili? :D
buba80

#4357 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by buba80 »

ioannes wrote: nesto razmisljam kad gledam one Walkere kako kidaju meso sa Aidena i Noe...
mislim ono kad bi im covijek zaklao slona i pustio da se dobro nazderu....bili onda isto tako prozdrljivi bili? :D
:D :D ono evo vam jedite, najeli se daBogda! :) :gladna: :gladna: :gladna:
klixoris

#4358 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by klixoris »

Al' koliko krvi frca kad su ih krenuli komadati, tacno sam pomislio da su mozda trazili savjet od Quentin Tarantina za snimanje krvavih scena :D
Siklja iz njih ko socnu sudzuku kad zagrizes onako drito sa rostilja :D
lajkujMe

#4359 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by lajkujMe »

Najbolja epizoda u citavoj sezoni do sada sigurno. Jedva cekam zadnju epizodu da vidimo. Ocigledno ce biti belaj jer ce Rick i grupa ustanoviti da ovi nisu dobri za vodjenje Aleksandrije u apokalipsi.
IcedMFEarth

#4360 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by IcedMFEarth »

Po meni treća najbolja ove sezone. Znam da se čini davno, ali Terminus je bio ove sezone :D

Najbolja epizoda ove sezone po meni je kad su dokrajčili Garetha i kompaniju u crkvi, druga je kad je Carol razbila Terminus i ova treća :D
annoy

#4361 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

ioannes wrote:
Ne znam, ali sjećate se onog zombija što je pojeo Lori? Našli su ga kako sjedi kraj nje omamljen s ogromnim trbuhom, izgledao je sito :D
Međutim, oni uopće nisu konzistentni u prikazu zombija kroz sezone, tako da, mislim da nema odgovora na ovo tvoje pitanje, nego kako njima paše u određenom trenutku tako i bude
Tito_i_Partija

#4362 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Najbolje je ni ne mislit' na to, jer uopste nema logike. Imajuci u vidu koliko se campaju da pojedu nesto, kako onda mogu nastati novi zombiji?

Ne trazi logiku u ovoj seriji, niposto. Samo ces se nasikirat'. :D
irac300

#4363 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by irac300 »

Tito_i_Partija wrote:Najbolje je ni ne mislit' na to, jer uopste nema logike. Imajuci u vidu koliko se campaju da pojedu nesto, kako onda mogu nastati novi zombiji?

Baš tako. Toliko ima rupa u tim objašnjenima zombija, da ne vrijedi razmišljati i tražiti mane. Jednostavno, ovo je tip serije za razbibrigu. Ako se držimo logike, svi zombiji bi istrunuli još u prvoj sezoni. :D
ExNihilo

#4364 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

irac300 wrote:
Tito_i_Partija wrote:Najbolje je ni ne mislit' na to, jer uopste nema logike. Imajuci u vidu koliko se campaju da pojedu nesto, kako onda mogu nastati novi zombiji?

Baš tako. Toliko ima rupa u tim objašnjenima zombija, da ne vrijedi razmišljati i tražiti mane. Jednostavno, ovo je tip serije za razbibrigu. Ako se držimo logike, svi zombiji bi istrunuli još u prvoj sezoni. :D
Ako se držimo logike, ne bi ni postojali. :D
frontalni_kokuz

#4365 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by frontalni_kokuz »

Valjda je vrijeme da Morgan uleti ničim izazvan, umro Noah, narusila se konstitutivnost crnaca, a ni pop nece jos dugo :)
ExNihilo

#4366 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Istina, majorizirani su. :D
cyprus

#4367 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by cyprus »

annoy wrote:
ioannes wrote:
Ne znam, ali sjećate se onog zombija što je pojeo Lori? Našli su ga kako sjedi kraj nje omamljen s ogromnim trbuhom, izgledao je sito :D
Međutim, oni uopće nisu konzistentni u prikazu zombija kroz sezone, tako da, mislim da nema odgovora na ovo tvoje pitanje, nego kako njima paše u određenom trenutku tako i bude
U prvoj sezoni je bila scena gdje zombi sa kamenom u ruci razbija staklo čini mi se :oops:
golfiista

#4368 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by golfiista »

Iskreno, sve nakon druge sezone je negledljivo, čak i malo smiješno. 286 repriza Boljeg života, duže drži pažnju od nenadjebivog Ricka i društva.
IcedMFEarth

#4369 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by IcedMFEarth »

U pravu si, sad samo ubijedi ostalih par desetina ili stotina miliona gledalaca serije da je negledljivo to što gledaju :D
__Phoenix__

#4370 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by __Phoenix__ »

cyprus wrote:
annoy wrote:
ioannes wrote:
U prvoj sezoni je bila scena gdje zombi sa kamenom u ruci razbija staklo čini mi se :oops:
Preskaču ogradu u prvoj sezoni http://img3.wikia.nocookie.net/__cb2013 ... D_Guts.png
golfiista

#4371 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by golfiista »

IcedMFEarth wrote:U pravu si, sad samo ubijedi ostalih par desetina ili stotina miliona gledalaca serije da je negledljivo to što gledaju :D
Nemam namjeru nikoga ubjeđivati za nešto što je , po meni, notorna stvar, ali isto tako sam prilično siguran da tih par desetina ili stotina ( :-) ) miliona gledalaca ( u stvarnosti je to par miliona gledalaca u prosjeku izuzev premijernih epizoda ) u životu nisu ništa pročitali normalno i smisleno, izuzev teksta otisnutog na ambalaži raznih sredstava za čišćenje, u kupatilu, prilikom vršenja velike nužde :lol: :lol:
janje_

#4372 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by janje_ »

u zombija evolucija ide obrnutim smjerom: vremenom bivaju sve gluplji..

da se rickovci namazu iznutricama zombija ko u ovoj gore epizodi, mogli bi se sa zombijima u petoj sezoni igrati corabake..
sencobih

#4373 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sencobih »

janje_ wrote:u zombija evolucija ide obrnutim smjerom: vremenom bivaju sve gluplji..

da se rickovci namazu iznutricama zombija ko u ovoj gore epizodi, mogli bi se sa zombijima u petoj sezoni igrati corabake..
dobro si, koristili su tu foru ranije
klixoris

#4374 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by klixoris »

cyprus wrote:
annoy wrote:
ioannes wrote:
Otvarali su i vrata uredno pomocu steke. Sjeti se Morganove zombi zene kad je u vise navrata pokusala uci u kucu - vrti steku i viri kroz spijunku :)
SportLux

#4375 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by SportLux »

A cerka od Carol kad je nestala,dva zombija su krenula za njom,Rick im je odvlacio paznju i bjezao od njih,zapinjao,padao,jedva ih je ubio,sad ih Carl zakolje ko kurbane.
Godine cine svoje,ostarise i zombiji,raspad sistema i kod njih.
Post Reply